Μιάου over!
Με κλασικά χαλαρούς ρυθμούς, μοντελάροντας κυρίως σαββατοκύριακα, λίγο η τεμπελιά που με έπιασε στα decals, λίγο άλλα projects μοντελιστικά και μη.
Οι χαλκομανίες συμπεριφέρθηκαν πολύ καλά και μάλλον άδικα τις φοβόμουνα. Το μόνο τους "θέμα" είναι πως θέλανε προσοχή γιατί δίπλωναν εύκολα και αν δίπλωναν μετά δύσκολα επανέρχονταν.
Αυτό που τελικά με ταλαιπώρησε ήταν το wash, μια τεχνική που όπως φαίνεται έχω ξεχάσει να εφαρμόζω. Το διάλυμα, είτε με λάδι ζωγραφικής είτε με το dark wash του mig το οποίο χρησιμοποιθηκε και τελικά πολύ δύσκολα καθόταν στις γραμμώσεις, οι οποίες ήταν κανονικού βάθους. Δηλαδή αναρωτιέμαι τι θα γίνει όταν θα πιάσω το γατί της Hasegawa; Με τα πολλά, έγιναν τα wash στις επιφάνειες και δόθηκε ένα αρκετά βρώμικο εφέ το οποίο η αλήθεια είναι πως δεν με χαλάει (το επόμενο πάντως θα είναι πιο καθαρό). Έπειτα περάστηκε μια ακόμα πιο γενναία δόση wash στα σημεία των πτερύγων τα οποία κρύβονται όταν αυτές μετακινούνται προς τα πίσω, εφέ το οποίο δεν θα το έλεγα ιδιαίτερα πετυχημένο αλλά και δεν ξέρω κατά πόσο ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Οπλισμός τοποθετήθηκε ο κλασικός των F-14 τον οποίον δίνει η hobbyboss (4 aim-54, 2-aim-7, 2 aim-9) και στο τέλος το μοντέλο περάστημε με flat βερνίκι της model master.

Κλείνοντας την κατασκευή θα έλεγα πως είναι ευχάριστο μοντέλο στην κατασκευή, με κάποιες ελλείψεις φυσικά (κυρίως στο κόκπιτ) το οποίο αναμφίβολα θα ξανακατασκευάσω κάποια στιγμή στο μέλλον. Η αίσθηση μου είναι πως δεν είναι καλύτερο από το Hasegawa (το οποίο έχω αλλά δεν έχω κατασκευάσει ακόμα) αλλά είναι σίγουρα πιο ξεκούραστο και θα φτιαχτεί σε ένα όμορφο F-14.
Θα ανανεώσω με καλύτερες (ελπίζω) φωτογραφίες το Σαββατοκύριακο με το φως της ημέρας οπότε και θα το ανεβάσω στα τελειωμένα.