Καταρχήν παίρνει ένα κομμάτι χαρτί εκτυπωτή αυτοκόλλητο και αφαιρεί το χαρτί εκτύπωσης κρατώντας μόνο την "πλάτη" που κανονικά πετάμε (που είναι σαν λαδόκολλα για να ξεκολλήσει το χρήσιμο χαρτί μετά την εκτύπωση). Στη συνέχεια ψεκάζει ένα χέρι ματ άχρωμο βερνίκι (Krylon είναι μάρκα). Όταν στεγνώσει καλά περνάει ένα χέρι ξυλόκολλα (Atlacol για εμάς, Elmer's glue για αυτόν). Χρησιμοποιεί και πιστολάκι για τα μαλλιά προκειμένου να στεγνώσει πιο γρήγορα. Μετά βάζει το χαρτί σε έναν εκτυπωτή inkjet αλλά εκτυπώνει την εικόνα ανάποδα, σαν να φαίνεται σε καθρέφτη (αυτό γίνεται εύκολα από το πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας). Στη συνέχεια βάζει μια ακρυλική βάση πάνω στο ξύλο (Liquitex Matte Gel). Πιθανώς να είναι κάτι σαν
το Winsor & Newton Acrylic Medium Matt που δίνει το Πλαίσιο και άλλα μαγαζιά με είδη ζωγραφικής. Πριν αυτό στεγνώσει καλά, τοποθετεί το τυπωμένο χαρτί πάνω σε αυτό αλλά με πολύ προσοχή να μην κουνηθεί καθόλου γιατί αλλιώς θα γίνει μουτζούρα. Όταν η ακρυλική βάση στεγνώσει καλά (σε καμιά ώρα για τη μάρκα που χρησιμοποιεί εκείνος), αφαιρεί την πλάτη (τη "λαδόκολλα) με μια λάμα, κοπίδι ή κάτι τέτοιο ώστε να μείνει πάνω στο ξύλο η διαφανής μεμβράνη που φτιάχτηκε με το βερνίκι και την κόλλα στα προηγούμενα στάδια. Τέλος περνάει για προστασία πρώτα ένα χέρι από το ματ άχρωμο βερνίκι που είχε χρησιμοποιήσει στο πρώτο στάδιο και στη συνέχεια (όταν στεγνώσει) διαδοχικά ένα ή δύο χέρια γυαλιστέρο βερνίκι.
Ευχαριστούμε για την υπόδειξη. Προσωπικά μου φαίνεται πολύ μεγάλος μπελάς αλλά είναι πάντως μια λύση...
Έχω τις αμφιβολίες μου τι θα γίνει με το μελάνι του εκτυπωτή πάνω στην ατλακόλ και επιπλέον νομίζω ότι η εκτύπωση σε χαρτί χαλκομανίας είναι καλύτερη και ασφαλέστερη λύση.