Αποστολέας Θέμα: Gunze Mr. Metal Primer  (Αναγνώστηκε 2037 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Προπελαρίων

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
Gunze Mr. Metal Primer
« στις: Σεπτεμβρίου 29, 2013, 11:13:35 μμ »
Χαιρετίζω τους συμφορουμίτες.

Αγόρασα αυτό το υγρό για να ασταρώσω κάτι photo etch που θέλω. Όμως οδηγίες χρήσης κλπ δυσκολεύομαι πολύ να βρώ σε γλώσσα που να καταλαβαίνω τουλάχιστον.

Οι απορίες μου είναι

1)Με τί καθαρίζω τον αερογράφο μετά το ψέκασμα του υγρού; Όταν άνοιξα το μπουκαλάκι βρώμμισε ο τόπος και η μυρουδιά σίγουρα δεν ήταν ισοπροπυλική αλκοόλη άρα υποθέτω οτι το Ajax δεν θα κάνει και πολλά..

2)Αν και είμαι σχεδόν σίγουρος οτι αυτό ισχύει, το ψεκάζω χωρίς αραίωση σωστά; Kαι σε τί χρόνικό διάστημα στεγνώνει;

Οποιεσδήποτε επιπλέον πληροφορίες και επισημάνσεις που μπορεί να θεωρείτε χρήσιμές είναι παραπάνω απο ευπρόσδεκτες είδικά αν κάποιος το έχει ήδη χρησιμποιήσει το προιόν αυτό.

Εδώ και Link με το προιόν http://www.car-model-kit.com/150-surfacers/12543-mr-metal-primer-the-base-for-the-metal-surface-40-ml-gunze/

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Πέτρος.

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
Απ: Gunze Mr Metal Primer
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2013, 02:44:13 πμ »
Για δoκιμασε να το περασεις με πινελο. Θυμαμαι οτι καπου το ειχα δει σε βιντεο ξενου συναδελφου και ειχε στρωσει μια χαρα. Λογικα καθαριζει με laquer thinner.

Αποσυνδεδεμένος PanPan

• Παναγιώτης :)
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Αθήνα
  • xtracolor!!!!!!!!!!!!!!!!!!
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2013, 08:10:34 πμ »
Περνα το άφοβα με πινέλο. Μετά καθαρίζεις με lacquer thinner όπως προαναφερθηκε

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2013, 08:31:37 πμ »
Όταν λέτε Lacquer thinner, εννοείτε white spirit;

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2013, 09:05:26 πμ »
Όταν λέτε Lacquer thinner, εννοείτε white spirit;
Οχι, το white spirit είναι ένα οργανικό διαλυτικό σε χρήση από το 1924. Είναι σχετικά ήπιο σε σχέση με το lacquer thinner το οποίο μπορεί να λιώσει το πλαστικό του μοντέλου αν χρησιμοποιηθεί "γενναιόδωρα". Αν έχεις κάποιο κατάστημα με χρώματα κοντά σου, ζητάς διαλυτικό νίτρου, διαβάζεις ΠΟΛΥ προσεκτικά τις οδηγίες και τις προφυλάξεις που απαιτούνται και χρησιμοποιείς. Να ξέρεις πως αν ο αερογράφος σου έχει πλαστικά o-rings, τότε μάλλον με τον καιρό αυτά θα διαλυθούν, πόσο καιρό δεν ξέρω, σίγουρα όμως θα χαιρετήσουν.

Αλήθεια, μάσκα χρησιμοποιείς όταν ψεκάζεις; Και τι μάσκα;
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος karld76

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα-Aθήνα
  • Κάρολος Δαρκαδάκης
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2013, 09:30:50 πμ »
  Πέτρο καλημέρα,το συγκεκριμένο Mr Metal Primer το χρησιμοποιώ κι εγώ σε μεταλλικές φιγούρες πριν το αστάρωμα τους,ψεκάζοντας το με αερογράφο.Κι εγώ χωρίς αραίωση το ψεκάζω.Ο χρόνος στεγνώματος είναι αρκετά γρήγορος,προσωπικά το αφήνω κάνα δίωρο πριν περάσω το επόμενο στρώμα.Το διαλυτικό του είναι lacquer thinner,εγώ χρησιμοποιώ αυτό:

Αλλά όπως σου είπε ο Γιώργος,όταν το χρησιμοποιείς να φοράς ΠΑΝΤΑ κατάλληλη μάσκα.

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2013, 09:18:55 μμ »
Eυχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Μια τελευταία ψιλο off topic απορία.

Σε ένα βιντεάκι είδα κάποιον μοντελιστή να τσουρουφλάει τα photo etch με κάποιο καμινέτο πρίν την επεξεργασία-βαφή τους..

Υπάρχει κάποιο νόημα για μια τέτοια διαδικασία; Aν ναι υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω; (εκτός φυσικά απο το να μην χρησιμοποιήσω οξυγονοκόλλησι για αυτήν την δουλειά..)   ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2013, 09:24:07 μμ »
Θα σου απαντήσουν οι πιο σχετικοί πιστεύω, αλλά επειδή κι' εμένα μου είχε κάνει εντύπωση και το είχα ψάξει, η επεξεργασία αυτή μαλακώνει το μέταλλο, το κάνει πιο ευλύγιστο και μπορεί να λυγίσει πιο εύκολα χωρίς να σπάει.  Ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων...
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος nikosmeta

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2013, 09:28:46 μμ »
H Θερμοκρασία τους κάνει ανόπτηση με αποτέλεσμα να είναι πολύ ποιο ευκολοδούλευτα. ::salut:: ::salut:: ::salut::

Tags: primer