Αποστολέας Θέμα: Α/Τ ΑΕΤΟΣ  (Αναγνώστηκε 10881 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nikosmadakis

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χανιά
  • model addict
Απ: Α/Τ ΑΕΤΟΣ
« Απάντηση #25 στις: Ιανουαρίου 19, 2014, 06:34:36 μμ »
Καλησπέρα σε όλους. άλλο ένα μικρό update. Έχουν βαφτεί και κατασκευαστεί σχεδόν όλα. Πέρασα και ένα χέρι γκλος. Παρακάτω δείτε ένα dry fit. Όπως πάντα το μακρο στην κάμερα αποκαλύπτει πολλά λαθάκια αλλά τα παραβλέπω :roll: Το 01 το σχημάτισα με ταινία μασκαρίσματος, έβαψα πρώτα άσπρο υπόβαθρο, έβαλα την ταινία και μετά γκρι από πάνω. Βλέπεται...

τα bofors από την larsenal είναι πολύ καλά. Επίσης και τα βαρελάκια που τα φοβόμουν δεν δείχνουν κι άσχημα. Επειδή βαρέθηκα να ασχοληθώ με το εσωτερικό της βάρκας την κάλυψα με μουσαμάδες. (Λέτε να βάλω και την Αλίκη μέσα;!)

Τέλος το κατάρτι νομίζω ότι βγήκε αρκετά καλό. το μικρό ραντάρακι είναι από συρμα. Στην βάση έφτιαξα κάτι σαν καμπάνα, δεν φαίνεται καλά στην φωτό, αλλά θα την βγάλω καλύτερα στις επόμενες.

Σειρά έχουν τα φίλτρα και τα πλυσίματα και μετά σκουριές. Είναι και αυτά που φοβάμαι περισσότερο.
Καλή εβδοαμάδα σε όλους ::salut::

24 ώρες δεν φτάνουν...

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Που είπες;;
« Απάντηση #26 στις: Ιανουαρίου 19, 2014, 08:27:48 μμ »
Φοβερό το επίπεδο της λεπτομέρειας που έχεις προσθέσει φίλε μου.

Καλή συνέχεια!!
There are only two types of aircraft, fighters and targets.

Αποσυνδεδεμένος GeZo

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Athens
  • Γιώργος Ζώης
« Απάντηση #27 στις: Ιανουαρίου 19, 2014, 09:11:03 μμ »
Πολύ ωραία το προχωράς Νίκο!
Το κιτ είναι της Trumpeter στην 1/350;
Καλά τελειώματα  ::salut::

• Scale 1/48
  • *
  • model addict
« Απάντηση #28 στις: Ιανουαρίου 19, 2014, 09:19:36 μμ »
Ευχαριστώ παιδιά. Ναι το κιτ είναι το Uss England 1/350 Trumpeter. Δεν το περίμενα ότι ήθελε τόσες αλλαγές αλλά το έχω ευχαριστηθεί είναι η αλήθεια, αν και μερικές φορές παραλίγο να φύγει από το παράθυρο
24 ώρες δεν φτάνουν...

Αποσυνδεδεμένος gpav

• ἐν τοῖς δεινοῖς εὔελπις...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Γιώργος Παυλόπουλος
    • Λιμενικό Σώμα
« Απάντηση #29 στις: Ιανουαρίου 20, 2014, 10:12:13 πμ »
Και άλλη μια φωτογραφία από το ΑΕΤΟΣ μετά την επιστροφή του στις ΗΠΑ. Ελπίζω να σου φανεί χρήσιμη:

Πηγή:
Nothing is so good for the morale of the troops as occasionally to see a dead general - Field Marshal William Slim
It makes no difference which side the general is on - Unknown British Soldier

• Scale 1/48
  • *
  • model addict
« Απάντηση #30 στις: Ιανουαρίου 20, 2014, 10:18:08 πμ »
Ευχαριστώ Γιώργο. Το ussslater.org το έχω ξεψαχνίσει και ήταν τεράστια βοήθεια. Μήπως ξέρει κανείς πως να φτιάξω ελληνική σημαία;. Σκέφτηκα να την τυπώσω και μετά να την κολλήσω σε αλουμινόχαρτο αλλά θα βγει πολύ χοντρή. Καμιά ιδέα;
24 ώρες δεν φτάνουν...

Αποσυνδεδεμένος gpav

• ἐν τοῖς δεινοῖς εὔελπις...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Γιώργος Παυλόπουλος
    • Λιμενικό Σώμα
« Απάντηση #31 στις: Ιανουαρίου 20, 2014, 10:48:30 πμ »
Τόσο μικρή που βγαίνει σε αυτή την κλίμακα, εγώ θα δοκίμαζα να βάψω λευκό το αλουμινόχαρτο και να ζωγραφίσω το μπλέ με μαρκαδοράκι...
Nothing is so good for the morale of the troops as occasionally to see a dead general - Field Marshal William Slim
It makes no difference which side the general is on - Unknown British Soldier

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #32 στις: Ιανουαρίου 20, 2014, 04:32:10 μμ »
Πάρε άσπρο και μπλε decal paper, κόψε λωρίδες και κόλλα τις λωρίδες και τα τετραγωνάκια απ' ευθείας στο αλουμινόχαρτο με ασπρόκολλα.

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #33 στις: Ιανουαρίου 20, 2014, 05:31:54 μμ »
Καταπληκτική δουλειά έχεις κάνει.
 ::salut:: ::salut::

• Scale 1/48
  • *
  • model addict
« Απάντηση #34 στις: Ιανουαρίου 20, 2014, 05:58:58 μμ »
και που θα βρω decal paper στα Χανιά... Τέλος πάντων κάτι θα κάνω. Θα προσπαθήσω να την ζωγραφίσω κατευθείαν στο αλουμινόχαρτο και είδωμεν.

Καταπληκτική δουλειά έχεις κάνει.
 ::salut:: ::salut::
Ευχαριστώ φίλε. Μόλις βάλω και τα ψιλολοίδια θα δείξει πολύ καλυτερο. Αρκεί να μην τα θαλασσώσω στη θάλασσα!! και στο υπόλοιπο βάψιμο το οποίο και φοβάμαι πολύ. To Bismarck πώς πάει ρε φίλε; το έχω στο ράφι και περιμένω το κατάστρωμα από luckymodel
24 ώρες δεν φτάνουν...

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #35 στις: Ιανουαρίου 20, 2014, 06:03:57 μμ »
Επειδή θέλω κι εγώ κάμποσες, θα πω στον LM Decals να μας βγάλει ένα σετ με Ελληνικές σημαίες σε δύο μεγέθη.... Θα σε ειδοποιήσω για τα αποτελέσματα.  :wink: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος ερπιστριοφόρος

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Ελλαδα
  • modelclub.gr
« Απάντηση #36 στις: Ιανουαρίου 20, 2014, 08:02:20 μμ »
Υπέροχη δουλειά...!
σαν να τον βλέπω απέναντί μας ... στην Π2...! με το "πράσινο κατάστρωμα" τους ατμούς από τον προβλήτα να  το τυλίγουν και να του δίνουν άλλη διάσταση...!

Να εισαι καλά...! συνέχισε ... μην το φοβάσαι... βλέπω ότι το έχεις! μπορείς και με ταξιδευεις...!και σε ζηλεύω για αυτο!
(άσε που "μετρώντας μέρες" ήταν το τελευταίο που θα βουλιάζαμε...!!!! )

Ευχαριστώ πολύ....

• Scale 1/48
  • *
  • model addict
« Απάντηση #37 στις: Ιανουαρίου 21, 2014, 09:02:29 πμ »
Επειδή θέλω κι εγώ κάμποσες, θα πω στον LM Decals να μας βγάλει ένα σετ με Ελληνικές σημαίες σε δύο μεγέθη.... Θα σε ειδοποιήσω για τα αποτελέσματα.  :wink: ::salut::
Ωραίοοοοοοοοος, θενξ α λοτ!
Υπέροχη δουλειά...!
σαν να τον βλέπω απέναντί μας ... στην Π2...! με το "πράσινο κατάστρωμα" τους ατμούς από τον προβλήτα να  το τυλίγουν και να του δίνουν άλλη διάσταση...!

Να εισαι καλά...! συνέχισε ... μην το φοβάσαι... βλέπω ότι το έχεις! μπορείς και με ταξιδευεις...!και σε ζηλεύω για αυτο!
(άσε που "μετρώντας μέρες" ήταν το τελευταίο που θα βουλιάζαμε...!!!! )

Ευχαριστώ πολύ....

Ευχαριστώ για τα ωραία λόγια. Φαντάζομαι και ο πατέρας μου θα νιώσει έτσι.
Tι εννοείς "θα βουλιάζαμε"; Αφού το πήραν οι αμερικάνοι και το έχουν κάνει κουκλί (όπως ήταν στον 2ο ΠΠ)
24 ώρες δεν φτάνουν...

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #38 στις: Ιανουαρίου 21, 2014, 09:20:34 πμ »
Πολυ ομορφη κατασκευη στον Αετο!!! Τυχερος ο πατερας σου που θα το παραλαβει  ::salut::
Νώντας

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #39 στις: Ιανουαρίου 21, 2014, 03:06:17 μμ »
Σαν κληρωτοί μετράγαμε μέρες... στην δική μου εποχή...! ξεκινάγαμε από 28 μήνες Χ 30 μέρες =840...!
κάθε ένα πλοίο του ναυστάθμου είχε ένα side number ...!
κάθε μέρα που πέρναγε με αυτό το side number...! (π.χ. μόλις τελείωνε η 74η ημέρα side number  του Εκπαιδευτικού Αρη αν θυμάμαι καλα...!) τότε λέγαμε ότι το βουλιάξαμε το πλοιο αυτό!!!!
το καλύτερο ήταν μόλις έφτανε η μέρα 03 (τρεις μέρες πριν το απολυτήριο...!) που βούλιαζε το Α/Τ Αιγαίον side mumber 03 και έμενε μόνο ΕΝΑ πλοίο του στόλου...! το 01... Α/Τ ΑΕΤΟΣ... και μετά ο Ναύσταθμος ήταν άδειος για σένα...!!!!

αυτο είναι το βουλιάζω!!!

• Scale 1/48
  • *
  • model addict
« Απάντηση #40 στις: Ιανουαρίου 21, 2014, 03:54:02 μμ »
φοβερο!! ::salut:: ::salut::
24 ώρες δεν φτάνουν...

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Äéá÷åéñéóôçò
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #41 στις: Ιανουαρίου 21, 2014, 04:47:44 μμ »
Γνωρίζοντας τι ζόρι τραβάς και δη με το συγκεκριμένο πλοίο (http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,1166.msg16285.html#msg16285), σου εύχομαι καλή συνέχεια.

Ήδη το πας εξαιρετικά.

• Scale 1/48
  • *
  • model addict
« Απάντηση #42 στις: Ιανουαρίου 21, 2014, 06:01:26 μμ »
Γνωρίζοντας τι ζόρι τραβάς και δη με το συγκεκριμένο πλοίο (http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,1166.msg16285.html#msg16285), σου εύχομαι καλή συνέχεια.

Ήδη το πας εξαιρετικά.

Φίλε Κώστα αν δεν είχα δει το δικό σου θέμα με τον Πάνθηρα δεν θα το είχα προσπαθήσει καν! Έχει γίνει bookmark εδώ και κάμποσους μήνες καθώς και κάποια άλλα παρόμοια σε σάιτ του εξωτερικού. Στις δικές σου κινήσεις βασίστηκα και ειλικρινά υπήρξαν στιγμές που έλεγα "πως το έκανε αυτό :roll:;;;" Είχα βρει και το conversion set της Naval models αλλά η τιμή των 30 ευρώ ήταν απαγορευτική! Και αφού το έκανες εσύ, είπα θα προσπαθήσω κι εγώ.
Σ΄ευχαριστώ πολύ φίλε. Ήσουν έμπνευση.
Νίκος
24 ώρες δεν φτάνουν...

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Äéá÷åéñéóôçò
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #43 στις: Ιανουαρίου 21, 2014, 06:49:02 μμ »
Να 'σαι καλά. Δεν το περίμενα ότι θα αποτελέσω και έμπνευση πάντως (Με έχεις δει από κοντά, πως είμαι???  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: )
Προσωπικά βρήκα στην κατασκευή αρκετά χρήσιμο το Google street view, από το Google earth, καθώς έχει τον Αετό στο νέο του αγκυροβολιό στην αμερική, σε πολύ καλές φωτό - Views. Θα ψάξω να το βρω και θα ποστάρω εδώ link, αν δεν το έχεις ήδη δει.

Δυστυχώς δεν είχα πρόσβαση στις φώτο-freeze frames που ανέβασαν τα παιδιά πιο πάνω στο topic σου...

• Scale 1/48
  • *
  • model addict
« Απάντηση #44 στις: Ιανουαρίου 21, 2014, 07:31:18 μμ »
Δυστυχώς δεν είχα πρόσβαση στις φώτο-freeze frames που ανέβασαν τα παιδιά πιο πάνω στο topic σου...

Μα η Αλίκη στο νατικό υπάρχει στο youtube... (κι εγώ αργά το ανακάλυψα...) :?
24 ώρες δεν φτάνουν...

Αποσυνδεδεμένος Blackbeard

• Scale 1/48
  • *
    • modeldisplaycases
« Απάντηση #45 στις: Ιανουαρίου 21, 2014, 08:06:40 μμ »
Spoiler (hover to show)

• Scale 1/48
  • *
  • model addict
« Απάντηση #46 στις: Ιανουαρίου 26, 2014, 04:27:29 μμ »
Το θηρίο τελειωσε! Ήταν κουραστικό σε μερικά στάδια αλλά άκρως απολαυστικό. Πρώτη φορά στην 1/350 νομίζω ότι μου ταιριάζει αρκετά. Έμαθα ΠΟΛΛΑ πράγματα, ειδικά να μην φοβάμαι το scratch building, μια και η ικανοποίηση της δικής σου κατασκευής δεν συγκρίνεται με κανένα PE. Οι φωτογραφίες φανέρωσαν κάτι μικρές ατέλειες οι οποίες θα διορθωθούν. Μένει ακόμα η βάση και η θάλασσα με την οποία ακόμα πειραματίζομαι. Το ταλαιπώρισα λιγάκι παραπάνω μου φαίνεται αν και live δεν είναι τόσο έντονες οι σκουριές όσο στις φωτό. Ας πούμε ότι γυρίζει στον ναύσταθμο μετά από περιπολία...

Για όσους ενδιαφέρονται χρησιμοποιήθηκαν: το κιτ uss England (Trumpeter), GMM βελτιωτικά, twin oerlikons και bofors (larsenal), 3"/50 guns (Niko model), ένα ταψάκι φαγητού, διαφόρων διαμέτρων συρματάκια, hair extension για το rigging (jumbo), αλουμινόχαρτο και ένα φορουμ μοντελιστών.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους βοήθησαν σχολίασαν σε αυτό το θέμα, είναι πολυ σημαντικό να σε εμψυχώνουν όταν η υπομονή πάει περίπατο... Επόμενη φωτογράφιση με θάλασσα στο showroom, και μετά βουρ για fletcher 1/144!!!! ::salut:: ::salut::

24 ώρες δεν φτάνουν...

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #47 στις: Ιανουαρίου 26, 2014, 08:40:26 μμ »
Απλά ΥΠΕΡΟΧΟ...!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Scale 1/48
  • *
  • model addict
« Απάντηση #48 στις: Ιανουαρίου 27, 2014, 09:41:30 μμ »
Απλά ΥΠΕΡΟΧΟ...!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Να 'σαι καλα φιλε μου ευχαριστω
24 ώρες δεν φτάνουν...

Αποσυνδεδεμένος Τσάπανος Γεώργιος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #49 στις: Ιανουαρίου 27, 2014, 10:48:41 μμ »
Νίκο έγινε πολύ ωραίο, προσωπικά εγώ κάποιες από τις σκουριές σε λεπτή δέσμη θα τις κατέβαζα κάθετα μέχρι την ίσαλο γραμμή, όπως είναι στην φωτογραφία μετά την απόσυρση. ::salut::
ΤΙΜΗ Σ' ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΟΠΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΩΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΦΥΛΑΓΟΥΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ. ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΗ ΚΙΝΟΥΝΤΕΣ

Tags: