Τα χρώματα του hetzer δείχνουν λίγο περίεργα σε απόχρωση. Με τι είναι βαμμένο; Ο Ελέφαντας ωραίος, ίσως οι τροχοί να μην ήθελαν βάψιμο.
Συνεχίζω κι εγώ με ποστάρισμα 2 σε 1 πάλι:
Το ζίμεριτ αποδείχθηκε εφιάλτης στο weathering, με ταλαιπώρησε μιας και δεν είχα ξαναδουλέψει σε ζίμεριτ. Πάλεψα με λάδια, ζουμιά και κάτι έκανα. Έγινε ένα γενικό fading με λάδια, rainmarks και τρεξίματα ελαφριά με λάδια, ψέκασμα buff σαν αρχικό σκόνισμα και ματ βερνίκι. Μένουν τα εξής:
Τρύπημα το πολυβόλο, σκόνες αγιογραφίας, καμιά λαδιά στους τροχούς και στο ντεκ του κινητήρα και οι εξατμίσεις.

Την Τετάρτη που μας πέρασε αποκτήθηκε ένας ελέφαντας της Ιταλέρι. Πρόκειται για μια παλιά αλλά τίμια κυκλοφορία. Είναι βασισμένη στον καταστροφέα του μουσείου του Aberdeen, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, μιας και πρόκειται για ελλιπώς αναπαλαιωμένο όχημα. Επειδή όλοι ο ελέφαντες είχαν ζίμεριτ και δεν άντεχα άλλο από αυτό το διαολόπραμα, έκανα την μετατροπή σε ferdinand. Πρόκειται για απλή σχετικά μετατροπή, η οποία θα παρουσιαστεί αναλυτικά στο σχετικό θέμα στα reference, μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες. Η ερπύστρια είναι κομμάτι κομμάτι hobbyboss, αρκετά απλή και εύκολη, αν και αρχικά τα 6 σημεία επαφής κάθε πέδηλου με το sprue με φόβιζαν. Για να μην μου το ματιάσετε, έχω βάλει τις ερπύστριες με ανάποδη φορά, μιας και μπερδεύτηκα.

Έχει μπόλικη δουλίτσα ακόμα για να γίνει της προκοπής, αλλά σε γενικές γραμμές πρόκειται για απλή και σχετικά απροβλημάτιστη κατασκευή.