Καλησπέρα και από μένα!!! Θα προσπαθήσω να σου απαντήσω μια προς μια τις ερωτήσεις σου:
1) Το μοντέλο είναι πλαστικό και είναι περίπου 34 εκ. μήκος (χωρίς τη βάση - μαζί με τη βάση είναι 45 εκ.)
2) Τα βελτιωτικά είναι προϊόντα που (συνήθως) κατασκευάζονται από εταιρίες άλλες, από αυτές που παράγουν τα μοντέλα. Τα βελτιωτικά για τα πλοία, συνήθως είναι από μέταλλο (μπρούτζο ή άλλο) το οποίο έχει επεξεργαστεί χημικά βάσει κάποιου γραφιστικού σχεδίου. Αυτά είναι τα λεγόμενα φωτοχαραγμένα (στα ...ελληνικά photo etched). Ο σκοπός τους είναι ότι κάνουν δυνατή την αναπαράσταση λεπτομερειών που δεν είναι δυνατόν να αναπαραχθούν σε πλαστικό λόγω της φύσης του (π.χ. τα ρέλια σε τόσο μικρή κλίμακα).
3) Η θάλασσα είναι δικής μου κατασκευής και εδώ:
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,25274.msg517784.html#msg517784, μπορείς να δεις ένα step by step της κατασκευής της
4) Για τη σημαία (αλλά και τις σβάστικες): Όπως είχα γράψει και στο δικό σου ποστ, (όλοι) οι μοντελιστές, προσπαθούμε να αναπαραστήσουμε υπό κλίμακα, κάτι που υπήρξε με βάση αυτό το ιστορικό πρότυπο. Η χρήση συμβόλων (σβάστικες, ερυθροί αστέρες, κλπ.), σε καμία περίπτωση δεν καταδεικνύει πολιτική τοποθέτηση (φυσικά, ανεξάρτητα από τις όποιες πεποιθήσεις έχει ο καθένας). Στη Γερμανία όμως ειδικά, η χρήση της σβάστικας είναι ποινικό αδίκημα, οπότε καλά έκανες και δεν τις έβαλες στο δικό σου, μάλλον θα σου δημιουργούσε προβλήματα.
5) Προσωπικά, σε όσες φωτογραφίες έχω δει, τα πυροβόλα (όλων των πλοίων) είναι είτε σε οριζόντια θέση, είτε με κάποια κλίση προς τα πάνω. Αυτό που αναφέρεις για τα εκτός μάχης (εκτός και αν με το "εκτός μάχης" εννοείς ότι έχει "φάει πολύ ξύλο"), δεν το έχω συναντήσει πουθενά (από την άλλη όμως, ούτε εγώ έχω κάποια σχέση με το Ναυτικό).
6) Το κίτρινο στους πύργους, είναι μια συζήτηση που δεν έχει τελειώσει ακόμα, από το 1941 που ξεκίνησε. Εγώ το χρησιμοποίησα, αφενός γιατί μου άρεσε και αφετέρου εφόσον αναφέρεται, πιστεύω ότι δεν με απομακρύνει από την όποια ιστορική ακρίβεια

ΔΚ