Μετά λύπης και πόνου ψυχής σας ενημερώνω πως έφυγε από τη ζωή ύστερα από μάχη με την επάρατη νόσο ο φίλος και συνάδελφος μου στο κατάστημα ΚΑΛΦΑΚΗΣ (επί 38 χρόνια) Νικόλαος Σαρρής (04/09/1956-12/11/2013).

Υπηρέτησε το χώρο με σεβασμό και αγάπη και γαλούχησε πολλές γενιές μοντελιστών.Ας είναι ελαφρύ το χώμα...
......τέλη 1975, επιστρέφοντας από Αμερική (εκπαίδευση στα Α-7Η), πήγα στην πολυαναφερόμενη στοά της Σταδίου για να ενημερώσω τον πατέρα Καλφάκη για τα νέα περί μοντελισμού στις Η.Π.Α., μπαίνοντας μέσα στο κατάστημα βλέπω ένα άγνωστο νεαρό πίσω από τον πάγκο που συνήθιζε να ήταν ο φίλος μου κ. Παράσχος να με ρωτά τι θέλω;;;
του απάντησα ότι θέλω τον ίδιο τον κ. Καλφάκη τον ειδοποίησε και μετά πιάσαμε κουβέντα και μου είπε ότι είναι ο νέος υπάλληλος.
Τότε εμφανίσθηκε και ο κ. Καλφάκης και αφου ανταλλάξαμε χαιρετισμούς κλπ, μου είπε ότι από τώρα ότι θές θα το ζητάς από τον Νίκο.....κάπως αντέδρασα διότι ήδη ασχολιόμουν 15 χρόνια με τον μοντελισμό και από αυτά τα 5 χρόνια δούλευα σε μοντελιστικό κατάστημα στα Χανιά, και με απορία ρώτησα " μά ξέρη κ. Παράσχο;;;" και μου απάντησε χαμογελόντας "δοκίμασε τον και θα δής!!!".
Έκτοτε μέχρι πρότεινος ο Νίκος διεκπαιρέωναι τηλεφωνικά ότι χρειαζόμουν, υπήρξε καλός φίλος και συμπατριώτης όπως και ο κ. Παράσχος.
Φίλε Νίκο στην τελευταία μας συνάντηση μου έλεγες ότι σύντομα τελειώνης και θα έλθης Χανιά........τώρα θλίβομαι με αυτά τα νέα που έμαθα....
ʼς είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζη, και όλα τα καλά λόγια που γράφθηκαν σε αυτήν την σελίδα από όλους αυτούς που σε γνώρισαν να είναι βάλσαμο στον πόνο τον δικό σου ανθρώπων, διότι ήσουν "ΚΑΛΟΣ", αλλά πρώτα από όλα "ΑΝΘΡΩΠΟΣ".
Υ.Γ. Γιά μένα τα χιλιόμετρα εμπόδιο δεν είναι,
μου φτάνη που ΄σαι στην καρδιά
Παντοτινέ μου Φίλε!!!
Γειά σου φίλε, Γιάννης Χανιά.