Αποστολέας Θέμα: Κατασκευή Ελληνικού Nieuport 24 ,1/48  (Αναγνώστηκε 12369 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Theios Nontas

• Scale 1/48
  • *
Απ: 1/48 Κατασκευή Ελληνικού Nieuport 24
« Απάντηση #25 στις: Αυγούστου 11, 2009, 12:08:02 πμ »
Αυτά τα χρώματα σε FS πώς μεταφράζονται; Έχει εντρυφήσει κανείς στις γαλλικές παραλλαγές;
Και με προβληματίζει το εξής: Στα χρώματα παραλλαγής το ανοιχτό καφέ είναι Τan ή  Βeige?  Kαι στις κάτω επιφάνεις δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί Doppen Linen αντί Beige όπως προτείνεται στο σχέδιο;
Eπίσης κοιτώντας το σχέδιο: στη δεξια πλευρά και στο μπροστινό μέρος της ατράκτου προτείνεται ανοιχτό πράσινο. Έτσι όμως η δεξιά πλευρά μένει χωρίς σκούρο πράσινο. Μήπως θα έπρεπε να είναι έτσι;

Το άρθρο στο περιοδικό της ΙPMS απο το οποίο είναι και το σχέδιο δίνει λεπτομερείς οδηγίες για να φτιάξεις τα χρώματα με κωδικούς Humbrol. Σε FS δεν ξέρω αν θα βρείς, μπορείς όμως αν έχεις κέφι να τα φτιάξεις έτσι όπως λέει το άρθρο, να βάψεις δείγματα και με τη βοήθεια του χρωματολόγιου να βρείς τα FS που αντιστοιχούν ή πλησιάζουν.
Κάποτε τα είχα φτιάξει και βγαίνουν πάνω-κάτω όπως αυτά που έχεις βάλει στο σχέδιο σαν αποχρώσεις αλλά λιγότερο ζωηρά.

Συνήθως σε βιβλία για α/φη Α΄ΠΠ οι κωδικοί δίνονται σε χρωματολόγιο Methuen το οποίο απ ότι φαίνεται το έχουν μόνο αυτοί που τα γράφουν διότι απ ότι είχα μάθει παλιά έχει καταργηθεί προ 60ετίας  :roll:

Αποσυνδεδεμένος dtg

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘEΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • FEAR LEADS TO ΑNGER -ANGER LEADS TO HATE -HATE LEA
    • HELLENIC AIR FORCE MODELS
« Απάντηση #26 στις: Αυγούστου 11, 2009, 12:29:29 πμ »
Theie Nonta: E καλά στα περιοδικά αυτά πολλές φορές γίνεται επίδειξη, αλλα ευτυχώς στο δύκτυο υπάρχουν πολλές φώτο από πραγματικά αεροσκάφη της περιόδου (ρέπλικες ή και κάποια σε μουσεία) όπου τα χρώματα φαίνονται καλά και μπορείς να τα φτιάξεις -στο περίπου πάντα. 
Για το χέδιο: δεν πρόκειται σαφώς για ακριβή χρωματική αναπαράσταση. Έγινε πολύ  γρήγορα και μόνο για να φανεί πώς τοποθετούνται τα χρώματα και τα εθνόσημα. Ας περιμένουμε το βάψιμο του κατασκευαστή (Corto)

Αποσυνδεδεμένος Neptun

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #27 στις: Δεκεμβρίου 03, 2009, 01:10:41 πμ »
Καλησπερα σε ολους

Τα χρωματα μπορεις να τα βρεις σε Mister Kit,απο οσο ξερω χρησιμοποιουσαμε τα Γαλλικα  χρωματα της περιοδου
εαν χρησιμοποιησεις τα Mister Kit σου συνιστω να τα αραιωσεις με  οινοπνευμα και Future περιπου 50/50

Νeptun

Αποσυνδεδεμένος Ελιξ-ιριος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3ο σύννεφο δυτικά...
Απ: Κατασκευή Ελληνικού Nieuport 24 ,1/48
« Απάντηση #28 στις: Μαρτίου 24, 2010, 08:27:21 μμ »
Στην 1/72 υπάρχει κίτ του Νιεπόρ 24; (Ισως άργησα λίγο να ρωτήσω εεε;) :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Corto

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: San Mateo, CA
« Απάντηση #29 στις: Μαρτίου 24, 2010, 09:43:02 μμ »
Να'στε πάντα καλά,
Γιάννης (IPMS Hellas 594 - IPMS USA 44615)

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #30 στις: Μαρτίου 25, 2010, 12:06:20 πμ »
Εδώ αυτός λέει ότι το κίτ αυτό βασίζεται στο Νιεπορ 17 της Εσκι. Δηλαδή αν βρώ εκείνο, και του βάλω την ουρά του Νιεπόρ 28 της Ρέβελλ και βάλω και φύλλο πλαστικού στα φτερά έχω Νιεπορ 24;;
Πού θα πάει... δέν θα βγάλει η Ιταλλερι ανατύπωση το καλούπι της Εσκι;

Αποσυνδεδεμένος Corto

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #31 στις: Μαρτίου 25, 2010, 12:11:33 πμ »
Όχι Eλιξιριε, δυστυχώς η ουρα του 28 είναι τελείως διαφορετική από το 24. Έτσι η μετατροπή που περιγράφεις δε γίνεται για ένα σωστό 24. Μονο κάθετο και οριζόντιο σταθερό από 28 είναι τα ίδια. Η άτρακτος καμια σχέση... :(

Επίσης τι παιδεύεσαι με παλιά καλούπια της Εsci για Nieuport 17. Η Eduard έχει ολόφρεσκα και ωραία μοντέλα του τύπου στην 1/72! ::icon_thumright::
Να'στε πάντα καλά,

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #32 στις: Μαρτίου 25, 2010, 12:21:56 πμ »
Aς περιμένουμε λοιπόν την καλή μας Εντουαρτ να βγάλει και το Νιεπορ 24, ή έστω το Νιεπορ 24μπίς. Εγώ με ρητίνες δέν (ξανα)μπλέκω... ::brancard::

Αποσυνδεδεμένος Prodromos

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Melbourne
« Απάντηση #33 στις: Μαρτίου 25, 2010, 02:44:59 πμ »
Elix to kit tis Choroszy na mi to fobase h piotita tous einai para polli kalli, poulao edw sti afstralia ta kit tis Choroszy kai Karaya. H pelates mou mono kalla logia exoune na mou poune yia ta proionda tis Choroszy kai Karaya.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #34 στις: Μαρτίου 25, 2010, 09:56:14 πμ »
Δέν αμφιβάλω, απλά δέν θέλω να γεμίζω τον χώρο μου ανθυγιεινή σκόνη από το τρίψιμο.

Αποσυνδεδεμένος Prodromos

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Melbourne
« Απάντηση #35 στις: Μαρτίου 25, 2010, 01:38:55 μμ »
Corto,

Den xero ean 8a se boi8isw h 8a se berdepsw perisoterw. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Na ti brika sxetika me ellinika Neiport

H proti einai ena color profile yia ti photographia apo Nieuport 24bis stw biblio tis IPMS Ellinika Aeroskafi apo to 1912 ews simera

Defteri mia photo apo ena Nieuport trabigmeni stis Sedes bameno allouminio.

Kai h triti einai pali me Nieuport 24??

Xero oti iparxoune merikes akoma se pallia texi Amnytica 8emata ean tes bro 8a tes kano post.

Αποσυνδεδεμένος Corto

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #36 στις: Μαρτίου 25, 2010, 05:51:58 μμ »
 ::salut:: Πρόδρομε ανέβασε ότι φωτογραφίες έχεις - καλο είναι για γενική ερευνα. Παρεπιπτόντως ανέφερες ότι έχεις προϊόντα της Κaraya - διαθέτεις μήπως το πρόσφατο 1/48 Nieuport της; Δε μπορώ να το βρω πια, έχει εξαντληθεί δυστυχώς.
Να'στε πάντα καλά,

Αποσυνδεδεμένος sthemel

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #37 στις: Απριλίου 11, 2011, 12:46:57 πμ »
Το άρθρο στο περιοδικό της ΙPMS απο το οποίο είναι και το σχέδιο δίνει λεπτομερείς οδηγίες για να φτιάξεις τα χρώματα με κωδικούς Humbrol. Σε FS δεν ξέρω αν θα βρείς, μπορείς όμως αν έχεις κέφι να τα φτιάξεις έτσι όπως λέει το άρθρο, να βάψεις δείγματα και με τη βοήθεια του χρωματολόγιου να βρείς τα FS που αντιστοιχούν ή πλησιάζουν.
Κάποτε τα είχα φτιάξει και βγαίνουν πάνω-κάτω όπως αυτά που έχεις βάλει στο σχέδιο σαν αποχρώσεις αλλά λιγότερο ζωηρά.

Συνήθως σε βιβλία για α/φη Α΄ΠΠ οι κωδικοί δίνονται σε χρωματολόγιο Methuen το οποίο απ ότι φαίνεται το έχουν μόνο αυτοί που τα γράφουν διότι απ ότι είχα μάθει παλιά έχει καταργηθεί προ 60ετίας  :roll:

Καλησπέρα!
Επαναφέρω αυτό το θέμα ένα χρόνο μετά, καθ' ότι κατασκευάζω το συγκεκριμένο Nieuport 24, όμως για ελεύθερη πτήση (λαστιχοκίνητο) και σε κλίμακα με άνοιγμα φτερών τις 13 ίντσες (peanut scale).
Βρίσκομαι στο στάδιο λίγο πριν το βάψιμο και θα ήθελα να ρωτήσω πού μπορώ να βρω το συγκεκριμένο τεύχος του περιοδικού, ώστε να δω τι χρώματα προτείνει.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Σωτήρης

Αποσυνδεδεμένος Corto

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #38 στις: Απριλίου 11, 2011, 01:16:58 πμ »
Εάν αναφέρεσαι στο περιοδικό της IPMS και τα χρώματα που αναφέρει δες στη πρώτη σελίδα του ιδιου θέματος. Στο πρώτο μου post έχω ανεβασμένο το σχέδιο με τα χρώματα από το τεύχος.
Να'στε πάντα καλά,

Αποσυνδεδεμένος sthemel

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #39 στις: Απριλίου 11, 2011, 11:25:14 πμ »
Καλημέρα!
Τον αριθμό του τεύχους έψαχνα...
Να φανταστείς ότι το thread το έχω διαβάσει πολλές φορές...!!!!!  :oops:

Ευχαριστώ πολύ!!

Αποσυνδεδεμένος sceadu

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Μακεδονία
  • 30 χρόνια μαθητευόμενος μοντελιστής
« Απάντηση #40 στις: Ιουλίου 04, 2011, 02:23:38 μμ »
Και δεν είσαι ο μόνος  :lol:

Ξεκίνησα ήδη να κόβω μπάλσα, και ετοιμάζω με λαχτάρα εκείνη την φοβερή σκαλωσιά που θα μου λυσει όλα τα προβλήματα των διπλάνων μου.

Εεεε ρε καλοκαιράκι ανεξοδο που θα βγάλω φέτος  8)

Αποσυνδεδεμένος dtg

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘEΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • FEAR LEADS TO ΑNGER -ANGER LEADS TO HATE -HATE LEA
    • HELLENIC AIR FORCE MODELS
« Απάντηση #41 στις: Φεβρουαρίου 09, 2014, 04:46:19 μμ »
Φίλοι μου, υπάρχει περίπτωση οι 2 φώτ με το Νιουπώρ και το λουλούδι στο ρύγχος, να μην αφορούν στο ίδιοαεροσκάφος; Το ένα έχει ακτινωτούς τοχούς, το άλλο όχι! Επίσης το ένα τριγωνάκι του λουλουδιού στο νιπώρ που φάινεται από πίσω είναι πιο τριγωνικό σε σχέση με το αντίστοιχο στην άλλη φώτο!

Tags: