Αποστολέας Θέμα: PZ 38t AUSF G - 1/35 DRAGON  (Αναγνώστηκε 2169 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
PZ 38t AUSF G - 1/35 DRAGON
« στις: Νοεμβρίου 23, 2013, 03:48:36 μμ »
Πρόκειται για το PZ38t της Dragon με πλήρες εσωτερικό. Ενα αρκετά αξιόλογο κιτάκι το οποίο όμως έχει κάποια σοβαρά προβλήματα εφαρμογής και γενικά απαιτεί λίγο προσοχή και πολύ δουλειά όσο αφορά το βάψιμο.

Ο πύργος, καθως και το καπάκι της μετάδοσης δεν είναι κολλημένα σε περίπτωση που χρειαστεί να διακρίνει κάποιος το εσωτερικό καλύτερα.

Είναι βαμμένο με χρώματα της AK, Lifecolor και Tamiya. Οι φθορές είναι με λάδια, προιόντα της AK και της MIG..

Το εν λόγο κιτ είναι κατασκευή που θα δωριστεί σε φίλο, αεροπλανά, μοντελιστή...

Η ποιότητα των φώτο μου δυστυχώς πάλι δεν είναι και η καλύτερη αλλά μέχρι κάποιος να μου μάθει, είναι ότι καλύτερο μπορώ να κάνω..

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας... Keep modelling..  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
Απ: PZ 38t AUSF G - 1/35 DRAGON
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 23, 2013, 06:03:12 μμ »
μικρο λιτο ,με διακριτικο βαψιμο ,πολυ ομορφο Γρηγορη ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 23, 2013, 06:05:33 μμ »
Κι εμένα πολύ μου αρέσει, χωρίς υπερβολές και προσεγμένη δουλειά.  ::thumbleft:: ::thumbleft:: ::thumbleft::

ο πύργος χωράει να στρίψει, έτσι όπως είναι η κεραία;  :? :?

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 23, 2013, 06:20:30 μμ »
Ευχαριστώ παιδιά... Η αλήθεια είναι ότι το θέμα είναι "αντι-τουριστικό" λόγο του ότι είναι μικρό και μή εντυπωσιακό σαν όχημα.. Είναι όμως ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας, το οποίο υπηρέτησε τον γερμανικό στρατό στα πρώτα στάδια του πολέμου.. Το βάψιμο ήταν πολύ πιό απαιτητικό από ότι αρχικά νόμιζα..

ο πύργος χωράει να στρίψει.. Μάλιστα τα καπάκια του κινητήρα ανοίγαν ΜΟΝΟ αν ο πύργος έστριβε...

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 23, 2013, 06:42:56 μμ »
Θεωρώ το Pz-38(t) πολύ όμορφο αρματάκι οπότε 10/10 για την επιλογή θέματος!  ::thumbleft:: Όμορφη και προσεγμένη δουλειά και πολύ ενδιαφέρουσα παλαίωση στο βασικό.Ένα-δύο πραγματάκια θα μπορούσες να τα είχες προσέξει παραπάνω:Θεωρώ πως κακώς σκούριασες την έσω πλευρά των καλυμμάτων του κινητήρα

κι έχω κάποιες επιφυλάξεις για το χρώμα του συστήματος μετάδοσης κίνησης το οποίο σίγουρα πρέπει να λερώσεις λιγάκι.Μην ξεχάσεις να σκορπίσεις και λίγα φυλλαράκια στα χόρτα γιατί τώρα περιορίζονται στο πατημένο χωμάτινο κομμάτι.Τέλος καλό θα ήταν γενικά να μην τοποθετείς το άρμα παράλληλα με τις πλευρές της βάσης γιατί οπτικά "χάνει" πολύ.  :wink: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 23, 2013, 06:46:00 μμ »
Ωραίο, μετρημένο, στα γνωστά σου επίπεδα μεσιέ Greg!

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 23, 2013, 07:10:07 μμ »
Θεωρώ το Pz-38(t) πολύ όμορφο αρματάκι οπότε 10/10 για την επιλογή θέματος!  ::thumbleft:: Όμορφη και προσεγμένη δουλειά και πολύ ενδιαφέρουσα παλαίωση στο βασικό.Ένα-δύο πραγματάκια θα μπορούσες να τα είχες προσέξει παραπάνω:Θεωρώ πως κακώς σκούριασες την έσω πλευρά των καλυμμάτων του κινητήρα

κι έχω κάποιες επιφυλάξεις για το χρώμα του συστήματος μετάδοσης κίνησης το οποίο σίγουρα πρέπει να λερώσεις λιγάκι.Μην ξεχάσεις να σκορπίσεις και λίγα φυλλαράκια στα χόρτα γιατί τώρα περιορίζονται στο πατημένο χωμάτινο κομμάτι.Τέλος καλό θα ήταν γενικά να μην τοποθετείς το άρμα παράλληλα με τις πλευρές της βάσης γιατί οπτικά "χάνει" πολύ.  :wink: ::salut::

Ευχαριστώ για τις επισημάνσεις..

1. Τα έσω καπάκια του κινητήρα δεν είναι σκουριασμένα.. Ειναι το oxide red primer το οποίο ηταν και το χρώμα τους βάση στοιχείων που βρήκα online.. Αν υποθέσουμε ότι αναπτύσανε θερμοκρασίες μεγάλες λόγο κινητήρα δεν μπορεί να ήταν πεντακάθαρες..
2. To σύστημα μετάδοσης ήταν όντος πρόβλημα στο βάψιμο.. Αλλες πηγές το δίνανε off white και άλλες ένα medium Green το λέρωμα είναι πάλι σχετικό γιατί τα οχήματα όπως γνωρίζεις εκείνη την περίοδο είχαν τακτική συντήρηση. Το συγκεκριμένο Yellow 423 έδρασε τις πρώτες εβδομάδες της Ρωσικης εκστρατείας οπότε λογικά δεν ήταν τόσο ταλαιπωρημένο αφού πριν σταλεί είχε σίγουρα συντηρηθεί..
3. H τοποθέτηση είναι θέμα οπτικής.. Ο λόγος απλός.. Οσο μικρότερη βάση έχεις τόσο περισσότερο θέλεις να δείξεις το όχημα σου.. Στην περίπτωση μου επειδή το αντικείμενο είναι μικρό σε διαστάσεις αν το έβαζα πλάγια θα γινόταν ακόμη μικρότερο.. Τώρα για τα φύλλα.. Τι να απαντήσω..

Ευχαριστώ πάντος για τις χρήσιμες πληροφορίες σου..

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #7 στις: Νοεμβρίου 23, 2013, 10:16:58 μμ »
Η δουλεια σου Greg ειναι...

Αποσυνδεδεμένος Χατζηδημητριου Δ

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυκα Νερα
« Απάντηση #8 στις: Νοεμβρίου 23, 2013, 11:48:02 μμ »
Πανέμορφο , θα του άξιζε μια φιγούρα ;  ::salut::
Δεν θα βγω στην συνταξη ποτε , κουφαλα νεκροθαφτη

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #9 στις: Νοεμβρίου 23, 2013, 11:54:12 μμ »
Πανέμορφο , θα του άξιζε μια φιγούρα ; ::salut::
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ο αγαπητός Δημήτρης το είπε με 2 λόγια, Πανέμορφο, Φιγούρα  :?: :?::glossa::

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #10 στις: Νοεμβρίου 24, 2013, 12:25:17 πμ »
Φοβερο!!!

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Νοεμβρίου 24, 2013, 11:07:53 πμ »
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ο αγαπητός Δημήτρης το είπε με 2 λόγια, Πανέμορφο, Φιγούρα  :?: :?::glossa::

Κάντε πρόταση για ποια φιγούρα, που θα μπεί και εγώ την βάφω !!  :lol:

Α ρε Δημήτρη είχα τον Νινο κανά μήνα που του το έδειχνα στα διάφορα στάδια να με ζαλίζει για φιγούρα, ήρθες εσύ και άναψες φωτιές πάλι..  :lol:

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Νοεμβρίου 24, 2013, 12:01:11 μμ »
Ευχαριστώ για τις επισημάνσεις..

1. Τα έσω καπάκια του κινητήρα δεν είναι σκουριασμένα.. Ειναι το oxide red primer το οποίο ηταν και το χρώμα τους βάση στοιχείων που βρήκα online.. Αν υποθέσουμε ότι αναπτύσανε θερμοκρασίες μεγάλες λόγο κινητήρα δεν μπορεί να ήταν πεντακάθαρες...

Σωστός!Δεν διακρινόταν από τη φώτο  ::thumbleft::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #13 στις: Νοεμβρίου 24, 2013, 12:07:25 μμ »
Σωστός!Δεν διακρινόταν από τη φώτο  ::thumbleft::

No problem φίλε.. Καλά έκανες όμως και το επισήμανες  ::thumbleft::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #14 στις: Νοεμβρίου 24, 2013, 12:14:31 μμ »
Συμφωνώ και εγώ πως μία τέτοιου επιπέδου δουλειά πρέπει να ζωντανέψει...

Κάντε πρόταση για ποια φιγούρα, που θα μπεί και εγώ την βάφω !!  :lol:
...οπότε βάλε έναν τύπο να κοιτάει απορημένος μέσα στον κινητήρα, ίσως και να ξύνει το κεφάλι του, σε μία κλασσική στάση του τύπου "και τώρα τι κάνουμε;".
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #15 στις: Νοεμβρίου 24, 2013, 12:39:25 μμ »
Συμφωνώ και εγώ πως μία τέτοιου επιπέδου δουλειά πρέπει να ζωντανέψει...
...οπότε βάλε έναν τύπο να κοιτάει απορημένος μέσα στον κινητήρα, ίσως και να ξύνει το κεφάλι του, σε μία κλασσική στάση του τύπου "και τώρα τι κάνουμε;".

Και εμένα απο επάνω σε στάση "τώρα που την βρίσκουμε αυτή τη φιγούρα... ".. Πρέπει να είναι και περιόδου 40-41...

Α ρε παιδιά πάνω που είπα στο επόμενο ... Λοιπόν διαλέχτε και βοηθάτε :

1. http://www.modelarmour.com/index.php?option=com_content&view=article&id=722:dragon-german-warriors-1940-41&catid=37:kits&Itemid=60

2. http://www.model-making.eu/products/Verfugungstruppe-France-1940.html    (Εδώ να μας πεί κάποιος αν αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για Ρωσσία περιόδου 40-41-42)

3. http://www.model-making.eu/products/28.Infantry-Division-Poland-1939S.html ( το ίδιο με το παραπάνω) ..    ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Hummel Moss

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Das Reich
« Απάντηση #16 στις: Νοεμβρίου 24, 2013, 12:48:17 μμ »
ήθελα να ήξερα με τόσα σούρτα φέρτα ενος bon viveur που βρήκες χρόνο να το τελειώσεις;;!!...  ::glossa::

δεύτερη απο αριστερά φιγούρα, μου αρέσει πολύ!!....:

http://www.modelarmour.com/index.php?option=com_content&view=article&id=722:dragon-german-warriors-1940-41&catid=37:kits&Itemid=60

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #17 στις: Νοεμβρίου 24, 2013, 12:58:49 μμ »
ήθελα να ήξερα με τόσα σούρτα φέρτα ενος bon viveur που βρήκες χρόνο να το τελειώσεις;;!!...  ::glossa::

δεύτερη απο αριστερά φιγούρα, μου αρέσει πολύ!!....:

http://www.modelarmour.com/index.php?option=com_content&view=article&id=722:dragon-german-warriors-1940-41&catid=37:kits&Itemid=60

Καλώς τον αδερφό τον Θανάση!! Βάζω την γυναίκα φίλε και τα φτιάχνει.. Αμ τι νόμιζες?

Ο αρματιστής είναι καλή επιλόγη.. (πρέπει να σκάψω το ρητινένιο κεφαλάκι όμως για να έχει κλίση.. :evil: )...

ʼλλες γνώμες ρε παιδιά?

Tags: