Αποστολέας Θέμα: Jagdtiger Porsche w/Zimmerit 1/35 (Dragon 6493)  (Αναγνώστηκε 6512 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ρόδος
  • Four Stroke Force
    • zb00p
Απ: Jagdtiger Porsche w/Zimmerit 1/35 (Dragon 6493)
« Απάντηση #25 στις: Ιανουαρίου 11, 2014, 07:08:38 μμ »
Έχω σχεδόν τελειώσει, απομένει το πυροβόλο να συναρμολογηθεί και εκείνα τα καταραμένα ΡΕ περιμετρικά της υπερκατασκευής. Καλά, για τις ερπύστριες δεν το συζητώ..
Έβαλα ακόμα δύο εργαλεία χρησιμοποιώντας την εναλλακτική λύση με τα ΡΕ κομμάτια και έγιναν τα νεύρα μου τσατάλια! Καλά τα κατάφερα νομίζω πάντως. Επίσης, στα μάκτρα και στους πασσάλους βολής έβαλα πεταλούδες που είχα από άλλο κιτ (νομίζω φαίνονται στη φωτό) και συναρμολόγησα τη βάση πορείας του πυροβόλου.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Με έχει διαλύσει το καθάρισμα όμως, όλα μα όλα τα κομμάτια έχουν γραμμές καλουπιού, ευτυχώς που έχει μεταλλική κάννη και δεν θα χρειάζομαι να καθαρίζω και εκεί!

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #26 στις: Ιανουαρίου 11, 2014, 07:13:36 μμ »
ʼλλη μια ασήμαντη λεπτομέρεια: Οι κυνηγοί αυτοί είχαν δύο τύπους travel lock (στήριγμα κάνης). Ο early χωρίς την μπάρα στην βάση του τριγώνου κι ο late με μπάρα. Νομίζω ότι μόνο ένα ή δύο porsche jagdtiger είχαν late.

Αν σε ενδιαφέρει δες μήπως πρέπει να την κουρέψεις την μπάρα από το στήριγμα στο βάψιμο που θες να κάνεις.  :wink: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #27 στις: Ιανουαρίου 11, 2014, 07:26:44 μμ »
Ο τελευταίος Πορσε ήταν ο 30510 και είχε αυτό το στήριγμα. Εγώ, επειδή είμαι σταθερός στις θέσεις μου, θα κάνω ή τον 305009 (μονόχρωμος) ή τον 305010 (τρίχρωμος).
Στις οδηγίες λέει να την κουρέψεις τη μπάρα αν πας για όλους τους άλλους εκτός από τον 305010, αλλά θέλω να το ψάξω λίγο πριν κάνω κίνηση

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #28 στις: Ιανουαρίου 14, 2014, 01:13:53 μμ »
Κάτι ψιλά έμειναν από κατασκευαστικής πλευράς, τα οποία και θα ολοκληρωθούν όταν κλείσει η υπερκατασκευή με το πήγμα.
Αφαίρεσα τη μπάρα από τη βάση στήριξης του πυροβόλου, αφού τελικά θα πάω για κάποιον από τους μονόχρωμους. Έκοψα όλα τα πέδιλα και τα μπιμπλίκια τους από τα πλαίσια και συναρμολόγησα δοκιμαστικά τα εφεδρικά πέδιλα για να δώ αν είναι εύκολη η συναρμολόγηση. Ευτυχώς είναι εύκολη, δυστυχώς θέλουν ΟΛΑ τα κομμάτια αρκετό καθάρισμα και αναμένεται το καθάρισμα μόνο να μου πάρει ώρες. Έκανα και μια μικρή πατέντα με τον πίσω τροχό, ώστε να μένει στη θέση του και να είναι λειτουργικός, ώστε αν έχω θέμα με τις ερπύστριες, να μπορέσω να τον μετακινήσω κατά το δοκούν.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Ακόμα δεν έχω αποφασίσει πως θα προχωρήσω με τις ερπύστριες, αφού σκοπός μου είναι να μπούν όλα τα φτερά, οπότε μπορεί να κολληθούν όλα από μιας αρχής. Προς το παρόν οι τροχοί έχουν στερεωθεί με την βοήθεια play doh. Αν μπορέσω να περάσω τις ερπύστριες και μετά να τις βγάλω όταν στεγνώσει και δέσει η κόλλα, θα το κάνω. Αν όχι, τότε θα πάνε όλα μαζί για κόλλημα με την αγαπημένη μου μέθοδο!

