Αποστολέας Θέμα: Decal Fix ή χαλκομανίες; (για το hasegawa F-104G mount olympus)  (Αναγνώστηκε 1027 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ARGY

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Ελλάδα
  • modelclub.gr
Decal Fix ή χαλκομανίες; (για το hasegawa F-104G mount olympus)
« στις: Αυγούστου 13, 2014, 07:52:24 μμ »
Φτιάχνω το γνωστό σε όλους μας F-104G Starfighter 'Mount Olympus' από το επίσης γνωστό κιτ 1/48 της Hasegawa. Ωστόσο οι χαλκομανίες του κοκπιτ εμφανίζουν μια δυσκολία στο κόλλημα, σε σημείο που δεν κάθονται καθόλου, ακόμη και σε gloss επιφάνεια. Θέλοντας σε λίγες μέρες να περάσω τις εξωτερικές χαλκομανίες με τις οροσειρές και τον αετό, είμαι ανάμεσα σε δύο επιλογές:
1)Να αγοράσω το decal fix της humbrol, αν και δεν το έχω ξαναχρησιμοποιήσει, προκειμένου να βελτιώσω το κόλλημα
2)Να προμηθευτώ τις αντίστοιχες της Icarus, που όσες φορές έχω χρησιμοποιήσει με έχουν βγάλει ασπροπρόσωπο.
Τι προτείνουν οι πιο έμπειροι;

Αποσυνδεδεμένος Spook

• Ανδρέας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3/4 of a mile...
  • One more Fighter Fling Maniac and Tomcat Fanatic
Απ: Decal Fix ή χαλκομανίες; (για το hasegawa F-104G mount olympus)
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 13, 2014, 09:52:01 μμ »
Καλησπέρα.

1) Προμηθεύσου το Micro Sol της Microscale ή το Mr Softer της Gunze. To Softer της Gunze είναι αρκετά πιο δυνατό και θέλει προσοχή. Τα καλύτερα έχω ακούσει και για το σετ της Daco αλλά δεν το έχω δοκιμάσει ακόμη.
2) Η λογική λέει πως η χαλκομανίες της Hasegawa θα πρέπει να είναι κρεμ πλέον, οπότε θα θέλουν αλλαγή. Δεν νομίζω να μη νσε αποζημιώσουν οι χαλκομανίες της Icarus. :wink:

::salut::

Anytime Baby....!!

Αποσυνδεδεμένος jim40

• Τζαλαχάνης Δημήτρης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γιαννιτσά
  • go ahead punk make my day
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 13, 2014, 09:52:51 μμ »
Δοκίμασε το βελτιωτικό σημάτων της Gunze

Αποσυνδεδεμένος ARGY

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 14, 2014, 02:37:31 πμ »
Καλησπέρα.

1) Προμηθεύσου το Micro Sol της Microscale ή το Mr Softer της Gunze. To Softer της Gunze είναι αρκετά πιο δυνατό και θέλει προσοχή. Τα καλύτερα έχω ακούσει και για το σετ της Daco αλλά δεν το έχω δοκιμάσει ακόμη.
2) Η λογική λέει πως η χαλκομανίες της Hasegawa θα πρέπει να είναι κρεμ πλέον οπότε θα θέλουν αλλαγή. Δεν νομίζω να μη νσε αποζημιώσουν οι χαλκομανίες της Icarus. :wink:

::salut::
Spook, τις λύσεις του (1) που παρέθεσες τις έχω στα υπόψη, ενώ για τις χαλκομανίες (2) πιστεύω όντως πως δε θα με απογοητεύσουν.
Ευχαριστώ επίσης για τις κατατοπιστικές σου εικόνες!

Αποσυνδεδεμένος ARGY

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 14, 2014, 02:38:13 πμ »
Δοκίμασε το βελτιωτικό σημάτων της Gunze
jim40, θα το τεστάρω, ευχαριστώ ::salut::

Tags: