Αποστολέας Θέμα: Crusader Mk I (Hasegawa, Armorfast, scratch), 1/72  (Αναγνώστηκε 10613 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
Απ: Crusader Mk I (Hasegawa, Armorfast, scratch), 1/72
« Απάντηση #25 στις: Φεβρουαρίου 13, 2014, 08:47:27 μμ »
Προς απάντησή σας, παραθέτω τον παρακάτω σύνδεσμο, από αρθράκι που μόλις ανέβασα:
http://www.modelclub.gr/forums/index.php?topic=28561.new#new

Με τις υγείες σας!!!!! ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Κώστα, αυτή είναι η φωτογραφία που έλεγα. Αν την έχεις σε μεγαλύτερη ανάλυση (και μόνη της - χωρίς τσίπουρα), για ανέβασέ την εδώ

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #26 στις: Φεβρουαρίου 13, 2014, 08:59:59 μμ »

Κώστα, αυτή είναι η φωτογραφία που έλεγα. Αν την έχεις σε μεγαλύτερη ανάλυση (και μόνη της - χωρίς τσίπουρα), για ανέβασέ την εδώ

ΔΚ
Θα επιμείνω αλλα εμενα μου φαίνονται σαν τα modified ή "fibre air filters" που σου περιγράφω απο χτές και οχι με τα πειραγμένα early που έβαλες... Τετραγώνισε την πάνω πλευρά και είσαι ΟΚ!
Δεν περιγράφω άλλο!!! ::glossa:: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #27 στις: Φεβρουαρίου 13, 2014, 09:15:32 μμ »
Προς απάντησή σας, παραθέτω τον παρακάτω σύνδεσμο, από αρθράκι που μόλις ανέβασα:
http://www.modelclub.gr/forums/index.php?topic=28561.new#new

Με τις υγείες σας!!!!! ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

ΔΚ

::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18::

Ολίγη από Crusader στο κύριο με τις πιπεριές

ΕΦΤΑΣΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

Δεν είναι και πολύ καλή η ανάλυση Δημήτρη και δυστυχώς δεν θυμάμαι από που την ξεσήκωσα  :(

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #28 στις: Φεβρουαρίου 14, 2014, 08:38:30 πμ »
Θα επιμείνω αλλα εμενα μου φαίνονται σαν τα modified ή "fibre air filters" που σου περιγράφω απο χτές και οχι με τα πειραγμένα early που έβαλες... Τετραγώνισε την πάνω πλευρά και είσαι ΟΚ!
Δεν περιγράφω άλλο!!! ::glossa:: :mrgreen:

Copy that!!!! Εφτασεεεεεεεεεεε (εντός ΣΚ) ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #29 στις: Φεβρουαρίου 14, 2014, 09:59:07 πμ »
Απίστευτος όπως πάντα. Καλή συνέχεια, περιμένω το βάψιμο να απολαύσω την Caunter.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #31 στις: Φεβρουαρίου 17, 2014, 02:40:08 μμ »
Λοιπόν, επειδή το παλιόγατο πρέπει να μείνει ικανοποιημένο, και αν δεν μείνει θα μας πρήξει με τα νιαουρίσματά του, προχώρησα στις παρακάτω διορθώσεις/προσθήκες:
- "Τετραγώνισα" τα φίλτρα αέρα
- Πρόσθεσα τα μικρά φώτα, δεξιά και αριστερά του κεντρικού προβολέα
- Έφτιαξα τη βάση της κεραίας, η οποία αποτελείται από 12 κομμάτια, σε μια επιφάνεια 2Χ5 χιλιοστά  :evil: :evil: :evil: (Γάτε, σου χρωστάω ένα χέρι ξύλο  ::glossa:: :mrgreen:).

Παρακάτω, έχω και μια φωτό του ντεκ, για να πεισθεί το παλιόγατο, ότι έχει αφαιρεθεί ο τάκος!!!!

Ελπίζω τώρα να μην νιαουρίζεις άλλο στη μάντρα, γιατί θα σου πετάξω νερό και παπούτσια και θα αμολύσω και το σκύλο (όχι τη Μίρα - θα βρω ένα λυκόσκυλο)!!!! :evil: ::glossa::

ΔΚ

ΥΓ: Πέρα από την πλάκα, ο Γάτος, έκανε μερικές πολύ σωστές παρατηρήσεις και τον ευχαριστώ πολύ γι' αυτό. Το αποτέλεσμα ήταν ένα πληρέστερο μοντέλο. Τώρα, το αν είναι και καλύτερο, ας το κρίνετε εσείς  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #32 στις: Φεβρουαρίου 17, 2014, 03:07:34 μμ »
Λοιπόν, επειδή το παλιόγατο πρέπει να μείνει ικανοποιημένο, και αν δεν μείνει θα μας πρήξει με τα νιαουρίσματά του, προχώρησα στις παρακάτω διορθώσεις/προσθήκες:
- "Τετραγώνισα" τα φίλτρα αέρα
- Πρόσθεσα τα μικρά φώτα, δεξιά και αριστερά του κεντρικού προβολέα
- Έφτιαξα τη βάση της κεραίας, η οποία αποτελείται από 12 κομμάτια, σε μια επιφάνεια 2Χ5 χιλιοστά  :evil: :evil: :evil: (Γάτε, σου χρωστάω ένα χέρι ξύλο  ::glossa:: :mrgreen:).

Παρακάτω, έχω και μια φωτό του ντεκ, για να πεισθεί το παλιόγατο, ότι έχει αφαιρεθεί ο τάκος!!!!

Ελπίζω τώρα να μην νιαουρίζεις άλλο στη μάντρα, γιατί θα σου πετάξω νερό και παπούτσια και θα αμολύσω και το σκύλο (όχι τη Μίρα - θα βρω ένα λυκόσκυλο)!!!! :evil: ::glossa::

ΔΚ

ΥΓ: Πέρα από την πλάκα, ο Γάτος, έκανε μερικές πολύ σωστές παρατηρήσεις και τον ευχαριστώ πολύ γι' αυτό. Το αποτέλεσμα ήταν ένα πληρέστερο μοντέλο. Τώρα, το αν είναι και καλύτερο, ας το κρίνετε εσείς  ::salut::

Σιγά μη φοβηθώ μερικά κοπρόσκυλα οπότε συνεχίζω το νιαούρισμα!!! :twisted: ::glossa::

Ο κεντρικός "κουτιαστός" προβολέας στη φωτό φαίνεται έκκεντρος και ίσως είναι λίγο μικρός...  :mrgreen:

Για να σε γλυκάνω πάντως για τη ταλαιπωρία που σε έβαλα, σου είχα φέρει πορτοκαλόπιτα προχτές... δεν φταίω που πάς και κοιμάσαι με τις κότες!

Υ.Γ. (Με φωνή Σωτήρη) Στην απονομή του βραβείου να με αναφέρεις στα credits που σου είπα τί να διορθώσεις!!! ::glossa:: :lol:

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #33 στις: Φεβρουαρίου 17, 2014, 04:14:43 μμ »
O προβολέας είναι όντως ελαφρώς έκκεντρος (αν και με γυμνό μάτι ίιιιιιισα που φαινεται). Θα διορθωθεί αυθωρεί και παραχρήμα, με τσόντα στη δεξιά πλευρά. Μικρός, σίγουρα δεν είναι γιατί τον έχω φτιάξει με βάση το Α-13 της S- Models και το σχέδιο του Blandford.

Επίσης, μετά τον τάραχο που τράβηξα να φτιάξω την βάση της αντέννας, ούτε όλα τα λυκόσκυλα της φωτογραφίας μαζί, δεν θα σε γλυτώσουν από τα χέρια μου. ʼαααααααααατιμεεεεεεεεεεεε!!!!!!!

Για την πορτοκαλόπιττα έμαθα, αλλά δεν μπορούσα να περιμένω περισσότερο (μάννα μ'), γιατί την Κυριακή πήγα ταξίδι αυθημερόν Κεφαλλονιά και έπρεπε να ξεραθώ ::sleepy2:: νωρίς. Πάντως απ' ότι κατάλαβα κι εσύ μπεκρόπινες μέχρι αργά με τα υπόλοιπα κοθώνια  ::glossa::

Όσο για τα credits, μόνο εδώ!!!!!!! ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #34 στις: Φεβρουαρίου 17, 2014, 05:31:24 μμ »
ΥΓ: ... Τώρα, το αν είναι και καλύτερο, ας το κρίνετε εσείς  ::salut::

Για να το κρίνουμε, θα πρέπει να μπορούμε να το δούμε. Κουλάδι! Πάλι μεγαλούργησες με τις φωτογραφίες!
 :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #35 στις: Φεβρουαρίου 17, 2014, 08:49:46 μμ »
Παρακάμπτω τα αήθη σχόλια περι κοθωνιών και τα τοιαύτα  ::glossa::  και θα αρκεστώ να γράψω πως το μοντελάκι με τις νέες προσθήκες- βελτιώσεις είναι μιά χαρά (η βάση της κεραίας δεν έτυχε,πέτυχε::thumbleft:: ʼντε να πέσει και το χρωματάκι τώρα  :wink: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #36 στις: Φεβρουαρίου 17, 2014, 10:47:21 μμ »
O προβολέας είναι όντως ελαφρώς έκκεντρος (αν και με γυμνό μάτι ίιιιιιισα που φαινεται)
και το κανονάκι;;  :twisted:
Μήπως και στο πυροβόλο να έσκαβες λίγο ακόμα την κάννη γιατί σαν κομματάκι ρηχή μου φαίνεται στη 2η φωτό, ... όπως και λίγο έκκεντρη η τρύπα; Νιαου ...  :mrgreen:

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #37 στις: Φεβρουαρίου 18, 2014, 08:35:21 πμ »
 ::arrowred:: ʼλεξ: Φυσικά και μεγαλούργησα!!! Αλλιώς τι πρωταθλητής θα ήμουν????
 ::arrowred:: Κώστα: Κι εμένα μου αρέσει περισσότερο τώρα. Να δω τι θα βγει με τα βαψίματα γιατί η Caunter θέλει πολυυυυυυυυύ .....μασκάρεμα (μέρες που είναι κιόλας!!!!!) :mrgreen:
 ::arrowred:: Νίκο: Η κάννη (νομίζω) είναι αρκετά βαθιά, ώστε να ξεγελάει το μάτι όταν θα βαφτεί εσωτερικά με μαύρο. Καθώς το πυροβόλο (στην...αντρική πάντα κλίμακα ::glossa::) είναι πολύ λεπτό, περισσότερο τρύπημα μπορεί να είχε αποτέλεσμα να καταστραφεί. Για το έκκεντρο της οπής, έχεις μεν δίκιο, αλλά καθώς εξωτερικά η κάννη είναι κάτι λιιιιιιίγο παραπάνω από 1χιλ., με γυμνό μάτι δεν φαίνεται. Στη φωτογραφία είναι μεγεθυμένο περίπου τρεις φορές και γι αυτό "χτυπάει" ::dontknow::

Συνεχίζεται...........

ΔΚ

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #38 στις: Μαρτίου 25, 2014, 08:04:25 πμ »
Πάει κι αυτό!!!!! Στο (μεγάλο για τα δεδομένα μου) διάστημα από το τελευταίο ποστάρισμα, έγιναν σχεδόν όλες οι διορθώσεις που προτάθηκαν από εσάς, μασκαρίστηκε, βάφτηκε, λερώθηκε, σκονίστηκε, τσιπιάστηκε (sic) και απέκτησε αρχηγό, κεραία (με σημαιάκι  :mrgreen:) και ...όνομα ("Formidable"). Η Caunter, μου ψιλοέβγαλε το λάδι, αλλά (ελπίζω ότι) τελικά άξιζε τον κόπο, παρότι το pattern μάλλον δεν είναι εντελώς ακριβές.

Τέλος (?) λοιπόν, εκτός και αν έχετε τίποτα επιπλέον παρατηρήσεις για πράγματα που μπορούν να διορθωθούν στη φάση που είμαι τώρα.
Ελπίζω να σας αρέσει  και τα σχόλια, όπως πάντα, καλοδεχούμενα ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #39 στις: Μαρτίου 25, 2014, 08:49:47 πμ »
πολλάν όμορφο !!
εύγε
 ::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος sgt-major

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #40 στις: Μαρτίου 25, 2014, 08:54:13 πμ »
Καταπληκτικη δουλεια τοσο κατασκευαστικα οσο και χρωματικα.
Το ειδα ζωντανα και ειναι απιστευτο
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #41 στις: Μαρτίου 25, 2014, 09:48:27 πμ »
Οντως είναι απίστευτη δουλειά και βάψιμο σε 10cm μοντέλο, μπράβο!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #42 στις: Μαρτίου 25, 2014, 10:17:16 πμ »
Μπράβο Δημήτρη, ωραίο αποτέλεσμα, τα χρώματα της Caunter δείχνουν πολύ σωστά και επίσης νομίζω ότι έχεις καλυτερέψει τις φωτοφραφίες σου... πρόσεξε θα χάσεις τον τίτλο σου!  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #43 στις: Μαρτίου 25, 2014, 11:44:33 πμ »
Καταπληκτική δουλειά τόσο κατασκευαστικά όσο και χρωματικά.
Το είδα ζωντανά και είναι απίστευτο
+1...

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #44 στις: Μαρτίου 25, 2014, 12:26:11 μμ »
Εγώ απο κοντά δεν το είδα και σίγουρα το φλάς αλλοιώνει κάπως αυτό που βλέπω, αλλα το σκούρο wash "μεταφέρει" το Crusader πολύ μακρυά απο την έρημο...

Ξαναβάζω τη φωτό που έβαλε μερικά ποστ πριν ο Ernst/Κώστας, όπου φαίνεται η συσσώρευση ανοιχτόχρωμης σκόνης σε κάθε εσοχή και γύρω απο τα πριτσίνια στον πύργο. Επίσης νομίζω θέλει ένα γενικό σκόνισμα να μειωθεί το κοντράστ των χρωμάτων. Τα σκούρα σημάδια στα sideskirts είναι σκουριά ή λάσπη? Όπως και να'χει, εγω θα πρότεινα να "φύγουν"...

Click to see the original size.

Sorry για το μαστίγιο αλλα ας μην έπιανες αγαπημένο θέμα! ::glossa::

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #45 στις: Μαρτίου 26, 2014, 08:37:26 πμ »
Ευχαριστώ όλους (πλην του Παλιόγατου  :evil: :mrgreen:) για τα καλά σας λόγια!!!

::arrowred:: Παλιόγατε: Κατ' αρχήν, αν τα τελευταία Σάββατα δεν μπεκρόπινες με τα υπόλοιπα ρεμάλια και ερχόσουν στο μοντελλάρισμα, θα είχες κάνει τις παρατηρήσεις σου εγκαίρως και δεν θα τραβιόμουν τώρα!!!!  :evil: :evil: :evil: Πάμε λοιπόν: Τα σκούρα σημάδια (τα μκρά) είναι τσίππινγκ με καφέ χρώμα - το χρωμα κάτω από την Caunter).  Τα δύο κάθετα στα πίσω φτερά, είναι υπερχειλίσεις από τα φίλτρα (φαίνονται και στη φωτογραφία σου) και ΔΕΝ θα φύγουν (που να πλαντάξεις στο νιαούρισμα  ::glossa::). Για το σκουρόχρωμο wash (ακολουθεί παραδοχή με βαριά καρδιά), ίσως έχεις δίκιο, και μου φαίνεται ότι όντως θα πρέπει να το περιποιηθώ λιγάκι, κυρίως στον πύργο, παρότι μετά το ματ βερνίκι που έχει πέσει, μου ανοίγω μεγάλες δουλειες  :evil:. Σκόνισμα γενικό, έχει φάει και φοβάμαι ότι αν του ρίξω κι άλλο, θα θυμίζει αλευρωμένο μπακαλιάρο (από αυτούς τους μεζέδες που σου αρέσουν Παλιόγατο) :evil: ::glossa:: :mrgreen:

Και για να σοβαρευτούμε (έστω λιγάκι), σας παραπέμπω στο υστερόγραφο της απάντησης #32...... ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #46 στις: Μαρτίου 26, 2014, 12:05:07 μμ »
Παράθεση
Κατ' αρχήν, αν τα τελευταία Σάββατα δεν μπεκρόπινες με τα υπόλοιπα ρεμάλια και ερχόσουν στο μοντελλάρισμα, θα είχες κάνει τις παρατηρήσεις σου εγκαίρως και δεν θα τραβιόμουν τώρα!!!!
Νόμιζα οτι σε είχα αφήσει σε καλά χέρια αλλα φαίνεται ότι μόνο κολακείες και γλύψιμο παίρνεις απο τα υπόλοιπα ρεμάλια! :twisted:
Να τους κεράσεις απο μια μερίδα καυτερές! ::glossa::

Παράθεση
Τα σκούρα σημάδια (τα μκρά) είναι τσίππινγκ με καφέ χρώμα - το χρωμα κάτω από την Caunter).  Τα δύο κάθετα στα πίσω φτερά, είναι υπερχειλίσεις από τα φίλτρα (φαίνονται και στη φωτογραφία σου) και ΔΕΝ θα φύγουν (που να πλαντάξεις στο νιαούρισμα  ::glossa::).
Τα τρεξίματα απο τα φίλτρα ΟΚ αλλα το chiping δεν μ'αρέ... δεν φαίνονται τέτοιες φθορές σε καμιά φωτό που έχω δει και άλλωστε που να προλάβουν, αφου μόνο μερικές βδομάδες έμειναν με την Caunter πρίν ξαναβαφτούν (όσα επέζησαν της Battleaxe).

Παράθεση
Για το σκουρόχρωμο wash (ακολουθεί παραδοχή με βαριά καρδιά), ίσως έχεις δίκιο, και μου φαίνεται ότι όντως θα πρέπει να το περιποιηθώ λιγάκι, κυρίως στον πύργο, παρότι μετά το ματ βερνίκι που έχει πέσει, μου ανοίγω μεγάλες δουλειες  :evil:. Σκόνισμα γενικό, έχει φάει και φοβάμαι ότι αν του ρίξω κι άλλο, θα θυμίζει αλευρωμένο μπακαλιάρο (από αυτούς τους μεζέδες που σου αρέσουν Παλιόγατο) :evil: ::glossa:: :mrgreen:
Εδώ ενδεχομένως οι φωτογραφίες σου να κρύβουν το γενικό σκόνισμα που όπως λές του έκανες, οπότε το αφήνω πάνω σου, ετσι ωστε να μη βγει αλευροπόντικας...
Το ματ βερνικι κατα τη γνώμη μου βοηθά, ωστε να κάτσουν οι σκόνες όπου θές και να... ξεσκονίσεις όπου δεν θες, πρίν τις φιξάρεις.
Χαίρομαι πάντως που συμφωνείς οτι το σκούρο wash δεν του ταιριάζει.

Παράθεση
Και για να σοβαρευτούμε (έστω λιγάκι), σας παραπέμπω στο υστερόγραφο της απάντησης #32...... ::salut::

ΔΚ
Ποιό? Αυτό που αναφέρω (με φωνή Σωτήρη!) για τα credits? ʼλλος πίνει, άλλος μεθάει! :mrgreen:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #47 στις: Μαρτίου 26, 2014, 02:09:33 μμ »
Δε ξέρω Μήτσε,εκτός από αυτά που έγραψε ο Γάτος,εγώ θα επιμείνω στα χρώματα της Caunter.Γνωρίζω από παλαιότερη συζήτησή μας οτι ακολούθησες τη Ζαλόγκια οδό αλλά η "γαλαζο-μπλέ" υφή των χρμάτων και το sand αντί του portland stone με ξενίζoυν...  :roll:

(Μπορεί να φταίνε και οι εκπληκτικές σου φώτο ή τα φίλτρα που χρησιμοποίησες  :wink: )

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #48 στις: Μαρτίου 29, 2014, 09:17:26 πμ »
Κατ' αρχήν συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση, αλλά ξέμεινα από δίσκο  :evil: :evil: :evil:

Παλιόγατο: Τις πιπεριές τις κερνάω σε όσους αμφισβητούν την ομορφιά και κυρίως την ποιότητα των αγγλικών αρμάτων και σε όσους δεν εννοούν να καταλάβουν ότι η σωστή κλίμακα είναι η 1/72!!!! Για το Chipping: Παρότι γενικά είμαι από αυτούς που δεν... τσιπιάζουν τα μοντέλα τους, ειδικά για τα "ερημικά" τους κάνω, καθώς (πιστεύω ότι), κάτι τα πετραδάκια κάτι οι αμμοθύελλες, όλο και κάτι θα παίρναν από το χρώμα. Ψιλοαυθαίρετο βέβαια, αλλά.....Το wash, όπως είπα (με βαριά καρδιά είναι η αλήθεια  :mrgreen:) θα το περιποιηθώ σε πρώτη ευκαιρία.

Ηρόδοτε: Σχετικά με τα χρώματα, δεν είμαι και πολύ σίγουρος: Αν δεις το κίτρινο στο σήμα του φορτηγού (που έχει και chipping) είναι πολύ αχνό. Υποθέτω ότι όλη η φωτό έχει ξεθωριάσει. Πάντως για να τα χρησιμοποιεί ο ...Ζάλογκας :mrgreen:, σίγουρα δεν απέχουν και πολύ από την πραγματικότητα (εκτός ίσως από το sand).
Για την ιστορία, μόλις χτες το βράδυ, ο κ. Mike Starmer, μου έστειλε το παρακάτω προφίλ, το οποίο θα εντάξει στο (νέο) αναθεωρημένο βιβλίο του για την Caunter. Δίπλα στα chips των χρωμάτων, έχει και τους προτεινόμενους κωδικούς (σε Humbrol).

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #49 στις: Μαρτίου 29, 2014, 11:20:21 πμ »
Κατ' αρχήν συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση, αλλά ξέμεινα από δίσκο  :evil: :evil: :evil:

Παλιόγατο: Τις πιπεριές τις κερνάω σε όσους αμφισβητούν την ομορφιά και κυρίως την ποιότητα των αγγλικών αρμάτων και σε όσους δεν εννοούν να καταλάβουν ότι η σωστή κλίμακα είναι η 1/72!!!! Για το Chipping: Παρότι γενικά είμαι από αυτούς που δεν... τσιπιάζουν τα μοντέλα τους, ειδικά για τα "ερημικά" τους κάνω, καθώς (πιστεύω ότι), κάτι τα πετραδάκια κάτι οι αμμοθύελλες, όλο και κάτι θα παίρναν από το χρώμα. Ψιλοαυθαίρετο βέβαια, αλλά.....Το wash, όπως είπα (με βαριά καρδιά είναι η αλήθεια  :mrgreen:) θα το περιποιηθώ σε πρώτη ευκαιρία.

Ηρόδοτε: Σχετικά με τα χρώματα, δεν είμαι και πολύ σίγουρος: Αν δεις το κίτρινο στο σήμα του φορτηγού (που έχει και chipping) είναι πολύ αχνό. Υποθέτω ότι όλη η φωτό έχει ξεθωριάσει. Πάντως για να τα χρησιμοποιεί ο ...Ζάλογκας :mrgreen:, σίγουρα δεν απέχουν και πολύ από την πραγματικότητα (εκτός ίσως από το sand).
Για την ιστορία, μόλις χτες το βράδυ, ο κ. Mike Starmer, μου έστειλε το παρακάτω προφίλ, το οποίο θα εντάξει στο (νέο) αναθεωρημένο βιβλίο του για την Caunter. Δίπλα στα chips των χρωμάτων, έχει και τους προτεινόμενους κωδικούς (σε Humbrol).

ΔΚ

Οι φωτογραφίες του Ηρόδοτου παραπάνω σίγουρα έχουν μια κάποια χρωματική απόκλιση αλλα δεν νομίζω οτι απέχουν πολύ απο τη πραγματικότητα... Μη δίνεις τόση σημασία στο κίτρινο χρώμα που δεν ξέρεις αν όντως ήταν ξεπλυμένο όπως φαίνεται ή πιό "πλούσιο" όπως υποθέτεις αλλα στις "σταθερές" αποχρώσεις, δηλαδή στο λευκό των κανίστρων, το "μαύρο" στα λάστιχα, το μπλέ του ουρανού και το χρώμα των φυτών. Όλα αυτά σου δείχνουν οτι η χρωματική ισορροπία της φωτογραφίας δεν είναι "αλλού", οπότε και τα χρώματα στα οχήματα δεν μπορεί να "φεύγουν" πολύ.
Οι κωδικοί πάντως στο σχέδιο του Starmer ΔΕΝ είναι σε Humbrol... το 61 είναι το flesh, το 28 είναι το FS36622 (το χρώμα των κάτω επιφανειών της "Βιετναμ" στα αεροσκάφη) και το 34... λευκό!

Tags: CRUSADER