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος Agrael

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αττικη
  • modelclub.gr
« Απάντηση #29 στις: Ιανουαρίου 15, 2014, 01:40:37 μμ »
Καλημέρα φίλε, μία μικρή συμβουλή απο μένα αν θέλεις. Επειδή μόλις τελείωσα τη συναρμολόγηση του δικού μου Jagdtiger της Revell να ξέρεις ότι οι ερπύστριες είναι πραγματικός εφιάλτης. Θα σου πρότεινα να μην κολλήσεις το πήγμα πριν εφαρμόσεις τις ερπύστριες και επουδενεί μη βάλεις πάνω τα ασπίδια, δεν θα μπορέσεις με τίποτα να τισ εφαρμόσεις μετά. Το ίδιο λάθος έκανα και γω με αποτέλεσμα το μοντέλο να βγει πολύ μέτριο αλλά δεν έχω κουράγιο να το ανοίξω και να ξαναρχίσω απο την αρχή. Ίσως φταίει οτι είμαι αρχάριος και δεν το δούλεψα σωστά απλά σου παραθέτω την προσωπική μου εμπειρία και επειδή βλέπω οτι έχεις βάλει pe και μεταλλικά κομμάτια είναι κρίμα να έχεις μπλεξίματα με τις ερπύστριες. Αύτα απο μένα, ελπίζω να σε πρόλαβα και να το σκεφτείς λιγάκι παραπάνω πριν γίνει κανά λάθος που δεν διορθώνεται.

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #30 στις: Ιανουαρίου 15, 2014, 01:47:58 μμ »
Σε ευχαριστώ πολύ για τη συμβουλή σου, μην ανησυχείς πάντως. Ακόμα και οι οι οδηγίες σου λένε πρώτα να βάλεις τις ερπύστριες, μετά να κολλήσεις το πάνω με το κάτω και μετά να βάλεις τα φτερά. Πρώτα θα σετάρω τις ερπύστριες, μετά θα κολλήσω τα δύο μέρη μεταξύ τους και τα φτερά θα κολληθούν στο άρμα αφού βαφτεί το άρμα και οι ερπύστριες

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος Agrael

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αττικη
  • modelclub.gr
« Απάντηση #31 στις: Ιανουαρίου 15, 2014, 03:04:55 μμ »
Οι δικές μου οδηγίες δυστυχώς δεν το έλεγαν  :(
Και εγώ στην ιδια σειρά ενερεγειών κατέληξα, αφού όμως πρώτα τα έκανα εντελώς ανάποδα χαχαχα. δεν πειράζει απο τα λάθη μας μαθαίνουμε έτσι κι αλλιώς.

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #32 στις: Ιανουαρίου 15, 2014, 03:06:54 μμ »
έτσι είναι, όσο ζείς μαθαίνεις!

Χρήστος

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #33 στις: Ιανουαρίου 16, 2014, 12:48:13 μμ »
Για τις ερπυστριες μπορεις να χρησιμοποιεις τη λευκη υγρη κολλα της ταμιγια...Διατηρει αρκετη ελαστικοτητα και δεν αρχιζουν να διαλυουν στη πορεια οταν κανεις τα dry fit και οταν τις πιανεις στα χερια σου να τις βαψεις. ( κατι που κανει ασταματητα η HUMBROL υγρη ).

Και κατι προσωπικου γουστου...Τα εξτρα μηκη ερπυστριων στο πηγμα δεν ξερω αν εχεις σκοπο να τα βαψεις στο πατερν της παραλλαγης,αλλα νομιζω δειχνουν πιο πολυ " δουλεια " και λεπτομερεια εαν ειναι βαμενες σαν ερπυστριες...Ισως και ενα μειγμα.

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #34 στις: Ιανουαρίου 16, 2014, 02:05:34 μμ »
τα έξτρα πέδιλα θα βαφτούν σαν κανονικά πέδιλα, δεν θα βαφτούν με το χρώμα της παραλλαγής

Click to see the original size.

Θα σκονιστούν κλπ για να σπάσει το χρώμα του μετάλλου

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #35 στις: Ιανουαρίου 16, 2014, 03:47:19 μμ »
Χρήστο η παραπάνω φωτογραφία είναι αυθεντική; Δεν μου κολλάει κάπως...  :roll: :roll: :roll: :roll:

Τι χρώμα θα βάψεις το πυροβόλο;

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #36 στις: Ιανουαρίου 16, 2014, 04:22:32 μμ »
Εγω εχω την εξης απορια σχετικα με τη φωτο...
τα ξυλα που φαινονται θα επρεπε να ειναι τα μακτροξυλα,ομως γιατι ειναι  επισημαντικα ακοντια   :?: :?: :?: Δεν ειναι οβιδοβολο,ουτε αυτοκινουμενο πυροβολο.

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #37 στις: Ιανουαρίου 16, 2014, 04:28:10 μμ »
Αυθεντική είναι, είναι το 305003 που το χρησιμοποιούσαν σαν εκπαιδευτικό, όπως άλλωστε όλα τα Πορσε, πριν αναγκαστούν να τα στείλουν σε μάχιμες μονάδες (κάποια πήγαν στη μάχη με transport tracks).

To πυροβόλο δεν ξέρω τι χρώμα θα το κάνω, εγώ έλεγα για dunkelgelb, όπως όλο το άρμα. Έγω δεί πολλά μοντέλα με την κάνη σε άλλο χρώμα, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο ίσχυε, ειδικά σε αυτό που θέλω να αναπαραστήσω. Στις οδηγίες πάντως λέει το πυροβόλο να βαφτεί με το ίδιο χρώμα με το άρμα.

Όσον αφορά τα επισημαντικά ακόντια, μην ξεχνάς ότι το διαμέτρημα του ήταν 128 χιλ, οπότε μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για βολές πυροβολικού. Δεν ξέρω αν το έκαναν ποτέ, αλλά θεωρητικά μπορούσαν να ρίξουν και βολές πυροβολικού, απλά θα έπρεπε να είναι σε σημείο με κάποια κλίση

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #38 στις: Φεβρουαρίου 04, 2014, 02:55:32 μμ »
Μετά από καιρό, πήρα τη δύναμη και τέλειωσα τις ερπύστριες. Η συναρμολόγηση ήταν εύκολη, αυτό που με διέλυσε ήταν το καθάρισα.
Αυτή τη φορά επέλεξα διαφορετική τεχνική και έβγαλα τις ερπύστριες μονοκόμματες, αφού το επιτρέπουν οι αναρτήσεις και το γεγονός ότι ο κινητήριος και το πίσω γρανάζι έχουν χαλαρή εφαρμογή

Επίσης, από περισσεύματα ΡΕ έβαλα και βάσεις στήριξης στα προστατευτικά των εξατμίσεων

Click to see the original size. Click to see the original size.

Αυτά προς το παρόν. Σχόλια πάντα ευπρόσδεκτα

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #39 στις: Φεβρουαρίου 05, 2014, 01:35:23 μμ »
Μπήκαν τα φτερά στο πήγμα, συναρμολογήθηκαν 1-2 πραγματάκια που απέμεναν και μετά έπεσε αστάρωμα με το ακρυλικό primer της vallejo. H κάνη του πυροβόλου ασταρώθηκε με αστάρι σε σπρέυ του εμπορίου, πιο πολύ για να δώ πως θα στρώσει και νομίζω έκατσε καλά.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Το επόμενο βήμα είναι να βαφτεί με το βασικό χρώμα το κάτω μέρος, οι αναρτήσεις και οι τροχοί, οι ερπύστριες θα βαφτούν με tire black και μετά όλα θα συναρμολογηθούν ώστε να κολλήσω την υπερκατασκευή και να προχωρήσω στο βάψιμο του υπολοίπου άρματος.

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #40 στις: Φεβρουαρίου 06, 2014, 04:37:23 μμ »
Του έδωσα και κατάλαβε σήμερα.
Δυστυχώς παρασύρθηκα και δεν έβγαλα φωτογραφίες από τα πρώτα στάδια. Κολλήθηκαν οι εδαφιαίοι και μετά βάφτηκαν μαζί με το πήγμα, όπως βάφτηκαν οι εντατήριοι και τα γρανάζια. Μετά έβαψα τις ερπύστριες και όταν στέγνωσαν, έκανα με στεγνό τις μεταλλικές φθορές στις ερπύστριες. Μετά κολλήθηκαν και οι ερπύστριες με τα γρανάζια και τους εντατήριους όλα μαζί στο πήγμα και τα άφησα να στεγνώσει η κόλλα. Επόμενο βήμα ήταν η προσκίαση στην υπερκατασκευή και μετά κολλήθηκε με το κάτω μέρος

Λίγη προετοιμασία για το βάψιμο του βασικού μασκαρωντας τις ερπύστριες και τους τροχούς

Και τώρα είμαστε σε αυτό το σημείο:

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Τώρα, άφησα επίτηδες τον ένα εδαφιαίο άβαφτο και μάλλον θα αφήσω και το πυροβόλο μόνο με το αστάρι βασισμένος στη λογική ότι τα Jagdtiger με την Πόρσε ανάρτηση ήταν σε εκπαιδευτικές μονάδες και τα έστειλαν κάπως βιαστικά σε μάχιμες μονάδες, τόσο βιαστικά που κάποια φορούσαν ερπύστριες μεταφοράς. Οπότε, με βάση αυτό το γεγονός, θα στηρίξω το δικό μου σενάριο, δηλαδή πρόκειται για ένα άρμα που ετοιμάστηκε βιαστικά να πάει στη μάχη για αυτό και το ασταρωμένο πυροβόλο και ο ασταρωμένος τροχός.

Πώς σας φαίνεται σαν ιδέα?

Χρήστος

Συνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #41 στις: Φεβρουαρίου 06, 2014, 05:03:17 μμ »
Πολύ καλά ως εδώ  ::thumbleft::

Επειδή τα Porsche παραδόθηκαν πρώτα και μέχρι τότε και παρόλη την πίεση σε όλα τα μέτωπα και τους βομβαρδισμούς,οι Γερμανοί ήταν ιδιαίτερα συνεπείς,μέχρι βλακείας,στους κανονισμούς και στις προδιαγραφές των οχημάτων τους,θα σε συμβούλευα να μην το κάνεις.Επίσης διαφωνώ με την βαφή του ασταρωμένου εσωτερικού αφού υπάρχουν φώτο των οχημάτων απο τις μετέπειτα παρτίδες στις οποίες ήταν βαμένο κανονικά.Αυτό ήταν ιδιαίτερα σημαντικό για να μην παρουσιάζει το πλήρωμα συμπτώματα...κλειστοφοβίας.Φυσικά όλα αυτά εναπόκεινται στην ευχέρεια και στο γούστο σου  :wink: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #42 στις: Φεβρουαρίου 06, 2014, 05:40:35 μμ »
Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια και για τις πληροφορίες!

Για το εσωτερικό έχεις δίκιο, το έψαξα λίγο παραπάνω. Έκανα λάθος στη λογική ότι πολλά άρματα προς το τέλος του πολέμου ήταν μόνο ασταρωμένα, αλλά τα JT και ειδικά τα Πορσε που ήταν σε εκπαιδευτικές μονάδες, θα ήταν βαμμένα με βάση τις επίσημες οδηγίες. Το πρόβλημα λύνεται εύκολα, αφού οι πόρτες είναι λειτουργικές, οπότε μπορώ απλά να τις κλείσω.

Τώρα όσον αφορά τον τροχό και το πυροβόλο, το σενάριο είναι καθαρά υποθετικό και μου αρέσει ο τρόπος που σπάνε την μοτονία ο τροχός και το πυροβόλο. Φυσικά, αν τελικά αποφασίσω να μην τα αφήσω ως έχουν, διορθώνονται εύκολα και τα δύο, ειδικά το πυροβόλο, το οποίο δεν έχει κολληθεί στη θέση του.

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #43 στις: Φεβρουαρίου 07, 2014, 02:38:16 μμ »
Μπήκαν οι χαλκομανίες, βάφτηκαν τα εργαλεία και οι λεπτομέρειες, έγινε και ένα περιορισμένο τσιπινγκ και μου απομένει το wash όλου του άρματος με burnt umber, pin wash των λεπτομερειών, λίγη περιποιήση ακόμα στις εξατμίσεις, σκόνισμα στο κάτω μέρος του άρματος και για κλείσιμο μερικές μικρές πινελιές όπως γράσσα σε τροχούς και στάμπες από καύσιμο και λάδια στα καπάκια του κινητήρα.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Σχόλια, υποδείξεις, προτάσεις, εννοείται όλα καλοδεχούμενα! ::salut::

Χρήστος

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #44 στις: Φεβρουαρίου 07, 2014, 05:09:25 μμ »
Εξαιρετικα το πας !!!
Δωσε λιγη προσοχη στα επισημαντικα ακοντια...η μια ακρη απο το ενα ξυλο πρεπει να ειναι μεταλλικη και " σουβλερη" και οι ακρες των αλλων φθαρμενες.

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #45 στις: Φεβρουαρίου 07, 2014, 05:52:54 μμ »
Σε ευχαριστώ για καλά σου λόγια! ::salut::
Η μία άκρη είναι σουβλερή, απλά το άσπρο δεν είναι πολύ φιλικό με την φωτογραφική μου, οπότε δεν φαίνεται καλά.
Ναι μεν τα κουβαλούσαν τα ακόντια, αλλά δεν σημαίνει ότι τα χρησιμοποιούσαν κιόλας, αν και θεωρητικά είχαν τη δυνατότητα για βολές πυροβολικού. Αν δεν κάνω λάθος, πολλά από τα Jagdtiger Henschel δεν κουβαλούσαν ακόντια. Με βάση τα παραπάνω, τα επισημαντικά ακόντια είναι πολύ πιθανόν να μην χρησιμοποιήθηκαν ποτέ, οπότε οι όποιες φθορές θα ήταν από την αχρησία και όχι από τη χρήση.

Click to see the original size. Click to see the original size.

Να μην ξεχνάμε το σενάριο, πρόκεται για άρμα εκπαιδευτικής μονάδας που ετοιμάστηκε βιαστικά να πάει σε μάχιμη.  :)

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος bloden

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΙΓΑΛΕΩ
« Απάντηση #46 στις: Φεβρουαρίου 07, 2014, 07:56:39 μμ »
Φιλε μου δεν σε προλαβανω.
Ποτε ασταρωσες ποτε εβαψες εκανες και φθορες ,τρενο το πας.
Και ειναι και ομορφο το ατιμο.
Μπραβο καλα τελειωματα
 ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #47 στις: Φεβρουαρίου 07, 2014, 09:11:40 μμ »
Χαίρομαι που σ'αρέσει και ευχαριστώ για τα καλά λόγια. Ευτυχώς ή δυστυχώς, μέχρι να ανοίξει η σεζόν, έχω αρκετό χρόνο, οπότε η προόδος είναι γρήγορη!

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #48 στις: Φεβρουαρίου 11, 2014, 11:38:24 πμ »
Νομίζω μπορώ να πώ τέλος:

Περισσότερες φωτό εδώ

Χρήστος

Tags: