ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ > Prop: Υπό κατασκευή

Nightfighters!

(1/95) > >>

Wildcat:
Κάποιες νύχτες πρίν, εν μέσω τσιπουροκατάνυξης και με αφορμή (αν θυμάμαι καλά!) την αγορά απο τον φίλτατο συμμοντελιστή Ernst Barkman του πρώτου του αεροπλάνου, έπεσε η ιδέα της ομαδικής εμψύχωσης-συμπαράστασης στο δύσκολο έργο της αποκόλλησης απο τη λάσπη! :mrgreen:
Αρωγοί στο έργο αυτό δήλωσαν αρκετοί εθελοντές και to cut a long story short, όπως λένε και στο χωριό του Churchill ::glossa:: γεννήθηκε το Nightfighters Group Build.

Μου ανατέθηκε το δύσκολο έργο της διαχείρησης του GB – δύσκολο αν λάβουμε υπόψη οτι οι περισσότεροι συμμετέχοντες είμαστε αναγνωρισμένα «παλτά» :mrgreen: απο άποψης μοντελιστικής παραγωγής αλλα (επίσης για τους περισσότερους) οχι και ποιότητας του παραγόμενου έργου! Οπότε αν καταφέρουμε να πάρουμε μπρός, μάλλον θα δούμε ωραίες κατασκευές! :wink:

Η ομάδα θα κατέβει στο γήπεδο με την εξής σύνθεση:

* Ernst Barkman, He 219A-7 Uhu, Tamiya 1/48
* Wildcat, Ta 154V-3 Moskito, Dragon 1/48
* Blitz-X, Bf109E-4, μετατροπή Tamiya/Owl 1/48
* Blackbeard, Potez 631, Azur 1/48
* Alex_SSGTi, P-61B Black Widow, Great Wall 1/48 ::checklist::
* Arcadios, J1N1-S Gekko, Tamiya 1/48
* Crow, Me262B-1a Schwalbe, Revell 1/72 ::checklist::
* Mastoras, Beaufighter Mk.IIf Nightfighter, μετατροπή Tamiya /CMK 1/48
* Ευγενιος, Ju88G-1, Hasegawa 1/72
* Michalis20, J1N1-S Gekko, Tamiya 1/48
* Pz-Panos, Me262B-1a Schwalbe, Revell 1/72
* FOX-3, F7F-3N Tigercat, AMT 1/48 ::checklist::
* Jim-eta, Me 262B-1A/U1, Italeri 1/48
* Staticjim, Hurricane Mk.IIc, Airfix 1/72
* Theios Nontas, Fiat CR.42 Falco, Italeri 1/72 ::checklist::
* Gkontog, P-61A Black Widow, Dragon 1/72
* Nosdio, Bf 110G-4, Revell 1/48
* Sotiris, Fw190A-8/R-11, Revell 1/72
* Clantella.97, Spitfire Mk.Vb, AZ Model, 1/72
* Palanadine, Typhoon NF Mk.Ib, μετατροπή Airfix 1/72
* Κώστας Α.Β, F6F-5N Hellcat, Eduard 1/48
* Karld76, F6F-5N Hellcat, Eduard 1/72
* HARTMANN7, F4U-2N Corsair, Tamiya 1/48 ::checklist::
* HARTMANN7, J1N1-S Gekko, Tamiya 1/48 ::checklist::
* Kido, Messerschmitt Me262B-1a/U1, Smer/Heller 1/72 ::checklist::Νομίζω αυτοί είμαστε και με αυτές τις συμμετοχές... παρακαλώ όπως επιβεβαιώσετε και αν τα εχω μπλέξει συγχωρέστε με!

Παράλληλα μου ζητήθηκε να φτιάξω ενα patchάκι για τους συμμετέχοντες, μόνο που ο Disney είχε φτιάξει πρίν 70 χρόνια ένα σχέδιο όπως ακριβώς το θέλαμε! Γι’αυτό λοιπόν με σεβασμό στον δημιουργό του, υιοθετούμε το έμβλημα της 415th Night Fighter Squadron της USAAF, ως σήμα του group Build μας!

--- Κώδικας: ---[img]http://www.modelclub.gr/main/images/banners/nightfighters_big.png[/img]
[img]http://www.modelclub.gr/main/images/banners/nightfighters120px.png[/img]

--- Τέλος κώδικα ---

Spoiler (hover to show)Για να προλάβω τυχόν κακοπροαίρετους, το εικαστικό βρέθηκε στο http://www.afhra.af.mil οπου αναφέρεται το εξής:
In accordance with Chapter 3 of AFI 84-105, commercial reproduction of this emblem is NOT permitted without the permission of the proponent organizational/unit commander.
Προφανώς και δεν κάνουμε εμπορική χρήση, οπότε μην ακούσω τίποτα περίεργα...
EDIT
Οι προϋποθέσεις συμμετοχής του αεροσκάφους σας στο GB είναι:

* Να είναι "fighter" δηλαδή να δρούσε εναντίον άλλων αεροσκαφών τη νύχτα, ΟΧΙ να βομβάρδιζε ή απλά πετούσε τη νύχτα
* Να είναι προπελάτο ή/και
* Να έδρασε στον Β'ΠΠ (είτε ήταν purpose built είτε μετασκευασμένο για τον ρόλο) αρκεί να είναι εμφανής η διαφορά απο τα "απλά" day fighters, π.χ κεραίες/θόλοι ραντάρ ή τουλάχιστον "νυχτερινό" βάψιμο!Έτσι είναι δεκτό ενα Me262 που δεν είναι μεν προπελάτο αλλα έδρασε στον Β'ΠΠ, όπως είναι δεκτό το F7F-3N Tigercat που δεν πρόλαβε τον Β'ΠΠ αλλα είναι προπελάτο!
ΔΕΝ γίνεται δεκτό ενα Meteor NF, γιατί ούτε προπέλα έχει, ουτε στον Β'ΠΠ έδρασε, όπως δεν παίζει ένα π.χ. Hurricane με τυπικό καμουφλάζ "ημέρας", χωρίς ραντάρ ή κάποιον ειδικό εξοπλισμό για νυχτερινό αγώνα αλλα που "κάποια νύχτα σηκώθηκε για αναχαίτηση και το καθοδηγούσαν μέσω ασυρμάτου"! ::glossa:: :lol:

* Οι κατασκευές του Group Build οφείλουν να έχουν ολοκληρωθεί έως την έναρξη της φετινής έκθεσης της IPMS τον Οκτώβρη.
* Για να μήν έχουμε συμμετέχοντες που μπαίνουν μόνο για το patchάκι στην υπογραφή τους ::glossa:: οποιος δεν έχει ολοκληρώσει τη συμμετοχή του έως τότε, οφείλει να κεράσει τα προαναφερθέντα τσίπουρα στους υπόλοιπους! :twisted:Γι'αυτό σκεφτείτε τί μπορείτε/θέλετε/προλαβαίνετε να φτιάξετε και ελάτε να το γιορτάσουμε όλοι μαζί με τη λήξη, πληρώνωντας ο καθένας τα δικά του! ::kerasma::

Αντε καλή μας αρχή!

Ernst Barkman:
Επιβεβαιώνω την συμμετοχή μου με αυτό:

το οποίο είναι το 4ο 48αρι αεροπλάνο που αγοράζω αλλά το πρώτο σε προτεραιότητα κατασκευής και καψούρας οπότε ο αγαπητός Γάτος-διαχειριστής του GB,τα γράφει σωστά  :wink:
Ευχαριστούμε τον Νικόλα γιατί ανέλαβε την οργάνωση-διαχείριση του αυθόρμητου (εν μέσω τσίπουρων) GB υπό την σκέπη του αγαπημένου μας MC και παρακαλώ τον Ευγένιο να εγκαταλείψει πάραυτα το Uhu και να στραφεί στο Ju-88 για να αποφευχθεί ο κλονισμός της ψυχικής μου υγείας μετά απο τυχόν άμεση σύγκριση του μοντέλου μου με το δικό του!  :mrgreen: ::glossa::
Αρχίζω με τη συλλογή φώτο,πληροφοριών και κανενός ψιλικοκό για τη κατασκευή.  :wink:

Καλή μας αρχή  ::salut::

Blitz-X:
Εγώ θα ξεκινήσω με το μπιφτέκι (BF-109E4) μιας και το σέτ μετατροπής της Owl έχει ήδη ξεκινήσει κι έρχεται από την Τσεχία και βέβαια ως γνωστό κοπρόσκυλο ελπίζω να το τελειώσω, σε αντίθεση με το πιο περίπλοκο Beau ::glossa:: :mrgreen:

Γατούλη ξέχασες να αναφέρεις ότι θα είναι ένα χαλαρό GB, αφού η λήξη ορίζεται στην ερχόμενη έκθεση της IPMS :wink:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

tito:
Αλλες συμετοχες δεχομεθα???

ALEX_SSGTi:
Η πρόοδός μου λοιπόν μέχρι στιγμής είναι αυτή:

Edit το αεροπλάνο που φτιάχνω είναι το παρακάτω σε μία καρτουνίστικη απεικόνιση που βρήκα:

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση