Αποστολέας Θέμα: 1/48 MESSERSCHMITT Bf 109F-4/R3  (Αναγνώστηκε 4547 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος michalos

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΡΕΘΥΜΝΟ
  • modelclub.gr
Απ: 1/48 MESSERSCHMITT Bf 109F-4/R3
« Απάντηση #25 στις: Οκτωβρίου 14, 2013, 09:53:38 μμ »
Το airfix που ειχα παρει (1/72 starter kit) δεν με δυσκολεψε εκτος απο το βαψιμο της καλυπτρας.
Ενω το bf 109 της ICM μου εβγαλε την πιστη γιατι τα κομματια δεν ηταν τοσο ευκολο να ενωθουν οπως της airfix και οι οδηγιες ηταν λιγο της πλακας .πιο πολυ επρεπε να μαντευεις που παει το καθε κομματι.
Τελικα για αρχαριους οπως εγω τι ειναι ευκολοτερο στην συναρμολογηση : αεροπλανα (προπελες) , τανκς , ή φορτηγα αυτοκινητα ?
Γιατι θα ηθελα να δοκιμασω και κατι εκτος αεροπλανο αλλα να ειναι ευκολο στην συναρμολογηση.
Επισης ποιες εταιρειες εχουν ευκολοτερη συναρμολογηση ?

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #26 στις: Οκτωβρίου 14, 2013, 10:00:42 μμ »
Τα ευκολοτερα κιτ στη συναρμολογηση κατα τη γνωμη μου ειναι τα tamiya. απο εκει και περα ειναι και θεμα επιλογης μοντελου κλπ.

Τωρα σε αυτο που ρωτας δε μπορει να σου απαντησει κανεις νομιζω ειλικρινα, γιατι το βλεπει απο τη δικη του οπτικη και γουστο. Το θεμα ειναι τι σου αρεσει εσενα να φτιαχνεις.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #27 στις: Οκτωβρίου 14, 2013, 10:03:51 μμ »
Τα ευκολοτερα κιτ στη συναρμολογηση κατα τη γνωμη μου ειναι τα tamiya. απο εκει και περα ειναι και θεμα επιλογης μοντελου κλπ.
Συμφωνώ. Αν και λίγο ακριβούτσικα συνήθως είναι ακριβή και με καλή εφαρμογή και οδηγίες.  Και εγώ τα θεωρώ κορυφή.
Τώρα, για τις άλλες εταιρίες εξαρτάται πολλές φορές από το μοντέλο.
Όσο για τη θεματολογία, αυτό είναι καθαρά προσωπική επιλογή.  Προσωπικά δοκίμασα να φτιάξω και αυτοκίνητα (2) της Revell και τα παράτησα και τα 2...
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Συνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Διαχειριστής
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
« Απάντηση #28 στις: Οκτωβρίου 15, 2013, 12:04:00 μμ »
Το airfix που ειχα παρει (1/72 starter kit) δεν με δυσκολεψε εκτος απο το βαψιμο της καλυπτρας.
Ενω το bf 109 της ICM μου εβγαλε την πιστη γιατι τα κομματια δεν ηταν τοσο ευκολο να ενωθουν οπως της airfix και οι οδηγιες ηταν λιγο της πλακας .πιο πολυ επρεπε να μαντευεις που παει το καθε κομματι.
Τελικα για αρχαριους οπως εγω τι ειναι ευκολοτερο στην συναρμολογηση : αεροπλανα (προπελες) , τανκς , ή φορτηγα αυτοκινητα ?
Γιατι θα ηθελα να δοκιμασω και κατι εκτος αεροπλανο αλλα να ειναι ευκολο στην συναρμολογηση.
Επισης ποιες εταιρειες εχουν ευκολοτερη συναρμολογηση ?

Όσο άφορα τα αεροπλάνα, στο πρωτο τοπικ του airfix εγινε αναφορά σε καλα 48-ρια ... αλλα λογο ενθουσιάσου τα προσπέρασες  :roll:

τα ξανα-αναφερω :   οικονομικά καλες επιλογές ( στα 20 ευρω) και πολυ καλά κιτ (θέματα εφαρμογής και απλη κατασκευή) ειναι κάποια tamiya (bf109, corsaire F4U, fw190)  ή  οι νεες κυκλοφορίες της airfix (spitfire Mk.I, Pr XIX, bf109) ...

Εαν πας σε άρματα, μην επιλεξεις ετ. απο ανατολική ευρωπη (παλια zvezda, icm, eastern express, maquette κλπ ),  επίσης ασε τα Dragon για αργότερα .. (παρα πολλα κομμάτια)...
και εδω δοκιμασμένη λυση ειναι τα tamiya (παλια και καινούργια) .. ιταλερι  κ'αλα .

υπάρχουν αρκετά σε καλές τιμες και στις αγγελίες του φορουμ.

Γενικα, εαν εχεις βαλει καποια στο ματι .. ριξε και μια ερώτηση να σου πουν .. δεν χανεις τπτ... και παν'απ ολα οχι βιασύνες  :wink:

καλες επιλογες και καλυτερες κατασκευες

Αποσυνδεδεμένος spits22(Panayotis Dim.)

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ιλιον- Αθηνα
  • mud 50%- salt water 50%
« Απάντηση #29 στις: Οκτωβρίου 15, 2013, 01:05:00 μμ »
zvezda yak-3
zvezda  me-109f4
tamiya me-262
hobbyboss me-262
eduard  f6f3 hellcat
tamiya mosquito
πολυ καλα 48αρια απ οσο ξερω ::salut::

Αποσυνδεδεμένος michalos

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΡΕΘΥΜΝΟ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #30 στις: Οκτωβρίου 15, 2013, 10:16:21 μμ »
Ευχαριστω για τις απαντησεις , στο επομενο build θα συμβουλευτω πρωτα το μοντελο και τα χρωματα που θα παρω.Δεν θελω να ξαναπαθω αυτα που τραβηξα με αυτο!
Τωρα στο 109 τελιεωσα και με τα decalls , τα οποια οπως και ολο το κιτ ηταν πολυ καλης ποιοτητας σε σχεση με το airfix που εχω εμπειρια. Τα μισα κοπηκαν χωρις να το πολυζορισω ,ευτυχως καπως το εσωσα και εβαλα τα βασικα οπως θα δειτε στις φωτο, ενω του airfix ηταν πολυ πιο ανθεκτικα και δεν ειχε χαλασει κανενα . Επισης ειπα να δοκιμασω να το "βρωμισω" και να το κανω λιγο μαχιμο , εκεινο που με δυσκολεψε πιο πολυ ηταν το ξητρο παστελ που ειχα τριψει σε ντουκοχαρτο και με ενα πινελο δοκιμασα να βαλω καπνες ,ειδα οτι δεν "επιανε" το παστελ πανω στο αεροπλανο σα να γλιστρουσε.
Για αρχη δεν ειναι και οτι καλυτερο οι φθορες που εφτιαξα αλλα γενικα μου αρεσουν.Αν βελτιωσω την τεχνικη θα ειναι πολυ ωραιες.
Και οι τελικες φωτος του μοντελου , ειναι σιγουρο οτι ποτε ξανα δεν θα ξαναπαρω ICM και παρομοιες μαρκες.
Εχουν τραβηχτει με το κινητο και δεν ειναι τοσο καλες. Οταν μπορεσω ισως βαλω και μερικες με την φωτογραφικη

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #31 στις: Οκτωβρίου 15, 2013, 10:30:01 μμ »
Οι σκόνες θέλουν ματ επιφάνεια για να πιάσουν. Τα παστέλ ιδίως δεν έχουν
τις δυνατότητες των pigments και με το χρόνο αλοιώνονται.
Όρκο μην παίρνεις γι΄αντίστοιχα κιτ, απλώς δεν έχεις ακόμη την κατάλληλη
εμπειρία.  ::salut::

Κι εδώ μια περίληψη για τις "σκόνες" http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,24456.msg551771.html#msg551771

Αποσυνδεδεμένος spits22(Panayotis Dim.)

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ιλιον- Αθηνα
  • mud 50%- salt water 50%
« Απάντηση #32 στις: Οκτωβρίου 15, 2013, 10:55:02 μμ »
τα ξηρα παστελ μπορεις να τα σπασεις σε μικροτερα κομματακια και να τα βαλεις στο grinder μιξερ που κοβει τον καφε. θα σε σιχτιρισει η μανα σου ή γυναικα σου αλλα θα παρεις  πιο λεπτο κοκκο πουδρα σε σχεση με το να τα τριβεις σε γυαλοχαρτο.απο κατω θελουν ματ επιφανεια για να γραπωσουν καλυτερα. αν τα βαλεις σε ερπυστριες αρματος,τοτε πχ δεν χρειαζεται ματ βερνικι απο κατω. και μπορεις να τα κανεις υγρο μειγμα ανακατευοντας την σκονη με τουρπεντινη. αλλιως τα τοποθετεις με πινελο κ μπορεις να τα σφραγισεις με πινελο βουτηγμενο σε white spirit αλλα απλα χτυπωντας τη σκονη απο πανω με το πινελο ,οχι σαν να κανεις βαψιμο.τα ετοιμα μοντελιστικα pigments που σου ανεφερε ο Κωστας ειναι π ανωτερα ,απλα εγω δεν τα εχω δοκιμασει ακομα λογω ελλειψης euro.επισης απο το πλαισιο μπορεις να βρεις το σπρευ fixativ της winsor & newton που το χρησιμοποιουν για να σφραγισουν καρβουνο και ξηρα παστελ.
Δοκιμασε κ αρματα κ πλοια αν δεν εισαι "κολλημενος" με τα αεροπλανα.αλλα προτιμησε οπως σου ειπαν οι συναδελφοι, σιγουρα ευκολα στην συναρμογη κιτ.(αν στο μελλον σε ενδιαφερει και η ιστορικη ακριβεια ,θα δεις οτι ορισμενες απ τις εταιρειες που εχουν εφαρμογη για πολλες κλωτσιες, βγαζουν κιτ τα οποια ειναι τα πιο σωστα απο θεμα διαστασεων και σχηματος οποτε ποτε μη λες ποτε  :mrgreen:)

Tags: