Αποστολέας Θέμα: Humbrol έτοιμο wash  (Αναγνώστηκε 3300 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Humbrol έτοιμο wash
« στις: Ιανουαρίου 01, 2014, 06:50:22 μμ »
Καλή χρονια σε όλους!

Αγόρασα το black wash της Humbrol το καλοκαίρι. Μάλιστα τη μέρα που το αγόρασα έφαγα τα μούτρα μου Ιπποκράτους και Βαλτετσίου, έξω από το Λαρόζα, μία πτώση που κατέγραψαν σταθμοί από την Ουψάλα μέχρι το Δ του Κενταύρου. Αφού επιδιορθώθηκε το πεζοδρόμιο, γύρισα σπίτι να το δοκιμάσω. Αποτυχία πλήρης. Ενώ είχα δει ένα video της Humbrol που έδειχνε το wash να ακολουθεί αβίαστα τις χαραγμένες γραμμές ενός F-86, σε εμένα δεν απλώνει με ΤΙΠΟΤΑ σε οποιδήποτε υπόστρωμα ακόμα και αν είναι gloss.

Πιθανότατα κάνω κάτι λάθος, αλλά δεν ξέρω τι. Σε αντιδιαστολή τα έτοιμα washes της Promodeller (Flory Models) έχουν μεγάλο ιξώδες και αν ακουμπήσεις κάπου μία σταγόνα απλώνει ακολουθώντας τις γραμμές του μοντέλου χωρίς παρέμβαση. Μάλιστα λάδια διαλυμένα με διαλυτικό της Humbrol συμπεριφέρονται σκάλες καλύτερα από το έτοιμο wash της ίδιας εταιρείας!!!

Εχετε εμπειρία με το υλικό αυτά; Τίποτα οδηγίες;

ΥΓ
Για να είμαι 100% σψστός να πω πως στο video που είχα δεί το μοντέλο 99% ήταν περασμένο με Humbrol Clearfix, κάτι το οποίο δεν το έχω δοκιμάσει.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
Απ: Humbrol έτοιμο wash
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 01, 2014, 06:52:03 μμ »
Δοκίμασε να το αραιώσεις λίγο ακόμα.

Αποσυνδεδεμένος dionisis79

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • IPMS 1317 Λέσχη Μοντελιστών Καρδίτσας!!!!!
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 01, 2014, 06:52:59 μμ »
Με τι αραιώνεται αυτό το ζουμί ? Με νέφτι ή κάτι τέτοιο ? Η μήπως είναι ακρυλικό?

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 01, 2014, 06:54:03 μμ »
Δοκίμασε να το αραιώσεις λίγο ακόμα.
Με το διαλυτικό της Humbrol υποθέτω, σωστά;

Με τι αραιώνεται αυτό το ζουμί ? Με νέφτι ή κάτι τέτοιο ? Η μήπως είναι ακρυλικό?
Γράφει πως είναι enamel.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 01, 2014, 06:56:41 μμ »
Σε σχέση με τα Φλωρόζουμα τα Humbrol washes είναι χρόνια πίσω...
Νομίζω ότι για ακόμα μια φορά η Humbrol έβγαλε βιαστικά ένα προϊόν απλά για να υπάρχει στον ανταγωνισμό.
Ούτε και η τιμή του δικαιολογείται.  Είναι πολύ ακριβό σε σχέση με το περιεχόμενο.

Υποθέτω ότι αραιώνεται με το διαλυτικό της Humbrol.
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 01, 2014, 07:06:11 μμ »
Με το διαλυτικό της Humbrol υποθέτω, σωστά;
Με white spirit ή με ό,τι διαλύεις τα λάδια.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 01, 2014, 07:09:00 μμ »
Με white spirit ή με ό,τι διαλύεις τα λάδια.
Τα σμάλτα πάντως της Humbrol δεν μου διαλύονται με άοσμο νέφτι.
Έχεις να προτείνεις συγκεκριμένο w/s γιατί έχω πάθει ζημιά με κάποιο που είχα πάρει;
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος dionisis79

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • IPMS 1317 Λέσχη Μοντελιστών Καρδίτσας!!!!!
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 01, 2014, 07:13:24 μμ »
Καλό είναι και το διαλυτικό της Model Master

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 01, 2014, 08:32:32 μμ »
Εγώ έχω θετική εικόνα για τα Humbrol washes. Ξεκίνησα με το dust, το rust και το oil και γρήγορα πήρα όλη τη σειρά. Αντίθετα δεν ενθουσιάστηκα και τόσο πολύ με τα υδατοδιαλυτά Valejo, που πάντως και αυτά έχουν τη θέση τους στο εργαστήρι. Συνήθως δουλεύω τα Humbrol πάνω από παρκετίνη. Πράγματι κάποια από αυτά είναι λίγο πιο πηκτά από όσο πρέπει. Δεν νομίζω ότι είναι ζήτημα συγκεκριμένου χρώματος όσο εξάτμισης γιατί έχω την εντύπωση ότι τα μπουκαλιά είχαν ελαφρά χαμηλότερη στάθμη όταν τα άνοιξα από τα άλλα που έτρεχαν καλύτερα. Θέλουν αραίωμα με Humbrol Thinner (γενικά χρησιμοποιώ για τα σμάλτα της Humbrol μόνο το δικό της thinner για αραίωση και άοσμο white spirit για καθάρισμα των εργαλείων). Ειδικά με το dust έχω ενθουσιαστεί γιατί δίνει πολύ ωραίο αποτέλεσμα και σε οχήματα αλλά και σε φιγούρες (μπότες κλπ.)

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 01, 2014, 08:35:44 μμ »
Καλή χρονια σε όλους!

Αποτυχία πλήρης. Ενώ είχα δει ένα video της Humbrol που έδειχνε το wash να ακολουθεί αβίαστα τις χαραγμένες γραμμές ενός F-86, σε εμένα δεν απλώνει με ΤΙΠΟΤΑ σε οποιδήποτε υπόστρωμα ακόμα και αν είναι gloss.
ΥΓ
Για να είμαι 100% σψστός να πω πως στο video που είχα δεί το μοντέλο 99% ήταν περασμένο με Humbrol Clearfix, κάτι το οποίο δεν το έχω δοκιμάσει.

Το αγόρασα πολύ πρόσφατα, στα εγκαίνια του plastimodellismo.
Ακριβώς η ίδια εμπειρία, αν και δεν μπορώ να πω πως δεν άπλωνε με τίποτα. Πάντως καμμιά σχέση με το εν λόγω βίντεο.

Επίσης σε βαμμένη επιφάνεια με humbrol, σήκωσε το χρώμα με απλό σκούπισμα.
Μιλάμε πάντα για μη βερνικωμένη επιφάνεια.

Σύντομα θα το δοκιμάσω σε επιφάνεια βερνικωμένη με ακρυλικό.

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 01, 2014, 08:45:01 μμ »
Επίσης σε βαμμένη επιφάνεια με humbrol, σήκωσε το χρώμα με απλό σκούπισμα.
Μιλάμε πάντα για μη βερνικωμένη επιφάνεια.
Αν ήταν enamel Humbrol, αυτό είναι αναμενόμενο (το λέει και στο βίντεο ότι πρέπει να είναι βερνικωμένο πρώτα).

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 01, 2014, 09:36:11 μμ »
Αν ήταν enamel Humbrol, αυτό είναι αναμενόμενο (το λέει και στο βίντεο ότι πρέπει να είναι βερνικωμένο πρώτα).

Πολύ σωστά.

Μιλάμε όμως πως το σήκωσε πολύ πολύ εύκολα. Ούτε το διαλυτικό δεν το σηκώνει έτσι.

Πάντως πρέπει πρώτα να δούμε πως δουλεύει με το clear και μετά να το "κατηγορήσουμε"..........

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουαρίου 02, 2014, 07:37:51 μμ »
Πάντως πρέπει πρώτα να δούμε πως δουλεύει με το clear και μετά να το "κατηγορήσουμε"..........

Νεότερα............

Το clear (περασμένο με πινέλο) πράγματι προστατεύει απόλυτα το χρώμα από κάτω.

Το black wash μου φάνηκε μάλλον πολύ πηχτό, ενώ άφησε πολύ κατακάθι στο βαζάκι που το έβαλα για να το χρησιμοποιήσω. Μάλλον λοιπόν θέλει αραίωση για να χρησιμοποιηθεί σωστά.
Τα πράγματα πήγαν πολύ καλύτερα απ' ότι στην πρώτη δοκιμή, σε καμμιά περίπτωση πάντως δεν έτρεχε τόσο άνετα όσο δείχνουν τα βίντεο.
Βέβαια, να πω ότι το μοντέλο είναι χασεγκάβα, άρα έχει πολύ πιο ντελικάτη γράμμωση από τα airfix που βλέπουμε στα βίντεο της εταιρείας.

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουαρίου 02, 2014, 10:05:37 μμ »
Μιλάμε όμως πως το σήκωσε πολύ πολύ εύκολα. Ούτε το διαλυτικό δεν το σηκώνει έτσι.
Για να το θέσω απλά: το wash είναι διαλυτικό με λίγη μπογιά :mrgreen:

Το black wash μου φάνηκε μάλλον πολύ πηχτό, ενώ άφησε πολύ κατακάθι στο βαζάκι που το έβαλα για να το χρησιμοποιήσω. Μάλλον λοιπόν θέλει αραίωση για να χρησιμοποιηθεί σωστά.

Αν είναι πηχτό, κάτι δεν έχει πάει καλά και ίσως είχε εξατμιστεί μέρος του διαλυτικού. Όπως προανέφερα, κανά δύο από τα βαζάκια που έχω πάρει είχαν από την αρχή πιο χαμηλή στάθμη και ήταν πιο πηχτά. Έβαλα διαλυτικό της Humbrol μέχρι εκεί που είχαν και τα άλλα και όλα μια χαρά. Σημειώνω ότι θέλουν πολύ καλό ανακάτεμα για να ομογενοποιηθούν πριν από τη χρήση.

Tags: wash