Αποστολέας Θέμα: Mc Donnell Douglas RF-4E (Revell 1/72)  (Αναγνώστηκε 16067 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
Mc Donnell Douglas RF-4E (Revell 1/72)
« στις: Δεκεμβρίου 28, 2013, 04:45:20 μμ »
Ξεφεύγοντας για λίγο από τα άρματα άρχισα την κατασκευή ενός κιτ που έχω αρκετό καιρό αλλά ανέβαλα την κατασκευή του μέχρι να βρω τις κατάλληλες χαλκομανίες.
Το κιτ είναι το γνωστό RF-4E της Revell στην 1/72, ένα, κατά γενική ομολογία, από τα καλύτερα για το Phantom σε αυτή την κλίμακα.
Click to see the original size.

Όντως το κιτ είναι πολύ καλό, με πολύ καλή εφαρμογή και λεπτομέρεια με μόνο αρνητικό σημείο (ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ άποψη) το σκληρό πράσινο πλαστικό.
Μέχρι στιγμής δεν έχω χρησιμοποιήσει στόκο πουθενά και αν και το χρώμα του πλαστικού δεν βοηθάει, βάση της αφής δεν νομίζω να χρειαστεί σε πολλά σημεία.

Η κατασκευή άρχισε φυσικά από το cockpit το οποίο δίνεται με ανάγλυφη λεπτομέρεια αλλά χωρίς πλαϊνές κονσόλες κλπ. Η κλίμακα μικρή οπότε και δεν έκανα καμιά βελτίωση.
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Το μοναδικό σημείο που χρειάστηκε να επέμβω είναι στο μπροστά μέρος του πάνελ του εμπρόσθιου συστήματος προσγείωσης το οποίο βάζοντας το στη σωστή θέση άφηνε ένα κενό περίπου 0.5mm από το εμπρός διαφανές κομμάτι.  Το κενό κλείστηκε με φύλο πλαστικού και όταν στεγνώσει καλά θα ξυριστεί και στοκαριστεί.  Στα ενδιάμεσα άρχισε και η περιποίηση των καθισμάτων που για τα δικά μου δεδομένα είναι πολύ όμορφα για την κλίμακα.
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Ευελπιστώ να το βάψω με παραλλαγή Βιετνάμ της ΠΑ.
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος dionisis79

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • IPMS 1317 Λέσχη Μοντελιστών Καρδίτσας!!!!!
Απ: Mc Donnell Douglas RF-4E (Revell 1/72)
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 28, 2013, 04:49:03 μμ »
Καλή αρχή Γιώργο σε ένα αγαπημένο θέμα !

Αποσυνδεδεμένος Δημήτρης Σιόλος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρινιο
  • Δημήτρης Σιόλος-IPMS 1314
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 28, 2013, 05:29:46 μμ »
Αυτή τη φορά δε μου ξέφυγες! :mrgreen:
Καλή συνέχεια φίλε!

ΥΓ Τι αηδία πράσινο χρώμα έχει το πλαστικό! :o

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 28, 2013, 05:40:26 μμ »
Αυτή τη φορά δε μου ξέφυγες! :mrgreen:
Καλή συνέχεια φίλε!
ΥΓ Τι αηδία πράσινο χρώμα έχει το πλαστικό! :o
Ευχαριστώ παιδιά.
Είναι ένα θέμα που ήθελα να φτιάξω από καιρό αλλά δεν έβρισκα τις χαλκομανίες. Τις βρήκα την ημέρα του Street Modeling οπότε και άρπαξα την ευκαιρία.  Όταν βγάλει η Academy το Ε μάλλον θα το φτιάξω και 1/48... Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία...
Δημήτρη, το πλαστικό δυστυχώς είναι πολύ σκληρό. Να φανταστείς κόβεις από το πλαίσιο και φεύγουν κομμάτια!  Το χρώμα θυμίζει Italeri και Esci αλλά ούτε εκείνων το πλαστικό είναι τόσο σκληρό.  Ούτε και όσα άλλα Revell έχω φτιάξει ήταν έτσι. Ένα περίεργο πράμα...
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος Leon13

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πειραιας
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 28, 2013, 06:36:30 μμ »
Καλησπερα Γιωργο ολα ωραια μεχρι εδω.
Προσεξε μονο τους αεραγωγους οταν τους βαλεις γιατι κανουν σκαλοπατι με την υπολοιπη ατρακτο στο δικο μου την πατησα κ μετα επεσε στοκος κ τριψε τριψε για να ερθει στα ισια του.Καλη συνεχεια .
 ::salut:: ::salut:: ::salut::
ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 28, 2013, 06:46:12 μμ »
Καλησπερα Γιωργο ολα ωραια μεχρι εδω.
Προσεξε μονο τους αεραγωγους οταν τους βαλεις γιατι κανουν σκαλοπατι με την υπολοιπη ατρακτο στο δικο μου την πατησα κ μετα επεσε στοκος κ τριψε τριψε για να ερθει στα ισια του.Καλη συνεχεια .
 ::salut:: ::salut:: ::salut::
Λεωνίδα ευχαριστώ πολύ για την προειδοποίηση!
Αν είχα βάλει το κομμάτι με το μπροστινό σύστημα προσγέιωσης χωρίς κενό μπροστά, ναι έκανε όχι μόνο σκαλοπάτι αλλά το κενό μεταφερόταν πίσω. Σε Dry-fit που έκανα όπως το έχω κολλήσει στο δικό μου είναι ΟΚ οι εισαγωγές.
Αν τώρα εννοείς τους μικρούς αεραγωγούς μπροστά από το cockpit στα πλάγια, ω ναι, έχει σκαλοπάτι αλλά όχι μεγάλο.

Αποσυνδεδεμένος PanPan

• Παναγιώτης :)
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Αθήνα
  • xtracolor!!!!!!!!!!!!!!!!!!
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 28, 2013, 07:54:30 μμ »
Πολύ ωραία μέχρι εδώ! Οι 2 ορθογωνιες θυρίδες που Ναι στην Μέση της ατράκτου στην κάτω πλευρά έπρεπε να μπουν ανοιχτές, επειδή το αεροσκάφος είναι στο έδαφος

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 28, 2013, 08:09:53 μμ »
Οι 2 ορθογωνιες θυρίδες που Ναι στην Μέση της ατράκτου στην κάτω πλευρά έπρεπε να μπουν ανοιχτές, επειδή το αεροσκάφος είναι στο έδαφος
Ενδιαφέρον... Ευχαριστώ.
Δεν το ανέφερε στις οδηγίες οπότε και τις έχω ήδη κολλήσει.
Δεν πειράζει.  Θα το έχω υπ' όψιν όταν φτιάξω άλλο Phantom.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Δεκεμβρίου 28, 2013, 08:51:08 μμ »
Τέλος με τα καθίσματα.  Δεν είναι τίποτα σπουδαίο, το ξέρω, αλλά σ' αυτή την κλίμακα αυτό μπορώ να κάνω με την όραση που έχω.
Πολύ φοβάμαι ότι αν πάω για κάτι παραπάνω θα τα κάνω χάλια.

(ίσως κάνω ένα ελαφρύ wash στην περιοχή των ζωνών όταν όλα έχουν στεγνώσει εντελώς)
Το φύλο πλαστικού ξυρίστηκε και εγκλωβίστηκε σε ταινία μασκαρίσματος

Για να περαστεί με Mr Surfacer 500. Το μασκάρισμα έγινε για να μην καλύψω άλλα panel και να μειώσω την επιφάνεια τριψίματος.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Δεκεμβρίου 29, 2013, 01:54:08 μμ »
Η μέρα άρχισε με μια ωραία λιακάδα (τώρα συννέφιασε πάλι...) οπότε βρήκα ευκαιρία και αστάρωσα το Phantom.
Χρησιμοποίησα το ακρυλικό Grey Primer της Model Master.  Είναι η 2η φορά που το χρησιμοποιώ και μπορώ να πω ότι είναι αρκετά καλό* και θέλει ελάχιστη έως καθόλου αραίωση*.
Όπως έχω ήδη αναφέρει η εφαρμογή του κιτ είναι πολύ καλή και σε μερικά σημεία αγγίζει το τέλειο.  Στα υπόλοιπα λίγος Mr Surfacer 500 έκανε μια χαρά δουλειά.  Όταν στεγνώσει καλά το χρώμα θα βαθύνω λίγο τις γραμμές που φαίνονται ρηχές στις φωτογραφίες.
Το patch μπροστά από την φωλιά του ρηναίου έκλεισε μια χαρά.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος jetresin

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
« Απάντηση #10 στις: Δεκεμβρίου 30, 2013, 02:19:33 μμ »
Απ'όσο θυμαμαι αυτο το κιτ έχει πολύ καλα panel lines κριμα που όταν το πήρα ημουν αρχαριος!
Είχα κολλήσει τις διαφάνειες στις καμερες με κολλα για πολυστερινη και θώλωσε ολο το πράμα!
Είχα απογοητευτέι που δεν είχε πυραυλους κλπ το πήρα για τον πάνθηρα!!! Με τα χρόνια όμως εκτίμησα τα RF-4 και ιδιετερα τα lizard
Καλή συνέχεια!
Trust me! I know what I'm doing...

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Που είπες;;
« Απάντηση #11 στις: Δεκεμβρίου 30, 2013, 03:16:30 μμ »
Πολύ ωραία η δουλειά σου μεχρι τώρα Γιώργο.

Το μόνα παράπονα που έχω απο το συγκεκριμένο κιτ είναι πως σε κάποια σημεια δυστυχως η λεπτομερεια δεν ήταν και τοσο βαθια χαραγμενη με αποτέλεσμα μετα απο μερικα χερια βαψιμο να χάνεται, και τα διαφανή κομμάτια (τουλάχιστον στο δικο μου μοντέλο) ήταν κάπως θολα στο πισω τμήμα τους.

Καλή συνέχεια!!
There are only two types of aircraft, fighters and targets.

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ελλάδα
« Απάντηση #12 στις: Δεκεμβρίου 30, 2013, 04:25:18 μμ »
Ευελπιστώ να το βάψω με παραλλαγή Βιετνάμ της ΠΑ.

Οταν ερθει με το καλό η ώρα για βαψιμο παραλλαγής, αν μπορείς βγάλε σε παρακαλώ κάποια φωτό με τα μακαρόνιια / bluetack (αν φυσικά το κανεις με bluetack) μιας και μαζεύω υλικό για  να μαθαίνω σιγα σιγα τα κόλπα βαψίματος και μασκαρίσματος μα αερ/φο.

Kαλή συνέχεια !

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #13 στις: Δεκεμβρίου 30, 2013, 06:06:30 μμ »
Tzαμπα το ασταρωσες. Οταν μπουν οι αεραγωγοι παλι τριψιμο θα θελει.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #14 στις: Δεκεμβρίου 30, 2013, 07:13:50 μμ »
Tzαμπα το ασταρωσες. Οταν μπουν οι αεραγωγοι παλι τριψιμο θα θελει.
Μπααα... Εφαρμόζουν τέλεια... Μάλιστα σκέφτομαι να μην κάνω καν τον κόπο να βάψω άσπρο το εσωτερικό αφού έτσι κι' αλλιώς θα το βρομίσω.

Αποσυνδεδεμένος dionisis79

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • IPMS 1317 Λέσχη Μοντελιστών Καρδίτσας!!!!!
« Απάντηση #15 στις: Δεκεμβρίου 30, 2013, 08:03:44 μμ »
Μπααα... Εφαρμόζουν τέλεια... Μάλιστα σκέφτομαι να μην κάνω καν τον κόπο να βάψω άσπρο το εσωτερικό αφού έτσι κι' αλλιώς θα το βρομίσω.
Σωστός Γιώργο προχώρα!

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #16 στις: Ιανουαρίου 02, 2014, 09:27:17 πμ »
Γιωργο πολυ ομορφο αποτελεσμα. Στο κοκπιτ μονο θα μπορουσες να προσθεσεις μερικους πολυχρωμους διακοπτες για να σπαει η μονοτονια. Γινεται κ τωρα με οδοντογλυφιδα και λιγη προσοχη. Για το εσωτερικο χρωμα στις εισαγωγες μπορεις αφου βαψεις και τις κολλησεις στην ατρακτο, να χωσεις μεσα μικρο κομματι απο σφουγκαρακι και να καλυψει το λευκο χρωμα που δεν θες να βαφτει απο πανω. Γλυτωνεις πολυ μασκαρισμα και γινεται κ πολυ ευκολα.

Παντως τα δυσκολα εχουν τελειωσει, τωρα πλεον καλη διασκεδαση με την παραλλαγη  ::salut:: ::salut:: ::salut::
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #17 στις: Ιανουαρίου 02, 2014, 09:46:41 πμ »
Γιωργο πολυ ομορφο αποτελεσμα. Στο κοκπιτ μονο θα μπορουσες να προσθεσεις μερικα πολυχρωμα λαμπακια για να σπαει η μονοτονια. Γινεται κ τωρα με λιγη προσοχη. Για το εσωτερικο χρωμα στις εισαγωγες μπορεις αφου βαψεις και τις κολλησεις στην ατρακτο, να χωσεις μεσα μικρο κομματι απο σφουγκαρακι και να καλυψει το λευκο χρωμα που δεν θες να βαφτει απο πανω. Γλυτωνεις πολυ μασκαρισμα και γινεται κ πολυ ευκολα.

Παντως τα δυσκολα εχουν τελειωσει, τωρα πλεον καλη διασκεδαση με την παραλλαγη  ::salut:: ::salut:: ::salut::
Ευχαριστώ felix.
Δεν έκανα παραπάνω επεμβάσεις στο cockpit γιατί δεν με βοηθάει η όραση μου και οι δακτυλάρες μου.  ::glossa::
1/72 είναι άλλωστε, δεν θα φαίνονται και πολλά... :mrgreen:
Τέτοιες εσοχές που δεν θέλω να βαφτούν τις καλύπτω συνήθως με νοτισμένο χαρτί κουζίνας ή/και blue tak.

Αποσυνδεδεμένος maverick74

• "ΑCES HIGH"
  • Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #18 στις: Ιανουαρίου 02, 2014, 02:13:21 μμ »
παρα πολυ ωραιο θεμα και σπανιο πλεον, εχω και εγω στα υποψιν για ελληνικο λιζαρντ ενα χασε ρφ αλλα επειδη εδινε το κοκπιτ σε αυτοκολητο αναγκαστικα να παραγγειλω εντουαρντ φωτοχαραγμενο...καλη συνεχεια...
"CHASING THE ANGELS"

Αποσυνδεδεμένος demkoni

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Ξάνθη
  • Στερνή μου γνώση, να σε είχα πρώτα.
« Απάντηση #19 στις: Ιανουαρίου 02, 2014, 05:07:49 μμ »
Γιώργη εξαιρετικό...

Καλή συνέχεια...

Αντε να δούμε και τα χρώματα...
Κωνσταντίνος

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #20 στις: Ιανουαρίου 02, 2014, 07:33:59 μμ »
Ευχαριστώ παίδες... Για να δούμε...
Προς το παρόν έχω πρόβλημα.  Στο 2ο αστάρωμα μετά τις διορθώσεις πιάστηκε το γάντι στο στην μύτη από το ένα ακροπτερύγιο και καθώς δεν το κουνούσα αντί να λυγίσει λίγο όπως έχω συνηθίσει και από άλλες τέτοιες περιπτώσεις κάνει ένα κρακ και σπάει αμέσως!  Είναι αυτό που έλεγα να το ότι το πλαστικό του κιτ είναι πολύ σκληρό.
Το κομμάτι ευτυχώς δεν χάθηκε και το κόλλησα και τώρα είμαι στην αναμονή να στεγνώσει καλά για να στοκαριστεί και να τριφτεί...

Παίζει να έχει "ξεραθεί" το πλαστικό και να είναι τόσο σκληρό;  Δεν ξέρω πόσο καιρό το είχε ο προηγούμενος από τον οποίο το είχα πάρει, αλλά είναι σίγουρα 2 χρόνια περίπου στην δική μου ντουλάπα.
Ξέρω γω, παράξενο για πλαστικό να σπάει έτσι όπως το ξερό φύλο κρούστας...

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #21 στις: Ιανουαρίου 02, 2014, 07:37:53 μμ »
Μου έχει τύχει και εμένα πλαστικό να σπάει με το παραμικρό, όχι όμως σε Revell, το κιτ ήταν της AModel όπου τα πάντα δικαιολογούνται.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Που είπες;;
« Απάντηση #22 στις: Ιανουαρίου 02, 2014, 08:06:40 μμ »
Παίζει να έχει "ξεραθεί" το πλαστικό και να είναι τόσο σκληρό;  Δεν ξέρω πόσο καιρό το είχε ο προηγούμενος από τον οποίο το είχα πάρει, αλλά είναι σίγουρα 2 χρόνια περίπου στην δική μου ντουλάπα.
Ξέρω γω, παράξενο για πλαστικό να σπάει έτσι όπως το ξερό φύλο κρούστας...

Γνωμη μου είναι πως για να συμβει κατι τέτοιο ένα μοντελο πρεπει να είναι για παρα πολλα χρόνια εκτεθημενο σε μεγαλες / μικρες θερμοκρασίες. Ισως σε κάποιο παταρι ή σε κάποιο δωματιο χωρις κλιματισμο.

Πάντως, αφου διορθώνεται η κατασταση, προχώρα το να το θαυμάσουμε!
There are only two types of aircraft, fighters and targets.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #23 στις: Ιανουαρίου 02, 2014, 09:22:44 μμ »
Με υγρή κόλλα... Δεν... Ξεκόλλησε ήδη 2 φορές ενώ φαινόταν καλά κολλημένο.
Έπεσαν τα μεγάλα μέσα... Κόλλα σωληναρίου! Που σημαίνει ότι θα ξεκουράζεται για 1-2 βδομάδες μέχρι να γίνει τσιμέντο το σημείο.

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #24 στις: Ιανουαρίου 02, 2014, 10:52:16 μμ »
Το πιο πιθανό είναι να φταίει το πλαστικο το ίδιο...
Και μένα το δικό μου κιτ με αυτά τα σήματα,και πλαστικό έχει χάλια,και τα σήματα είναι σαν τα παλιά της Revell...
Πιθανότατα δεν είναι τυχαίο που το ίδιο πλαστικό δεν εμφανίζεται σε άλλο της κιτ...
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Tags: f-4 f-4e F4E phantom haf