Αποστολέας Θέμα: Hobby Boss 1/72 Il-2 Штурмовик  (Αναγνώστηκε 2325 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Hobby Boss 1/72 Il-2 Штурмовик
« στις: Δεκεμβρίου 24, 2013, 08:53:38 μμ »
Αεροσκάφος θρύλος θα γίνει ένα από τα σύμβολα του αγώνα της ΕΣΣΔ κατά των γερμανών και θα κερδίσει το σεβασμό αντιπάλων και φίλων. Πάνω από 42000 θα κατασκευαστούν κατά τη διάρκεια του πολέμου και θα δράσουν σε όλο το Ανατολικό μέτωπο υφιστάμενα τεράστιες απώλειες αλλά προκαλώντας τον όλεθρο στον αντίπαλο. Πολλά θα γυρίσουν στη βάση τους με 600+ πλήγματα! Αμέτρητα πληρώματα θα βρουν το θάνατο σε αυτά, μερικά δε και τη δόξα.

Εκ των πληρωμάτων ξεχωρίζει η ιστορία της Anna Υegorova η οποία θα καταρριφθεί έπειτα από 243 πολεμικές αποστολές με το Il-2. Οι ρώσσοι θα τη θεωρήοσυν νεκρή και θα της απονείμουν το μετάλιο του Ηρωα της Σοβιετικής Ενωσης. Η Anna όμως θα επιζήσει και της πτώσης αλλά και της αιχμαλωσίας και μόλις απελευθερωθεί από τα σοβιετικά στρατεύματα θα αναλάβει η σταλινική παράνοια και θα ανακριθεί για 11 συνεχείς ημέρες ως ύποπτη προδοσίας! Θα πρέπει να περιμένει μέχρι το 1965 για να λάβει το μετάλιο του Ηρωα της Σοβιετικής Ενωσης.

Ενας άλλοw πιλότος, ο T. Kuznetsov, θα καταρριφθεί, θα εκτελέσει ανώμαλη προσγείωση, θα επιζήσει και θα απομακρυνθεί από τα συντρίμια για να κρυφτεί. Προς μεγάλη του έκπληξη το 109 που τον κατέρριψε προσγειώθηκε, ο πιλότος βγήκε αφήνοντας τον κινητήρα σε λειτουργία και άρχισε να ψάχνει στα συντρίμια για σουβενίρ! Ο Kuznetsov θα τρέξει και θα πάρει το 109 με το οποίο θα επιστέψει στη βάση του!!!

Στα μοντελιστικά τώρα, το κιτ είναι απλό και το cockpit λιτό αλλά μη νομίζετε πως και το πραγματικό είχε πολλά πράγματα μέσα. Πάντως το επίπεδο συσκευασίας και προστασίας είναι πραγματικά απίστευτο!

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Κατασκευάζεται σε ελάχιστο χρόνο αλλά στην ένωση ατράκτου-πτερύγων υπάρχει ένα μεγάλο κενό, τέτοιο που αν κλείσει μόνο με στόκο σίγουρα θα προκαλέσει ραγίσματα στη συνέχεια. Ετσι με λουρίδες πλαστικού έκλεισα τα χοντρά και μετά με στόκο ότι περίσσευε και κατέληξα με ένα σαφώς πιο στοιβαρό σύνολο.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Κάπου μέσα στο καλοκαίρι περάστηκε το κάτω μέρος με White Ensign, στο street modelling έπεσε το πρώτο χρώμα της παραλλαγής (Humbrol 118)...

Click to see the original size.

...και τώρα μασκάρετε για το δεύτερο (Humbrol 117). Ευελπιστώ μέσα στις γιορτές να το ξεπετάξω.

Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
Απ: Hobby Boss 1/72 Il-2 Штурмовик
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 24, 2013, 08:58:44 μμ »
Μπιζουδάκι! :lol:
Μήπως να σκεφτόσουν την πιθανότητα whitewash? :twisted:
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 25, 2013, 07:05:05 μμ »
Ορίστε και το πράσινο, Humbrol 117. Περιμένει να στεγνώσει για να τριφτεί και αυτό με χαρτί κουζίνας και να αποφασίσω τι θα κάνω στη συνέχεια.

Μήπως να σκεφτόσουν την πιθανότητα whitewash? :twisted:
Τελικά έχεις δίκιο, κάπου εκεί θα καταλήξει. Γενικά τα Il-2 σπάνια έφταναν το επίπεδο φθοράς που του έχω κάνει για τον απλούστατο λόγο πως δε ζούσαν τόσο πολύ. Μπορεί να επέφεραν ισχυρά πλήγματα στους γερμανούς, υπέστησαν όμως και βαριές απώλειες τα ίδια και κυριολρκτικά δεν πρόφταιναν να παλιώσουν. Ετσι λοιπόν θα περάσω ένα whitewash (και πιθανότατα θα καταστρέψω το μοντέλο) για να "κρύψω" τις έντονες φθορές και θα του κάνω chipping με λακ και ότι άλλο σκεφτώ. Η συμφορά με περιμένει...

Αποσυνδεδεμένος anastassios

• She's so fine, there's no tellin' where the money went
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Σχερία
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 26, 2013, 04:23:56 μμ »
Η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς... :mrgreen:
Καλή συνέχεια, χρόνια πολλά ::salut:: ::salut::
Κοίτα τι ξέθαψα!

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 26, 2013, 09:15:34 μμ »
Ακολουθώντας τη συνταγή του He-115 μπήκαν τα σήματα, μετά λακ (Pantene παρακαλώ), μετά άσπρο ματ Tamiya XF-2 και τέλος ξέσκισμα με πινέλο και χλιαρό νερό. Θα ακολουθήσουν φίλτρα, wash και όλη η γνωστή και προβλεπομένη ταλαιπωρία.

Λόγω συνύπαρξης άσπρου και μουντών χρωμάτων (καφέ, πράσινο) η φωτογράφιση είναι ζόρικη, με τη φωτομέτρηση κάπου στο μέσο όρο έβγαλα τις παρακάτω, για καλύτερες αύριο με φυσικό φωτισμό.

Click to see the original size. Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος dionisis79

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • IPMS 1317 Λέσχη Μοντελιστών Καρδίτσας!!!!!
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 26, 2013, 09:56:35 μμ »
впечатляющие результаты !!!!

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 26, 2013, 10:15:53 μμ »
Λόγω συνύπαρξης άσπρου και μουντών χρωμάτων (καφέ, πράσινο) η φωτογράφιση είναι ζόρικη, με τη φωτομέτρηση κάπου στο μέσο όρο έβγαλα τις παρακάτω, για καλύτερες αύριο με φυσικό φωτισμό.

Βάζεις ένα πολύ λευκό χαρτί εκεί που θα τοποθετήσεις το μοντέλο για φωτογράφιση. Φωτομετράς στο λευκό χαρτί που πρέπει να γεμίζει την οθόνη της μηχανής και προσθέτεις συν δύο στοπ (συνήθως στις μηχανές θα το βρεις ως EV +2). Κάνεις white balance στο λευκό χαρτί σύμφωνα με τις οδηγίες της μηχανής σου (συνήθως κάνεις μια λήψη). Αφαιρείς το λευκό χαρτί, τοποθετείς το μοντέλο και κάνεις λήψη με τις προηγούμενες ρυθμίσεις. Η φωτογραφία θα είναι σωστή. Αν χρησιμοποιείς πάντα τον ίδιο φωτισμό (π.χ. δύο πορτατιφ σε κάποια γωνία στο εργαστήριο), τότε κάνεις πάντα λήψη με τις ίδιες ρυθμίσεις και είσαι ΟΚ. Οπότε, δεν θέλω δικαιολογίες...

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 28, 2013, 11:14:50 μμ »
впечатляющие результаты !!!!
Ε... ναι... φυσικά! ::glossa::

Βάζεις ένα πολύ λευκό χαρτί εκεί που θα τοποθετήσεις το μοντέλο για φωτογράφιση. Φωτομετράς στο λευκό χαρτί που πρέπει να γεμίζει την οθόνη της μηχανής και προσθέτεις συν δύο στοπ (συνήθως στις μηχανές θα το βρεις ως EV +2). Κάνεις white balance στο λευκό χαρτί σύμφωνα με τις οδηγίες της μηχανής σου (συνήθως κάνεις μια λήψη). Αφαιρείς το λευκό χαρτί, τοποθετείς το μοντέλο και κάνεις λήψη με τις προηγούμενες ρυθμίσεις. Η φωτογραφία θα είναι σωστή. Αν χρησιμοποιείς πάντα τον ίδιο φωτισμό (π.χ. δύο πορτατιφ σε κάποια γωνία στο εργαστήριο), τότε κάνεις πάντα λήψη με τις ίδιες ρυθμίσεις και είσαι ΟΚ. Οπότε, δεν θέλω δικαιολογίες...
Με την TurboX των 60EUR αυτά δεν... και για να βγει η Canon, τρίποδα, κόλπα, μεγάλη διαδικασία. Πάντως ευχαριστώ για το tip, στην TurboX προσπαθώ να φέρω την έκθεση με spot φωτομέτρηση στο λευκό ή το καφεπράσινο και μετά ανεβοκατεβάζοντας stop στην έκθεση. Ούτε ρύθμιση για το διάφραγμα δεν έχει... και φυσικά πάσχω στο θέμα του φωτισμού :( :oops:

Λοιπόν, αυλαία στο Il-2. Καλύτερες φωτογραφίες από αύριο. Μετά από φίλτρα με raw umber, wash με Flory modelsblack wash, chipping με Humbrol 56 και λεπτό πινελάκι και τέλος matt βερνίκι Galeria της Winrow & Newton έφθασε στο τέρμα. Και είναι πιθανότατα ΕΝΤΕΛΩΣ λάθος, με μέσο όρο ζωής τις 55,5 αποστολές μάλλον κανέναν Il-2 δε γινόταν τόσο χάλια. Τα χρώματα σαν αποχρώσεις είναι πιθανότατα σωστά αλλά οι φθορές παραείναι πολλές, το ευχαριστήθηκα όμως που το ξεπάτωσα λες και είναι παρατημένο άρμα :twisted: Το κιτ είναι απλό, Hobby Boss είναι άλλωστε, αλλά εύκολο και σε γενικές γραμμές πιάνει το σχήμα του Il-2, το προτείνω ανεπιφύλακτα. Με βλέπω για ακόμα ένα, από αυτά τα μπλε του σοβιετικού ναυτικού, μπορεί να του κοτσάρω και καμμία τορπίλη...

Αυτά, πυροβολάτε!

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #8 στις: Δεκεμβρίου 28, 2013, 11:19:04 μμ »
Για περιποιήσου ανάλογα και την κορυφή της καλύπτρας κύριος, που πας να μας την κοπανίσεις. Τι την άφησες έτσι τσίλικια...  ::mastigoma:: ::mastigoma::

Και μη σου πω να το βρωμίσεις κι άλλο από κάτω. Μισοδουλειές.  ::glossa:: ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #9 στις: Δεκεμβρίου 28, 2013, 11:20:08 μμ »
Πολλλύ όμορφή Ρωσίδα νταρντάνοβα είναι! Τι λες τώρα;
Εγώ δεν ήξερα καν ότι έκαναν whitewash και τα αεροπλάνα.  Αλλά μην νομίζεις... Εφόσον η μπογιά έφευγε με το νερό, μερικά περάσματα μέσα από σύννεφα και δεν ήθελε και πολλά. Οπότε μπορεί να είσαι και σωστός.
Σημασία έχει ότι το ευχαριστήθηκες και ότι βγήκε όμορφο!
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Συνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
« Απάντηση #10 στις: Δεκεμβρίου 28, 2013, 11:34:25 μμ »
Κοίτα.....

Έτσι που το κατάντησες, καλύτερα να παραδόσεις από Δευτέρα τις πινακίδες, να γλυτώσεις και τα τέλη βρε αδερφέ.......... ::glossa::

Πολύ καθαρό δεν είναι από κάτω ή έχω λάθος εντύπωση ?

Αποσυνδεδεμένος prokroust

• H.A.F. Fanatic
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Σαλαμίνα
  • Η Ελλάς πρέπει να Ζήσει κ θα Ζήσει..(Χ. Τρικούπης)
    • ModelMania
« Απάντηση #11 στις: Δεκεμβρίου 29, 2013, 12:09:58 πμ »
Κοίτα.....

Έτσι που το κατάντησες, καλύτερα να παραδόσεις από Δευτέρα τις πινακίδες, να γλυτώσεις και τα τέλη βρε αδερφέ.......... ::glossa::   

Πολύ καλό!!! ::arrowred:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18::

Εγώ θα έλεγα κ στην ράχη σε σχεση με τα φτερά.... κατα τα άλλα μου αρέσει αυτο που βλέπω αν κ λίγο υπερβολικό...
Κρουστάλλης (Πάκης) Προκόπης

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #12 στις: Δεκεμβρίου 29, 2013, 09:30:43 πμ »
Ρε τί έκανε ο άνθρωπος :!: :!: :!:

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #13 στις: Δεκεμβρίου 29, 2013, 10:19:49 πμ »
νομίζω ότι είναι πολύ καλό!
Συνήθως σε whitewash δεν έκαναν καν τον κόπο να βάψουν με λεπτότερο πινέλο τα όρια της καλύπτρας όπως εμείς οι μοντελιστές.
Αυτό που νομίζω χρειάζεται,είναι λασπουριά στην αριστερή βάση της πτέρυγας και στα πλαινα της ατράκτου απ τις μπότες των πιλότων,καθώς και επιλεγμένα στο κάτω μέρος και γύρω γύρω στους τροχούς...
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #14 στις: Δεκεμβρίου 29, 2013, 02:00:58 μμ »
Σας ευχαριστώ όλους!

Κοίτα.....

Εντάξει, λιώνω... ::lol18:: ::lol18:: ::lol18::

Για περιποιήσου ανάλογα και την κορυφή της καλύπτρας κύριος, που πας να μας την κοπανίσεις. Τι την άφησες έτσι τσίλικια...  ::mastigoma:: ::mastigoma::
Λερώθηκε και άλλο όπως πολύ σωστά παρατήρησες.

Και μη σου πω να το βρωμίσεις κι άλλο από κάτω. Μισοδουλειές.  ::glossa:: ::glossa::

Από κάτω μπορείς να βρωμίσεις τα σημεία που υπήρχαν πιθανές διαρροές, λαδιών, υδραυλικών, καυσίμων, δε γίνετε να λερωθεί όλη η πτέρυγα η οποία από κάτω ήταν και πιο προστατευμένη από πατήματα και τα στοιχεία της φύσης. Ειδικά στα Il-2m3 δεν φόρτωναν τις πτερυγικές αποθήκες βομβών που ήταν πιο μπελαλίδικες οπότε δεν πολυέβαζαν χέρι πέρα από την προβλεπομένη συντήρηση. Δείτε και τους νέες φωτογραφίες και πείτε μου.

κατα τα άλλα μου αρέσει αυτο που βλέπω αν κ λίγο υπερβολικό...
Λίγο; Μάλλον θες να πεις πως το ξέκανα... :oops:

Συνήθως σε whitewash δεν έκαναν καν τον κόπο να βάψουν με λεπτότερο πινέλο τα όρια της καλύπτρας όπως εμείς οι μοντελιστές.
Ακριβώς!

Αυτό που νομίζω χρειάζεται,είναι λασπουριά στην αριστερή βάση της πτέρυγας και στα πλαινα της ατράκτου απ τις μπότες των πιλότων,καθώς και επιλεγμένα στο κάτω μέρος και γύρω γύρω στους τροχούς...
Ναι, στην άνω επιφάνεια της πτέρυγας περιμένω να στεγνώσει το βερνίκι το οποίο αργεί το ρημάδι! Από κάτω διατηρώ επιφυλάξεις, το αεροσκάφος ΔΕΝ μπορούσε να απογειωθεί από λασπωμένο διάδρομο, απλά δεν είχε την ισχύ. Οι εκδόσεις από τα τέλη του 1943 και μετά μπορούσαν να απογειωθούν από χορταρένια επιφάνεια με φορτίο μάχης. Πάντως μόλις τραβήξει το βερνίκι θα του κάνω ένα πέρασμα σκόνη και από κάτω.

Οπως υποσχέθηκα, καλύτερες φωτογραφίες, ελπίζω τουλάχιστον.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Tags: