ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ > GB: "Γάτες"

Revell 1/72 Sd.Kfz. 182 Panzerkampfwagen Tiger Ausf. B

(1/12) > >>

gkontog:
Εκανα πολλά σχέδια για αυτό το GB, ακόμα και F-14 βγήκε από τη ντουλάπα για να φιαχτεί αλλά δυστυχώς οι χρόνοι περιορίστηκαν δραστικά (δραματικά θα ήταν ίσως πιο σωστό :( ), βάλτε και την παντελή έλλειψη γνώσεων με το αντικείμενο, θα πρέπει λοιπόν να περιοριστώ σε κάτι πιο εύκολο και γρήγορο.

Οπότε λοιπόν, όπως λέει και ο τίτλος, πάμε για το παρακάτω:Στα πλαίσια δείχνει πολύ όμορφο και αν και οι γνώσεις μου στο θέμα είναι ελάχιστα περισσότερες από αυτές για το F-14, δείχνει σωστό σα σχήμα και διαστάσεις. Λέω να προβάρω την τρίχρωμη παραλλαγή ελεύθερο χέρι να δω τι γίνεται οπότε μάλλον θα έχουμε μερικά reset στην πορεία.

Τέλος κάποιες παρατηρήσεις:

- Κατανοώ πλήρως πως το πραγματικό πιθανότατα είχε zimmerit. Το μοντέλο ΔΕΝ θα έχει.
- Το ενδιαφέρον μου για την ιστορική ακρίβεια σταματά στα "σωστά" χρώματα και λεπτομέρεις άνω των 5mm πάνω το μοντέλο. Οτιδήποτε εκτός αυτών, πως να το πω, θα ζήσω και με τα λάθη.
- Τέλος το μοντέλο ΔΕΝ θα έχει OPR. Λυπάμαι, αλλά δε φτάνω μέχρι εκεί με τα αρκουδόχερά μου :(

giwrgosd:
Ωραία... Κι' άλλος τίγρης. Θα φτιάξουμε αγέλη!
Εάν καταφέρεις 3πλο καμουφλάζ με ελεύθερο χέρι και φτιάξεις και F14, εγώ θα σου φέρνω σουβλάκια κάθε μέρα στην επόμενη έκθεση!
Χάθηκε να βγάλουν ένα add-on με laser pointer που να προσαρμόζει πάνω στον αερογράφο και να σου δείχνει που περίπου θα πάει η δέσμη;
(Μου φαίνεται θα αγοράσω κανένα φτηνό τέτοιο pointer και θα τον δέσω με ταινία πάνω στον αερογράφο...)

Dimitris 72:
Ωραία επιλογή Γιώργο!!!!
Το μοντέλο είναι από τα καλύτερα της αγοράς και με εξαίρεση την ανάρτηση (έτσι και αλλιώς δύσκολη υπόθεση σε κάθε μοντέλο του ΚΤ), δεν θα σε ταλαιπωρήσει καθόλου. Εδώ δες ένα αρθράκι με σχόλια για το κιτ αυτό, σε σύγκριση με το ΚΤ της ESCI/Italeri: http://www.onthewaymodels.com/articles/KingTigerCompare.htm. Μόνη αδυναμία του (προσωπική άποψη), οι κλειστές θυρίδες στο πήγμα.

Για το βάψιμο, πιστεύω ότι ο παλιός σου Graphotech δεν θα έχει πρόβλημα, αφού οι επιφάνειες είναι μάλλον μεγάλες. Το zimmerit, μάλλον το γλυτώνεις για το συγκεκριμένο (αλλά καλύτερα περίμενε τους...γερμαναράδες του φόρουμ γι' αυτό).

Τέλος, "σωστό" χρώμα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!! Βάψε με χρώματα που προσομοιάζουν σε αυτά του Box-art και είσαι ΟΚ!!!

ΔΚ
ΥΓ: Τι είναι το OPR (εκτός από πρόθεμα των πλοίων του Πολωνικού Ναυτικού)?????

dmoshid:
Καλή αρχή φίλε και από έμενα !!

--- Παράθεση από: Dimitris 72 στις Ιανουάριος 18, 2014, 07:16:23 μμ ---ΥΓ: Τι είναι το OPR (εκτός από πρόθεμα των πλοίων του Πολωνικού Ναυτικού)?????

--- Τέλος παράθεσης ---
Το ίδιο!! :wink: ::salut::

OANNHSEA:

--- Παράθεση ---Τέλος, "σωστό" χρώμα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!! Βάψε με χρώματα που προσομοιάζουν σε αυτά του Box-art και είσαι ΟΚ!!!
--- Τέλος παράθεσης ---

Ακριβώς αυτό!!!
Ειδικότερα δε μετά το χειμώνα του 1944-45 οι Γερμανοί έβαφαν όλα τα οχήματα με ότι έβρισκαν και δη κατασχεμένο: ιταλικά χρώματα, τσεχοσλοβάκικα, πολωνικά, γαλλικά, ακόμα και ρώσικα... Στο περίπου όλα!!!


--- Παράθεση ---Κατανοώ πλήρως πως το πραγματικό πιθανότατα είχε zimmerit. Το μοντέλο ΔΕΝ θα έχει.
--- Τέλος παράθεσης ---
Μην μου αγχώνεσαι!!!
Τα βλέπεις να έχουν Zimmerit;


Όχι άγχη!!! Μοντελάρουμε από ευχαρίστηση!!!
.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση