Συνεχιζοντας την φορα(-κατηφορα)

που εχω παρει τωρα τελευταια με το χομπυ , ανεσυρα ακομα ενα μοντελο που κλεινει 15ετια (

) στο ραφι μου..
Προκειται για το Apache στην εκδοση -Α με δυνατοτητα κατασκευης και της εκδοσης Longbow (δεν εψαξα να πω την αληθεια αν οντως μπορει να γινει Longbow με τα ολα του

) .
Το κιτ ειναι της Academy στην 1/48

Ειναι η πρωτη φορα που ασχολουμαι με Ε/Π και μου εχει κανει εντυπωση η λεπτομερεια που δινει το κιτ π.χ στο ουραιο στροφειο και γενικως φαινεται το καλουπι αρκετα προσεγμενο με μια πρωτη ματια
Ο αρχικος σχεδιασμος ηταν να γινει ελληνικο, αλλα τελικα με κερδισε η πανεμορφη ισραηλινη παραλλαγη (θα ηθελα να ειχαν βαλει και λιγο πρασινακι

)

Καθοτι "ψαγμενοι" (κατ'εμε) οι Ισραηλινοι, δημιουργησαν το Peten πανω στην εκδοση -Α του Apache , βαζοντας πανω μερικα "καλουδια" , τα οποια μου κοστησαν πολλες ωρες ψαξιματος στο διαδικτυο για να βρω αυτο

το κιτ μετατροπης του "απλου" σε Peten απο την IsraCast.
Το κιτ αυτο απ'οτι καταλαβα ειναι αρκετα σπανιο, μιας και ουτε η ιδια η εταιρεια δεν το εχει πλεον στα προϊοντα της καθως και τα γνωστα μοντελομαγαζα. Το βρηκα απο τον Καναδα στην φαση που ειχα απελπιστει πια.. Προοριζεται βεβαια για το κιτ της Hasegawa και καθοτι ειναι επισης η πρωτη φορα που καταπιανομαι με ρητινη, ελπιζω να μην μου προκαλεσουν προβληματα..
Και φυσικα το δευτερο απαραιτητο κομματι για ενα ισραηλινο Apache ειναι οι χαλκομανιες, που προερχονται απο την Sky's Decals (No19)
και οχι απο την IsraDecals αφου και παλι ηταν ειδος ανυπαρκτο ανα τον πλανητη

Η κατασκευη του κοκπιτ εχει ολοκληρωθει ,αλλα ενα προβληματακι με το ματ βερνικι της Humbrol που εκανε τα παντα να γυαλιζουν ,με φρεναρε λιγακι

Περισσοτερες φωτο οταν βρεθει λυση στο προβληματακι αυτο...
Ελπιζω να μην σας κουρασα