Αποστολέας Θέμα: Churchill Mk.III - Italeri/Esci 1/72  (Αναγνώστηκε 5643 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Αρης
    • My photo Gallery
Churchill Mk.III - Italeri/Esci 1/72
« στις: Οκτωβρίου 16, 2013, 03:38:19 πμ »

Είπα να μπω και εγώ με κάτι χαλαρό σε αυτά τα 2 week που έμειναν για την ολοκλήρωση του British Steel. Ήθελα να μπω με πλοίο αλλά δε το προλαβαίνω ούτε με σφαίρες.
Spoiler (hover to show)

3:30 ώρες μέχρι στιγμής για καθάρισμα πλαστικού,dry fiting,googling κτλπ.Τα ελατήρια δε τα έκλεισα ακόμη για βαφτούν σε άλλο χρώμα από τη παραλλαγή.

1ο μου τανκ σαν ενήλικας ήθελα να ρωτήσω αν χρειαζόμαστε κάτι σε σκρατσ που δεν έχει το κιτ ή είναι λάθος. Την τρύπα στον γάντζο μπροστά την άνοιξα (δε φαίνεται το κομμάτι στις φώτο).
Αυτό το  walkaround εδώ http://www.primeportal.net/tanks/dmitry_kiyatkin/churchill_mkiii/index.php?Page=2 μετράει ή είναι αναπαλαιωμένο και δε κάνει για ref;

Αποσυνδεδεμένος spits22(Panayotis Dim.)

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ιλιον- Αθηνα
  • mud 50%- salt water 50%
Απ: Churchill Mk.III - Italeri/Esci 1/72
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 16, 2013, 03:54:17 πμ »
http://misc.kitreview.com/armourreviews/churchilliiireviewgp_1.htm
με βαση αυτο ,το κιτ μαλλον δεν θελει τιποτα.ωραια επιλογη.καλη αρχη!

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 16, 2013, 04:01:54 πμ »
Ωραία, σε ευχαριστώ!

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 16, 2013, 10:03:10 πμ »
Ποτέ δεν μπορεί να με χαλάσει ένα επιπλόν Churchill  :mrgreen:
Το κιτ (αν και παμπάλαιο), είναι γενικά πολύ καλό, όσον αφορά στις διαστάσεις του. Το πυροβόλο όμως θέλει πέταμα και αντικατάσταση με άλλο (κατά προτίμηση μεταλλικό). Θα σε ταλαιπωρήσουν ο πύργος και τα καλύμματα των ερπυστριών. Ειδικά αυτά τα τελευταία, έχουν ένα sink mark, σε ένα πολύ δύσκολο σημείο, ενώ και η εφαρμογή τους είναι για  ::cry2::. Το  sink mark, ωστόσο να το αποφύγεις με αυτό τον τρόπο:

Θα πρέπει επίσης, να αλλάξεις τις άκρες των εξατμίσεων (δες τις φωτογραφίες στο λινκ που παραθέτεις). Το άρμα (από μια γρήγορη ματιά στις φωτό) φαίνεται να είναι εντάξει για referrence.

Τα MkIII, έπαιξαν Αφρική, Ιταλία και Ρωσία. Τι σκέφτεσαι να το κάνεις???  ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 16, 2013, 11:50:59 πμ »
Γεια χαρά Δημήτρη,σε ευχαριστώ πολύ για την αναλυτική απάντηση ,Το σινκ μαρκ δηλαδή είναι στο σημείο που αφαιρέθηκε ο προφυλακτήρας,μάλιστα.Θα δω τι μπορώ να κάνω για αυτό αλλά και τα υπόλοιπα που ανέφερες . ::salut:: ::salut::

Οσο για εθνικότητα δεν έχω αποφασίσει ακόμη.Θα το κάνω κάτι με τα ντεκάλ που δίνει κιτ και κάτι σε όχι σκούρο πράσινο ώστε να φαίνεται λίγο το κιτ  ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 16, 2013, 10:34:40 μμ »

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 17, 2013, 12:10:11 πμ »
O σωλήνας. Πρόσεξε μόνο: στο πραγματικό, υπήρχαν δύο και όχι ένας
Η τρύπα στον πύργο είναι για τον όλμο καπνογόνων και το εξάρτημα δίπλα της είναι το περισκόπιο του πυροβολητή

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 17, 2013, 01:39:17 πμ »
Ενδιαφέρων όλα αυτά σε ευχαριστώ και πάλι για τα ιδιαίτερα.Θα κοιτάξω κάνα δικό σου Churchill για βοήθεια.
Στα πλαϊνά "κουτιά" που κρέμονται από τους προφυλακτήρες έχεις βάλει σίτες,σκρατσιά και αυτό;
Άλλοι πάλι βλέπω στην 1/35 τα κλείνουνε με καπάκι.Είναι ανάλογα τη μονάδα αυτό ε;

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 17, 2013, 08:19:51 πμ »
Όχι, αυτά είναι οι εισαγωγές αέρα για τον κινητήρα (και τις δίνει το κιτ). Αν προσέξεις, όποτε υπάρχει καπάκι πάνω τους, αυτό είναι (πάντοτε) καμπυλωμένο, για να συνεχίσει να μπαίνει αέρας.
Και κάτι ακόμα: επειδή δεν θα το κάνεις πράσινο, αν το κάνεις Β. Αφρική, ΔΕΝ μπορείς να κόψεις το κάλυμμα της ερπύστριας. Θα πρέπει αναγκαστικά, να προσπαθήσεις να εξαφανίσεις το....διαβόητο sink mark.
 ::salut::
ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 18, 2013, 12:44:46 πμ »
Σε ευχαριστώ και πάλι,το καπάκι που δίνει η ιταλερι ειναι χαλια.Βασικά και καλά σίτες ειναι.To σκούρο πράσσινο απέκλεισα όχι το  olive drab οπότε έχω ελπίδες? ::glossa::

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 18, 2013, 09:46:19 πμ »
Σε ευχαριστώ και πάλι,το καπάκι που δίνει η ιταλερι ειναι χαλια.Βασικά και καλά σίτες ειναι.To σκούρο πράσσινο απέκλεισα όχι το  olive drab οπότε έχω ελπίδες? ::glossa::

Tο καλούπι είναι παλιό της ESCI και είναι από το 1975. Καπάκια από ότι θυμάμαι δεν δίνει ::dontknow::, αλλά δίνει μια απομίμιση σίτας, η οποία είναι πολύ καλή (στη φωτογραφία που σου έχω βάλει, δεν έχω χρησιμοποιήσει σίτα, αλλά το κομμάτι του κιτ).

Σχετικά με το χρώμα: Τα Mk III, πολέμησαν στη Διέππη (πιθανότατα βαμμένα με SCC2), στην Αφρική (βαμμένα με Light Sand και SCC2), στη Ρωσία (βαμμένα με 4ΒΟ), στην Ιταλία (βαμμένα είτε με SCC2, είτε με SCC15 - ανάλογα την περίοδο), ενώ πολύ λίγα πολέμησαν στην Β. Ευρώπη (βαμμένα με SCC15).

To SCC2, είναι κάτι σαν Dark Earth, το 4ΒΟ είναι το ρώσικο πράσινο και το SCC15 είναι το αγγλικό Olive Drab. Πες μας με χρώματα ποιάς εταιρίας προτίθεσαι να το βάψεις για να σου πω αντιστοιχίες  ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
« Απάντηση #11 στις: Οκτωβρίου 18, 2013, 11:16:52 πμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος spits22(Panayotis Dim.)

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ιλιον- Αθηνα
  • mud 50%- salt water 50%
« Απάντηση #12 στις: Οκτωβρίου 18, 2013, 01:20:07 μμ »
τα Sherman που εφταναν μεσω Περσιας ριχνονταν στη μαχη απ ευθειας μετα το ξεφορτωμα οποτε μαλλον χλωμο να καθονταν να τα ξαναβαψουν απο πανω απο το OD us .Παγιδα παντως , μαλλον παιζει κ αναλογα με την εκδοση του Μ4 και το σημειο ξεφορτωματος. ισως αν εβαφαν καποια με 4ΒΟ να εβαφαν αυτα που πηγαιναν μεσω Μουρμανσκ ?  ::dontknow::

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #13 στις: Οκτωβρίου 18, 2013, 02:35:36 μμ »
Spoiler (hover to show)

Και ναι και όχι!!! Ο Παναγιώτης δίνει μια (σωστή) εκδοχή. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχουν (<καλύτερα, εγώ δεν έχω>) στοιχεία. Ωστόσο, όσα μοντέλα έχω δει (και από ...Θεούληδες όπως ο Ζάλογκα, οποίος είναι γενικά πολύ "ψαγμένος"), είναι βαμμένα με ένα αρκετά σκούρο πράσινο, που δεν θυμίζει το βρεττανικό OD. Να σημειώσω επίσης ότι τα Churchill Mk III παρήχθησαν χοντρικά, την εποχή που άλλαζε το βασικό χρώμα των άγγλων από καφέ σε SCC15. Αυτό έκανε και όλους τους μοντελιστές να βάφουν τα Churchill της Kingforce Στο Αλαμέιν, με Sand και πράσινο. Εδώ και δυο - τρία χρόνια μόλις, ο Mike Starmer, στοιχειοθέτησε υπέρ του καφέ για τα συγκεκριμένα (και η Dragon έβγαλε το 72άρι της με καφέ στο box art).

Γενικώς το θέμα είναι νεφελώδες και οι επιλογές που πρότεινα είναι (νομίζω) οι "ασφαλέστερες"  ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #14 στις: Οκτωβρίου 19, 2013, 09:42:57 μμ »
Wikipedia εισαι Δημήτρη.
Από χρώματα Olive drab έχω: xf-62 tamiya kai h-304 gunze. Μπορώ να παίξω με αυτά για μια απο τις παραλλαγές που δίνει στο κιτ; (δες 1ο ποστ εχω φωτο). Η Normandy June44 έχει olive drab.

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #15 στις: Οκτωβρίου 19, 2013, 10:56:17 μμ »
ΑΑ και κάτι ακόμη αν κάνω chipping τι χρώμα θα αποκαλύπτετε από κάτω; Ενα γκρι για δήθεν πριμερ που τα ρίχνανε ή ένα μεταλλικό;

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #16 στις: Οκτωβρίου 20, 2013, 02:53:16 πμ »
Να μην κάνεις chipping!!! Εκτός πολύ ειδικών περιπτώσεων, το chipping είναι τελείως υποθετική φθορά και είναι (άλλη) μια υπερβολή της Ισπανικής σχολής μοντελισμού.
Αναφορικά με τα χρώματα:
Εγώ βάφω τα "πράσινα" αγγλικά, με Vallejo Russian Uniform (!!!). Το αντίστοιχο χρώμα σε Humbrol είναι το 159. Ο Στάρμερ, είναι γκουρού στα βρετανικά χρώματα, αλλά οι μίξεις που δίνει αφορούν στην 1:1. Αν υπολογίσεις το λεγόμενο scale effect, με το 159 σκέτο, είσαι εντάξει, σύμφωνα με την εναλλακτική μίξη του δίνει ο Στάρμερ (8Χ159 + 1Χ33). Το khaki drab της Tamiya (που θα έπρεπε να είναι το σωστό), μου φαίνεται πολύ γκρι και δεν μου αρέσει, ενώ το αντίστοιχο Gunze δεν το ξέρω.

Όπως λέει ο Στάρμερ, το αγγλικό με το αμερικάνικο OD, ήταν παρόμοια όταν ήταν φρέσκα. Όταν πάλιωναν, το μεν αγγλικό πήγαινε προς το πράσινο, ενώ το αμερικάνικο είτε προς το καφέ, είτε προς το γκρι  ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #17 στις: Οκτωβρίου 22, 2013, 01:44:34 πμ »
Μερικές Photos από τις εργασίες.

Για να το κλείσω θα πρέπει να αποφασίσω τι χρώμα θα βαφτεί ώστε να βάψω και το εσωτερικό των ερπυστριών.Δημήτρη σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες .Αν δε βρω το humbrol θα πρέπει να φτιάξω ένα με αυτά που έχω ή να πάω σε μία ερημή τελικά!

Στα πλαϊνά της ερπύστριας δεν έχει καλυφτεί το κυκλικό panel.Απλά μειώθηκε το βάθος.Το εξόγκωμα όμως λίγο πιο δεξιά έχει εξαλειφθεί.
Η κάνη του πύργου αντι/κε με μια μεταλλική στο περίπου.Τελικά τη μπροστινή ταινία την αφαίρεσα και θα περαστεί άλλη.Από στοκαρίσματα θέλει δουλειά ακόμη.

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #18 στις: Οκτωβρίου 22, 2013, 03:08:03 πμ »
Παραθέτω και αυτά να υπάρχουν.Προτάσεις για scc15 με Tamiya.
http://www.network54.com/Forum/47208/thread/1175634108/Matching+British+SCC15+With+Tamiya+Acrylics

και ένα ωραίο άρθρο για το us olive drab.
http://www.militarymodelling.com/news/article/olive-drab/4536/

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #19 στις: Οκτωβρίου 22, 2013, 09:02:25 πμ »
Καλά το πας!!! Μόνη ένσταση, το πυροβόλο. Μου φαίνεται κοντό και χοντρό. Καλύτερα να το αλλάξεις. Μπορείς να κόψεις το πυροβόλο του κιτ στο σημείο που σταματάει το κωνικό μέρος του και να προσθέσεις το υπόλοιπο με κάποιο rod, (ακόμα και από Evergreen). Αυτού του τύπου το πυροβόλο (6pdr Ordnance Quick Firing Mk III) όμως, "έπαιξε" μόνο σε αυτά που πήγαν αρχικά στην Β. Αφρική (μόλις 12 άρματα) και σε αυτά που δόθηκαν στη Ρωσία. Στη συνέχεια, αντικαταστάθηκε από το 6pdr Ordnance Quick Firing Mk V, που είχε περισσότερα διαμετρήματα, καλύτερη διατρητική ικανότητα και είχε (τις περισσότερες φορές) αντίβαρο μπροστά. Αν λοιπόν πας για OD βάψιμο, θέλεις άλλο πυροβόλο (προσωπικά θα σου πρότεινα αυτό της RB Models (http://www.rbmodel.com/index.php?action=products&cat=c_bm&sub=72B).

Σου παραθέτω δύο φωτό (από τα δικά μου), για να δεις τις διαφορές στα πυροβόλα. Το ερημί (Mk III) έχει το OQF Mk III (και λάθος βάψιμο με το πρασινάκι του :evil:) ενώ το SCC15 (Mk IV), έχει το OQF Mk V:

Επίσης, δεν ήταν απαραίτητο να βάλεις στόκο στην πλαϊνή πόρτα - το στρογγυλό βαθούλωμα υπήρχε και στην πραγματικότητα (τώρα τι ρόλο βάραγε, ο Θεός και το τρικυμισμένο του Άγγλου το ξέρουν) ::glossa::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #20 στις: Οκτωβρίου 22, 2013, 12:02:15 μμ »
Παράθεση
Αυτού του τύπου το πυροβόλο (6pdr Ordnance Quick Firing Mk III) όμως, "έπαιξε" μόνο σε αυτά που πήγαν αρχικά στην Β. Αφρική (μόλις 12 άρματα) και σε αυτά που δόθηκαν στη Ρωσία.
A για αυτό τη πάτησα; κοιτούσα αυτό για ref

που είναι ρώσικο.Πήρα 2 πυροβόλα από το σιτε που παράθεσες   ::thanks_smilie:: και ξύλοσα το δικό μου.Πήγα να κάνω σκρατσιά όπως έιπες αλλά δεν έχω rod και τεντωμένη μπατονέτα μαραγκιάζει σαν αγγούρι.  :lol:
Βλέποντας καλύτερα τις photos σου είδα οτι επίσης το μικρο πυροβόλο πάνω στο πύργο το έχω ανάποδα,διορθώθηκε και αυτό.

Παράθεση
Επίσης, δεν ήταν απαραίτητο να βάλεις στόκο στην πλαϊνή πόρτα - το στρογγυλό βαθούλωμα υπήρχε και στην πραγματικότητα (τώρα τι ρόλο βάραγε, ο Θεός και το τρικυμισμένο του Άγγλου το ξέρουν)

Ναι,ναι δε το κάλυψα τελείως απλά μίκρυνα το βαθος γιατί στο πραγματικό είναι σα πάνελ και οχι βαθούλωμα.Από ότι ξέρω από εκεί περνούσαν το φλιτζανάκι με τον καφέ για τον οδηγό  στα σύνορα ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #21 στις: Οκτωβρίου 24, 2013, 02:36:59 πμ »
για χρώματα ακόμη δε βγήκα να κοιτάξω οπότε του δίνω στοκό-πριμερό-τριψιματάκιια.

Αποσυνδεδεμένος VF23

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Volos
  • modelclub.gr
« Απάντηση #22 στις: Οκτωβρίου 24, 2013, 08:51:50 μμ »
Ωραία υπομονετική δουλειά και απίστευτη παρουσίαση.. ::salut::
Πολύ υπομονή βρε αδερφέ με τα στοκαρίσματα..
Της Kingforce θα γίνει?

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #23 στις: Οκτωβρίου 24, 2013, 11:10:52 μμ »
Σε ευχαριστώ,Δε ξέρω ακόμη.

Δε βρήκα τα χρώματα που χρειάζονται για ένα scc15 έδω στο μοντελάδικ οπότε ή φτιάχνω μόνος χρώμα και πάει για Normady 1944 ή ρωτάμε τον Δημήτρη τη χρώμα ήταν τα της Kingforce και πάει σε ερημή.

Στην α περιπτωση θα παίξω να φτιάξω μια απόχρωση κοντά σε αυτό μιας και όσα είχα βρει σε 1/35 (από mk.III) ο Δημήτρης τα είδε Λάθος.

Αποσυνδεδεμένος VF23

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Volos
  • modelclub.gr
« Απάντηση #24 στις: Οκτωβρίου 24, 2013, 11:14:29 μμ »
Θα ανεβάσω κι εγώ με το SCC2 να δούμε αν είναι κοντά..

Tags: