Αποστολέας Θέμα: Nightfighters!  (Αναγνώστηκε 104578 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος HARTMANN7

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Αθήνα
  • In Cats We Trust
Απ: Nightfighters!
« Απάντηση #350 στις: Αυγούστου 17, 2014, 06:14:04 μμ »
Εν συνεχεία λοιπόν βάψιμο τα Cowling του κινητήρα, και τις απολήξεις
Το cowl με Η12 και λίγο H77 και έγινε και σε μερικά σημεία Chipping που ίσως το κάνω και πιο έντονο αργότερα!

Οι απολήξεις βάφτηκαν με μίξη αρχικά H76 Burnt Iron και ΤΑΜΙΥΑ Χ34 Metallic Brown .

Περάστηκε όλο το βασικό χρώμα του Α/Φ XF-11 το Α/Φ ειναι μονόχρωμο και αρχικά σκέφτηκα να βάψω τις κίτρινες λωρίδες στα χείλη προσβολής αλλά τελικά θα χρησιμοποιήσω τις χαλκομανίες...

Επίσης περάστηκε και 2 στρώσεις Gloss Βερνίκι gunze η πάνω πλευρά και αναμονή στεγνώματος να περαστεί και η κάτω πλευρά!
Οι φθορές θα γίνουν με τις χαλκομανίες πάνω στο μοντέλο!

Δημήτρη γι αυτό το GB λέμε να μοντελάρουμε!!! :mrgreen: :mrgreen:
Γιώργος Γιαννόπουλος.
IPMS 1282

Αποσυνδεδεμένος Spook

• Ανδρέας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3/4 of a mile...
  • One more Fighter Fling Maniac and Tomcat Fanatic
« Απάντηση #351 στις: Αυγούστου 17, 2014, 06:39:19 μμ »
Γις δες λίγο το chipping πάλι γιατί σε σημεία φαίνεται πασαλειμμένο το χρώμα (1η , 3η φωτογραφία).

Anytime Baby....!!

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #352 στις: Αυγούστου 17, 2014, 07:10:34 μμ »
Εκτός από εμένα και τον Γιώργο, μοντελάρει κανείς άλλος σε αυτό το GB??? :twisted:
Γιατί? Και που μοντελάρεις, θα το τελειώσεις on time το P-61 :?: ::glossa::
ΞΕΒΑΦΕΕΕΕ :twisted:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #353 στις: Αυγούστου 17, 2014, 07:27:15 μμ »
Γις δες λίγο το chipping πάλι γιατί σε σημεία φαίνεται πασαλειμμένο το χρώμα (1η , 3η φωτογραφία).
Γιώργο, καλά σου λέει ο Αντρέας, αυτό δεν είναι chipping είναι πινελιές με ασημί χρώμα! :twisted:
Αντε να κάνεις καμιά βουτιά, να πιείς και καμιά μπύρα γιατί μου φαίνεται παρα πήρες φόρα και θα το "κάψεις"!!!
Take it slowly... άλλωστε τα τσίπουρα τα έχεις κερδίσει με τον κόφτη σου και οι κανόνες δεν αλλάζουν όπως έλεγαν κάποιοι ζηλιάρηδες εχθές ::glossa::
 ::hlioskaytos::

Εκτός από εμένα και τον Γιώργο, μοντελάρει κανείς άλλος σε αυτό το GB??? :twisted:
Αν είναι να τα κάνουμε όπως το'κανες, καλύτερα να μη μοντελάρουμε ρε! :twisted: ::glossa:: :mrgreen:

Εγω! :twisted:
Ποιός μίλησε μέσα απο το πηγάδι? ::glossa:: :mrgreen:
Στα Group-Build βάζουμε φωτό και απο την κατασκευή, όχι μόνο οταν το τελειώσουμε! Αλλιώς θα τα λέγαμε Group-Show! :twisted: :mrgreen:

• MC crew
  • Scale 1/35
  • In Cats We Trust
« Απάντηση #354 στις: Αυγούστου 17, 2014, 08:04:46 μμ »

Αντρέα σε ποιο σημείο λες?
(Υποθέτω για το ασημί ετσι?)

Το έχω ξύσει το μαύρο για να φανεί το ασημί (Βασικά το έκανα με πέρασμα με πινέλο βουτηγμένο στο δυαλυτικο)
Για δώστε φώτα. . .
Γιώργος Γιαννόπουλος.
IPMS 1282

Αποσυνδεδεμένος Spook

• Ανδρέας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3/4 of a mile...
  • One more Fighter Fling Maniac and Tomcat Fanatic
« Απάντηση #355 στις: Αυγούστου 17, 2014, 09:47:37 μμ »
http://i438.photobucket.com/albums/qq101/shigeko88/album%2027/faowblack572.jpg
http://i438.photobucket.com/albums/qq101/shigeko88/album%2027/faowblack577.jpg

Ξέρω ότι λογικά θα υπήρχαν και πολύ πιο φθαρμένα αλλά άποψή μου είναι ότι ίσως θα ήταν καλύτερα να κρατήσεις ένα μέτρο.

Αλουμίνιο πάνω από το μαύρο, 10άρι πινέλο και σιγά σιγά με βάση τις φωτογραφίες, γύρω από τα panel. Και αν θες περισσότερο άρχισε πάλι να χτίζεις σιγά σιγά σε κάποια σημεία. Καλύτερα το μεταλλικό να ήταν enamel για να κάνεις διορθώσεις εύκολα αλλά μάλλον το υπόστρωμά σου είναι έτσι.

Αυτά τα σημεία φαίνονται υπερβολικά:

Anytime Baby....!!

• MC crew
  • Scale 1/35
  • In Cats We Trust
« Απάντηση #356 στις: Αυγούστου 17, 2014, 11:35:11 μμ »
ROGER!!!
Γιώργος Γιαννόπουλος.
IPMS 1282

Αποσυνδεδεμένος nosdio

• Scale 1/35
  • *
  • Γιάννης
« Απάντηση #357 στις: Αυγούστου 18, 2014, 12:09:56 πμ »
Γιωργο τελικα το late type ειναι αυτο που φτιαχνεις και δεν εχει κατω πυροβολα, κατω πυροβολα ειχε αυτο με το διαφανες μπροστα...επειδη το λεγαμε 8) ::salut::

και για να παιρνεις ιδεες για ξεφτιλισμα
http://hsfeatures.com/features04/gekkojl_1.htm :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #358 στις: Αυγούστου 27, 2014, 10:32:39 μμ »
Όσο οι υπόλοιποι πλατσουρίζετε στις παραλίες, εγώ προχωρά

Οι φθορές έγιναν με λάδια ζωγραφικής Raw umber, paynes gray, faded panzer gray, ivory black και ivory white. Οι καπνιές έγιναν με πολλά αραιωμένα χέρια ανοιχτού γκρι, λευκού αραιωμένο με λίγο καφέ και μαύρο, καθώς και με λάδια ζωγραφικής.
Νωρίτερα, μασκάρισα όλα τα πάνελ ένα προς ένα και ψέκαζα πάνω στην ταινία μασκαρίσματος RLM66, ή H305, έτσι ούτως ώστε να αφήσω πάνω στα όρια του πάνελ ένα πολύ αχνό ίχνος του χρώματος.
Οι διαρροές λαδιών και καυσίμων έγιναν με raw umber, burnt sienna και engine oil της AK.
Στο τέλος, ψέκασα ματ βερνίκι στις καπνιές, στα χείλη προσβολής και σε ορισμένα πάνελ στην πτέρυγα.

Υ.Γ. Jack Daniels με πάγο θέλω. Ξέρετε εσείς! :twisted:

Αποσυνδεδεμένος kido

• Χριστόδουλος Κυδωνιεύς IPMS Newbie 1294
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: κ. Πατήσια
« Απάντηση #359 στις: Αυγούστου 28, 2014, 11:19:44 μμ »
Εξαιρετικές οι φθορές και η τονικότητα στα πάνελ φαντάζομαι αδικείται με την φωτογραφία,  από κοντά πρέπει να είναι πιο εντυπωσιακό!!!!

Όσο για τα μπάνια,  Δυστυχώς για εμένα,  δεν είσαι μόνος σου..... Πνιγώ τον πόνο μου σε ένα νυχτερινό me262 θα μπορούσα να ποντάρω εδώ την εξέλιξη λαμβάνοντας μέρος σε αυτό το SIG????

Ενημερώνω εκ των προτέρων πώς αποδέχομαι τις συνέπειες της μη έγκαιρης ολοκλήρωσης του μοντέλου  ::glossa:: ::salut::
The world is full of kings and queens who blind you eyes and steal you dreams is HEAVEN AND HELL

• MC crew
  • Scale 1/32
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #360 στις: Αυγούστου 29, 2014, 12:22:12 πμ »
Ναι, όντως από κοντά και ανάλογα με το πως πέφτει το φως, φαίνονται οι τονικότητες στα πάνελ.
Όσο για το 262, φυσικά και μπορείς!  :wink:

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
  • I'll be back soon......I hope
« Απάντηση #361 στις: Αυγούστου 29, 2014, 02:25:31 πμ »
Από κοντά και ανάλογα τους Ιακωβους Ντανιελους που έχεις πιεί...
Πολύ καλό ʼλεξ..καλά ξεμπερδέμετα

Αποσυνδεδεμένος kido

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #362 στις: Αυγούστου 29, 2014, 11:15:51 πμ »
Το me262 είναι της SMER στην 1/72, με ανάγλυφη γραμμωση, photo etched κομμάτια για κάποιες λεπτομέρειες στο ΣΠ, την κεραία του ρύγχους και τους εκτοξευτές φωτοβολίδων στην ουρά, με πολύ καλή εφαρμογή

Χαίρε βάθος αμέτρητο!!!! Φύλλο πλαστικού για να κλείσει το κενό. Πίσω απο την φωλιά του μπροστινού σκέλους, κόπηκε το πλαστικό ώστε να μπορέσει να έρθει στα ίσια της η μπανιέρα του κόκπιτ μετά το κλείσιμο της ατράκτου. Επίσης βελτιώθηκε λίγο το ρινιαίο σκέλος και απομένει η καλωδίωση του  , ενώ μπήκε και βάρος απο σκάγια και bluetack , το οποίο αποδείχτηκε πως δεν ήταν αρκετό και ενισχύθηκε με πλαστελίνη και επιπλέον σκάγια...τώρα δεν σουζάρει με τίποτα. Η μπανιέρα και το εσωτερικό βάφτηκαν με RLM66 κα δεν θα φαίνεται τίποτα μόλις μπει η καλύπτρα. Το μόν που ίσως φαίνεται λόγω της υπερυψωμένης θέσης στο κόκπιτ, είναι τα όργανα του χειριστή ραντάρ στο πίσω κάθισμα το οποίο φτιάχτηκε και φαίνεται κάπως έτσι

Το κενό έπρεπε να κλείσει και στα πίσω σκέλη, όπου εκεί δεν υπήρχαν πολλές επιλογές αναπαράστασης του σωστού σχήματος των φωλεών, καθότι η μπανιέρα είναι μεγάλη και καλύπτει εσωτερικά την περιοχή ακριβώς πάνω απο τις φωλεές, έτσι αρκέστηκα απλά στο να την κλείσω με Φύλλο πλαστικού

Στα me-262 ήταν στοκαρισμένα τα πάνελ, έτσι οι υπερυψωμένες γραμμώσεις τρίφτηκαν και χαράκτηκαν μόνο οι γραμμώσεις που αφορούν τις θυρίδες ανεφοδιασμού μπροστά απο το κοκπιτ, τις στρογγυλές θυρίδες κατα μήκος της ατράκτου, τις θυρίδες ηλεκτρονικών - πυροβόλων στο ρύγχος τα καλύμματα του κινητήρα αλλά και τα παραλληλόγραμμα πάνελς μπροστά και πίσω απο τα πίσω ΣΠ τα οποία ήταν για την αφαίρεση των δεξαμενών καυσίμου. Επίσης ξεγελάστηκα σε μερικές φωτογραφίες όπου έδειχνε το αεροσκάφος με στοκαρισμένα όλα τα πάνελ με εξαίρεση αυτά της ουράς έτσι αυτά χαράκτηκαν. Click to see the original size.

Βλέπω όμως γενικά σε φωτογραφίες απο κατασκευές άλλων μοντελιστών πως έχουν τρίψει - στοκάρει όλα τα πάνελ σε ολόκληρο το αεροσκάφος και τώρα είμαι σε δίλημμα. Να την αφήσω την ουρά με τα πάνελ χαραγμένα ώς έχει ή να τα στοκάρω και αυτά??  :roll:

Ερωτήσεις  :arrow: Το εσωτερικό των φωλεών είναι ασημί σωστά?? Τα ίδια τα σκέλη όμως και το εσωτερικό των κινητήρων τί χρώμα είναι??

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τα σχόλια και παρατηρήσεις σας. Εαν είναι κάποιο πάνελ που θέλει χάραγμα ή αντίστοιχο κάποιο πάνελ που να θέλει κλείσιμο, παρακαλώ ενημερώστε όσο είμαι ζεστός με τα στοκοτριψίματα.  ::salut::
The world is full of kings and queens who blind you eyes and steal you dreams is HEAVEN AND HELL

• MC crew
  • Scale 1/32
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #363 στις: Αυγούστου 29, 2014, 01:34:03 μμ »
Έχεις μπλέξει με τρελό χρέπι!!
Πάει μια χαρά όμως, καλή συνέχεια! :wink:

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #364 στις: Αυγούστου 30, 2014, 02:05:52 πμ »
Όσο οι υπόλοιποι πλατσουρίζετε στις παραλίες, εγώ προχωράω!
...
Υ.Γ. Jack Daniels με πάγο θέλω. Ξέρετε εσείς! :twisted:
Τις πατάτες που έκανες και βλέπω, θα στις πώ απο κοντά που θα μπορώ να σε σφαλιαρώνω και να το χαίρομαι! :twisted: :mrgreen:
Επίσης, αν το τελειώσεις μέχρι την έκθεση, θα πιείς τσίπουρο... Jack θα παίξει σε επόμενο GB!

...
Όσο για τα μπάνια,  Δυστυχώς για εμένα,  δεν είσαι μόνος σου..... Πνιγώ τον πόνο μου σε ένα νυχτερινό me262 θα μπορούσα να ποντάρω εδώ την εξέλιξη λαμβάνοντας μέρος σε αυτό το SIG????

Ενημερώνω εκ των προτέρων πώς αποδέχομαι τις συνέπειες της μη έγκαιρης ολοκλήρωσης του μοντέλου  ::glossa:: ::salut::
Καλώς ήρθες στους Nightfighters Χριστόδουλε! ::salut::

Βλέπω έχεις όρεξη με το 262 και δεν το ξεπετάς απο το κουτί αλλα φοβάμαι οτι η πλαστελίνη και το Blue tac με τα σκάγια θα σου δημιουργήσουν πρόβλημα στο μέλλον αφού η πλαστελίνη "τρώει" το πλαστικό...

Για τις ερωτήσεις σου δεν γνωρίζω να σου απαντήσω αφού δεν εχω ασχοληθεί με το 262... η γνώμη μου πάντως είναι οτι αφού το αναπαριστάς "στοκαρισμένο", μάλλον καλό θα ήταν να στοκάρεις και την ουρά.

• MC crew
  • Scale 1/35
  • In Cats We Trust
« Απάντηση #365 στις: Αυγούστου 30, 2014, 10:29:34 πμ »
Ωραίος Χριστόδουλε!!!
Επιτέλους και άλλος μοντελάρει!!!!!  :mrgreen:

Θα συμφωνήσω και εγώ με τον Νίκο αφού το ξεκίνησες το στοκάρισμα κάντο σε όλο. ..

Νίκο επειδή και εγώ με τα τσίπουρα δεν θα τα πάω καλά. .. .Να το κλείσουμε με μπύρες. . ???
Spoiler (hover to show)

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Γιώργος Γιαννόπουλος.
IPMS 1282

Αποσυνδεδεμένος Blackbeard

• Scale 1/48
  • *
    • modeldisplaycases
« Απάντηση #366 στις: Αυγούστου 30, 2014, 01:02:37 μμ »
Για όσους δεν πίνουν τσίπουρα, έχει προβλεφθεί φυσικός χυμός βρύσης...

• MC crew
  • Scale 1/35
  • In Cats We Trust
« Απάντηση #367 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2014, 10:15:57 πμ »
Ε αφού λοιπόν. . . ξεκινάει και το επόμενο SIG .. .
ήρθε η ώρα να τιμήσω το Νυχτερινό μας GB...

Μετά απο μια εκπληκτικά ευχάριστη κατασκευή του 1ου Ιαπωνικού Α/Φ που έφτιαξα .. (οφείλω βέβαια να πώ οτι όταν είναι ΤΑΜΙΥΑ είναι πάντα ευχάριστο)

Το μοναδικο που μου είχε απομείνει ήταν οι ζώνες των καθισμάτων .
λητές απ όσο έχω δεί στις φωτογραφίες. Δεν τις εμπλούτισα και εγω να πώ την αλήθεια.
Tamiyοταινία κλασσικά. Πέρασμα με Dark Earth και λίγο Khaki.

Το τελικό αποτέλεσμα του Α/Φ όπως είναι παρακάτω.
Περάστηκε με το matt της MM το ακρυλικό και μετά απο αυτό με διάφορα παστέλ γκρί-καφέ-μαύρο
Έγινε τόνισμα απο τις καπνιές και σκονίστηκαν οι τροχοί.
Υπάρχουν μερικές ατέλειες (και μια κουταμάρα) καθώς όταν πέρασα με το ματ το μοντέλο δεν είχα βάλει πάνω την καλύπτρα με αποτέλεσμα να υπάρχει μια διαφορά τονικότητας .. .  :oops: :oops: :oops:
2 τελειωμένα μοντέλα λοιπόν στο GB. . .
Αυτά. .. .. .
Ευχαριστώ για την παρακολούθηση καθώς και τις συμβουλές όλων!! Μέχρι το πέρας των κατασκευών!

Καλημέρα λοιπόν.  .
Καλή συνέχεια και αντε να έρθει και κανένα άλλο μοντέλο γιατί βλέπω εμένα και τον Αλέξη να πέφτουμε σε κώμα απο το αλκοόλ!!!!

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Spoiler (hover to show)
Γιώργος Γιαννόπουλος.
IPMS 1282

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #368 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2014, 11:40:21 πμ »
Πολύ όμορφο Γιώργο!Αν δε βαριέσαι μάτταρε και την καλύπτρα γιατί φαίνεται η διαφορά στις τονικότητες και είναι κρίμα. :wink:

::salut::

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #369 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2014, 12:12:21 μμ »
Μπράβο το προκομένο μας που αν εν είχαμε και 'σένα δε θα βλέπαμε τελειωμένο μοντέλο στο GB! ::glossa::

[Γκρίνια mode on]Το βερνίκι μου μοιάζει σαν να "ισοπέδωσε" τις τονικότητες και το έκανε ένα φλατ πράγμα... μοιάζει σάν να έχει μείνει "άχνα" απο το ψέκασμα ή σαν να το πέρασες με φίλτρο/σκόνη... Η διαφορά φαίνεται στο ωραίο-"ζωντανό" πράσινο που έχεις στη καλύπτρα που δεν βερνικώθηκε και στο υπόλοιπο αεροπλάνο που την "άρπαξε". Πέρνα και τη καλύπτρα, τουλάχιστον να μη τονίζεις τη διαφορά!
Εγώ θα "χάιδευα" το φινίρισμα με κάποιο μαλακό πανί, μπατονέτες ή ακόμα και micromesh για να γυαλίσει λίγο και να σπάσει η μουντάδα.

Περιποιήσου λίγο τους τροχούς... σκόνισε το πέλμα και σκούρηνε το λάστιχο κοντά στις ζάντες.
Επίσης οι έλικες μου φαίνονται πολύ ανοιχτόχρωμες και "πλαστικές"... γυάλισέ τες λίγο και ίσως να κανες και κάνα διακριτικό ξύσιμο/ξέφτισμα. Μεταλλικές δεν ήταν?[Γκρίνια mode off]

Πολλά απο τα παραπάνω μπορεί να υπερτονίζονται απο το φλάς και τη φωτογράφισή σου και να είναι καλύτερο απο κοντά... αυτό μόνο εσύ το ξέρεις! :wink: :mrgreen:

• MC crew
  • Scale 1/35
  • In Cats We Trust
« Απάντηση #370 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2014, 12:35:16 μμ »
Χμμ ..
Η αλήθεια είναι οτι αυτή η ασπρίλα λίγο που βγάζει το ΜΜ είναι λίγο περίεργη και όντως μείωνει πολύ τις διαφορές που κάνει πάνω στο μοντέλο,
Θα το τρίψω λίγο να δώ αν κάνει  κάποια διαφορά σε κάποια σήμεία.  :wink:

(Το ωραίο ζωντανό πράσινο είναι απο 'πατάτα'!!! που έκανα και το πέρασα σήμερα με ματ για να μειωθεί λίγο (φαίνεται πάλι )

Τώρα Νίκο για τις έλικες να σου πώ την αλήθεια δεν ξέρω αν ήταν μεταλλικές ή ξύλινες. ..
Στο βιβλίο που έχω είναι στα Ιαπωνικά ...   :oops: :oops:
Οπότε . . . .  .

Spoiler (hover to show)
Γιώργος Γιαννόπουλος.
IPMS 1282

• MC crew
  • Scale 1/32
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #371 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2014, 08:57:03 μμ »
Με φώναξε κανείς?

Kατά 99% έτοιμη, θέλει να ματαριστεί λίγο ο πύργος, να κολλήσω τα διάφανα και να φτιάξω λίγο το έδαφος στην φανταστική βάση που μου έφτιαξε ο Blackbeard!!
 :mrgreen:

• MC crew
  • Scale 1/35
  • In Cats We Trust
« Απάντηση #372 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2014, 10:22:23 μμ »
Στην έκθεση θα το βάλεις μόνος σου στο τραπέζι!!!
Αυτό δεν πιάνεται απο πουθενά!!!
Γιώργος Γιαννόπουλος.
IPMS 1282

Αποσυνδεδεμένος kido

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #373 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2014, 04:02:12 μμ »
Γιώργο και Αλέξη φάτε γερά, γιατί όπως φαίνεται όντως θα έχετε να καταναλώσετε πολύ τσίπουρο.....αισιοδοξω όμως οτι θα σας κάνω παρέα  ::glossa::

Συνέχεια λοιπόν απο εμένα με τα καθίσματα και τον πίνακα του χειριστή radar, όπου βάφτηκαν τοποθετήθηκαν και όπως αναμενόταν μετά το κλείσιμο της καλύπτρας δεν φαίνεται τίποτα. Επίσης απο λευκή μονωτική ταινία κόπηκαν δυο οβαλ κομμάτια και τοποθετήθηκαν ως τάπες στις εξόδους των επάνω πυροβολων, αλλά και απο λεπτές σύριγγες κάνες των κάτω πυροβόλων.

To μοντέλο βάφτηκε με μαύρο στις επάνω επιφάνειες και με RLM76 (Humbrol 247) στις κάτω. Ανάποδα δλδ απο το κανονικό, διότι αποφάσισα να περάσω λεπτή χαρτοταινία αναπαριστώντας τα στοκαρισμένα πάνελ. Έτσι μετά το βάψιμο και το ξεμασκάριμα το μοντέλο έδειχνε κάπως έτσι

Όλο το απόγευμα εχθές έβαφα και η απογοήτευσή μου μεγάλη. Ίσως οι δυνατότητες του χεριού μου και του αερογραφου, να μην φτάνουν στο επίπεδο που χρειάζεται.. :roll: Χωρίς να έχω κάποιο συγκεκριμένο πάτερν για την παραλλαγή και με βάση φωτογραφίες άλλων μοντέλων στο internet έφτασα στο αποτέλεσμα που βλέπετε παρακάτω... :? Οι οδηγίες του κιτ λένε για φιδάκια, όλοι όσοι όμως έχουν φτιάξει το κόκκινο 10, έχουν όχι ακριβώς βούλες, αλλά ακαθόριστα σχήματα διαφορετικά μεταξύ τους. Χρησιμοποιούσα ένα Grapotech αναρρόφησης ο κλασσικός οικονομικός των 90s, με πίεση στα 2 Bar και με καλά αραιωμένο χρώμα. Σαν να μην φτάνει αυτό με βαφε και ξαναβάφε τις επάνω επιφάνειες, έσβησαν οι σκιές που αναπαριστούσαν το στοκάριμα που μου είχαν βγει τα μάτια να τις κάνω...δεν μου κάθησε καλά κρίμα...τουλάχιστον κάτι φαίνεται στις κάτω επιφάνειες...σήμερα σκοπεύω να "πατίσω" λίγο το σκούρο RLM75 (Humbrol 246) να δω μήπως το σώσω λίγο....τί τα θέλανε και αυτά τα πάττερν οι Γερμανοί :?: :?:

Κλάψτε και εσείς μαζί μου... :oops: σχόλια - βούρδουλας  ή και πάττερν της παραλλαγής για να δώ τι θα κάνω ευπρόσδεκτα  ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #374 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2014, 04:08:26 μμ »
Kαλο ειναι μην τρελενεσαι! Να ξερεις παντως οτι 2 bar για τετοια δουλεια ειναι πολλα,παρα πολλα! 1 το πολυ θελει και καργα αραιωμενο χρωμα!

Tags: