Αποστολέας Θέμα: Tug Boat Revell 1/108  (Αναγνώστηκε 1515 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nikosmadakis

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χανιά
  • model addict
Tug Boat Revell 1/108
« στις: Φεβρουαρίου 13, 2014, 01:16:21 μμ »
Έτσι για να ξεφύγουμε λίγο από τα πολεμικά...
Παλιό καλούπι της Revell σε περίεργη κλίμακα. Πιό πολύ καθάριζα παρά κόλλαγα. Εκτός από το βασικό βάψιμο (κόκκινο, μαύρο, άσπρο) όλα τα υπόλοιπα έγιναν με νερομπογιές. Είχε πλάκα γιατί δεν χρειαζόταν να είμαι καθόλου προσεχτικός. Ακόμα και το κατάρτι, που έσπασε την ώρα που το καθάριζα  :evil:, βρήκε την θέση του. Στο τέλος όλα τα λιμαρίσματα και ξυσίδια απλά τα έριξα κάτω για σκουπίδια. Λίγα πράγματα προστέθηκαν στο φουγάρο μόνο + τα τζάμια και τα σχοινάκια/συρματάκια, καθώς και τα ξυλαράκια γύρω γύρω.. Η μάκα στην καρίνα είναι χαρτί τουαλέτας ποτισμένο με αραιομένη ατλακόλ και φουλ στην νερομπογιά. Θα το αφήσω και λίγες μέρες στο ράφι να μαζέψει φυσική σκόνη... :lol:

Γρήγορη κατασκευή και πολύ διασκεδαστική (και φτηνή :wink:, για να μην ξεχνιόμαστε). Ελπίζω να σας αρέσει.  ::salut::

Ν

24 ώρες δεν φτάνουν...

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
Απ: Tug Boat Revell 1/108
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 13, 2014, 04:50:38 μμ »
Πανέμορφη δουλειά ,μπράβο σου Νίκο.
 ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 13, 2014, 05:05:08 μμ »
Νικόλα καλησπέρα ,καταρχήν συγχαρητήρια για την τόλμη ,αλλά και για την όλη προσπάθεια ....
Πραγματικά δείχνει οτι σου αρέσει αυτό που κάνεις και με λίγη προσοχή και πολύ διάβασμα ,θα δούμε υπέροχα πράγματα από τα χέρια σου...
Λίγα πράγματα για τουτο το διόραμα σου....
Κοιτα το να βάλεις ένα καράβι έξω από το νερό σε φυσικό διόραμα να ''σαπίζει'' ισως είναι το πιό δυσκολο πράμα...(εδώ το υποτίμησες λίγο ,αλλά καλά έκανες ,διαφορετικά δε θα το τολμούσες)
Για να φτιάξεις λοιπόν κάτι τέτοιο θα πρέπει να κατέχεις ΟΛΕΣ τις τεχνικές παλαίωσης .....τεχνικές οπως λακ -μασκόλ- αλάτι είναι must για τέτοιου είδους διοράματα ....Στεγνά πινέλα ,και washes πρέπει να παίζονται στα δάκτυλα ...
Δε θέλω να σε τρομάξω αλλά πραγματικά είναι πολύ δυσκολα αυτά τα διοράματα και πολύ χρονοβόρα !!!

Μερικά άτοπα που παρατήρησα...ο Ιστός έσπασε αλλά το συρμα παρέμεινε τεντωμένο ....το εσωτερικό φαίνεται κόκκινο ,οπως και το πλαστικό του κιτ..
Το κατάστρωμα της οροφής της γέφυρας πολύ καθαρό σε σχέση με όλο το σκάφος ...
Πάει για σκραπ αλλά η βάρκα είναι στη θέση της και μάλιστα καλυμένη με μουσαμά που δεν είναι καν δεμένος!!!
Αυτό μποστά στη γάστρα δεν έχω καταλαβει τι είναι (σαν λάσπη φαίνεται)
Τα λάστιχα για την κλίμακα τεράστια (μονο φορτηγά ορειχίων ίσως έχουν τέτοια)
Επίσης τα μαδέρια που πατάει το σκάφος ,τεράστια!!!!

Η κριτική μου έχει να κάνει με την επισήμανση κάποιων κατά τη γνώμη μου λαθών ,είμαι σιγουρος οτι μοντέλο με μοντέλο θα βελτιώνεσαι ,μια τέτοια δουλειά δειχνει οτι το έχεις και οτι με λίγο ψάξιμο από πλευράς σου ,θα φτιάξεις υπέροχα πράγματα!

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

• Scale 1/48
  • *
  • model addict
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 13, 2014, 05:30:36 μμ »
Παιδιά ευχαριστώ για τα καλά λόγια.

Σταμάτη σχεδόν σε όλα έχεις δίκιο. Το αρχικό σχέδιο δεν ήταν να γίνει έτσι, αλλά ένα απλό ελαφρώς παλαιωμένο πλοίο, γι αυτό και δεν έκανα έρευνα στο θέμα του σαπίσματος. Στον δρόμο μου έβγαιναν ιδέες και τις έκανα όπως μου φαινόταν καλύτερα την στιγμή εκείνη χωρίς να το ψάχνω παραπάνω. Αν και έχω διαβάσει για τις τεχνικές που αναφέρεις δεν τις έχω εφαρμόσει ποτέ, και η αλήθεια ήταν ότι βιαζόμουν να το τελειώσω γιατί θα λείψω μερικές μέρες και με έτρωγε :roll:.
Για τα άτοπα που λες τώρα:
Ο ιστός έσπασε αλλά το σύρμα που έιναι τεντωμένο είναι μόνο αυτό που το συνδέει με τον άλλο ιστό το οποίο και το κρατάει. Αν προσέξεις τα 2 πλαινά σύρματα, το ένα είναι τελείωςπεσμένο και από την άλλη μεριά είναι σπασμένο.
Για όλα τα υπόλοιπα έχεις απόλυτο δίκιο.
Η οροφή είναι όντως πολύ καθαρή και δεν μπορώ να καταλάβω πως μου ξέφυγε.
Το χρώμα του πλαστικού (κατακόκκινο) φαίνεται όντως σε αρκετά σημεία αλλά για κάποιο λόγο δεν με πολυπείραξε μέσα σε όλο το χαμό. Για το εσωτερικό τι να πώ ...ένοχος.
Τον μουσαμά δεν καταλαβαίνω γιατί έπρεπε να τον δέσω, απλά παρατημένος είναι πάνω στην βαρκα.
Κάτω από την γάστρα ήταν μια προσπάθεια να αναπαραστήσω όλα αυτά που κολλάνε από κάτω. Δεν είμαι και πολύ ευχαριστημένος, αλλά δεν φαίνεται και πολύ.
Τα λάστιχα όντως είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ αλλά δεν έβρισκα μικρότερα (έψαξα όλα τα αυτοκινητάκια των παιδιών ::glossa::)
Τα μαδέρια επίσης αλλά το συνειδητοποίησα κάπως αργά και είπα δεν βαριέσαι... όπως είπα βιαζόμουν να το τελειώσω σήμερα.

Σ'  ευχαριστώ για την παρατηρητικότητά σου και την κριτική σου, δεν υπάρχει άλλος τρόπος να βελτιωθεί κάποιος. Αλίμονο αν τα φτιάχναμε όλα τέλεια από το πρώτο μοντελάκι, δεν θα είχε ενδιαφέρον.  ʼντε να μεγαλώσουν λίγο τα παιδιά να μένει περισσότερος χρόνος...

Πάμε για το επόμενο τώρα (Fletcher 1/144 :? δυσκολάκι μου φαίνεται)
Ν
24 ώρες δεν φτάνουν...

Αποσυνδεδεμένος GeZo

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Athens
  • Γιώργος Ζώης
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 13, 2014, 07:07:48 μμ »
Έτσι όπως το κατάντησες, φίλε Νίκο μόνο για σκραπ είναι τελικά.
Πολλή ωραία η προσπάθειά σου και χάριν σε σένα τα σχόλια του Σταμάτη ξεστραβώνουν κι εμάς τους υπόλοιπους.

Fletcher 1/144 διαβάζω...βουτάς στα βαθειά δηλαδή.
Καλή συνέχεια  ::salut::

• Scale 1/48
  • *
  • model addict
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 13, 2014, 07:26:58 μμ »
Παράθεση
Έτσι όπως το κατάντησες, φίλε Νίκο μόνο για σκραπ είναι τελικά.

Χαχαχαχααα. Ευχαριστώ Γιώργο.

Παράθεση
Fletcher 1/144 διαβάζω...βουτάς στα βαθειά δηλαδή.
Θα δειξει αυτό....
24 ώρες δεν φτάνουν...

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουαρίου 13, 2014, 11:11:16 μμ »
Κι εγώ θα συμφωνήσω με τον καπετάνιο. Το να φτιάξεις κάτι σε προχωρημένο στάδιο σκουριάς
και παλαίωσης δεν σημαίνει ότι απλώς το "λερώνεις" με τα χρώματα και ότι γίνει έγινε. Είναι κατά
πολύ δυσκολότερο από ένα απλό βάψιμο, προϋποθέτει γνώση της οξείδωσης, του παλαιώματος
των ξύλων κλπ κλπ. Ουσιαστικά δηλ. απαιτεί το διπλάσιο τουλάχιστον χρόνο για την ολοκλήρωση.
Βέβαια το έφτιαξες για χαλάρωση, αλλά έχει ατέλειες που την επόμενη πιστεύω ότι θα προσέξεις
περισσότερο. Η εξάσκηση και η παρατήρηση του περιβάλλοντος μας κάνει καλύτερους.   :wink:
Για την ιστορία, ένα βαγόνι παρατημένο, στην κλίμακα Ν ( 10 πόντους με το συμπάθειο :mrgreen:) μου
πήρε μια βδομάδα για την παλαίωση με τα διαδοχικά στρώματα σκουριάς, βερνικιών, ξανοιγμάτων
και μουντζούρας.  ::arrowred::  http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,24153.msg498053.html#msg498053

Καλή συνέχεια στο επόμενο.

• Scale 1/48
  • *
  • model addict
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουαρίου 14, 2014, 12:08:28 πμ »
Κωστη ευχαριστω για την απαντηση σου. Δεν διαφωνω σε κανενα σημειο με αυτα που λετε εσυ και ο καπετανιος. Δεν εχω ουτε την εμπειρια ουτε καν τις γνωσεις για τις τεχνικες που χρειαζονται για γινει πιο σωστα. Αλλωστε οπως ειπα και παραπανω δεν ξεκινησε με αυτο το σχεδιο απλα βγηκε στην πορεια χωρις καν να ψαχνω για αναφορες. Αμα ξανασχοληθω με τετοιο θεμα υποσχομαι να μελετησω περισσοτερο. Παντως στο ραφι δειχνει ωραιο:)
24 ώρες δεν φτάνουν...

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουαρίου 14, 2014, 12:14:14 πμ »
Νικόλα ,και φυσικά είναι ωραίο .Εβαλες μεράκι και προσπάθησες για το καλύτερο ,συνέχισε έτσι φίλε μου!!!

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Tags: