Αποστολέας Θέμα: USS Missouri Tamiya 1/700  (Αναγνώστηκε 1350 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nikosmadakis

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χανιά
  • model addict
USS Missouri Tamiya 1/700
« στις: Δεκεμβρίου 28, 2013, 07:17:43 μμ »
Για κάποιο λόγο το είχα απωθημένο αυτό το πλοίο και έτσι βιάστηκα να πέσω στην 1/700, παρόλο που είχα πει ότι θα έπαιρνα τις κλίμακες μία μία. Με βελτιωτικό σετ της Voyager, κάννες, καθώς και αντιεροπορικά. Ήταν αρκετά δύσκολο, ειδικά ότι έπρεπε να επαναληφθεί πολλές φορές (oerlikons, bofors) και την μία πετύχαινε αλλά την άλλη όχι. Φυσικά πάλι στο βάψιμο τα έκανα σκ..ά και τελικά άφησα το κατάστρωμα γκρι αντι για deck blue.Τα καλώδια είναι hair extensions από το jumbo (δυστυχώς δεν βρήκα μαύρα... γι αυτό είναι καφέ) τα οποία μπορώ να πω ότι είναι πολύ βολικά.
Η θάλασσα είναι η πρώτη μου (αποτυχημένη) προσπάθεια (γι αυτό είναι και ήρεμη) η οποία όμως είναι απλά αποδεκτή... Θα ξαναπροσπαθήσω όμως στο επόμενο.

φαντάσου να έχεις να φτιάξεις 40 τέτοια κουνούπια... και να είναι 2 κομμάτια...

24 ώρες δεν φτάνουν...

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
Απ: USS Missouri Tamiya 1/700
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 28, 2013, 07:40:49 μμ »
Χρόνια πολλά με υγεία κι ακόμα περισσότερα μοντέλα.

Γράφω εδώ, αλλά ισχύουν και για τις άλλες δύο δουλειές που ανέβασες.

Πολύ καθαρά κολλήματα και συναρμολόγηση γενικά. Πρόσεχε όταν βάζεις την υπερκατασκευή στο κατάστρωμα, είναι πολύ εύκολο να την πατήσεις και να σου μείνει κενό. Θέλει πολλές δοκιμές συνέχεια, ειδικά άμα τα βασικά κομμάτια της υπερκαυασκευής χωρίζονται στη μέση, σε μπροστινό και πίσω δηλαδή.

Τα βαψίματα είναι καθαρά, απλά θέλει προσοχή στις λεπτομέρειες των παραλλαγών και στα χρώματα των λεπτομερειών όπως μπίντες, μάνικες, σκάλες, γραμμές κλπ κλπ.

Τι χρώματα χρησιμοποιείς;

Η θάλασσα είναι καλή, η επόμενη καλύτερη και όσες πιο πολλές φτιάξεις τόσο θα βρίσκεις το χέρι σου.

Ένα κακό που έχουν οι αλλαγές στην κλίμακα, το οποίο έχω αντιμετωπίσει εγώ, είναι ότι το μάτι ξεσυνηθίζει όταν δουλεύεις μεγάλα κομμάτια και δυσκολεύεσαι να δουλέψεις μετά στα μικρά.

Καλή συνέχεια, κι από εδώ:  ::welcome_model:: ::peiratiko::

• Scale 1/48
  • *
  • model addict
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 28, 2013, 09:04:28 μμ »
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Η αλήθεια είναι ότι δίσταζα να ανεβάσω κατασκευές γιατί ήταν οι πρώτες μου, αλλά τα λόγια σου με ενθάρρυναν.
χρώματα χρησιμοποιώ humbrol enamel εκτός από τις μεγάλες γκρι επιφάνειες που εδώ κλέβω και χρησιμοποιώ σπρέι ακρυλλικό από χρωματοπωλείο...

Αερογράφο δεν έχω πιάσει ποτέ στην ζωή μου και επειδή είμαι και πολύ αργός στην παραγωγή (3 μοντέλα σε 2 χρόνια) διστάζω να κάνω την επένδυση.

Για την θάλασσα τώρα, έχοντας δει τις θάλασσες του Κατσέα, τι να πώ. Προπόνηση προπόνηση προπόνηση.

Για την ώρα εργάζομαι σε ένα conversion του USS England σε ΑΤ ΑΕΤΟΣ που ήταν το πολοίο στο οποίο υπηρετούσε ο πατέρας μου σαν αξιωματικός. Περισσοτερα σε άλλο θέμα.

Καλη συνέχεια σε όλους
24 ώρες δεν φτάνουν...

Αποσυνδεδεμένος HFAISTOS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΛΗΜΝΟΣ
  • Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 29, 2013, 08:00:56 πμ »
εγω παντως θα σε παροτρυνα να επενδυσης σε ενα αερογραφο
παντως τις προδιαγραφες τις εχεις με λιγη υπομονη στο τελικο σταδιο θα δεις μεγαλη βελτιωση ::salut::

• Scale 1/48
  • *
  • model addict
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 29, 2013, 11:10:18 πμ »
Έχω αρχίσει να το σκέφτομαι σοβαρά, αλλά οι επιλογές είναι πολλές και τα χρήματα περιορισμένα. Έχετε να προτείνετε κάποιον αερογραφο με καλό value for money; Προφανώς όχι ότι καλύτερο υπάρχει αλλά και όχι κάτι που θα θέλω να το αλλάξω του χρόνου.

Ευχαριστώ για τα καλά λόγια
24 ώρες δεν φτάνουν...

Αποσυνδεδεμένος GeZo

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Athens
  • Γιώργος Ζώης
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 29, 2013, 01:18:30 μμ »
Όλες κλίμακες έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Για παράδειγμα η 1/700 έχει το πλεονέκτημα ότι κάποια μικρολάθη δεν θα είναι και τόσο εμφανή στην τελική εικόνα του μοντέλου αλλά από την άλλη τα κομμάτια είναι πολύ μικρά και μερικές φορές γίνεται δύσκολη η τοποθέτησή τους, οπότε είναι καθαρά θέμα εξάσκησης.

Έχεις κάνει πολύ καλή δουλειά και στις τρεις κατασκευές σου, ειδικά αν λάβουμε υπόψιν ότι άρχισες να μοντελάρεις πριν 2 χρόνια(αν κατάλαβα καλά).
Για την θάλασσα, δεν ξέρω τι λες εσύ, αλλά εμένα μου αρέσει αρκετά. Το μόνο που με προβληματίζει είναι γιατί σου βγήκε τόσο σκουρόχρωμη(μπορεί να με ξεγελούν και οι φώτο). Αν θέλεις, γράψε δυό λόγια για την κατασκευή της.

Σου εύχομαι καλή χρονιά να έχεις και να συνεχίσεις ακάθεκτος!

• Scale 1/48
  • *
  • model addict
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 29, 2013, 05:00:23 μμ »
Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λογια. Ναι σωστά κατάλαβες είμαι μόνο 2 χρονών μοντελλιστικά και 37 κανονικά.

Θα εξηγήσω τι συμβαίνει με τη θάλασσα.
Η προσέγγισή μου αρχικά ήταν πολύ μινιμαλ. Ήθελα το πλοίο waterline απλά πάνω στο γυαλί. Από την κάτω μεριά του γυαλιού κόλλησα μαύρο αυτοκόλλητο βινύλιο και είχε ένα πολύ κυριλέ και καθαρό απότέλεσμα.
Και μετά άρχισε να με τρώει. Μήπως να έκανα και κανένα κυματάκι με διαφανή σιλικόνη ίσα ίσα να φαίνεται μια υφή;
Για κάποιο ανεξήγητο λόγο κατέληξα με ακρυλικό αρμόστοκο ο οποίος ενώ τον απλώνεις λευκό όσο στεγνώνει διαφανίζει. Έκανα μερικές προσπάθειες σε ένα άλλο κομμάτι γυαλί και δεν ήταν απογοητετικές, τα κυματάκια έβγαιναν ωραία και η υφή φαινόταν όσο έπρεπε.
Και μετά άρχισε να με τρώει. Αφού έκανα τα κύματα μήπως να προσπαθούσα και τους αφρούς; Ήμουν σίγουρος ότι δεν ήθελα να είναι βαμμένοι αλλά φτιαγμένοι. Δυστυχώς ο αρμόστοκος δεν επέτρεπε την καλή ανάμειξή του με βαμβάκι για 2 λόγους¨α. γινόταν μία μάζα που δεν μπορούσα να κοντρολάρω και να δώσω μορφή και β. επειδή ήταν λευκός δεν μπορούσα να ξέρω τι ακριβώς έφτιαχνα.
Έτσι πήγα και βρήκα κανονική σιλικόνη η οποία συμεριφέρεται πολύ καλυτερα με το βαμβάκι. Λόγω έλλειψης χρόνου  (και κάποιας μικρής βαρεμάρας) δεν προχώρησα με τα πειράματα και τα άφησα για το επόμενο μοντέλο.
έτσι λόγω βιασύνης άπλωσα με βρεγμένο δάχτυλο τον αρμοστοκο γύρω από το μοντέλο με σκοπό να βγάλω μια θάλασσα "λάδι". Και αντιμετώπισα άλλο πρόβλημα. Επειδή ήταν άσπρος δεν έβλεπα ότι είχαν δημιουργηθεί φυσαλίδες αέρα κάτω από την επιφάνεια παρά μονο όταν ήταν στεγνός. Το καλό ήταν ότι επειδή το μαύρο βινύλιο ήταν κολλημενο από την κατω πλευρά του γυαλιού είχα πολύ καλή αίσθηση του βάθους. Επειδή ομως βιαζόμουν να το πάω στην έκθεση στα Χανιά αναγκάστικα, το προηγούμενο βράδυ, να το περάσω ένα χέρι μαύρο χρώμα και μετά παρκετινη για την γυαλάδα.

Θα ξαναπροσπαθήσω στο επόμενο για ένα καλύτερο αποτέλεσμα, απλά με 2 παιδιά ο χρόνος ειδικά για πειράματα δεν είναι αρκετός. Έχοντας δει και τις θάλασσες του Κατσέα, μου τρέχουν τα σάλια να κάνω κι εγώ τις προσπάθειές μου.
24 ώρες δεν φτάνουν...

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 29, 2013, 05:45:40 μμ »
Τους απαλούς αφρούς σε τέτοια κλίμακα μπορείς να τους κάνεις και απλά με στεγνό πινέλο άσπρο και μετά γκλος βερνίκι.  :wink:

• Scale 1/48
  • *
  • model addict
« Απάντηση #8 στις: Δεκεμβρίου 29, 2013, 11:45:21 μμ »
Ευχαριστώ για το tip. Θα το προσπαθήσω στο επόμενο
24 ώρες δεν φτάνουν...

Tags: