Καλημέρα σε όλους...
Disclaimer: δεν ευθύνομαι για τυχόν καρδιακά, εγκεφαλικά και "ωωωωωωχχχχχ το μάτι μου".
Σας παραθέτω φωτό του πρώτου μου τελειωμένου μοντέλου μετά από 4,5 χρόνια το οποίο παρά τα κουλά του και τα λάθη μου το αφιερώνω στην ενός έτους και κάτι ψιλά κορούλα μου.
Φωτό από κατασκευαστικό δεν υπάρχουν γιατί κράσαρε ο δίσκος.
Είναι η πρώτη μου προσπάθεια βαψίματος με αερογράφο, πολλαπλών μασκαρισμάτων και wash.
Αφού έχετε φτάσει να διαβάζετε σε αυτό το σημείο ας απαριθμήσω τα λάθη μου:
- Έκανα προσπάθεια να κάνω paneling. Απέτυχα. Το αποτέλεσμα το βλέπετε στη διαφορετική υφή του χρώματος αλλά όχι σαν διαφορετικό χρώμα. Έκανα λάθος να βάψω πρώτα τα panels χωρίς μασκάρισμα αλλά με ελεύθερο χέρι. Το αποτέλεσμα ήταν όταν περάστηκε το βασικό, εκεί όπου υπήρχε χρώμα εκτός πάνελ το βασικό να αποκτήσει την υφή του χρώματος του panel.
- Το wash στις φωλιές το θεωρώ αποτυχημένο. Τα σκέλη τα μαύρισα σχεδόν ολόκληρα, όπως και τις ζάντες, αν και πιστεύω ότι διορθώνονται.
- Απέτυχα στο σωστό μασκάρισμα του λευκού. Αυτό φαίνεται στην αριστερή μεριά του μοντέλου όπου φαίνεται άσπρο πάνω από το κόκκινο της χαλκομανίας.
- Η έλικα έχει υφή πορτοκαλιού.
- Η αντιθαμβωτική είναι γυαλιστερή αλλά θα διορθωθεί με ματ βερνίκι.
- Δεν είχα το αποτέλεσμα που ήθελα με το βερνίκι που το πέρασα με πινέλο. Σε κάποια σημεία μου έχτισε και εκεί έχω cracks στο βερνίκι, όχι στο χρώμα.
- Το wash στην επιφάνεια του μοντέλου αλλού είναι εντάξει και αλλού είναι καταστροφή. Τα σημεία της καταστροφής μπορεί να τα δείτε στα σημεία των χαλκομανιών.
Και πάμε στο θέμα των χαλκομανιών. Η Academy έκανε επιεικώς απαράδεκτη δουλειά σε αυτό τον τομέα
. Οι χαλκομανίες έχουν λάθος διαστάσεις στα γράμματα και στις τράπουλες, λάθος χρώμα στο Down for Double (έπρεπε να είναι άσπρο) και είναι στραβοτυπωμένες. Επίσης στις οδηγίες είναι λάθος η τοποθέτηση των εθνοσήμων. Στο θέμα της εφαρμογής... μπορεί να έφταιξα εγώ, μπορεί να φταίει η Academy. Κανένα από τα ζουμιά δεν έκανε δουλειά πάνω τους. Παραήταν ευαίσθητες και τελικά μερικές δεν έκατσαν καλά. Το αποτέλεσμα ήταν το wash να μπεί κάτω από αυτές σε κάποια σημεία (κυρίως στο ρύγχος όπου κόπηκαν σε δυο τρία σημεία και μετα βίας ήρθαν στα ίσα τους).
Το μοντέλο κατέβηκε όπως το βλέπετε στην IPMS και μάλλον ήταν το χειρότερο αεροσκάφος (αν όχι και μοντέλο γενικότερα
). Έχει κάποιες ελλείψεις οι οποίες θα γίνουν εν καιρώ (προβολέας στην φωλεά, δύο καθρεπτών στο αλεξίνεμο, ένας αισθητήρας στην πτέρυγα).
Τα λάθη μου τα απαρίθμησα, άλλα ίσως λόγω απειρίας δεν τα έχω δει ακόμη, οπότε παρακαλώ τα φώτα σας για το πως θα με διορθώσω.
Ευχαριστώ,
Μαθιός