Αποστολέας Θέμα: Wash...  (Αναγνώστηκε 1690 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Franx

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Θεσ/νικη
  • modelclub.gr
Wash...
« στις: Ιανουαρίου 02, 2014, 04:57:22 μμ »
Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους σας
Είμαι καινούριος στο χόμπι και θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση...
Έχω αγοράσει το πρώτο μου μοντέλο ένα Pnzr IV ausf.D
Συναρμολογήθηκε και βάφτηκε με γκρι σπρέι της Humbrol ακριλικό ματ.
Το πρόβλημα μου είναι στο Wash που θέλω να κάνω... δοκίμασα με τα έτοιμα Wash της ΑΚ αλλά δυστυχώς το αποτέλεσμα δεν με ικανοποίησε. Πρέπει να περάσω κάποιο βερνίκι πάνω από το βασικό χρώμα πριν ξεκινήσω το Wash η κάνω κάποιο άλλο λάθος.  :roll:

Αποσυνδεδεμένος Hummel Moss

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Das Reich
Απ: Wash...
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 02, 2014, 07:11:08 μμ »
Καλό είναι να ψάξεις καλά σε αυτή την ενότητα (βάψιμο,χρώματα & βερνίκια) για το θέμα που ρωτάς, διότι υπάρχουν 26 ολόκληρες σελίδες που μιλάνε για αυτά τα προιόντα / τεχνικές καθώς και για τα ίδια προβλήματα ( ίδιας φύσεως με εσένα), που αντιμετώπισαν στον παρελθόν και άλλοι μοντελιστές .
Για να σου φύγει η απορία το wash , pinwash και κάθε είδους τεχνική που βασίζεται στο τριχοειδές  φαινόμενο , χρειάζονται σατινέ επιφάνεια και όχι ματ.
Στην μάτ επιφάνεια θα σου προσδίδει πάντα ένα είδος στάμπας και δεν βοηθάει καθόλου στην επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος.
Για να προλαμβάνεις, θα πρέπει τα χρώματα σου να εχουν  εξ'ορισμού σατινέ επιφάνεια (π.χ. κάποια  βυνιλικής βάσης (τύπου lifecolor κλπ) ή αν δεν έχουν απο μόνα τους αυτό το προσόν , να βάζεις σατινέ βερνίκη στο χρώμα σου πρίν το ψεκάσεις.......

Αποσυνδεδεμένος spits22(Panayotis Dim.)

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ιλιον- Αθηνα
  • mud 50%- salt water 50%
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 02, 2014, 07:12:58 μμ »
Καλη χρονια κ σε εσενα κ καλωσηρθες. Πριν το wash ,βαζεις ενα gloss βερνικι .ο λογος ειναι για να γλυστραει αρκετα το αραιωμενο χρωμα του wash ,και να καθεται κυριως σε εσοχες,γραμμωσεις,λεπτομερειες που προεξεχουν κτλ ωστε να τις τονισουν.χωρις το gloss βερνικι δεν θα κατσει το wash εκει που θες. τα ΑΚ που εχεις ειναι πολυ καλα. αλλα μπορεις να κανεις και με λαδια ζωγραφικης αραιωμμενα ειτε και με καποιο σμαλτο αραιωμενα με το διαλυτικο τους.αφου τ'άφησεις λιγο μετα περνα τα σημεια που εχει κατσει το χρωμα με ενα καθαρο πινελο βρεγμενο με το ιδιο διαλυτικο για να παρεις τα περισσευματα.κανε κ καμμια δοκιμη σε κατι αλλο πριν το μοντελο που φτιαχνεις-αν εχεις

Αποσυνδεδεμένος Franx

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Θεσ/νικη
  • modelclub.gr
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 04, 2014, 03:48:30 πμ »
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απάντησής σας .........

Tags: wash