Αποστολέας Θέμα: Tank Destroyers  (Αναγνώστηκε 95399 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
Απ: Tank Destroyers
« Απάντηση #275 στις: Μαΐου 29, 2014, 08:17:33 μμ »
Σας παρουσιαζω και τη συνεχεια του dicker max...
Εγινε wash με μαυρο,στεγνο με ανοιχτο γκρι λαδι,τσιπινγκ με μεταλλικο μαυρο,σκουριασα την εξατμιση,εβαψα τους διακοσμους της κανης,και "δυστυχως" για να ειμαι ιστορικα σωστος το εθαψα στη σκονη μιας και θα το παρουσιασω τη περιοδο που η βερμαχτ καταπινει πολλα χλμ στεπας και ολα ηταν μεσα στη σκονη.
Σχολια καλοδεχουμενα.
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος DonKosmas

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Madrid Spain
  • ¡Todo por la patria!
    • Panzerkosmas
« Απάντηση #276 στις: Μαΐου 30, 2014, 01:57:02 πμ »
Σας παρουσιαζω και τη συνεχεια του dicker max...
Εγινε wash με μαυρο,στεγνο με ανοιχτο γκρι λαδι,τσιπινγκ με μεταλλικο μαυρο,σκουριασα την εξατμιση,εβαψα τους διακοσμους της κανης,και "δυστυχως" για να ειμαι ιστορικα σωστος το εθαψα στη σκονη μιας και θα το παρουσιασω τη περιοδο που η βερμαχτ καταπινει πολλα χλμ στεπας και ολα ηταν μεσα στη σκονη.
Σχολια καλοδεχουμενα.
Spoiler (hover to show)

Καλησπέρα Αντώνη! Μου αρέσει πάρα πολύ ο κύριος Μαξ! Μετά τις μικροδιορθώσεις που θέλεις να κάνεις θα γίνει ακόμα πιο ωραίο!

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #277 στις: Μαΐου 30, 2014, 08:13:16 πμ »
Η σκόνη καλύπτει τα πάντα, οπότε εφόσον ο σκοπός σου είναι να κάνεις ένα εντελώς σκονισμένο άρμα, δεν χρειάζεται να πειράξεις τίποτα, εκτός ίσως από το πέλμα των τροχών που τριβόταν με την ερπύστρια (όχι το πλαινό τους).  Θέλει και δύο μικροδιορθώσεις, στην εξάτμιση και το κουτί στο δεξί φτερό (αυτό το τελευταίο είναι εντυπωσιακά καθαρό σε σχέση με το υπόλοιπο άρμα, ενώ το rust της εξάτμισης έχει περάσει στην πλαϊνή θωράκιση και στη βάση της). Προσωπικά πάντως, θα προτιμούσα (στο είχα ξαναγράψει), να είναι κάπως πιο έντονη η παρουσία του Panzer Grau.  ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #278 στις: Μαΐου 30, 2014, 10:44:57 πμ »
Τα Late self cleaning idler wheels μην ξεχάσεις να βάλεις... ::salut::

Ευχαριστώ για την υπενθύμιση,θα το φροντίσω  :wink:

Αντώνη δυστυχώς έχεις βάλει τις ερπύστριες ανάποδα  :(  Το πλατύ μέρος κάθε πέδιλου πρέπει να "κοιτάει" κάτω...

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #279 στις: Μαΐου 30, 2014, 05:10:39 μμ »
Μετα τα σχολια σας και τα σχολιανα που εριχνα στο μοντελο ολο το βραδυ και πρωι σημερα,αποφασισα να προβω σε διορθωτικες κινησεις...
α) Εβγαλα φωτογραφιες με σωστες ρυθμισεις ( f 12,50mm) σε απαλο φωτισμο μερας και με σωστη ισορροπια λευκου.
β) εκανα ενα καφε φιλτρο ωστε να ζεστανει λιγο το Buff σκονισμα και να σκουρυνει και αλλο το παντσερογκρι.
γ) Το περασα και 2 χερια βερνικακι ματτ με ελαχιστο μαυρο μεσα.
δ) Εβαψα ξανα τα επιστrωτα των τροχων και τα σκονισα ελαφρα αυτη τη φορα.
ε) Ακομα δε διορθωσα τη σκουρια που σωστα επισημανε ο φιλος Δημητρης,δεσμευομαι ομως.

Απομενουν η κεραια,το καλωδιο της φωτιζομενης διοπτρας,συρματοσχοινια και αλυσιδες.

Αντώνη δυστυχώς έχεις βάλει τις ερπύστριες ανάποδα  :(  Το πλατύ μέρος κάθε πέδιλου πρέπει να "κοιτάει" κάτω...

Το λαθος ειναι οτι κολλησα τη πλευρα των idler στους κινητηριους,και η ελαστικοτητα της contacta δεν το εκανε εμφανες,και τις αφησε να πατησουν σωστα ακομα και ετσι,και εγω θεωρησα οτι αφου πατησαν οκ ολα...Ειρωνια παντως μιας και στη κατασκευη τους ειχα ελεγξει πολλες φορες να ειναι σωστες ( την ειχε πατησει ο φιλος zboop και το ειχα συνεχως στο μυαλο μου ) :evil: :evil: :evil:,σκεφτηκα να τις ξεκολλησω και να τις βαλω σωστα αλλα την εχω πατησει στους βοηθητικους με κυανοακρυλικη,με τα φτερα φορτωμενα εντελως και τη βαρια υπερκατασκευη απο πανω δεν το επιχειρω τωρα...
Μαθημα για το μελλον... :( :( :(

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #280 στις: Μαΐου 31, 2014, 12:14:28 πμ »
Πολύ ωραίο το χρώμα - βεβαια δεν ξέρω εάν δικαιολογεί τόση φθορά το συγκεκριμμένο -
αλλά κάνει μεγάλη αντίθεση με το διαμέρισμα του πυροβόλου. Κάνε τις διορθώσεις σου
και ρίξε μια ματιά και κει.

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #281 στις: Μαΐου 31, 2014, 12:31:53 πμ »
βεβαια δεν ξέρω εάν δικαιολογεί τόση φθορά το συγκεκριμμένο

Ευχαριστω για το σχολιο Κωστα.
Οσο για τις φθορες ολες οι φωτο του πραγματικου ( ηταν μονο 2 οποτε ξερουμε πανω κατω τι εκαναν ακριβως ) το δειχνουν μαχιμι,με στραβωμενα φτερα,κλαρια απο δεντρα να κρεμονται,μεχρι και φωτο με τροχο λιγοτερο εχω δει,εν αντιθεση με το αβολο εσωτερικο που φαινεται οτι το προστατευαν συχνα με τον μουσαμα του.

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #282 στις: Ιουνίου 01, 2014, 03:47:57 μμ »
Έριξα χρώμα επιτέλους στο ISU...

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #283 στις: Ιουνίου 01, 2014, 05:22:49 μμ »
Χμμμ... μάλιστα...
Ωραίο γίνεται...
Και πού 'σαι...? Μη το βαρεθείς και το ξεπετάξεις. Δώσ' του στοργή και προδέρμ :wink: :mrgreen:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ρόδος
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #284 στις: Ιουνίου 02, 2014, 07:00:21 μμ »
Αφού ποστάρανε οι συνάδελφοι τα θηρία τους, ώρα και για το δικό μου τέρας!

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Χρησιμοποίησα το ακρυλικό αστάρι της vallejo, νομίζω μου αρέσει πιο πολύ από το γκρι αστάρι της tamiya

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος DonKosmas

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Madrid Spain
  • ¡Todo por la patria!
    • Panzerkosmas
« Απάντηση #285 στις: Ιουνίου 02, 2014, 08:12:33 μμ »
Αφού ποστάρανε οι συνάδελφοι τα θηρία τους, ώρα και για το δικό μου τέρας!
Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.

Χρησιμοποίησα το ακρυλικό αστάρι της vallejo, νομίζω μου αρέσει πιο πολύ από το γκρι αστάρι της tamiya

Καλησπέρα Χρήστο! Μου αρέσει πολύ το θηρίο και ιδιαίτερα ο τρόπος που το αστάρωσες! Με το τσίπινγκ που λογικά θα ακολουθήσει θα δείξει πολύ ωραίο!!! Καλή συνέχεια!!

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #286 στις: Ιουνίου 02, 2014, 08:28:24 μμ »
Γειά χαρά ξενιτεμένε!  :mrgreen:
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Όσον αφορά το τσιπινγκ, θα ακολουθήσω την τακτική με το αλάτι, ελπίζω να βγεί καλό!

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος paliosdimitris

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: πτολεμαιδα
« Απάντηση #287 στις: Ιουνίου 02, 2014, 09:50:21 μμ »
Πολύ καλή εφαρμογή το αστάρι.
Πόσο το αραίωσε? και με τι πίεση ψέκασες?
Παρακαλάει για τσίπινκ με ΛΑΚ :mrgreen:

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #288 στις: Ιουνίου 02, 2014, 10:17:01 μμ »
ελπίζω να βγεί καλό!

Δε θελω να σε αγχωσω Χρηστο,αλλα εαν συμπεριφερθει σαν κλασσικο βαγιεχο,(υποψιαζομαι οτι ασταρωσες με το 70.605) υπαρχει μια πιθανοτητα εκτος απο καλο να βγει ολο....το χρωμα....  :?

Αποσυνδεδεμένος Χατζηδημητριου Δ

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυκα Νερα
« Απάντηση #289 στις: Ιουνίου 03, 2014, 12:32:36 πμ »
Συμφωνώ , αν θες να το ταλαιπωρίσεις καλό θα ήταν να πέρασες ένα-δυο χεριά  παρκετίνη ή βερνίκι.
Δεν θα βγω στην συνταξη ποτε , κουφαλα νεκροθαφτη

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #290 στις: Ιουνίου 03, 2014, 12:43:44 πμ »
Συμφωνώ , αν θες να το ταλαιπωρίσεις καλό θα ήταν να πέρασες ένα-δυο χεριά  παρκετίνη ή βερνίκι.
Κι εγώ συμφωνώ εκτός από την παρκετίνη... Αλάτια και λάκ (άρα μετά μούλιασμα με νερό και σκληρά πινέλα) δεν είναι κάτι που μπορεί να αντέξει η φτηνή πλήν "αδύναμη" παρκετινούλα :wink:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #291 στις: Ιουνίου 03, 2014, 03:16:56 πμ »
Καταρχήν, σας ευχαριστώ για την επισήμανση, δεν γνώριζα ότι έχουν θέμα τα vallejo. Στο jagdtiger δεν είχα κάποιο θέμα, αλλά δεν επιχείρησα τίποτα "επιθετικό". Θα πειραματιστώ πρώτα στο κάτω μέρος και αναλόγως θα προχωρήσω.
Το αστάρι το αραίωσα με αζαξ, το προτιμώ από το οινόπνευμα και το αποσταγμένο νερό

Χρήστος

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #292 στις: Ιουνίου 04, 2014, 06:17:00 μμ »
H Διαφαινομενη συνεχεια του dicker...
To σκεπτικο ειναι οτι περνα απο στενο περασμα,στο οποιο εχει χτυπηθει ελαφρα η ακρη του πλακοστρωτου,ενω απο κατω μεσα στα χαλασματα θα βρισκεται μια ακινητοποιημενη σοβιετικη  Μ72 με καλαθο.
Σχολια,σχολιανα ελευθερα.

Spoiler (hover to show)

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #293 στις: Ιουνίου 04, 2014, 06:41:02 μμ »

Θεωρησα πως αφου ειναι διοραμα με tank destroyer μπορω να το συνεχισω εδω.  :wink:

No problem - go on  ::salut::

ΔΚ

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #294 στις: Ιουνίου 04, 2014, 06:44:32 μμ »
Ερώτηση ασχέτου: Η παραλλαγή στα γερμανικά, "κατεβαίνει" ΚΑΙ στα πλαϊνά (οπότε βάφω και μερικές ρόδες), ή τη σταματάω στα όρια των φτερών και το κάτω μέρος το αφήνω sand???? Μιλάω φυσικά για το Jagdpanzer IV (A) L/70.....

ΘΟΔΩΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος paliosdimitris

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: πτολεμαιδα
« Απάντηση #295 στις: Ιουνίου 04, 2014, 06:58:57 μμ »
Δεν ήταν στάνταρ αυτό.
Συνήθως κατέβαινε και στο πήγμα αλλά το κάλυπτε η λάσπη και η σκόνη.
Πολλές φορές βάφανε τις ρόδες μονόχρωμες στα 3 χρώματα της παραλλαγής.
Και φυσικά ΘΟΔΩΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ δώσε τα φώτα σου :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #296 στις: Ιουνίου 04, 2014, 07:09:27 μμ »
Ερώτηση ασχέτου: Η παραλλαγή στα γερμανικά, "κατεβαίνει" ΚΑΙ στα πλαϊνά (οπότε βάφω και μερικές ρόδες), ή τη σταματάω στα όρια των φτερών και το κάτω μέρος το αφήνω sand???? Μιλάω φυσικά για το Jagdpanzer IV (A) L/70.....

ΘΟΔΩΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!

ΔΚ

Δεν είμαι ο Θόδωρος αλλά μπορώ να σε διαβεβαιώσω πως όταν οι Γερμανοί έβαφαν του έδιναν και καταλάβαινε  :mrgreen: και θα δείς πολλά οχήματα να φέρουν φούλ παραλλαγή παντού.
Spoiler (hover to show)
Οπότε οι επιλογές σου είναι ουσιαστικά απεριόριστες.Καλύτερα βρες μία φώτο Jagdpanzer που σου κάνει κλίκ  :wink: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #297 στις: Ιουνίου 04, 2014, 07:40:18 μμ »
Spoiler (hover to show)

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος STEINER

• ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: BUGATSUANA
« Απάντηση #298 στις: Ιουνίου 04, 2014, 09:45:27 μμ »

ΘΟΔΩΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!

ΔΚ

ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ!!!  ΕΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!   ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΦΩΝΑΖΕΙΕΙΕΙΕΙΕΙΣ? :lol: :lol: :lol: :lol:
Δημήτρη, δεν υπάρχει "η παραλλαγή στα Γερμανικά", ξέχνα το, (μην ανοίξουμε ανάλυση για το βάψιμο Γερμανικών  Β'ΠΠ, θέλουμε τρία φόρουμ και βάλε :wink:) κάνε αυτό που σου είπε ο Κώστας,    Καλύτερα βρες μία φώτο Jagdpanzer που σου κάνει κλίκ  για να είσαι μέσα, φωτό έχεις, όρμα του! ::salut:: ::salut:: ::salut::
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #299 στις: Ιουνίου 10, 2014, 09:27:29 μμ »
ή είμαι πολύ τυχερός ή είστε κακεντρεχείς.
Αφού πέρασα ένα χέρι πινελάτο την παρκετίνη, την άφησα να στεγνώσει για 1-2 μέρες, μετά με πινέλο πάλι πέρασα ένα χέρι νέρο και μετά έριξα τριμμένο χοντρό αλάτι. ʼφησα πάλι για μια ημέρα και σήμερα πέρασα τα χρώματα. Αφού άφησα 15 λεπτά να περάσουν, φύσηξα το θηρίο με τον αερογράφο σε φουλ πίεση, έφυγαν τα πολλά-πολλά και μετά με ένα στεγνό, σκληρό πινέλο με κοντή τρίχα, αφαίρεσα και τα υπόλοιπα κομμάτια του αλατιού. Το αποτέλεσμα είναι αυτό:

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Βλέπω τώρα στις φωτογραφίες ότι έχω λίγο ακόμα καθάρισμα να κάνω σε μερικά σημεία, αλλά όπως το βλέπω, το αποτέλεσμα μου αρέσει και οι όποιες ατέλειες θα στρώσουν με τα λάδια και τα σκονίσματα. Σχόλια, προτάσεις, όλα ευπρόσδεκτα!

Χρήστος

Tags: