Αποστολέας Θέμα: [Review] RP Toolz-Punch and Die Set  (Αναγνώστηκε 1753 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dkakos

• Δημήτρης Κακογιαννάκος, Σύλλογος Μοντελιστών Καβάλας
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Σέρρες
  • Quod in Vita Agimus, In Aeternum Resonat!
    • SWAT sig
[Review] RP Toolz-Punch and Die Set
« στις: Μαρτίου 06, 2014, 05:32:53 μμ »
Ο Peter Horvath, είναι μοντελιστής. Και είχε και ανάγκες και κέφι και όρεξη.
Έτσι έφτιαξε την RP Toolz. Μια «σπιτική» εταιρεία, που φτιάχνει εργαλεία για φωτοχαραγμένα (ΡΕ).
Η γκάμα του έχει μόνο 9 προϊόντα (και ένα μελλοντικό), και αυτό που θα δούμε παρακάτω είναι το RP Toolz Punch and die tool set.

Η αγορά του, έγινε απευθείας από τη σελίδα του, και ήρθε στα χέρια μου, σε 5 μέρες.
Στην απλή συσκευασία, περιέχονται τα εξής:
- Μια βάση-πρέσα (die)
- 16 ζουμπάδες (punches) (0.5mm->2.0mm)
- Ένα σφυράκι
- Οδηγίες χρήσης

Η βάση είναι κατασκευασμένη από γαλβανιζέ ατσάλι, πλεξιγκλάς με χαραγμένες τις διαμέτρους και τα πόμολα, από συμπαγές πλαστικό.
Στις βίδες, υπάρχουν μεταλλικά δισκάκια, ελαφρώς λυγισμένα, ώστε με το χαλαρώνεις τα πόμολα, ανασηκώνουν το πλεξιγκλάς, για την εύκολη πρόσβαση του φύλλου πλαστικού.

Οι ζουμπάδες, είναι κατασκευασμένοι από αλουμίνιο, το σώμα τους, ενώ οι μύτες από ατσάλι. Ο καθένας έχει ένα αυτοκόλλητο με την διάμετρό του.

Από τα ίδια υλικά, είναι κατασκευασμένο και το σφυράκι (λαβή από αλουμίνιο, κεφάλη από ατσάλι). Αρκετοί είναι αυτοί που θα ρωτήσουν γιατί περιέχεται στο σέτ. Η απάντηση είναι αρκετά απλή: για την προστασία των ζουμπάδων. Ένα σφυρί από αυτά που ενδέχεται να έχουμε στο σπίτι, λόγω όγκου και βάρους, είναι πολύ πιθανό να καταστρέψουν το 0.5mm. Έτσι, το μικρό σφυράκι, περιορίζοντας απλά την κινητική ενέργεια που παράγεται, καθορίζει το χτύπημα να είναι τόσο όσο χρειάζεται για γίνει σωστά η δουλειά.

Το έχω χρησιμοποιήσει ελάχιστα, αλλά έχω μείνει ευχαριστημένος απόλυτα από την ποιότητα και τα κοψίματα ακριβείας που παρέχει.
Με προπόνηση, μπορεί ο καθένας να κάνει θαύματα στα μοντέλα του. Από βίδες και φινιστρίνια, μέχρι κρίκους!

Συμπέρασμα
Φυσικά είναι το απόλυτο εργαλείο για αυτούς που έχουν μεγαλύτερη κλίση στις ιδιοκατασκευές (scratch). Αλλά δεν μπορούμε να περιορίσουμε την χρήση του, από όλους.
Η τιμή του είναι λίγο τσιμπημένη (αναμενόμενο από την άποψη του μεγέθους της εταιρείας) , αλλά μπορούμε άνετα να το συγκρίνουμε με τον ανταγωνισμό. Επίσης, ας έχουμε στο μυαλό μας, ότι δεν πρόκειται για ένα αναλώσιμο προϊόν, αλλά για ένα εργαλείο που θα μας συντροφεύει για χρόνια.
www.rptoolz.com

Δημήτριος Κακογιαννάκος

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος alexanderb

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Βόλος-Αθήνα
Απ: [Review] RP Toolz-Punch and Die Set
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 06, 2014, 06:21:26 μμ »
Πες μας κιόλας πόσο σου κόστισε συνολικά μαζί με τα μεταφορικά.. :wink: Πάντως δείχνει ωραίο και πιο καλό από αυτά της ομαδικής αγοράς διότι βλέπεις πού κόβεις λόγω plexiglass..

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Stavanger- Κουφάλια
  • Don't fear death, fear time
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 07, 2014, 09:42:02 μμ »
Πολκ ωραία παρουσιάσει φίλε μου!!!
Εγώ πήρα το εξάγωνο άλλα δεν το δοκίμασα ακόμα!!  Μάλλον ατυχώς μιας και φτιάχνω 72αρια!!
Μάλλον θα κάνω και αυτήν αγορά αργότερα!!
Να είσαι καλά!! :wink: ::salut::
Ο άνθρωπος δεν κατάγεται από τους πιθήκους αλλά απο τα ΒΑΜΠΙΡ!
Μόνο οι νεκροί βλέπουν το τέλος του πολέμου!

Αποσυνδεδεμένος dkakos

• Δημήτρης Κακογιαννάκος, Σύλλογος Μοντελιστών Καβάλας
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Σέρρες
  • Quod in Vita Agimus, In Aeternum Resonat!
    • SWAT sig
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 08, 2014, 12:56:02 πμ »
Πες μας κιόλας πόσο σου κόστισε συνολικά μαζί με τα μεταφορικά.. :wink: Πάντως δείχνει ωραίο και πιο καλό από αυτά της ομαδικής αγοράς διότι βλέπεις πού κόβεις λόγω plexiglass..

Δεν σου λέω, να δείς μόνο σου  ::glossa::  χεχε
Όντως το πλεξιγκλάς και η ποικιλία διαμέτρων κάνουν διαφορά (άσχετα ότι δεν πρόλαβα την ομαδική)

Εγώ πήρα το εξάγωνο άλλα δεν το δοκίμασα ακόμα!!  Μάλλον ατυχώς μιας και φτιάχνω 72αρια!!

Δεν ξέρω κατα πόσο το εξάγωνο βοηθά τους αρματάδες στην 72 (για τα jet είναι άχρηστο εντελώς)
Σε ευχαριστώ!  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 08, 2014, 01:53:44 πμ »
Καλορίζικο το εργαλείο. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει ντε σώνει και καλά
να βλέπεις που κόβεις; Αφού κόβεις το πλαστικό για να πάρεις το κομμένο τμήμα!!!
Από πάνω βλέπεις που κόβεις πάντως.

Δημήτρη το εξάγωνο είναι για μεγάλες κλίμακες. Εγώ το πήρα για Komatsu σε 1/48. :twisted:

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 08, 2014, 02:27:35 πμ »
Καλορίζικο το εργαλείο. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει ντε σώνει και καλά
να βλέπεις που κόβεις; Αφού κόβεις το πλαστικό για να πάρεις το κομμένο τμήμα!!!
Από πάνω βλέπεις που κόβεις πάντως.

Δημήτρη το εξάγωνο είναι για μεγάλες κλίμακες. Εγώ το πήρα για Komatsu σε 1/48. :twisted:
Όπως τα λές, όταν δεν βλέπεις που κόβεις, παράγεις μόνο δισκάκια πλαστικού, ενώ οταν βλέπεις και που κόβεις, μπορείς επιπλέον να φτιάξεις π.χ. πίνακες οργάνων ή να κόψεις ένα ένα τα όργανα απο μια χαλκομανία κ.α. :wink:

Αποσυνδεδεμένος alexanderb

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Βόλος-Αθήνα
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 08, 2014, 02:40:17 πμ »
Όπως τα λές, όταν δεν βλέπεις που κόβεις, παράγεις μόνο δισκάκια πλαστικού, ενώ οταν βλέπεις και που κόβεις, μπορείς επιπλέον να φτιάξεις π.χ. πίνακες οργάνων ή να κόψεις ένα ένα τα όργανα απο μια χαλκομανία κ.α. :wink:

Με πρόλαβες αυτή την απάντηση ακριβώς θα έδινα.. Επίσης δεν είναι τυχαίο και ότι όσα έχουν plexiglass και παρέχουν την ευκολία να βλέπεις πού και τί κόβεις είναι και πιο ακριβά!!Εξαιτίας του πλεονεκτήματος αυτού που προσφέρουν..

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Stavanger- Κουφάλια
  • Don't fear death, fear time
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 08, 2014, 11:04:23 πμ »

Δεν ξέρω κατα πόσο το εξάγωνο βοηθά τους αρματάδες στην 72 (για τα jet είναι άχρηστο εντελώς)
Σε ευχαριστώ!  ::salut::
Κώστα, Δημήτρη το καταλαβα εκ των υστερων για αυτο και εγαψα ατυχως!! Ισως καποια στιγμη να χρειαστει καποια στιγμη!! θα αγοράσω μάλλον και αυτό το εργαλείο!! :wink: ::salut::
Ο άνθρωπος δεν κατάγεται από τους πιθήκους αλλά απο τα ΒΑΜΠΙΡ!
Μόνο οι νεκροί βλέπουν το τέλος του πολέμου!

Αποσυνδεδεμένος Ηλιας

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ναύπακτος
  • modelclub.gr
« Απάντηση #8 στις: Ιουνίου 06, 2014, 02:49:05 μμ »
Πολύ ωραία παρουσίαση,ευχαριστούμε :D
Ποιά είναι αυτά της ομαδικής αγοράς που αναφέρετε?
Υπάρχει κάποιο άλλο της ίδιας ποιότητας ή καλύτερο?

Tags: