Αποστολέας Θέμα: Επιλογη αερογραφου  (Αναγνώστηκε 6541 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
Απ: Επιλογη αερογραφου
« Απάντηση #25 στις: Οκτωβρίου 15, 2013, 05:43:41 μμ »
   Νομιζω πως κατεληξα τελικα ( με την αμεριστη βοηθεια του CROW )..Θα αγορασω το "σκυλι"  patriot μαζι με ενα conversion kit 0,3 mm για να καλυψω μεγαλη γκαμα ψεκασματων.

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #26 στις: Οκτωβρίου 29, 2013, 04:51:18 μμ »
   Λοιπον,μολις παρελαβα τον πατριοτ εξ αμερικης και σα παιδι και εγω ειπα να μοιραστω τη χαρα μου !! ::glossa::
Στο θεμα μας...ο αερογραφος ηρθε μεσα σε 6 μερες απο τη παραγγελια και ενω μεσολαβουσε και το 3ημερο της 28ης...!!!
Η συσκευασια ειναι απο σκληρο μαυρο πλαστικο και μεσα εχει τον αερογραφο,φυλλο οδηγιων και ενα κοντεινερ με εξτρα μπεκακι.
Η αισθηση που δινει το εργαλειο ειναι της πολυ στιβαρης κατασκευης ( κατι ηξερε ο crow που τον ειπε σκυλο ),το μπεκ ειναι τυπου σταγονας και μοιαζει "αθανατο" ενω σε κανενα σημειο δεν φαινεται να υπαρχει μεταλλικο κομματι με πολυ μικρο παχος ωστε να φθαρει αμεσα,ενω στην ιδια νοοοτροπια ειναι τα σπειρωματα.Μου αρεσε επισης η ελλειψη o-ring απο τα σημεια που θα περασουν διαλυτικα στο μελλον(και μιας και εχω τη δυνατοτητα να ψεκαζω σε πολυ καλα αεριζομενο χωρo) για μενα η ελλειψη ο-ring  σημαινει οτι το νιτρο θα φροντιζει να εχω τον αερογραφο παντα τσιλικο...!
Το μονο "τρομακτικο"σημειο ειναι οτι η βελονα εξεχει ελαφρα απο την ακρη του spray regulator που αυξανει το ρισκο αν χτυπησει καπου η ακρη του αερογραφου να στραβωσει..Απο οτι ειδα ομως υπαρχει κοιλο spray regulator σαν ανταλλακτικο οποτε θα λυθει και αυτο το ζητημα.
τελος η σκανδαλη δινει πολυ καλη αισθηση χωρις τζογο και ασαφειες...μολις ο φωτισμος βοηθησει θα ανεβασω και το αποτελεσμα επι χαρτου.

Υ.Γ Τον πατριοτ τον εφερα απο την αμερικη με κοστος 71 ευρω μαζι με τα μεταφορικα,ενω ο Badgeroεισαγωγεας θελει 129,90....μα για ποσο αφελεις μας εχουν ???

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Aθηνα
  • Fail to prepare is prepare to fail...
« Απάντηση #27 στις: Οκτωβρίου 29, 2013, 05:20:47 μμ »
ʼντε καλορίζικος......κ εγώ ένα conversion kit 0,3  θα το χτυπήσω κ θα είμαι άνετος μετά! ::salut::
Aλέξανδρος Μαρίνος
FB: AlexSMT
Instagram:alexscalemodeltherapy

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #28 στις: Οκτωβρίου 29, 2013, 05:30:22 μμ »
ʼντε καλορίζικος......κ εγώ ένα conversion kit 0,3  θα το χτυπήσω κ θα είμαι άνετος μετά! ::salut::

Αν παρεις την αποφαση πριν απο μενα,και κανεις την ερευνα σου στειλε μου ενα μηνυμα αν θελεις, μηπως κανουμε πακετο τη παραγγελια.

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Aθηνα
  • Fail to prepare is prepare to fail...
« Απάντηση #29 στις: Οκτωβρίου 29, 2013, 05:31:40 μμ »
Ελήφθη....! :mrgreen: ::salut::
Aλέξανδρος Μαρίνος
FB: AlexSMT
Instagram:alexscalemodeltherapy

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #30 στις: Οκτωβρίου 29, 2013, 05:38:00 μμ »
Στο θεμα της εδω τιμης σε σχεση με την Αμερικη θα ελεγα οτι το σχολοιο ειναι τουλαχιστον αδικο. Οι τιμες των Badger ειναι υψηλες σε ολη την Ευρωπη λογο δασμων.

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #31 στις: Οκτωβρίου 29, 2013, 06:07:28 μμ »
Στο θεμα της εδω τιμης σε σχεση με την Αμερικη θα ελεγα οτι το σχολοιο ειναι τουλαχιστον αδικο. Οι τιμες των Badger ειναι υψηλες σε ολη την Ευρωπη λογο δασμων.

crow με αφορμη την απαντηση σου το εψαξα λιγακι το θεμα,ωστε να ειμαι ενημερος για το μελλον και να μην τη πατησω με καμια αγορα.
τα συμπερασματα ειναι τα εξης...

Για αγορα εμπορικης χρησης που υπερβαινει τα 22 ευρω
  και για αγορα μη εμπορικης χρησης που υπερβαινει τα 45 ευρω ( με τη προυποθεση-ατυχια οτι οι τελωνειακοι θα ασχοληθουν με το μικρο σου κουτακι)  αν η αποστολη εχει γινει με ταχυδρομειο ( usps ) ισχυουν οι παρακατω οροι :

|o «Τέλος εκτελωνισμού»: 8 ευρώ για τα αντικείμενα που εκτελωνίστηκαν και εκδόθηκε Γι'' αυτά τελωνειακή διασάφηση, ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για αντικείμενα επιστολικού ταχυδρομείου ή δέματα.
o «Τέλος διαχείρισης δασμών»: 4 ευρώ, πλέον των τελών εκτελωνισμού, για τα αντικείμενα που εκτελωνίστηκαν και εκδόθηκε Γι'' αυτά τελωνειακή διασάφηση, η οποία δεν είναι «ατελής» αλλά προβλέπει την είσπραξη από τον παραλήπτη τους και την απόδοσή τους στις Τελωνειακές Αρχές δασμών ή φόρων από τα ΕΛΤΑ.
o «Τέλος αναθεώρησης δασμών»: 10 ευρώ πλέον των τελών εκτελωνισμού και των τελών διαχείρισης δασμών μόνο στην περίπτωση που ο παραλήπτης επιθυμεί την αναθεώρηση των δασμών που περιλαμβάνονται στην τελωνειακή διασάφηση για τα αντικείμενα που εκτελωνίστηκαν.

Και για αγορα ανω των 150 ευρω θα προστεθει σε αυτα τα ποσα φ.π.α 23%

και ας κανω ενα μπακαλουπολογισμο...ενα πακετο των 20 πατριοτ θα κοστιζε 1968 δολλαρια με το φπα +22 ευρω τα τελη = 1980 δολλαρια/1437 ευρω...Αρα χοντρικα 70 ευρω ανα αερογραφο..

Το πραμα μπλεκει αρκετα αν το φερεις με courier ( speedex,fedex)

Τέλη εκτελωνισμού από εταιρεία ταχυμεταφορών
o Εργατικά και έξοδα αποθήκευσης ( αδιευκρινιστα και μαλλον δαγκωμα )
o Αμοιβή εκτελωνιστή, που συνήθως ξεκινά από τα 50 - 60EUR και αυξάνει ανάλογα με την αξία του τιμολογίου.
Εναλλακτικά ο παραλήπτης μπορεί να χρησιμοποιήσει δικό του εκτελωνιστή ή να κάνει τον εκτελωνισμό ο ίδιος. Σε αυτή την περίπτωση, δεν πληρώνει αμοιβή εκτελωνιστή στην εταιρεία ταχυμεταφορών, αλλά απαιτείται η «Έκδοση Διατακτικής» με κόστος από 0 ευρώ μέχρι 35 ευρώ, συν το κόστος του τρίτου εκτελωνιστή (αν υπάρξει).
+ το 23% φ.π.α

Εγω αν ημουν εμπορος κοροιδο θα ημουν να το φερω με courier ?
Αρα μαλλον για αφελεις μας εχουν παλι που μας πλασαρουν τους φορους και το τελωνειο..

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #32 στις: Οκτωβρίου 29, 2013, 06:28:33 μμ »
Συγνώμη δηλαδή... Αλλά...
Ούτε κατάστημα έχω ούτε εισαγωγές κάνω.  Έλα όμως στη θέση του εισαγωγέα/καταστηματάρχη.
Τα έξοδα τελωνείου δηλαδή δεν θα έπρεπε να τα προσθέσει στην τιμή;  Δεν είναι λογικό ο τελικός αγοραστής να πληρώσει τον φόρο και τους δασμούς που του αναλογούν;
Κέρδος δεν θα βγάλει;
Οπότε το 70EUR ανά τεμάχιο είναι λίγο άδικος υπολογισμός.  Το θέμα είναι πόσο κέρδος βάζει ο καθένας επιπλέον ώστε να μπορέσει να κάνει απόσβεση της εισαγωγής και το επιπλέον να είναι καθαρό κέρδος.
Και πάλι, θα πουλήσει όλους τους αερογράφους μέσα σε 2-3 μήνες (και λίγο λέω) ώστε να καλύψει αυτό το άνοιγμα των 1980$ όπως αναφέρεις;
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #33 στις: Οκτωβρίου 29, 2013, 06:35:08 μμ »
Συγνώμη δηλαδή... Αλλά...
Ούτε κατάστημα έχω ούτε εισαγωγές κάνω.  Έλα όμως στη θέση του εισαγωγέα/καταστηματάρχη.
Τα έξοδα τελωνείου δηλαδή δεν θα έπρεπε να τα προσθέσει στην τιμή;  Δεν είναι λογικό ο τελικός αγοραστής να πληρώσει τον φόρο και τους δασμούς που του αναλογούν;
Κέρδος δεν θα βγάλει;
Οπότε το 70EUR ανά τεμάχιο είναι λίγο άδικος υπολογισμός.  Το θέμα είναι πόσο κέρδος βάζει ο καθένας επιπλέον ώστε να μπορέσει να κάνει απόσβεση της εισαγωγής και το επιπλέον να είναι καθαρό κέρδος.
Και πάλι, θα πουλήσει όλους τους αερογράφους μέσα σε 2-3 μήνες (και λίγο λέω) ώστε να καλύψει αυτό το άνοιγμα των 1980$ όπως αναφέρεις;

Το 70 ευρω που λεω ειναι ο ενδεικτικος  υπολογισμος του κοστους βαση της νομοθεσιας φορων και δασμων τελωνειου,δεν ειμαι σε θεση να μπω στη πολιτικη κερδους του καθε επιχειρηματια.
ομως συγνωμη και εγω αλλα εισαι προθυμος να πληρωσεις 60 ευρω καπελο για να κοιμαται ησυχος ο καθε εισαγωγεας ?? Αν τους μποικοταραμε ολοι μας ισως να ηταν λιγοτερο το καπελωμα και τοτε να ειχαν και αυτη δουλεια και εμεις να ψωνιζαμε απο αυτους.

Αποσυνδεδεμένος Blackbeard

• Scale 1/48
  • *
    • modeldisplaycases
« Απάντηση #34 στις: Οκτωβρίου 29, 2013, 06:36:51 μμ »
Συγνώμη... αλλά οι μπακαλοϋπολογισμοί σας (ηθελημένα;)  αφήνουν στην απ' έξω το κόστος λειτουργίας ενός καταστήματος...

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #35 στις: Οκτωβρίου 29, 2013, 06:43:01 μμ »

Εμενα σαν αγοραστη τι με απασχολει το κοστος του καταστηματαρχη σε ενοικια,δεκο κλπ ? δεν ειμαι μετοχος του καταστηματος.
Αρα με αυτη τη λογικη ο επιχειρηματιας προτιμαει να μην με εχει καν σαν πελατη απο το να με εχει ευχαριστημενο πελατη ( και ας βγαλει λιγοτερο κερδος ,το οποιο θα το καλυπτε επειδη θα ειχε περισσοτερους πελατες )

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #36 στις: Οκτωβρίου 29, 2013, 06:51:33 μμ »
Και το ξαναπιάσαμε το θέμα των τιμών και μάλιστα με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς... Αφού, αγαπητοί συνάδελφοι, η αγορά είναι ελεύθερη, αγοράζουμε από όπου μας συμφέρει και ο καθένας πουλάει όσο νομίζει πως αντέχει η αγορά, γιατί η κουβέντα και γιατί η διαπίστωση πως μας έπιασαν σεξουαλικώς αυτάρκεις ή όχι; ΤΙΠΟΤΑ δεν είναι υποχρεωτικά, κάνει κάποιος μία σύγκριση τιμών και αποφασίζει, νομίζω πως οι χαρακτηρισμοί μπορούν να λείπουν.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #37 στις: Οκτωβρίου 29, 2013, 06:55:35 μμ »

Δεν μας ειπα σεξουαλικως αυταρκεις  8), αναρωτηθηκα αν μας θεωρουν....
αλλα για χαρη ηρεμιας θα το διορθωσω στα ποστ.

Αποσυνδεδεμένος spits22(Panayotis Dim.)

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ιλιον- Αθηνα
  • mud 50%- salt water 50%
« Απάντηση #38 στις: Οκτωβρίου 29, 2013, 06:59:54 μμ »
καλοριζικο το "εργαλειο" κ ευχομαι να τον ευχαριστηθεις. το θεμα "περιθωριο κερδους " και αισχροκερδειας στην Ελλαδα οσον αφορα καταναλωτικα προϊοντα ειναι μεγαλη κ πονεμενη ιστορια, ας μην το ξεχειλωσουμε αλλο. κ εγω δουλευα πωλητης κ εβλεπα την τιμη ενος ρουχου που αγοραζαμε απο τον προμηθευτη ,στα 35 ευρω. και η τιμη που το πουλαγαμε ηταν 140 ευρω. το μαγαζι πληρωνε ενοικιο στα δυτ.προαστια 480 ευρω το μηνα και ειχε 2 υπαλληλους σκλαβους με 570 ευρω μισθο.σε μαγαζι στη Γαλλια με τριπλασιο ενοικιο και μισθους υπαλληλων επισης τριπλασιους ,το ιδιο ακριβως προιον πωλουνταν 70 ευρω.κ σιγουρα απευθυνοταν κ σε καταναλωτες με μεγαλυτερους μισθους απο οτι εδω.απλα εμεις εδω εχουμε τη νοοτροπια πουλαω λιγοτερα κ ξυριζω κ...ους μια ζωη.Παρόλα αυτα το επιπεδο των μοντελιστικων μαγαζιων που εχουμε ειναι κορυφαιο για μενα και αξιζει να τους στηριζουμε οποτε και οπως μπορουμε. Αν δεν τα ειχαμε κ αυτα ,θα γκρινιαζαμε κ παλι.Κ μην ξεχναμε οτι στα μαγαζια αυτα δουλευουν κ απλοι εργαζομενοι ,ενα μερος των χρηματων που δαπαναμε εκει πηγαινει σε απλες οικογενειες ως μισθος κ οχι μονο στη τσεπη ενος επιχειρηματια

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #39 στις: Οκτωβρίου 29, 2013, 07:07:42 μμ »

Φυσικα και θα στηριξω τα μοντελαδικα μας,μιας και αλλωστε ολοι ειμαστε "φιλοι" εκει μεσα,αλλωστε οι τιμες στα κιτ ειναι και καλυτερες των ευρωπαικων κατστηματων πολλες φορες,ομως σε καποια προιοντα θελουν να μας κανουν το εν λογω ξουρισμα που ανεφερες. Ο αερογραφος αυτος ειναι ενα καλο παραδειγμα.
Α και να μν ξεχαστω...σε ευχαριστω και για τις ευχες σου.

Αποσυνδεδεμένος orck

• .
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: .
« Απάντηση #40 στις: Οκτωβρίου 29, 2013, 08:21:09 μμ »
Ενδιαφερον με αυτη την τιμη, οπως και να το κανουμε ειναι αλλο το ποσο των 130EUR και αλλο των 70EUR. Θα ηθελα εαν ειναι ευκολο να μου δωσεις την σελιδα που αγοραστηκε το συγκεκριμενο μηχανημα. Ισως στο μελλον να χρειαστω κατι καλυτερο χωρις τσιμουχακια.

Spoiler (hover to show)
.

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #41 στις: Οκτωβρίου 29, 2013, 10:09:08 μμ »
Εδω και αρκετη ωρα διαβαζω πραγματα που μου λενε μονο ενα πραγμα. Οτι αυτοι που τα γραφουν δεν εχουν ιδεα τι σημαινει καταστημα στην Ελλαδα! Ο nickemi νομιζω οτι με πολυ απλα λογια απαντησε σε ολους. Για να προλαβω σχολια του τυπου ''κανεις αβαντα στους μαγαζατορες'' απλα θα ηθελα να θυμισω στους παλιοτερους και να πω στους νεοτερους οτι δεν ειναι λιγες οι φορες που τα εχω χωσει για παρομοιο λογο! Με μια βασικη διαφορα,οτι το εκανα οταν πραγματικα υπηρχε λογος και μετα απο ψαξιμο. Ο συγκεκριμενος αερογραφος εχει την ιδια τιμη σε ολη την Ευρωπη. Τι στο καλο,ολοι κλεφτες ειναι? Οχι,απλα ειναι προιον που παραγεται εκτος Ε.Ε. Σε οσους λοιπον δεν εχουν ασχοληθει ποτε με την λειτουργεια καταστηματος στην χωρα μας θα συνηστουσα ψυχραιμια! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #42 στις: Οκτωβρίου 29, 2013, 10:54:28 μμ »
Καλορίζικος ο αερογράφος. Όσο για το εάν είναι φθηνά ή ακριβά, παρόλο που εξωκείλαμε,
συμφωνώ με Νίκο και Δημήτρη. Δεν είναι όλοι οι επιχειρηματίες απατεώνες. Εκτός του εαυτού
τους συντηρούν και υπαλλήλους με οικογένειες. Καλό είναι να κοιτάζουμε την τσέπη μας
αλλά καλύτερο ακόμη και τον διπλανό μας. Γιατί όταν δεν θα έχει δουλειά-Φαί θα έρθει να
πάρει το δικό μας.

Don't feed the Troll.......

Αποσυνδεδεμένος takis

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #43 στις: Οκτωβρίου 30, 2013, 10:07:10 πμ »
αν επιτρεπετε βαλε ενα link απο το καταστημα που το αγορασες

καλοριζικος και φυσικα καλοδουλευτος

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #44 στις: Οκτωβρίου 30, 2013, 10:32:31 πμ »

ευχαριστω για τις ευχες σου και ποσταρω το λινκ απο το e-bay,σε περιπτωση που καταπατω καποιο κανονισμο του φορουμ ζητω προκαταβολικα συγνωμη,και ας το διαγραψει καποιος διαχειριστης.

http://www.ebay.com/itm/Badger-105-Dual-Action-Gravity-Feed-Patriot-Air-Brush-/360651855904?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item53f8869820

Αποσυνδεδεμένος takis

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #45 στις: Οκτωβρίου 30, 2013, 10:41:12 πμ »
thanks

Αποσυνδεδεμένος Δημήτρης Σιόλος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρινιο
  • Δημήτρης Σιόλος-IPMS 1314
« Απάντηση #46 στις: Οκτωβρίου 30, 2013, 01:02:39 μμ »
Θα σε στενοχωρήσω λίγο, αλλά προκειμένου να γλιτώσει κανένας άλλος...

http://www.chicagoairbrushsupply.com/nebapa10.html

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #47 στις: Οκτωβρίου 30, 2013, 02:15:36 μμ »

Εμενα γιατι να με στεναχωρησεις ?Δεν κανω εισαγωγη αερογραφους ουτε ζητησα προμηθεια απο το site που το αγορασα εγω. Για τα 9 ευρω διαφορας ? θα προτιμουσα να στεναχωρησεις οσους θεωρουν θεμιτα τα 130...εμενα απλως με δικαιωνεις...

Αποσυνδεδεμένος Δημήτρης Σιόλος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρινιο
  • Δημήτρης Σιόλος-IPMS 1314
« Απάντηση #48 στις: Οκτωβρίου 30, 2013, 04:21:00 μμ »
Αν είναι μόνο 9 ευρώ άκυρη η στενοχώρια...για τα υπόλοιπα δεν έω να σχολιάσω κάτι, κι εγώ αν έπαιρνα Badger απ'έξω θα τον έπαιρνα, αν έπαιρνα Iwata από εδώ...

Αποσυνδεδεμένος anastassios

• She's so fine, there's no tellin' where the money went
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Σχερία
« Απάντηση #49 στις: Νοεμβρίου 06, 2013, 09:14:46 μμ »
Έχει κανείς τον Badger Renegade Velocity.
Τι γνώμη έχετε;
Φαίνεται καλό εργαλείο. ::dontknow::
 ::salut:: ::salut::
Κοίτα τι ξέθαψα!

Tags: