Αποστολέας Θέμα: F-15J Eagle 1/72 Hasegawa  (Αναγνώστηκε 8709 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος demkoni

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Ξάνθη
  • Στερνή μου γνώση, να σε είχα πρώτα.
Απ: F-15J Eagle 1/72 Hasegawa
« Απάντηση #75 στις: Ιανουαρίου 12, 2014, 12:13:49 πμ »
Ακρυλικό, δυστηχώς. Ακρυλικά και τα απο κάτω του, οπότε... καταλαβαίνεις...

Ήταν στραβό το κλήμα το έφαγε και ο γάιδαρος! :twisted:

Ποιά όρεξη βρε Γιώργο... Ποιός το περίμενε... Από εκείνη την ώρα έχω μαλώσει με όλους στο σπίτι... :D

Δεν πειράζει... Χρειαζόμουν ένα μοντέλο δοκιμών... :lol: θα το συνεχίσω, με σήματα και λάδια όμως μόνο προς εκμάθηση.

Ήδη έβγαλα τις καρτέλες με τα κομμάτια του F-111 και τις χαζεύω, καταστρώνοντας το χρονοδιάγραμμα των εργασιών...
Κωνσταντίνος

Αποσυνδεδεμένος demkoni

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #76 στις: Ιανουαρίου 13, 2014, 12:56:40 πμ »
13/1/2014

Σήμερα αν και αργά, άρχισα την τοποθέτηση των decals, στο πτώμα του γιαπωνέζου...
Έβαλα μόλις 11(!!!) και κουράστηκα!!!  :oops:

Το άτιμο το πτώμα έχει εκατοντάδες και μικροσκοπικά που θέλουν τοποθέτηση!!!
Πράγμα που σημαίνει μπατονέτες, οδοντογλυφίδες και πολύ υπομονή. Οπότε αύριο η συνέχεια... :)

Πολύ καλή εντύπωση μου άφησαν τα Decal Setting και Decal Softening Solution της Badger!!

Το μοναδικό πρόβλημα ήταν το εξής... Τα εθνόσημα του γιαπωνέζου, αποτελούνται από δυο κύκλους, έναν άσπρο και έναν κόκκινο που μπαίνει μέσα στον άσπρο. Προφανώς βιάστηκα, μιας και δεν έπρεπε να τοποθετήσω σήμερα τον κόκκινο κύκλο, οπότε όταν χρησιμοποίησα το Softening Solition το εθνόσημο σούρωσε... Όμως παρατηρώ ότι ήδη μετά από μισή ώρα έχει στρώσει αρκετά.
Στο δεύτερο (δεξί) εθνόσημο δεν έβαλα τόσο πολύ Softening Solution και το πρόβλημα είναι αμελητέο.
Επίσης... Αν μπεί το Softening και μετά, δεν πρέπει ούτε να "κοιτάξεις" το decal, μιας και το πραμικρό άγγιγμα είναι μοιραίο... (Το έμαθα και αυτό!!)

Έτσι για καλή αρχή βάζω φωτό της κάτω πλευράς.

Η πάνω πλευρά έχει γίνει #%~?$^%£ μετά το ατύχημα με το βερνίκι, οπότε δεν σας τη δείχνω ακόμη...
Όμως... Πολύ καλή εντύπωση μου άφησε επίσης και το gloss cote της humbrol το οποίο εφαρμόστηκε με πινέλο και έσωσε αρκετά από την πάνω επιφάνεια... Περιμένω βέβαια ακρυλικό βερνίκι από βδομάδα για να κλείσω τα decals...

Συνεχίζεται...
Κωνσταντίνος

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #77 στις: Ιανουαρίου 13, 2014, 10:23:53 πμ »
Όταν έχεις να βάλεις ένα decal πάνω σε ένα άλλο, το από κάτω πρέπει να έχει στεγνώσει εντελώς αφού το έχεις πρώτα περιποιηθεί κατάλληλα.  Καλό είναι να τα αφήνεις τουλάχιστον 12 ώρες να στεγνώσουν και να κολλήσουν εντελώς.
Το Softening αυτή τη δουλειά κάνει, μαλακώνει το decal.  Η ζάρες είναι ακριβώς ότι πρέπει να γίνει και δεν το αγγίζεις καθόλου. Όταν στεγνώσει εντελώς θα τεντώσει μόνο του και θα ακολουθήσει γράμμωση κλπ.  Γι' αυτό και τα υποκείμενα decals πρέπει να περιποιηθούν χώρια.
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος demkoni

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #78 στις: Ιανουαρίου 13, 2014, 12:14:11 μμ »
Γιώργη σήμερα το πρωί, μετά δηλαδή από 8 ώρες, τα εθνόσημα τα βρήκα οκ. :) στη θέση τους και χωρίς ζάρες.
Τζάμπα στεναχωρήθηκα.

Όταν έκανα μοντελισμό πριν από 25 περίπου χρόνια, δεν είχαμε ούτε Softening, ούτε άλλα τέτοια ξύδια... (Σαν ξίδι μυρίζει πάντως) :lol:. Νεράκι του θεού!!!

Ωραία χρόνια... Ανέμελα!
Κωνσταντίνος

Αποσυνδεδεμένος demkoni

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #79 στις: Φεβρουαρίου 11, 2014, 12:19:42 πμ »
10/2/2014

Συνέχεια της ασέλγειάς μου πάνω στο πτώμα του Ιάπωνα μετά από το συμμάζεμα που του έκανα από την πτώση του βερνικιού πάνω του...

Παραπάνω δεν μπορώ να το συμμαζέψω και για να πω την αλήθεια, δεν έχω πλέον το κουράγιο...

Επίσης τοποθέτηση decals με τα λάθη των οδηγιών να διαδέχεται το ένα το άλλο!! :evil:

Δυστηχώς τα λάθη τα πήρα χαμπάρι μετά και τη χρήση Softening!! :(

Θα δοκιμάσω να ξηλώσω ειδικά τα δυο στα μέταλλα των κινητήρων (που έπρεπε να τοποθετηθούν πιο μπροστά) αύριο. ʼτιμη Hase!!!! :twisted:

ʼτιμε Γιαπωνέζε θα σε τελειώσω τα... ουριαία πτερύγιά σου κάτω να βαράς!!!! :twisted:

Συνεχίζεται...
Κωνσταντίνος

Αποσυνδεδεμένος demkoni

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #80 στις: Μαΐου 14, 2014, 12:14:07 μμ »
Συγνώμη που δεν υπάρχει update εδώ και καιρό.

Οικογενειακές σοβαρές υποθέσεις υγείας με κρατούν μακρυά από την αγαπημένη μου ενασχόληση.

Σας εύχομαι ολόψυχα καλό μόντελινγκ.

Θα επιστρέψω... :)

Συνεχίζεται.
Κωνσταντίνος

Tags: f-15