Αποστολέας Θέμα: Mc Donnell Douglas RF-4E (Revell 1/72)  (Αναγνώστηκε 18880 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος geomar83

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
Απ: Mc Donnell Douglas RF-4E (Revell 1/72)
« Απάντηση #125 στις: Ιανουαρίου 26, 2014, 11:52:35 μμ »
εννοειται πως οτι κανεις το κανεις για εσενα. ουτε τα δικα μου μοντελα ειναι για εκθεση.για την ωρα τουλαχιστον. οι icarus θελουν τον χρονο τους για να στρωσουν. αν αφαιρεσεις σωστα το νερο απο κατω τους προσεκτικα με μια μπατονετα σου εγγυωμαι οτι θα ακολουθησουν και γραμμωση και πριτσινι. εμενα στα 32αρια μου αυτο εκαναν. και πριτσινια "αγκαλιασαν" και γραμμωση και με το wash ηταν αψογες. η αληθεια ειναι οτι ειναι λιγο τερατωδεις στο παχος αλλα δεν εχουμε και πολλες επιλογες ειναι η αληθεια. παντως αποψη μου μην δενουμε τα βελτιωτικα σχοινι κορδονι. δεν βελτιωνουν παντα, αλλα καταστρεφουν κιολας. εμενα για παραδειγμα μου κατεστρεψαν ολοκληρο μοντελο και απο τοτε μονο οταν δω τα σκουρα τα χρησιμοποιω και παντα με φειδω. αυτα απο ενα βιαστικομοντελιστη. καλο βραδυ και καλα κουραγια.

ΥΓ δοκιμασε να βαψεις με ελευθερο χερι σιγα σιγα.θα δεις τρελες διαφορες και θα δεις οτι δεν ειναι δα και πυρηνικη φυσικη. ετσι το εβλεπα κ εγω καποτε αλλα μια φορα το δοκιμασα και αλλαξα ροτα!!!

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #126 στις: Ιανουαρίου 27, 2014, 09:57:42 πμ »
Εγω αν και ποτε δεν εχω βαλει παρκετινη και ειλικρινα απο τη στιγμη που δουλευεις αερογραφο απορω γιατι δεν ψεκαζεις το gunze να τελειωνεις...
Απλά γιατί είναι ένα επιπλέον έξοδο που δεν μπορώ να κάνω αυτή τη στιγμή οπότε δουλεύω με ότι έχω διαθέσιμο.
Το Microsol είναι από τα ήπια βελτιωτικά και δεν είχα ξανά πρόβλημα.  Ίσως να μου έπεσε παραπάνω.  Το πρόβλημα προέκυψε από την κουλαμάρα μου που πήγε το δάκτυλο στο σημείο ενώ είχα βάλει υγρό μόνο στο σήμα, αυτό είχε απλωθεί αρκετά και δίπλα και δεν είχε στεγνώσει εντελώς ακόμα.  Στα άλλα σήματα που επίσης έβαλα βελτιωτικό αλλά στέγνωσε κανονικά δεν είχε επίπτωση στο χρώμα. Βέβαια ούτε ζάρωσαν τα σήματα όπως γίνεται κανονικά ούτε ακολούθησαν τη γράμμωση.  Θα το δω πάλι σύντομα.

Απο εκει και περα μην κολλας τα σκελη και τα καπακια τους πριν τελειωσεις με τις χαλκομανιες και τα λαδοξιδα..απορω βασικα πως σε βολευει..επομενο ειναι να σπασει κατι. Στο τελος θα τα βαζεις με κυανοακρυλικη και οδοντογλυφιδα....βασικα εγω θελω να δοκιμασω liquid poly και ψιλο πινελακι 3/0 μηπως και ειναι πιο δυνατη η κολληση..αν και τη φοβαμαι οτι θα μου κανει και γυρω γυρω ζημια ενω η zap a gap  εχει αποδειχτει αστερι μεχρι στιγμης αλλα και καποιες loctite που εχω δοκιμασει, η gel ειναι καλη για τετοια πραγματα.
Σε μεγαλύτερες κλίμακες αυτό κάνω, αλλά η επιφάνεια κολλήματος εκεί είναι μεγαλύτερη.  Ειδικά σε αυτό το πλαστικό όμως προτίμησα να τα κολλήσω από πριν για καλύτερη κόλληση.  Δυστυχώς ούτε αυτό απέδωσε.  Δεν είναι κάτι που δεν επισκευάζεται όμως.

Μη το παρατησεις τωρα,καλα τελειωματα! :wink: ::salut::
Φυσικά όχι.  Θα ξεκουραστεί λίγο και αργότερα θα το τελειώσω.

εννοειται πως οτι κανεις το κανεις για εσενα. ουτε τα δικα μου μοντελα ειναι για εκθεση.για την ωρα τουλαχιστον. οι icarus θελουν τον χρονο τους για να στρωσουν. αν αφαιρεσεις σωστα το νερο απο κατω τους προσεκτικα με μια μπατονετα σου εγγυωμαι οτι θα ακολουθησουν και γραμμωση και πριτσινι. εμενα στα 32αρια μου αυτο εκαναν. και πριτσινια "αγκαλιασαν" και γραμμωση και με το wash ηταν αψογες. η αληθεια ειναι οτι ειναι λιγο τερατωδεις στο παχος αλλα δεν εχουμε και πολλες επιλογες ειναι η αληθεια. παντως αποψη μου μην δενουμε τα βελτιωτικα σχοινι κορδονι. δεν βελτιωνουν παντα, αλλα καταστρεφουν κιολας. εμενα για παραδειγμα μου κατεστρεψαν ολοκληρο μοντελο και απο τοτε μονο οταν δω τα σκουρα τα χρησιμοποιω και παντα με φειδω. αυτα απο ενα βιαστικομοντελιστη. καλο βραδυ και καλα κουραγια.
Βελτιωτικό βάζω μόνο αν δω ότι η χαλκομανία δεν ακολουθεί τη γράμμωση καθόλου.  Τα σήματα είναι πολύ όμορφα και κλασικά cartograf απλά πιο χοντρά.  Υποθέτω ότι πρέπει να έχουν παραπάνω από μία στρώση άσπρο από κάτω για να είναι πιο αδιαφανή.

ΥΓ δοκιμασε να βαψεις με ελευθερο χερι σιγα σιγα.θα δεις τρελες διαφορες και θα δεις οτι δεν ειναι δα και πυρηνικη φυσικη. ετσι το εβλεπα κ εγω καποτε αλλα μια φορα το δοκιμασα και αλλαξα ροτα!!!
Το έχω ήδη κάνει στο Συριακό Τ62 και θα το κάνω και στον Τίγρη.  Προτιμώ όμως τη σιγουριά του μασκαρίσματος καθώς είμαι αρκετά άγαρμπος.  :mrgreen:
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος Περικλής

• Περικλής Σαλεσιώτης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο - Newcastle
  • Καλημέρα σας απο Newcastle!!!!!!!!!
    • My Home Page
« Απάντηση #127 στις: Ιανουαρίου 27, 2014, 11:52:59 πμ »
Θα σου έλεγα αστο στην άκρη για λίγο να ξεβουραστει και αυτό και εσυ
Αμα τα σήματα δεν κάθονται καλα χαράζω με καινούργια λεπίδα στη γραμμωση και περνάω παλι τα ζουμιά
Ποτέ δεν ειχα πρόβλημα με Ίκαρος χαλκομανιες
Περικλης Σαλεσιωτης
http://periklissalessiotismodels.webs.com/

Αποσυνδεδεμένος nosdio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Γιάννης
« Απάντηση #128 στις: Ιανουαρίου 27, 2014, 03:31:10 μμ »
Γιωργο το κοστος του gunze ειναι 2 ευρω και ενα μπουκαλακι σου κραταει καιρο,τουλαχιστον σε μενα..καθε φορα αντε να βαλω 5-6 σταγονες βερνικι, οποτε οταν ξανακατεβεις Ιπποκρατους σκεψου το.Τωρα για το ζουμι τι να σου πω...εγω το περισσευουμενο, το σκουπιζω..λογικα σκεπτομενος και με το σκουπισμα τα ιδια αποτελεσματα με το χερι σου θα ειχε αλλα δεν εχει. Μπορει να μη σου καθισε καλα αυτη τη φορα...Καλη συνεχεια!! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #129 στις: Ιανουαρίου 27, 2014, 07:51:53 μμ »
Χμμμμ....
Click to see the original size. Click to see the original size.
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος demkoni

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Ξάνθη
  • Στερνή μου γνώση, να σε είχα πρώτα.
« Απάντηση #130 στις: Ιανουαρίου 27, 2014, 08:38:39 μμ »
Ασε τα Χμμμ, και πες πως το έκανες!!!!
Κωνσταντίνος

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #131 στις: Ιανουαρίου 27, 2014, 08:52:25 μμ »
Με καλοβαμμένο blue-tak (ώστε να μην κολλάει πολύ) κάλυψα το σήμα... Ε.. από 'κει και μετά ήταν απλά θέμα πίεσης, αερογράφου και λίγο κ@λοφαρδίας...
Αν προσέξετε καλά, το πράσινο δεν είναι το ίδιο... Ότι είχα περίσσευμα χρησιμοποίησα...

Αποσυνδεδεμένος trelas3

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Αthanasiadis George
« Απάντηση #132 στις: Ιανουαρίου 27, 2014, 09:05:46 μμ »
θα σε χαλασω λιγο ΑΛΛΑ τα εθνοσημα πρεπει να ειναι τα πολυ σκουρα  :evil:

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #133 στις: Ιανουαρίου 27, 2014, 09:09:46 μμ »
θα σε χαλασω λιγο ΑΛΛΑ τα εθνοσημα πρεπει να ειναι τα πολυ σκουρα  :evil:
Στην SEA Παραλλαγή;  :evil:  Δεν τα αλλάζω τώρα... δεν πειράζει.

Αποσυνδεδεμένος trelas3

• Scale 1/35
  • *
  • Αthanasiadis George
« Απάντηση #134 στις: Ιανουαρίου 27, 2014, 10:05:06 μμ »
οκ δεν πειραζει μικρη λεπτομερεια (αλλα  τα SEA απο το 1980 και ποσο μαλλον τα GAF εχουν σκουρα )

Αποσυνδεδεμένος Δημήτρης Σιόλος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρινιο
  • Δημήτρης Σιόλος-IPMS 1314
« Απάντηση #135 στις: Ιανουαρίου 27, 2014, 10:16:11 μμ »
Το πιο σίγουρο για τα σήματα είναι το μασκόλ, έχω βάψει ολόκληρο Mirage F.1 με τα σήματα καλυμμένα, και δεν έπαθαν το παραμικρό!

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #136 στις: Ιανουαρίου 27, 2014, 10:40:10 μμ »
Το πιο σίγουρο για τα σήματα είναι το μασκόλ, έχω βάψει ολόκληρο Mirage F.1 με τα σήματα καλυμμένα, και δεν έπαθαν το παραμικρό!
Αυτό δεν το σκέφτηκα να σου πω την αλήθεια... Βρήκα το tak μπροστά μου και το έβαλα.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #137 στις: Ιανουαρίου 29, 2014, 09:15:07 μμ »
Χαλκομανίες τέλος... ʼλλαξα και τα εθνόσημα για να μην στεναχωρώ τον Γιώργο... ::glossa::
Τώρα νανάκια καμιά μέρα να στεγνώσουν καλά και πάμε για τη βρωμερή συνέχεια...
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Αν κάποιο σήμα δεν είναι ακριβώς στη θέση του μη δίνεται και πολύ σημασία... Πάλι καλά που είναι εκεί που είναι, έτσι όπως έχει καταντήσει η πρεσβυωπία μου...  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος trelas3

• Scale 1/35
  • *
  • Αthanasiadis George
« Απάντηση #138 στις: Ιανουαρίου 29, 2014, 09:19:18 μμ »
πολυ ομορφο και τα εθνοσημα... ΕΥΓΕ... σωστα !!!!
αλλα εβαλες τα φωτα νυχτερινης ναυτηλιας που εχουν μονο τα αμερικανικα (αρχικη παραγγελια , αυτα με τα  slats) το δικο σου ειναι  EX GAF που δεν τα εχει ..αλλα δεν πειραζει  το συνολο ειναι κουκλι!!!! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #139 στις: Ιανουαρίου 29, 2014, 09:22:06 μμ »
πολυ ομορφο και τα εθνοσημα... ΕΥΓΕ... σωστα !!!!
αλλα εβαλες τα φωτα νυχτερινης ναυτηλιας που εχουν μονο τα αμερικανικα (αρχικη παραγγελια , αυτα με τα  slats) το δικο σου ειναι  EX GAF που δεν τα εχει ..αλλα δεν πειραζει  το συνολο ειναι κουκλι!!!! ::salut::
Ότι είχε στις οδηγίες της καρτέλας έβαλα και πάλι καλά που τα έβλεπα γιατί είναι πιο μικρά και από ψείρες...
Εννοείς τα μακρόστενα πορτοκαλί φώτα σε ουρά και άτρακτο;  Βγαίνουν εύκολα. Δεν έχω βάλει παρκετίνη ακόμα.

Αποσυνδεδεμένος trelas3

• Scale 1/35
  • *
  • Αthanasiadis George
« Απάντηση #140 στις: Ιανουαρίου 29, 2014, 09:23:40 μμ »
ναι αυτα λεω

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #141 στις: Ιανουαρίου 29, 2014, 09:24:37 μμ »
ναι αυτα λεω
Έφυυυυυγαααααανννν...

Αποσυνδεδεμένος trelas3

• Scale 1/35
  • *
  • Αthanasiadis George
« Απάντηση #142 στις: Ιανουαρίου 29, 2014, 09:25:00 μμ »
 ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος trelas3

• Scale 1/35
  • *
  • Αthanasiadis George
« Απάντηση #143 στις: Ιανουαρίου 29, 2014, 09:28:43 μμ »
το  exGAF

το αμερικανικο

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #144 στις: Ιανουαρίου 29, 2014, 09:49:54 μμ »
Ωραίες!
Χάλια το έχω κάνει το καμουφλάζ αλλά δεν πειράζει... Κάποιο επόμενο, αν και το 48αρι (όταν βγει...) θέλω να το κάνω μπλε!

Πάντως οι οδηγίες της Icarus θα μπορούσε να ήταν πιο κατατοπιστικές, με ασπρόμαυρα σχέδια.  Έτσι όπως δίνονται είναι μπερδεμένα τα F-4 με τα RF-4 και δεν ξέρεις πιο σήμα πάει που...

Αποσυνδεδεμένος trelas3

• Scale 1/35
  • *
  • Αthanasiadis George
« Απάντηση #145 στις: Ιανουαρίου 29, 2014, 10:09:03 μμ »
τα RF-4E εχουν βαφει απο την ΕΑΒ (ξανα χτυπα ....) με την Βιετναμ  τα τελευταια χρονια με το σχεδιο  που εχει πιο πολυ πρασινο και το καφετι δεν περναει την καμπουρα .Το δικο σου ειναι  σωστο γιατι ετσι ειχαν πρωτο βαφτει μερικα απο τα Γερμανικα .

το 508 με το νεο βιετναμ

και το παλιο με το  καφετι στην καμπουρα

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #146 στις: Ιανουαρίου 29, 2014, 10:22:07 μμ »
τα RF-4E εχουν βαφει απο την ΕΑΒ (ξανα χτυπα ....) με την Βιετναμ  τα τελευταια χρονια με το σχεδιο  που εχει πιο πολυ πρασινο και το καφετι δεν περναει την καμπουρα .Το δικο σου ειναι  σωστο γιατι ετσι ειχαν πρωτο βαφτει μερικα απο τα Γερμανικα .
Σ' ευχαριστώ για την πληροφόρηση... Να μην αισθάνομαι πολύ άσχημα δηλαδή. :roll:
Νούμερο δεν έχω βάλει ακόμα... Ίσως να μην βάλω κιόλας. Να το αφήσω στην φαντασία του καθενός...  ::glossa:: :mrgreen:
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #147 στις: Φεβρουαρίου 01, 2014, 08:21:25 μμ »
Το φαντομάκι κοντεύει.
Κρέμασα τις δεξαμενές και πέρασα και ένα φιλτράκι raw amber για να σπάσει λίγο... Μια χαρά νομίζω βγήκε.
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Και νομίζω ότι επιτέλους τελείωσα και με τα ανόδου-καθόδου...
Click to see the original size. Click to see the original size.

Από αύριο wash και βρώμισμα...

Αποσυνδεδεμένος PanPan

• Παναγιώτης :)
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Αθήνα
  • xtracolor!!!!!!!!!!!!!!!!!!
« Απάντηση #148 στις: Φεβρουαρίου 01, 2014, 10:55:35 μμ »
Μια χαρά πάει! Μην ξεχάσεις να μασκάρεις τις καλύπτρες πριν το ματ βερνίκι ::salut::

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #149 στις: Φεβρουαρίου 02, 2014, 11:59:24 πμ »
The end...  :?:

Τέλος... Προς το παρόν τουλάχιστον.  Δεν το παιδεύω άλλο γιατί θα το κάνω χειρότερο.
Είχε αρκετές αναποδιές και τα πάντα ξεκόλλησαν τουλάχιστον 2 φορές το καθένα.  Έφτασε στο τέρμα πάντως.  Το ξέρω ότι τα προειδοποιητικά για το άγκιστρο είναι πολύ πίσω... Το ανακάλυψα πριν λίγο που κόλλησα (ελπίζω) τα πίσω φτερά.  Δεν μπορώ να κάνω τίποτα όπως τώρα.
Το βρώμισμα έγινε με το Dark Dirt του Flory και σε μερικά σημεία επίτηδες δεν το καθάρισα καλά.
Θα μπορούσε να ήταν καλύτερο αλλά και έτσι μου αρέσει.  Είναι άλλωστε το 1ο μου Ελληνικό, 1ο Φάντομ, 1η φορά 3πλη παραλλαγή... Είχε αρκετές πρωτιές... :mrgreen:

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Κάθε σχόλιο ευπρόσδεκτο.

Tags: f-4 f-4e F4E phantom haf