Καλησπέρα.
Το Bluenose II είναι ένα απο τα αγαπημένα μου πλοία που θα ήθελα κάποια στιγμή να κατασκευάσω. Σου εύχομαι καλή αρχή

Αν δεν κάνω λάθος στο συγκεκριμένο πλοίο σου δίνεται η δυνατότητα για δύο περιπτώσεις κατασκευής όσον αφορά την γάστρα. Η μία περίπτωση είναι να βαφτεί η γάστρα, οπότε δεν τοποθετείς Β' πέτσωμα και η περίπτωση που δεν θα βαφτεί η γάστρα, οπότε τοποθετείς και το Β' πέτσωμα. ʼρα μπορείς να κολλάς τα σανιδάκια του Α' πετσώματος μισά-μισά, τα οποία θα εφάπτονται σε κάποιο μεσαίο νομέα. Στην πρώτη περίπτωση(βαφή γάστρας) ούτως ή άλλως θα πρέπει να στοκάρεις ώστε να εξαφανιστούν σχεδόν όλα τα κενά πριν περάσεις στο στάδιο της βαφής. Τέλος, αν ακολουθήσεις την δεύτερη περίπτωση τοποθετώντας το Β' πέτσωμα, το Α' πέτσωμα δεν θα φαίνεται καθόλου.
Από τις φωτογραφίες δεν μπορώ να διακρίνω την προετοιμασία των νομέων πριν από το πέτσωμα γι' αυτό επίτρεψέ μου κάποιες μικρές αλλά σημαντικές συμβουλές.
Πρέπει να διαμορφώσεις τους νομείς της πλώρης και της πρύμνης με λοξό τρίψιμο για να πατήσουν όσο το δυνατό καλύτερα τα σανιδάκια του Α' πετσώματος.
Θα πρέπει να ελαττωθεί το πάχος του διαμήκη νομέα σε πλώρη και πρύμνη στα σημεία όπου θα εδράσουν τα σανιδάκια του Α' και του Β' πετσώματος. Είναι πολύ σημαντικό να γίνει αυτό γιατί τα ποδοστήματα σε πλώρη και πρύμνη αντίστοιχα έχουν το ίδιο πάχος με τον κεντρικό-διαμήκη νομέα. Αν δεν γίνει αυτό τότε θα έχεις σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σκαλοπάτι μεταξύ ποδοστημάτων και πετσώματος.
Περίμενε και τις συμβουλές από κάποιους άλλους συμφορουμίτες με μεγαλύτερη εμπειρία απο εμένα και συνέχισε