Αποστολέας Θέμα: Kawanishi N1K1 Ja Shiden Type 11 "George" (Tamiya 1/48)  (Αναγνώστηκε 1313 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
Kawanishi N1K1 Ja Shiden Type 11 "George" (Tamiya 1/48)
« στις: Οκτωβρίου 06, 2013, 01:40:22 μμ »
Το κατασκευαστικό μπορείτε να το δείτε εδώ: http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,27140.msg552788.html
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Με το μαλακό ε... :mrgreen:
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος michalos

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΡΕΘΥΜΝΟ
  • modelclub.gr
Απ: Kawanishi N1K1 Ja Shiden Type 11 "George" (Tamiya 1/48)
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 06, 2013, 04:16:51 μμ »
Στο κατω μερος:
μου αρεσει το σημειο που εβαλες περισοτερο μαυρο σαν καψιμο ή καπνα
Εκεινο που λιγο δεν μου αρεσε ειναι το καφε "λαδι " που φαινεται πιο πισω που σαν να εχει πασαλειματα
Ειμαι αρχαριος και δεν εχω πειρα , οποτε ισως και η γνωμη μου να μετραει λιγοτερο απο τους εμπειρους , κι αυτοι μπορουν να μας πουν την γνωμη τους γιαυτο. ισως αν το πινελο να ακολουθουσε "την φορα του αερα" να φαινοταν πιο ομορφο .
Το επανω μερος απλα καταπληκτικο, ισως λιγο περισοτερα γρατζουνισματα αλλα δεν το χαλαει

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 06, 2013, 05:26:43 μμ »
Ευχαριστώ Μιχάλη.
Μη νομίζεις... Κι' εγώ είναι η πρώτη φορά που κάνω τέτοια βρομίσματα και σίγουρα δεν είναι 100% όπως πρέπει.
Με την λογική της ροής του αέρα τα έκανα όλα. Τώρα δεν ξέρω που εννοείς ακριβώς... Αν εννοείς στην δεξαμενή, εκεί δεν μου βγήκε και τόσο καλό, θέλει να δείξει τα λάδια που πέφτουν από τον κινητήρα.  Αυτά πέφτουν κάθετα από τον κινητήρα όταν είναι σβηστός. Οπότε φαντάσου ότι μόλις τεθεί σε λειτουργία ότι λάδι δεν έχει στεγνώσει ήδη το φυσάει προς τα πίσω η έλικα.
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 07, 2013, 01:14:20 πμ »
Γιώργο οπως το έχεις τωρα είναι μάνα για λίγα λαδάκια με ανοιχτότερο πράσσινο ,εγώ θα το ξέφτιζα παραπάνω στα σημεία που σου είπα ,οπως και να έχει έφτιαξες ένα πολύ ωραίο μοντέλο ...καλή συνέχεια με τα επόμενα!

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 07, 2013, 02:20:22 πμ »
Συμφωνώ με τον καπετάνιο για τα γδαρσίματα που φαίνονται ομοιόμορφα και ισομεγεθή
καθώς και με το Μιχάλη παραπάνω για το overscale τρέξιμο του λαδιού. Λεπτομέρειες
βέβαια καθότι το συνολικό αποτέλεσμα είναι πάρα πολύ καλό.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 07, 2013, 09:22:12 πμ »
Ευχαριστώ παίδες.
Για πρώτη προσπάθεια σίγουρα δεν πλησιάζει καν το τέλειο.  Τα γδαρσίματα τα φοβήθηκα γι' αυτό και σταμάτησα νωρίς.
Για τα λάδια, έχω επιφυλάξεις. Ήταν πολύ βρώμικα τα αεροπλάνα με αερόψυκτους κατά το τέλος του πολέμου.
Να φανταστείτε άλλοι μου είπαν ότι ήθελε κι' άλλο!...
Τα επόμενα θα γίνουν καλύτερα.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 07, 2013, 09:44:49 πμ »
Τα λάδια όντως μπορεί να είναι και λίγα. Απορώ γιατί σας κάνουν εντύπωση, έχετε δει Skyraider; Ειδικά την κοιλιακή εξωτερική δεξαμενή; Λίτρα ολόκληρα έσταζαν πάνω της από τον κινητήρα. Ξαναλέω πως οι κινητήρες της εποχής σχεδιαζόντουσαν να είναι στεγανοί στη θερμοκρασία λειτουργίας, όταν κρύωναν δάκρυζαν, ακόμα και οι καλύτεροι. Προσθέστε σε αυτό και την αδυναμία της ιαπωνικής βιομηχανίας στην παραγωγή ποιοτικών αστεροειδών κινητήρων υψηλής ισχύος, πρόβλημα που καταδίακασε και το Ki-84, συν τα χρόνια προβλήματα ελέγχου ποιότητας και θα δείτε πως οι διαρροές δεν είναι και τρομερές. Ισως είναι και λίγες...

Και για να καταλάβετε ο μύθος λεει πως οι πιλότοι των Skyraider δεν παραλάμβαναν το αεροσκάφος αν η κοιλιακή εξωτερική δεξαμενή ήταν καθαρή. Η πιθανότητα να μην στάζει ο κινητήρας απλά δεν υπήρχε, η πιθανότητα να μην έχει καθόλου λάδια ο κινητήρας ήταν υπαρκτή και σοβαρότατη!

Τέλος να πω πως μετά τον πόλεμο, όταν κάποια ιαπωνικά αεροσκάφη συντηρήθηκαν σωστά και δέχτηκαν τα σωστά λάδια και τα καύσιμα με τα σωστά οκτάνια παρουσίασαν επιδόσεις που ξάφνιασαν άπαντες με τα N1K2 τα περνούν σε επιδόσεις άνετα τα F6F και τα Ki-84 να υπερτερούν ακόμα και των P-51. Ο ναυτικός αποκλεισμός των συμμάχων και η στέρηση βασικών πρώτων υλών έπαιξαν το ρόλο τους...
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Δημήτρης Σιόλος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρινιο
  • Δημήτρης Σιόλος-IPMS 1314
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 07, 2013, 10:15:03 πμ »
Γιώργο σε γενικές γραμμές μου αρέσει, θα το ήθελα ίσως πιο ξεφλουδισμένο, θα μου πεις μιλάω εγώ που με κυνηγάνε όλοι να κάνω πιο πολλές φθορές... :oops:

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 07, 2013, 11:04:29 πμ »
Γιώργο σε γενικές γραμμές μου αρέσει, θα το ήθελα ίσως πιο ξεφλουδισμένο, θα μου πεις μιλάω εγώ που με κυνηγάνε όλοι να κάνω πιο πολλές φθορές... :oops:
Εσύ μέχρι να κάνεις σώβρακο ένα αεροσκάφος ,να μη μιλάς  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 07, 2013, 11:24:14 πμ »
Ευχαριστώ παιδιά...
Να είμαστε καλά να φτιάξουμε κι' άλλα... κι' άλλα... κι' άλλα... και βρώμικα και ξεφλουδισμένα και καθαρά...
Αν δεν με έχετε μάθει ακόμη, ακόμα και τόσο που το βρόμισα πολύ είναι για μένα.  Είμαι του καθαρού, τι να κάνουμε...
Προς το παρόν τελείωσα το στοκ που είχα με Ιαπωνικά.  Όταν φτιάξουν λίγο τα πράγματα έχω σκοπό να επιστρέψω σε αυτό τον τομέα δριμύτερος... :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Δημήτρης Σιόλος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρινιο
  • Δημήτρης Σιόλος-IPMS 1314
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 07, 2013, 11:44:50 πμ »
Πέστα ρε Γιώργο, να τα ακούνε μερικοί από πάνω, που θέλουν σώβρακα τα αεροπλάνα μας! ::glossa::

Tags: