Αποστολέας Θέμα: Διαφορες μεταξυ αραιωτικου και διαλυτικου  (Αναγνώστηκε 1161 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος orck

• .
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: .
Διαφορες μεταξυ αραιωτικου και διαλυτικου
« στις: Οκτωβρίου 24, 2013, 04:10:46 μμ »
Επειτα απο την αναγνωση αυτης της απαντησης εδω, http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,23111.msg559806.html#msg559806 και αφου ειχα δει το βιντεο απο τους φιλους στην Καρδτσα εδω,

Εχω την παρακατω ερωτηση. Ποια η διαφορα μεταξυ αραιωτικου και διαλυτικου;

Που χρησιμοποιω το ενα και που το αλλο;

Πρακτικα παραδειγματα μπορουμε να δωσουμε; Εχω υποψην μου τα παρακατω υλικα, Χρωματα ακρυλικα Vallejo, Χρωματα σμαλτο Humbrol, Χρωματα ακρυλικα Gunze/Tamyia, Στοκος, Mr Surfacer
.

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
Απ: Διαφορες μεταξυ αραιωτικου και διαλυτικου
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 24, 2013, 05:22:42 μμ »
Εαν ψεκασεις χρώμα tamiya αραιωμενο με Χ-27 και κατόπιν με AZAX θα σου βγεί το ίδιο?? Και εαν όχι, γιατί???

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
Απ: Διαφορες μεταξυ αραιωτικου και διαλυτικου
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 24, 2013, 06:21:45 μμ »
Εαν ψεκασεις χρώμα tamiya αραιωμενο με Χ-27 και κατόπιν με AZAX θα σου βγεί το ίδιο?? Και εαν όχι, γιατί???
Aμφιβαλω ρε Γιαννο αν εχεις καταλαβει και εσυ τι εχεις γραψει... Λοιπον,αραιωτικο κανονικα (και λεω κανονικα γιατι μπορει καποιος να λεει αραιωτικο και να εννοει διαλυτικο) ειναι ενα υγρο που σκοπο εχει να μεταβαλει την πυκνοτητα της χρωστικης του χρωματος και οχι το ιξωδες! Αυτο πρακτικα σημαινει οτι το χρωμα γινεται πιο διαφανες. Τετοιο προιον απο τις μοντελιστικες εταιριες βγαζει μονο η Vallejo (και η Italeri που στην ουσια ειναι τα ιδια χρωματα) και μαλιστα το αναφερει ως thinner κατι που φυσικα ειναι λαθος, μια και εχει ακριβως την ιδια πυκνοτητα με το χρωμα. Το τι ειναι διαλυτικο πιστευω οτι ολοι το γνωριζουμε και δεν χρειαζεται αναλυση.

Tags: