Αποστολέας Θέμα: Salmson 2A2 - GasPatch Models 1/48  (Αναγνώστηκε 8931 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος vags

• Βαγγέλης Βασιλόπουλος IPMS 611
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Καρέας Αθήνα
  • Modelling Race Unlimited
Salmson 2A2 - GasPatch Models 1/48
« στις: Οκτωβρίου 22, 2013, 11:48:31 μμ »

Ίσως είναι μόνο λίγοι όσοι δεν γνωρίζουν ότι η ίδρυση της πρώτης ελληνικής εταιρείας παραγωγής injection κιτ και όχι μόνο, είναι πλέον γεγονός!

Η Gaspatch Models του Κώστα Πατσαρού και του συνεργάτη του Θανάση Μ. (http://www.gaspatchmodels.com) δραστηριοποιείται τα τελευταία δύο χρόνια τόσο στην παραγωγή διαφόρων αξεσουάρ για αεροσκάφη όσο και στις προσπάθειες δημιουργίας πλήρων κιτ της κατηγορίας injection - μαζικής παραγωγής.

Οι προσπάθειες αυτές απέδωσαν καρπούς καθώς το πρώτο ελληνικό injection κιτ είναι επίσης γεγονός!
Το Salmson 2A2 βρίσκεται ήδη σε παραγωγή με τρεις διαφορετικές εκδόσεις και με την έννοια του "πλήρους κιτ" να είναι περισσότερο ακριβής από ποτέ...

Με τις ευλογίες του Κώστα και χάριν της μοντελιστικής μας σύμπνοιας μου δίνεται εδώ η ευκαιρία να σας παρουσιάσω ανεπίσημα το κιτ του Salmson στην 1/48 πριν ακόμα αυτό αρχίσει να διατίθεται στη αγορά, ικανοποιώντας έτσι τουλάχιστον την περιέργεια όλων μας:
Σημείωση: οι φωτογραφίες προέρχονται από τα μοντέλα προ-παραγωγής και επίδειξης.

Περισσότερα από 200 κομμάτια injection και 50 photo-etched κατατάσσουν το Salmson στην κατηγορία των υπερ-λεπτομερών κιτ. Μην βιαστείτε όμως να το "βαφτίσετε" ως δύσκολο ή τουλάχιστον δυσκολότερο από τον εγγενή βαθμό δυσκολίας των διπλάνων, καθώς το engineering είναι άψογο, όπως και η εφαρμογή, σε σημείο ορισμένα κομμάτια να στηρίζονται χωρίς κόλλα, ενώ η ποιότητα πλαστικού και το φυλλάδιο οδηγιών είναι από τα καλύτερα που έχω δει. Υπάρχει ακόμα και κλίνη συναρμολόγησης (jig) για την σωστή τοποθέτηση των πτερύγων κάτι που εκτός από καινοτομία αποτελεί και χειροπιαστή απόδειξη ότι το κιτ αυτό δημιουργήθηκε από μοντελιστή προς μοντελιστές.

Αρκετά από τα κομμάτια του κιτ είναι πολύ λεπτά για τα feeds των πλαισίων και χρειάζονται προσεκτικό κόψιμο & καθαρισμό αλλά αυτό είναι το τίμημα που πληρώνουμε για την αληθοφάνεια. Η λεπτομέρεια είναι σε κάθε σημείο του κιτ άπλετη, εντός κλίμακας και εξαιρετικής απόδοσης. Πολλά πλαστικά κομμάτια είναι εφάμιλλα ή και καλύτερα από photo-etched όπως για παράδειγμα το propeller boss και οι γρίλλιες εξαερισμού, πίσω από τον κινητήρα. Οι φωτογραφίες αποθαρύνουν τον οποιονδήποτε από το να με χαρακτηρίσει υπερβολικό.

Τα χείλη εκφυγής των πτερύγων είναι εντός κλίμακας χωρίς να χρειάζεται καμία απολύτως επέμβαση από τον μοντελιστή. Τα δε πτερύγια κλίσης μπορούν να τοποθετηθούν σε διαφορετικές γωνίες αλλά όχι εκτός των λειτουργικών ορίων των πραγματικών ενώ ακόμα και τα διάκενα με την πτέρυγα είναι απολύτως "αεροπορικά"! Γενικά το κιτ έχει μια "αύρα" αεροσκάφους που ανεβάζει σφόδρα την αληθοφάνεια με ένα σωστό βάψιμο. Κάτι τέτοιο ειδικά στα μοντέλα α/φων του Α' Π.Π. είναι εξαιρετικό πλεονέκτημα καθώς ήταν σχετικά λεπτεπίλεπτες πτητικές μηχανές.

Τέσσερα από τα σημεία που πρέπει να επέμβει ο μοντελιστής στα κιτ διπλάνων είναι συνήθως ο κινητήρας, το scarf ring, ο οπλισμός και τα στυλίδια, χρησιμοποιώντας είτε after market προϊόντα είτε ιδιοκατασκευές. Στο Salmson δεν χρειάζεται. Τα στυλίδια είναι στο σωστό πάχος και πακτώνονται στις πτέρυγες σε βαθειές υποδοχές. Τα δε κεντρικά (cabane struts) εδράζονται βαθειά στην άτρακτο (όπως στο πραγματικό) και η ενιαία άνω πτέρυγα ισορροπεί επάνω τους τέλεια πριν κολληθεί. Για τα υπόλοιπα οι φωτογραφίες αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα.

Ευτυχώς η ποιότητα του κιτ σε όλα τα στοιχεία του είναι τέτοια που εξαφανίζει κάθε υπόνοια υποκειμενικής εύνοιας λόγω της φιλίας μου με τον Κώστα. Έμελλε πάντως το πρώτο ελληνικό injection να είναι και ένα από τα καλύτερα κιτ διπλάνων (τουλάχιστον) που έχουν παραχθεί ποτέ. Είναι ένα SD-SFB (Super Detailed - Straight From the Box). Δύο μόνο προϊόντα after market μπορούν να το βελτιώσουν και αυτά προέρχονται από την ίδια την GasPatch... Πρόκειται για τα turnbuckle και για την σειρά με τα πολυβόλα (που είναι ελάχιστα καλύτερα λόγω 3-D). Ευχάριστη ειρωνία. Δεν είναι;

Για καλή μας τύχη έπεται GasPatch Models συνέχεια.
Περισσότερα για το Salmson όταν θα έρθουν τα κιτ παραγωγής και θα αρχίσουν να διατίθενται οπότε και θα ξεκινήσω την κατασκευή της γιαπωνέζικης έκδοσης.

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
Απ: Salmson 2A2 - GasPatch Models 1/48
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 23, 2013, 12:20:14 πμ »
Γίνεται Ελληνικό το αεροσκάφος; (άσχετος γαρ....)

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 23, 2013, 12:25:00 πμ »
 :arrow: απ' όσο ξέρω, δεν γίνεται Ελληνικό
 :?: από βιβλιογραφία, τι υπάρχει για το εν λόγω ?
 ::arrowred:: καλές πωλήσεις Κώστα  :!:  τη ...δήλωση-υπόσχεσή μου την άκουσες το Σάββατο .....
με αυτά που είδα εδώ .....  θα την εκπληρώσω ...ASAP !!!
 ::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Παύλος Τσέκας

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Πεύκη
  • IPMS 706
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 23, 2013, 12:39:47 πμ »
Κώστα, συγχαρητήρια για το καταπληκτικό ΕΛΛΗΝΙΚΟ κίτ! Πρόκειται για το καλύτερο κιτ ΑΠΠ και ένα απο τα καλύτερα κιτς στην 1/48...και δεν υπερβάλλω!

Βαγγέλη ευχαριστούμε για την παρουσίαση και τις περιγραφικότατες φωτό (...τα ρέστα μου!  :wink:).

Μάλλον είχαμε το late type, δηλαδή μία απο τις εκδόσεις που δίνει η GasPatch. Όποιος έχει φωτό και λοιπές πληροφορίες (...που τέτοια τύχη!) μπορεί να το φτιάξει ελληνικό όπως αυτό υπηρέτησε  :?: στον μεσοπόλεμο.
"Με την βοήθειαν του Θεού, τας ευχάς του Βασιλέως μας και εν ονόματι του Δικαίου, πλέω μεθ' ορμής ακαθέκτου και με την πεποίθησιν της νίκης κατά του εχθρού του Γένους."   

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 23, 2013, 12:44:11 πμ »
Γίνεται Ελληνικό το αεροσκάφος; (άσχετος γαρ....)

Γίνεται Ελληνικό αλλά απ'όσο ξέρω δεν υπάρχουν στοιχεία,φωτό κλπ....

Να ευχηθώ με την σειρά μου καλή επιτυχία στην GasPatch.
Κατάφεραν να βγάλουν το καλύτερο μέχρι σήμερα κιτ του Α'ΠΠ στην 1/48 και γενικά ένα από τα καλύτερα μοντέλα αεροσκαφών που έχω δει.

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 23, 2013, 12:52:46 πμ »
Καλή επιτυχία στον Κώστα και στο Θανάση. ʼντε με το καλό το επόμενο :!:
Χίλια μπράβο για την εξαίρετη (και πολλή απ' ότι ξέρω) δουλειά τους.

Ευχαριστούμε Βαγγέλη για την παρουσίαση :wink:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 23, 2013, 07:51:09 πμ »
Ευχομαι καλή επιτυχία και καλές πωλήσεις να έχετε !Ειμαι σίγουρος οτι η ποιότητα της δουλειά σας θα αναγνωριστέι και θα συζητηθεί από όλους ....Πιστευω οτι τέτοια κιτ είναι διαφήμηση για την Ελλάδα και τον Ελληνα μοντελιστή.Συγχαρητήρια!

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 23, 2013, 07:56:45 πμ »
Και μόλις η Wingnut Wings απέκτησε ισχυρότατο ανταγωνισμό! Καλές πωλήσεις, το μοντέλο δείχνει απλά απίστευτο.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 23, 2013, 08:23:35 πμ »
Δηλαδή,
υπάρχουν αναφορές οτι στην Ελλάδα, "υπηρέτησαν" κάποια Late
αλλά δεν υπάρχουν φωτό ?
πουυπάρχουν αυτές οι αναφορές ?
επίσης (το ξαναρώτησα), υπάρχει κάποιο βιβλίο για να βοηθησει οποιον το προσπαθησει ?
ευχαριστώ εκ των προτέρων
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Δόξας Ιωάννης

• Scale 1/35
  • *
  • Ότι και να κάνεις, κάνε το σωστά!
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 23, 2013, 09:25:19 πμ »
Συγχαρητήρια και από μένα Κώστα γι΄αυτό το τολμηρό σου εγχείρημα και καλές πωλήσεις. Από την πολύ όμορφη παρουσίαση του Βαγγέλη και την προσωπική μου πρώτη "επαφή" που είχα με το μοντέλο, οι εντυπώσεις μου είναι οι καλύτερες τόσο για την ποσότητα και την ποιότητα της λεπτομέρειας των κομματιών του kit, όσο και την καθαρότητα τους, περιλαμβάνοντας πολύ όμορφα  photo-etched και σήματα με αρκετές επιλογές.
Σίγουρα μια αξιέπαινη προσπάθεια που πρέπει να στηριχθεί (όσο είναι δυνατόν από εμάς), όπως και κάθε άλλη ελληνική προσπάθεια σε αυτές τις δύσκολες εποχές που ζούμε!

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 23, 2013, 09:27:52 πμ »
Είμαι και εγώ από τους τυχερούς που έχουν δει διά ζώσης το κιτ. Παρά την παροιμιώδη ασχετοσύνη μου στα αεροπλάνα (και δη στα διπλάνα)  :oops:, μπορώ να βεβαιώσω ότι το Salmson είναι το καλύτερο Injection κιτ που έχω δει!!!! Ο Κώστας και ο Θανάσης, έχουν κάνει απίστευτη δουλειά. Πιστεύω ότι όλοι μας πρέπει να είμαστε περήφανοι που το πρώτο Ελληνικό πλαστικό κιτ, είναι και το καλύτερο. Με δεδομένα το πρωτότυπο του θέματος και την ποιότητα του κιτ (μέχρι και εγώ σκέφτομαι να το φτιάξω), θεωρώ τυχερούς όσους ασχολούνται με 48άρια διπλάνα.

ʼντε και στο επόμενο!!!!

Παίδες, καλές πωλήσεις και καλή συνέχεια με μοντέλα αυτού του επιπέδου  ::salut::

ΔΚ

ΥΓ: Και κάτι που δεν σχολίασε ο Βαγγέλης (γνωστός άσχετος και με επανειλημμένες παροτρύνσεις να τα παρατήσει ::glossa::): Οι χαλκομανίες που συνοδεύουν το κιτ: Τέλεια εκτύπωση, πληρότητα και ακρίβεια στις διαστάσεις και τα χρώματά τους και παρα πολύ λεπτές

Αποσυνδεδεμένος Blackbeard

• Scale 1/48
  • *
    • modeldisplaycases
« Απάντηση #11 στις: Οκτωβρίου 23, 2013, 09:41:32 πμ »
Ζαλίστηκα...
Δεν χρειάζεται να είμαι σχετικός (που δεν είμαι) για να διακρίνω την λεπτομέρεια του κιτ... και φυσικά το μεράκι των ανθρώπων που κρύβεται πίσω της...
Μπράβο... πολλά μπράβο.

Αποσυνδεδεμένος Θάνος_79

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΕΛΛΑΣ - ΓΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ
  • ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ
« Απάντηση #12 στις: Οκτωβρίου 23, 2013, 09:58:50 πμ »
Πολλά μπράβο....

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους.

Το κίτ σε προκαλεί απλά να το φτιάξεις.

Με το καλό και η συνέχεια....

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #13 στις: Οκτωβρίου 23, 2013, 10:05:22 πμ »
Πολλά συγχαρητήρια και καλές πωλήσεις! Πραγματικά πολύ καλή δουλειά και πολύ τολμηρό ξεκίνημα. Φυσικά και θα το πάρω το μοντέλο αυτό παρόλο που δεν είμαι φαν ούτε των διπλάνων ούτε της 1/48. Εντυπωσιακή λεπτομέρεια!

Αποσυνδεδεμένος ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ελλαδιστάν
« Απάντηση #14 στις: Οκτωβρίου 23, 2013, 10:12:44 πμ »
Συγχαρητήρια και καλές πωλήσεις και από μένα!!!! Δείχνει υπέροχο, και υπεπλήρες κιτ.

Πάντα με επιτυχίες.  :wink: :D

Απόστολος  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος sotiris

• Aρχικατής Πρωτοσύγγελος και Πάπας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Μέσ'το άρμα θα καούμε!
« Απάντηση #15 στις: Οκτωβρίου 23, 2013, 10:35:22 πμ »
Γίνεται Ελληνικό αλλά απ'όσο ξέρω δεν υπάρχουν στοιχεία,φωτό κλπ....

Να ευχηθώ με την σειρά μου καλή επιτυχία στην GasPatch.
Κατάφεραν να βγάλουν το καλύτερο μέχρι σήμερα κιτ του Α'ΠΠ στην 1/48 και γενικά ένα από τα καλύτερα μοντέλα αεροσκαφών που έχω δει.

Για τα Ελληνικα Salmson υπαρχει μια και μονο φωτογραφια αλλα και αυτη δεν δειχνει πολλα πραγματα ,η εν λογω φωτο εχει δημοσιευθει στο πανσπανιο πλεον  πονημα της ΠΑ "Αεροσκαφη της ΠΑ"

Αποσυνδεδεμένος Theios Nontas

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #16 στις: Οκτωβρίου 23, 2013, 11:35:42 πμ »
Συγχαρητήρια και εύχομαι αυτό να είναι το ξεκίνημα μια επιτυχημένης προσπάθειας, Καιρός ήταν...
Διεθνώς το κιτ σίγουρα θα προκαλέσει αίσθηση, καλές πωλήσεις και καλή συνέχεια.

Περί Ελληνικού:
η μοναδική μέχρι σήμερα ευρισκόμενη φωτο είναι αυτή:

Γαλλική  παραλλαγή, διακρίνεται ο αριθμός "1" στο πλάι της ατράκτου και τα εθνόσημα πρέπει να ήταν στις ίδιες θέσεις με τα Γαλλικά. Πιθανώς τα διάφορα στένσιλ να ήταν γραμμένα στα Ελληνικά. Με ένα τέτοιο βάψιμο οι πιθανότητες να είναι κάποιος σωστός είναι πάνω απο 95%   :wink:
Τα υπόλοιπα διακρίνονται στην φωτογραφία
Η ιστορία τους στην Ελλάδα ήταν τουλάχιστον εξωφρενική και χρήζει σοβαρής ιστορικής διερεύνησης.

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Äéá÷åéñéóôçò
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
« Απάντηση #17 στις: Οκτωβρίου 23, 2013, 11:36:13 πμ »
Συγχαρητήρια και απο μενα και καλη πορεία του κιτ στις παγκόσμιες αγορές.

Συγχαρητήρια και στο Βαγγέλη για την πρώτη παρουσίαση του κιτ στο MC ...  μιλάμε δλδ για ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ 

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #18 στις: Οκτωβρίου 23, 2013, 01:11:01 μμ »
Πρόκειται απλά για το καλύτερο injection κιτ αεροπλάνου που έχω δει ποτέ μου! Όταν το δείτε από κοντά, θα καταλάβετε και εσείς...
Πολλά συγχαρηστήρια στον Κώστα και τον Θανάση και καλές πωλήσεις!

Αποσυνδεδεμένος Παύλος Τσέκας

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Πεύκη
  • IPMS 706
« Απάντηση #19 στις: Οκτωβρίου 23, 2013, 01:52:46 μμ »
Δηλαδή,
υπάρχουν αναφορές οτι στην Ελλάδα, "υπηρέτησαν" κάποια Late
αλλά δεν υπάρχουν φωτό ?
πουυπάρχουν αυτές οι αναφορές ?
επίσης (το ξαναρώτησα), υπάρχει κάποιο βιβλίο για να βοηθησει οποιον το προσπαθησει ?
ευχαριστώ εκ των προτέρων
Σ.Σ.

Πρόεδρε, σπεύδω να απαντήσω (...είδες σέβας εεεε;)

Τα περί ελληνικής υπηρεσίας τα απάντησε ο Theios Nontas (...και ίσως είναι το μοναδικό, γνωστό, υλικό).
Βιβλιογραφία, το παρακάτω Datafile:

και δυο-τρείς άλλοι (ειδικοί) τίτλοι. Το αεροσκάφος μπορεί να είναι λίγο πολύ άγνωστο στο ευρύτερο κοινό, πάντος υπηρέτησε σε μεγάλους αριθμούς στην Γαλλική(φυσικά), Αμερικανική, Πολωνική και Ιαπωνική άεροπορία. Συμπερασματικά, η υπάρχουσα βιβλιογραφία και το net είναι επαρκή.
"Με την βοήθειαν του Θεού, τας ευχάς του Βασιλέως μας και εν ονόματι του Δικαίου, πλέω μεθ' ορμής ακαθέκτου και με την πεποίθησιν της νίκης κατά του εχθρού του Γένους."   

Αποσυνδεδεμένος vags

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #20 στις: Οκτωβρίου 23, 2013, 02:16:04 μμ »

ΔΚ

ΥΓ: Και κάτι που δεν σχολίασε ο Βαγγέλης (γνωστός άσχετος και με επανειλημμένες παροτρύνσεις να τα παρατήσει ::glossa::): Οι χαλκομανίες που συνοδεύουν το κιτ: Τέλεια εκτύπωση, πληρότητα και ακρίβεια στις διαστάσεις και τα χρώματά τους και παρα πολύ λεπτές

Είπα να αφήσω και κάτι για καμιά πιο εκτενή ή/και επίσημη κριτική, κανένα κατασκευαστικό άρθρο κλπ. ʼλλωστε υπάρχουν και πολλά άλλα που δεν έγραψα για το κιτ αλλά εσύ εκεί Δημητράκη... να το στάξεις το φαρμάκι σου. Φαντάσου τι έχει να γίνει όταν θα αρχίσω να ποστάρω το κατασκευαστικό του Salmson... ::MP5::

Σχετικά με τα ελληνικά α/φη: είναι κρίμα που ένα τόσο σπάνιο θέμα στερείται περεταίρω ιστορικών και φωτογραφικών αναφορών σχετικά με την (όποια) δράση του στην ΠΑ. Είμαι σίγουρος πως αν υπήρχαν περισσότερα στοιχεία, μια ελληνική έκδοση θα είχε συμπεριληφθεί στην γκάμα. Ποιός ξέρει όμως, ίσως ο ντόρος με το κιτ να φέρει στο φως νέα στοιχεία.

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #21 στις: Οκτωβρίου 23, 2013, 02:24:26 μμ »
 ::spam_emoticon:: ::spam_emoticon:: ::spam_emoticon::

Spoiler (hover to show)

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος pink_panzer

• "Αυτοί που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα, εκνευρίζουν εμάς που τα ξέρουμε"
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κολόμβε, .... την περιέργειά σου
  • "Αν τα λάθη διδάσκουν, τότε έχω φοβερή μόρφωση"
« Απάντηση #22 στις: Οκτωβρίου 23, 2013, 02:39:09 μμ »
Ευχομαι καλή επιτυχία και καλές πωλήσεις να έχετε κι απο μένα.
Σίγουρα θα πρέπει να στηρίξουμε αυτή τη προσπάθεια και με χαρά θα περιμένω τη κυκλοφορία του στην αγορά.
Όπως ανέφερε και ο Σωτήρης ,12 διθέσια στον αριθμό salmson 2A2 αποκτήθηκαν από τη Γαλλία κατά τη διάρκεια του μεσοπολέμου.
Αναφέρεται ότι κατά τις δοκιμές τους διαπιστώθηκε ότι δε μπορούσαν να ανυψωθούν σε υψόμετρο άνω των 50μέτρων και ότι καταστράφηκαν μέσα στα κουτιά τους.
Μέχρι στιγμής μόνο η παραπάνω φωτό είναι γνωστή.
Από βιβλιογραφία υπάρχει και αυτή ,με φανταστικά σχέδια και φωτό,αλλά δυστυχώς δε περιλαμβάνει φωτό ή στοιχεία κάποιου Ελληνικού.
Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος vags

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #23 στις: Οκτωβρίου 24, 2013, 09:32:41 πμ »
Έχουμε νεώτερα από το "μέτωπο" Salmson:

Το κιτ άρχισε να συσκευάζεται στα γραφεία της Gaspatch Models και πολύ σύντομα θα διατίθεται στην αγορά:

Θα υπάρχει διαθέσιμο και στην προσεχή δική μας έκθεση IPMS όπως δήλωσε ο ιθύνων νους του όλου εγχειρήματος κ. Κώστας Πατσαρός:

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #24 στις: Οκτωβρίου 24, 2013, 09:47:17 πμ »
Πότε θα αρχίσει να δέχεται παραγγελίες το site;

Tags: salmson