Φιλοι μου, pspr(δεν ξερω το ονομα σου δυστυχως),Θωμα και Βασιλη σας ευχαριστω για τα καλα σας λογια ,χαιρομαι ιδιαιτερα που σας αρεσει η δουλεια που εγινε.
Συντομα θα εχω και νεοτερα με την προοδο της κατασκευης.
Φιλε μου pspr τα βηματα που εγιναν για την κατασκευη του κοκπιτ είναι τα εξης απλα βηματα
Πρωτα από όλα είναι η υπομονη .που θεωρω πως είναι το βασικο συστατικο για καλο αποτέλεσμα όχι μονο για κοκπιτ αλλα γενικα για τις κατασκευες μας.
Η διαδικασια ειχε ως εξης.Πρωτα βαφτηκε το γκρι του κοκπιτ,μετα βαφτηκαν μαυρα τα πανελ που φιλοξενουν τους διακοπτες αφου στεγνωσε το μαυρο ,με ένα πολύ λεπτο πινελακι με κοντη μυτη επαιρνα λιγο χρωμα ισα ισα στην μυτη και απλα <<τσιμπουσα>> τους διακοπτες από πανω για να αρχισουν να ξεχωριζουν χρωματικα.
Έναν έναν τους διακοπτες ακουμπημα ελαφρυ από πανω με το πινελακι.Εκει χρειαζεται η υπομονη. :)Ειδικα αν είναι πολλοι.
Βεβαια βοηθαει και το συγκεκριμενο κοκπιτ για να γινει καλη δουλεια στο οποιο η λεπτομερεια του και οι διακοπτες του ηταν εξαιρετικοι.
Επισης σε καποιους διακοπτες που είναι ανοιχτόχρωμοι αντι να τους βαψω..απλα τους ξεβαψα.
Δηλαδη αφαιρεσα το αρχικο μαυρο που ειχε περαστει στην αρχη πολύ προσεχτικαμε μια οδοντογλυφιδα και αποκαλυφθηκε ωραιοτατος διακοπτης.

Στον πινακα οργανων εγινε το εξης.
Τρυπηθηκαν προσεχτικα με ψιλο τρυπανακι τα σημεια που είναι τα οργανα..μετα βαφτηκε γκρι και στην συνεχεια βαφτηκαν διάφοροι διακοπτες και τα πλαισια των οργανων με ψιλο πινελακι προσεχτικα.
Στο τελος κολλησα από την πισω πλευρα με λιγη κολλα τις χαλκομανίες (όπως είναι μαζι με το χαρτι που τις κουβαλάει ) μπορεις και με λιγο σελοτειπ να τις στερεωσεις. και στο τελος εγινε λιγο wash με πολύ αραιωμενο λαδι και αυτό ηταν ολο.
Ελπιζω να βοηθησα λιγακι και να ελυσα καποιες τυχον αποριες σου.
Σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια και παλι.
