Αποστολέας Θέμα: Bismarck 1/700 Trumpeter  (Αναγνώστηκε 4751 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Blackbeard

• Scale 1/48
  • *
    • modeldisplaycases
Απ: Bismarck 1/700 Trumpeter
« Απάντηση #25 στις: Οκτωβρίου 16, 2013, 03:49:58 μμ »
Κώστα για να φθάσει στο σημείο να αυτοβυθιστεί προηγήθηκαν οι καταστροφές που του προξένησε το swordfrish και το έκαναν ουσιαστικά ανήμπορο να εμπλακεί σε μάχη...
Παναγιώτη είναι απείρως οικονομικότερο να φτιάξεις με μπετό ένα παράκτιο πυροβολείο παρά να φτιάξεις ενα τέρας που θα πάρει μαζί του και εκατοντάδες ψυχές... το Τιρπιτζ καλά έκανε την δουλειά του στα φιόρδ μόνο που αυτά έγιναν η παγίδα του λόγω μεγέθους... όσο για το Μπισμαρκ που δεν είχε φίλια αεροπορική κάλυψη... στα λόγια μου έρχεσαι... ένα τέρας που θέλει και την μισή Λουφτβάφε ή ΡΑΦ ή όποια άλλη για να το προστατεύει...
Και το Χουντ ήταν το καμάρι του στόλου και με την πρώτη μπαταριά, πάρτο να κάνει παρέα στα λαυράκια και τις κουτσομούρες...

Κι ο Γιαμαμότο μάλλον τα λεφτά που κόστισαν σκεφτόταν και τα υπερπροστάτευε  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #26 στις: Οκτωβρίου 16, 2013, 03:51:08 μμ »
Το Graf Spee αυτοβυθίστηκε επίσης και μάλλον ήταν βαρύ καταδρομικό.Τα Achilles,Αjax και Exeter που προσπάθησαν να το σταματήσουν,κακόπαθαν  ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #27 στις: Οκτωβρίου 16, 2013, 03:52:27 μμ »
 ::ontopic:: ::ontopic:: ::ontopic::

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ - Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
« Απάντηση #28 στις: Οκτωβρίου 16, 2013, 04:05:55 μμ »
Μπορείτε να την κάνετε εδώ αυτή την κουβέντα.  ::arrowred:: http://www.modelclub.gr/forums/index.php/board,124.0.html
::nospam:: ::ontopic:: ::ontopic:: ::ontopic::

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #29 στις: Οκτωβρίου 16, 2013, 05:59:38 μμ »
Μάκη: Αν και προσωπικά, δεν έχω αντίρρηση να χωριστεί το θέμα, δεν με ενοχλεί καθόλου το να συνεχιστεί εδώ, αν δεν είναι πρόβλημα

O Γιώργος έχει δίκιο: εκεί βυθίστηκε και το Yamashiro (που μου διέφυγε πριν), όταν το πολέμησαν επτά (!!!) αμερικανικά θωρηκτά. Οπότε όντως ήταν δύο οι ναυμαχίες θωρηκτών στον Ειρηνικό. Επίσης δίκιο έχει και ο Νίκος σχετικά με τον λόγο κόστους/απόδοσης, τα θωρηκτά γενικώς, ήταν μάλλον τραγικά (και εγώ το βιολί μου) "πεταμένα λεφτά"

Από την άλλη μεριά βέβαια ήταν (τα περισσότερα τουλάχιστον - κάποια αμερικάνικα και γιαπωνέζικα εξαιρούνται  :mrgreen:) πανέμορφα καράβια.

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος Blackbeard

• Scale 1/48
  • *
    • modeldisplaycases
« Απάντηση #30 στις: Οκτωβρίου 16, 2013, 06:38:21 μμ »
Παράθεση
Από την άλλη μεριά βέβαια ήταν (τα περισσότερα τουλάχιστον - κάποια αμερικάνικα και γιαπωνέζικα εξαιρούνται  :mrgreen:) πανέμορφα καράβια.

Φυσικά και δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω στο οτι ήταν πανέμορφα καράβια ... έτσι και τα λεφτά όσων αγοράζουν τέτοια κιτ, δεν είναι καθόλου πεταμένα  :wink:

Αποσυνδεδεμένος Chemist

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #31 στις: Οκτωβρίου 20, 2013, 06:58:33 μμ »
Dimitris 72 καλησπέρα.

Είδα προσεκτικά τη δουλειά σου στο Bismarck της Trumpeter και πολύ μου άρεσε.
Λύσε μου, αν θέλεις, μερικές απορίες
1. Από τι υλικά είναι κατασκευασμένο και ποιες είναι οι διαστάσεις του μοντέλου ?.
2. Αναφέρεις για βελτιωτικό Voyager. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό ?.
3. Η θάλασσα είναι ανάγλυφη? Προβλέπεται από το kit ή είναι προσωπική σου επιλογή?
4. Σχετικά με την σημαία βλέπω ότι έβαλες την πραγματική του σημαία με τον αγκυλωτό και μάλλον αυτό είναι το σωστό σε μια δουλειά μοντελισμού. Εγώ δεν το έκανα στο δικό μου Bismarck. Αν σου πω ότι την εποχή που το έκανα εργαζόμουν σε Γερμανική Εταιρία στις εγκαταστάσεις της οποίας και εκτέθηκε τελικά το μοντέλο μου, τότε θα καταλάβεις την δυσκολία που είχα.
5. Σχετικά με τα μεγάλα κανόνια. Νομίζω ότι έχουν σωστή κλίση (προς τα επάνω). Αν δεις το δικό μου έχουν κλίση προς τα κάτω και αυτό δεν ήταν επιλογή μου. Ο τρόπος που τα κανόνια κούμπωναν στον πυργίσκο έδινε de facto κλίση προς τα κάτω. Σε συζητήσεις με φίλους για το σημείο αυτό διατυπώθηκε η άποψη ότι τα πολεμικά πλοία εκτός μάχης έχουν τα κανόνια με ελαφρά κλίση προς τα κάτω. Δεν υπηρέτησα στο ναυτικό και δεν το ξέρω.
6. Σχετικά με τα χρώματα στο σχέδιο της Amati δεν υπάρχει κίτρινο στα κανόνια ούτε μαύρο. Αλλά δεν το συζητάω, ακολουθούμε το σχέδιο του κατασκευαστή.

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Chemist

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #32 στις: Οκτωβρίου 20, 2013, 07:42:02 μμ »
Καλησπέρα και από μένα!!! Θα προσπαθήσω να σου απαντήσω μια προς μια τις ερωτήσεις σου:

1) Το μοντέλο είναι πλαστικό και είναι περίπου 34 εκ. μήκος (χωρίς τη βάση - μαζί με τη βάση είναι 45 εκ.)
2) Τα βελτιωτικά είναι προϊόντα που (συνήθως) κατασκευάζονται από εταιρίες άλλες, από αυτές που παράγουν τα μοντέλα. Τα βελτιωτικά για τα πλοία, συνήθως είναι από μέταλλο (μπρούτζο ή άλλο) το οποίο έχει επεξεργαστεί χημικά βάσει κάποιου γραφιστικού σχεδίου. Αυτά είναι τα λεγόμενα φωτοχαραγμένα (στα ...ελληνικά photo etched). Ο σκοπός τους είναι ότι κάνουν δυνατή την αναπαράσταση λεπτομερειών που δεν είναι δυνατόν να αναπαραχθούν σε πλαστικό λόγω της φύσης του (π.χ. τα ρέλια σε τόσο μικρή κλίμακα).
3) Η θάλασσα είναι δικής μου κατασκευής και εδώ:http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,25274.msg517784.html#msg517784, μπορείς να δεις ένα step by step της κατασκευής της
4) Για τη σημαία (αλλά και τις σβάστικες): Όπως είχα γράψει και στο δικό σου ποστ, (όλοι) οι μοντελιστές, προσπαθούμε να αναπαραστήσουμε υπό κλίμακα, κάτι που υπήρξε με βάση αυτό το ιστορικό πρότυπο. Η χρήση συμβόλων (σβάστικες, ερυθροί αστέρες, κλπ.), σε καμία περίπτωση δεν καταδεικνύει πολιτική τοποθέτηση (φυσικά, ανεξάρτητα από τις όποιες πεποιθήσεις έχει ο καθένας). Στη Γερμανία όμως ειδικά, η χρήση της σβάστικας είναι ποινικό αδίκημα, οπότε καλά έκανες και δεν τις έβαλες στο δικό σου, μάλλον θα σου δημιουργούσε προβλήματα.
5) Προσωπικά, σε όσες φωτογραφίες έχω δει, τα πυροβόλα (όλων των πλοίων) είναι είτε σε οριζόντια θέση, είτε με κάποια κλίση προς τα πάνω. Αυτό που αναφέρεις για τα εκτός μάχης (εκτός και αν με το "εκτός μάχης" εννοείς ότι έχει "φάει πολύ ξύλο"), δεν το έχω συναντήσει πουθενά (από την άλλη όμως, ούτε εγώ έχω κάποια σχέση με το Ναυτικό).
6) Το κίτρινο στους πύργους, είναι μια συζήτηση που δεν έχει τελειώσει ακόμα, από το 1941 που ξεκίνησε. Εγώ το χρησιμοποίησα, αφενός γιατί μου άρεσε και αφετέρου εφόσον αναφέρεται, πιστεύω ότι δεν με απομακρύνει από την όποια ιστορική ακρίβεια
 ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος trelomontelakias

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Σαλαμινα
« Απάντηση #33 στις: Οκτωβρίου 26, 2013, 08:38:35 μμ »
Σχετικα με το 4 αυτος ειναι ο λογος που καποιες εταιριες (revell) δεν κανουν αναπαρασταση του αγκυλοτου σταυρου στις χαλκομανιες τους?Αυτο ομως δεν ειναι ανευθηνο απο πλευρας της εταιριας μιας και δεν σου δινει την δυνατοτητα να κατασκευασεις ενα αληθοφανες και πιστο μοντελο?Πραγμα για το οποιο εχεις επιλεξει (αγορασει) ενα κιτ!Επισης ετσι σε αναγκαζει να αυτοσχεδιασεις ή να αγορασεις κατι εξτρα!Ρωταω γιατι παντα το ειχα απορια...
Κατά φαντασίαν επιδέξιος!!!

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #34 στις: Οκτωβρίου 26, 2013, 08:52:21 μμ »
Σχετικα με το 4 αυτος ειναι ο λογος που καποιες εταιριες (revell) δεν κανουν αναπαρασταση του αγκυλοτου σταυρου στις χαλκομανιες τους?Αυτο ομως δεν ειναι ανευθηνο απο πλευρας της εταιριας μιας και δεν σου δινει την δυνατοτητα να κατασκευασεις ενα αληθοφανες και πιστο μοντελο?Πραγμα για το οποιο εχεις επιλεξει (αγορασει) ενα κιτ!Επισης ετσι σε αναγκαζει να αυτοσχεδιασεις ή να αγορασεις κατι εξτρα!Ρωταω γιατι παντα το ειχα απορια...
Στη Γερμανία ακόμα και η απλή επίδειξη ναζιστικών συμβόλων είναι παράνομη. Ως εκ τούτου οι γερμανικές εταιρείες (πχ Revell) δε μπορούν να τυπώσουν και να διανήμουν τέτοια σύμβολα. Η μπάλα παίρνει και εταιρείες που θέλουν να πουλήσουν στη Γερμανία αλλά δεν είναι γερμανικές και έτσι σιγά σιγά οι σβάστικες εξαφανίστηκαν, τουλάχιστον από τα μοντέλα των "μεγάλων".
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Tags: