Αποστολέας Θέμα: Aυτοματισμοι μακετας  (Αναγνώστηκε 1012 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος mits1977

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Μελισσια Αττικης
Aυτοματισμοι μακετας
« στις: Απριλίου 08, 2014, 10:33:42 πμ »
καλημερα σε ολους σας!
θελω να κανω καποιες ερωτησεις σχετικα με τον χειρισμο των τρενων στη μακετα.
καταρχην η μακετα που φτιαχνω ειναι με γραμμες της marklin. εχω στην κατοχη μου mobile station1, mobile station 2, αλλα απ'οσο γνωριζω δεν συνδεονται μεταξυ τους. (εκτος κι αν γινεται). επισης εχω μετατρεψει αρκετες μηχανες σε ψηφιακες με τα mLD και mSD decoder της marklin. εχω ακομα ψαλιδια που και αυτα εχουν decoder και ο χειρισμος τους γινεται απο το mobile station 2.
παμε τωρα στις ερωτησεις.
1) ο λογος υπαρξης ψηφιακου decoder στα ψαλιδια ειναι μονο για να απλοποιησεις τη συνδεσμολογια και να μην εχεις χλμ καλωδια ή εχει και καποια αλλη χρησιμοτητα; γιατι το να παταω ενα κουμπι στο mobile station αντι στο παλιο αναλογικο control box, δε μου λεει τιποτα.
2)οι γραμμες επαφης που δινουν εντολες οταν το τρενο περναει απο πανω τους, δινουν εντολες σε σηματοδοτες, ψαλιδια κτλ ωστε τα τρενα να κινουνται μονα τους χωρις να υπαρχει κινδυνος συγκρουσης. σε περιπτωση ομως που θελω να χειριστω μονος μου τα τρενα χωρις αυτοματισμους, πως μπορω να διακοψω αυτες τις γραμμες να δινουν εντολες;
3) υπαρχει αλλος τροπος αυτοματου χειρισμου εκτος απο αυτες τις γραμμες επαφης που δεν τον γνωριζω πχ μεσω pc (σιγουρα θα υπαρχει), ουτως ωστε τα decoder των ψαλιδιων και τα αλλα decoder (m83, s88) να μη λειτουργουν απλα σαν κουμπια αναλογικα (οπως αναφερω και στην ερωτηση 1)και τι θα χρειαστω;

ισως οι ερωτησεις να μοιαζουν χαζες ή και να ειναι λαθος ερωτησεις, αλλα ειμαι λιγο ασχετος στο θεμα χειρισμου των τρενων. και ειμαι σιγουρος οτι το θεμα δεν καλυπτεται απο 1-2 απαντησεις. θελει ψαξιμο και μελετη. απλα βοηθεια θελω για να κανω την αρχη.

Tags: