Καλησπέρα! Επιτέλους πρώτο κατασκευαστικό post στο GB - είμαι και σωστός από άποψη ώρας βλέπω, περασμένα μεσάνυχτα!!!

Λοιπόν, τελικά έγινε μεν μια μικρή αλλαγή στο κιτ που θα
σφάξω μετατρέψω -> αντί για το κιτ της Airfix, αποφάσισα, μετά από ένα συγκριτικό, να χρησιμοποιήσω εν τέλει το αντίστοιχο της Academy.
Οι λόγοι, κυρίως το ότι της Academy δίνει τα σωστά, πρώιμα, μικρά πτερύγια ύψους-βάθους, και επιπλέον, είναι ένα κιτ που έχω ξαναχρησιμοποιήσει και ξέρω λίγο-πολύ τι με περιμένει.
Το ευτύχημα είναι οτι, από τη μία μπορώ να χρησιμοποιήσω είτε την τρίφυλλη (όπως ήταν αρχικά το αεροσκάφος) με "γυμνά" τα άκρα των πυροβόλων, ή με την τετράφυλλη (που τοποθετήθηκε αργότερα) και καλυμμένα τα πυροβόλα, κάτι που με βολεύει πιο πολύ κι έτσι θα κατασκευάσω αυτό το αεροσκάφος.
Στα της κατασκευής τώρα, η οποία εκτός των μετατροπών θα είναι σχετικά εύκολη και γρήγορη, μιας και το κιτ έχει λίγα κομμάτια:

Όπως φαίνεται από τη φωτό, σκεφτόμουν να χρησιμοποιήσω το set της Airwaves για να ανοίξω τα flaps. Δυστυχώς, το κιτ προορίζεται για το κιτ της Airfix, και μια πρώτη ματιά επιβεβαίωσε οτι θα είναι αρκετά μικρά για να μπουν στο αντίστοιχο της Academy. Μια δεύτερη (και τρίτη!) ματιά όμως, αποκάλυψε οτι το set παραείναι μικρό, ακόμα και για της Airfix!!! Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι οτι μπορεί να ήταν για το ΠΑΛΙΌ κιτ της Airfix.... ah well αγγλιστί... Θα τα σκρατσάρω!!!

Οι κύριες μετατροπές που πρέπει να γίνουν για το νυχτερινό πρωτότυπο είναι οι εξείς δύο: * αλλαγή από καλύπτρα bubbletop, σε car door
* εξάλειψη των ιχθυοειδών ενισχυτικών πλακών στην ένωση του ουραίου τμήματος με την άτρακτο
Με μαύρο χρώμα έχω σημειώσει τα τμήματα που πρέπει να αφαιρεθούν:

Η καλύπτρα, ούσα bubbletop, πρέπει να φαγωθεί λίγο διαγωνίως από μπροστά προς τα πίσω ώστε να "κάτσει" και να μην φαίνεται τόσο φουσκωτή - μια και προτιμώ να μην φτιάξω/ αγοράσω πρεσσαριστή. Επίσης, πρέπει να φαγωθεί ΌΛΗ η εσωτερική λεπτομέρια στο πιλοτήριο και ανακατασκευή της με μήκη και φύλλα πλαστικού, χαλκόσυρμα και αλουμινόφυλλο.
Κι έτσι φτάνουμε στις πρώτες εργασίες:

Με χαρακτικό, κόφτη και πριονάκι έφυγαν τα panel που θα αντικατασταθούν από τις πόρτες στυλ αυτοκινήτου, εξαφανίστηκε το τμήμα πάνω στο οποίο κινείται η bubble καλύπτρα, όπως κι ένα φως θέσης πίσω από το προσκέφαλο του πιλότου - η περιοχή θα βελτιώθεί στη συνέχεια - ενώ φαίνονται και τα καθαρισμένα πλαϊνα τοιχώματα της ατράκτου, που περιμένουν ένα καλό τρίψιμο να λεπτύνουν αρκετά.
Αυτά προς το παρόν!