Αποστολέας Θέμα: X-Wing Fighter Fine Molds Vs AMT  (Αναγνώστηκε 8779 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
Απ: X-Wing Fighter Fine Molds Vs AMT
« Απάντηση #25 στις: Φεβρουαρίου 13, 2014, 11:30:46 μμ »
2 φτιάχνει.
Μπράβο Μάνο. Η κατασκευή σου είναι σημείο αναφοράς.
Μια ερώτηση μόνο, τι είναι το dymo tape. Κάποιο είδος
εύκαμπτης ταινίας;

Αποσυνδεδεμένος manos68

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
« Απάντηση #26 στις: Φεβρουαρίου 15, 2014, 01:27:48 μμ »
Κώστα ευχαριστώ τα καλά σου σχόλια είναι πάντα καλοδεχούμενα  ::salut:: , όσο για το dymo tape πρόκειται για την γνωστή εύκαμπτη ταινία που πωλείται σε βιβλιοχαρτοπωλεία σε καρούλι και χρησιμοποιείται με το αντίστοιχο μηχάνημα της dymo για την δημιουργία αδιάβροχων ετικετών  στον δε μοντελισμό χρησιμοποιείται  για την χάραξη γράμμωσης σε καμπύλες και όχι μόνο επιφάνειες με την βοήθεια χαρακτικού.

Προκόπη  ευχαριστώ για τα κολακευτικά σου λόγια, όπως πολύ σωστά αναφέρει και ο Κώστας  φτιάχνω δύο X-Wing το ένα χρησιμοποιώντας το κιτ της γιαπωνεζικης Fine Molds σε κλίμακα 1/48 το οποίο θα βαφτεί έχοντας σαν πρότυπο το πρώτο (Red 1 Red leader)από τα συνολικά έξι  studio model που κατασκευάστηκαν για την τριλογία του Star Wars.

Το δεύτερο με το κιτ της ΑΜΤ σε κλίμακα 1/40? στο οποίο η άτρακτος αντικαταστάθηκε με νέα από ρητίνη με σωστότερο σχήμα και γράμμωση από την Blue Moon τα δε φτερά βελτιώθηκαν με βάση φωτογραφίες του αυθεντικού και η βαφή θα έχει σαν πρότυπο το Red 5 το σκάφος του Luke Skywalker.

Εξαιτίας της εκτεταμένης μετατροπής στο κιτ της ΑΜΤ η κατασκευή του μονοπωλεί σχεδόν προς το παρόν την παρουσίαση που κάνω σε αντίθεση με το κιτ της Fine Molds η κατασκευή του οποίου είναι απροβλημάτιστη.
Αυτή τη στιγμή τα μοντέλα έχουν περαστεί με λευκό XF 2 με μισή σταγόνα XF 15 Flesh για να έχω ένα πιο "ζεστό" λευκό και έχω ξεκινήσει το μασκάρισμα ώστε να βαφτούν οι διαφορετικές αποχρώσεις που έχουν τα πάνελ στις επιφάνειες των studio models με βάση τις φωτογραφίες  που υπάρχουν.

Fine Molds

συνεχίζεται

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #27 στις: Φεβρουαρίου 15, 2014, 05:59:55 μμ »
Αν και στις φωτό φαίνονται γκρι-μπεζ, βάσει με τη μίξη που αναφέρεις
πιστεύω ότι έκανες τη σωστότερη επιλογή στο βάψιμό τους . Πολύ
δύσκολη η υπόθεση σωστό χρώμα των studio models που στις
ταινίες "ξεπλένονται" από το φως των προβολέων, ενώ και από κοντά
να τα δεις  στις ανά τον κόσμο εκθέσεις δεν είσαι σίγουρος καθώς έχουν
αλλοιωθεί και κιτρινίσει από την πάροδο 40 χρόνων σχεδόν.

Μήπως τυγχάνει να είσαι ο @Colin Droidmilk@ που κατέχει και ένα
ρητινένιο Studio Scale Red Jammer Y Wing; :twisted:

Αποσυνδεδεμένος prokroust

• H.A.F. Fanatic
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Σαλαμίνα
  • Η Ελλάς πρέπει να Ζήσει κ θα Ζήσει..(Χ. Τρικούπης)
    • ModelMania
« Απάντηση #28 στις: Φεβρουαρίου 17, 2014, 09:32:22 πμ »
Κώστα σημείο αναφοράς η κατασκευή σου... Θα σε ενοχλήσω σίγουρα όταν θα φτιάχνω το δικό μου... Καλή συνέχεια
Κρουστάλλης (Πάκης) Προκόπης

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #29 στις: Φεβρουαρίου 17, 2014, 10:33:16 πμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος manos68

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #30 στις: Φεβρουαρίου 17, 2014, 11:34:43 μμ »
Τα χρώματα στο red 5 είναι πράγματι μια δύσκολη υπόθεση, με τις έντονες φθορές που έχει το studio model τα χρώματα ανακατέβονται σε ένα πολύχρωμο παζλ που απαιτεί προσεκτική μελέτη των φωτογραφιών που υπάρχουν για να βρεις το σωστό χρώμα και θέση που βρίσκεται αυτό. Προσπαθώ σιγά σιγά με ελαφρά περάσματα του αρκετά αραιωμένου  χρώματος να καταλήξω στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Αναλόγως τον φωτισμό το βασικό χρώμα παιζει ένα περίεργο παιχνίδι και αλλάζει τόνο άλλες φορές δείχνει γκρί, άλλες μπεζ και άλλες υπόλευκο, κοιτάξτε τις παρακάτω φωτογραφίες οι πρώτες τραβήχτηκαν σήμερα το απόγευμα σε εξωτερικό χώρο σε σκιά ενώ οι επόμενες στο εργαστήριο με την προσθήκη μιας επιπλέον λάμπας πυρακτώσεως

δεν είμαι και ο πιο ειδικός στην φωτογράφιση αλλά νομίζω ότι και τα διαφορετικά χώματα που θα πέσουν αργότερα θα θα ξεγελάσουν το μάτι και θα αλλάξουν την τονικότητα του λευκού. Στις φωτογραφίες φαίνεται και το τελευταίο τεύχος του εξαιρετικού Sci-fi & fantasy modeller που σε κατσκευαστικό άρθρο του παρουσιάζεται το τελευταίο μοντέλο του X Wing από την Revell σε κλίμακα 1/30 με αρκετές βελτιώσεις και μετατροπές. Με την συναρμολόγησή του ο Gary R. Welsh αναλύει την κατασκευή του Red 3 με πολλές φωτογραφίες σε όλα τα στάδια της, αλλά το πιο σημαντικό για μένα είναι ότι αναφέρει όλα τα βασικά enamel χρώματα από τη σειρά Floquil Railroad Color που χρησιμοποιήθηκαν στα αυθεντικά studio model. Δυστυχώς τα χρώματα αυτά έχουν καταργηθεί και είναι δύσκολο να βρεθούν , μια γρήγορη αναζήτηση που έκανα είχα λίγα αποτελέματα και αυτά μόνο από το εξωτερικό. Μάλλον θα συνεχίσω με τα ακρυλικά της Tamiya και θα κάνω τις διάφορες αναμείξεις των χρωμάτων με την βοήθεια του color chart της Floquil. Να μπορούσα τουλάχιστον να έβρισκα το caboose red της Floquil !
Στη συνέχεια ξεκινάει το απαιτητικό μασκάρισμα που σίγουρα θα πάρει αρκετό χρόνο και για τα δύο μοντέλα!

Δείξτε υπομονή !

Αποσυνδεδεμένος manos68

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #31 στις: Φεβρουαρίου 17, 2014, 11:45:49 μμ »

Μήπως τυγχάνει να είσαι ο @Colin Droidmilk@ που κατέχει και ένα
ρητινένιο Studio Scale Red Jammer Y Wing; :twisted:

Δεν είμαι ο Colin αν και πολύ θα ήθελα να έχω ένα Studio Scale Y Wing. Έχω παρακολουθήσει τις κατασκευές του στα φόρουμ που συμμετέχει και μου αρέσει η προσοχή που δείχνει στην "αυθεντικότητα" των μοντέλων του

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #32 στις: Φεβρουαρίου 18, 2014, 01:01:14 πμ »
Τα Φλόκιλ πρέπει να υπάρχουν ακόμη στην USA και να χρησιμοποιούνται από
τους εκεί τραινάδες. Οι νεώτεροι όμως έχουν αρχίσει να στρέφονται στις πλέον
διαδεδομένες μάρκες, Vallejo, Tamiya κλπ. To caboose red είναι σκούρο κεραμιδί.
Φαντάζομαι ότι κάποια εταιρεία θα περιλαμβάνει κάτι αντίστοιχο.

Δεν είμαι ο Colin αν και πολύ θα ήθελα να έχω ένα Studio Scale Y Wing. Έχω παρακολουθήσει τις κατασκευές του στα φόρουμ που συμμετέχει και μου αρέσει η προσοχή που δείχνει στην "αυθεντικότητα" των μοντέλων του

Σε ρώτησα απλώς γιατί κυνηγάς τα ρητινένια και φαίνεται στο προφίλ του στο R.P.F. ας πούμε
ότι διαμένει στην Ελλάδα. Nevermind.

Αποσυνδεδεμένος manos68

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #33 στις: Απριλίου 05, 2014, 04:32:50 μμ »
Πέρασε αρκετός καιρός από την τελευταία παρουσίαση της κατασκευής των δύο μοντέλων και ελπίζω με την σημερινή ανανέωση να σας αποζημιώσω για την υπομονή που δείχνετε. Το βάψιμο των δύο μαχητικών συνεχίζεται με την διακόσμηση των επιφανειών της ατράκτου και των φτερών έχοντας σαν βάση φωτογραφίες των αυθεντικών (συγκεκριμένα του Red 1 και του Red 5) . Αυτή η πολύχρωμη παραλλαγή είναι διαφορετική και για τα έξι studio models που κατασκευάστηκαν από τους τότε δημιουργούς τους, έχει όμως κάποια κοινά στοιχεία που είναι οι δύο κόκκινες λωρίδες εκατέρωθεν της ατράκτου καθώς και το χαρακτηριστικό σχήμα στα φτερά το οποίο αναλόγως το μοντέλο (studio model 1,2,3,4,5,6) αλλάζει μόνο το πλήθος των γραμμών στο πίσω μέρος (1 ή 2 ή 3 ή 4 ή 5 ή 6 γραμμές κάθετα στο πίσω μέρος των φτερών). Οι χαλκομανίες που δίνονται δεν θα χρησιμοποιηθούν.
Ξεκινάω με το κόκκινο που προκύπτει από την ανάμειξη XF 7 flat red Tamiya με ελάχιστο  XF 9 hull red Tamiya. Η κάτω μπροστινή επιφάνεια της ατράκτου στο μοντέλο της Fine Molds ψεκάστηκε με γκρι Η 305 της Gunze με βάση τις φωτογραφίες από το studio model του Red Leader. Με την ίδια απόχρωση ψεκάστηκαν και μερικά πάνελ στον Red Five με βάση και πάλι φωτογραφίες του studio model. Προηγήθηκε μασκάρισμα με ταινία και εφαρμογή Maskol με Scotch Brite για αναπαράσταση των φθορών

συνέχεια με XF 3 flat yellow Tamiya ανοιγμένο με XF 2 flat white

μασκάρισμα ξανά για να περαστούν κάποια πάνελ με XF 25 light sea grey ανοιγμένο με ελάχιστο XF 2 flat white καθώς και τρία πάνελ στο Red 5 με XF 5 flat green ανοιγμένο και αυτό με ελάχιστο XF 2 flat white

τα βασικά χρώματα έχουν τελειώσει σειρά τώρα έχουν οι φθορές και η παλαίωση των μοντέλων. Από τα δύο το μοντέλο της Fine Molds -Red Leader- έχει λιγότερες και πιο "ήπιες" φθορές σε σχέση με αυτό της ΑΜΤ-Blue Moon -Red Five- που είναι ο ορισμός του χρεπιού με τις πολλαπλές φθορές, χτυπήματα, καπνιές, λαδιές, σημάδια από βολές όπλων και άλλα "ωραία", να δω πως θα τα καταφέρω!
Ξεκινάω με προσεκτικό ξύσιμο του χρώματος στις επιφάνειες των μοντέλων, το μυστικό εδώ είναι να γίνεται όσο είναι δυνατόν πιο "διακριτικά" νομίζω οι φωτογραφίες βοηθούν να καταλάβετε

ακολούθησε σφράγισμα με Future ώστε να προστατευθούν τα ακρυλικά χρώματα από τα φίλτρα και το wash που θα ακολουθήσουν

στο μοντέλο της Fine Molds έγιναν περιορισμένες φθορές. Με λεπτό μαρκαδοράκι από της σειρά Gundam marker σε γκρι σκούρο έγιναν στο μοντέλο πολύ μικρές σε μήκος γραμμές που βρίσκονται διάσπαρτες σε όλες τις επιφάνειες του μοντέλου  έχοντας σαν οδηγό τις ελάχιστες φωτογραφίες που υπάρχουν από το studio model. Στη συνέχεια σφραγίστηκε και αυτό με ψέκασμα Future

Παρατηρώντας τις φωτογραφίες του βαμμένου μοντέλου της F.M. είναι πράγματι αξιοθαύμαστη η φινέτσα των λεπτομερειών και το τελικό αποτέλεσμα που έχεις με ελάχιστο κόπο. Η απροβλημάτιστη εφαρμογή (να θυμίσω ότι τα κομμάτια της ατράκτου και των κινητήρων δεν έχουν κολληθεί ακόμα!) βοηθούν τον μοντελιστή, τόσο τον έμπειρο όσο και τον αρχάριο, η δε σωστή αποτύπωση του σχήματος και της λεπτομέρειας στις επιφάνειες σου εξασφαλίζει ένα αυθεντικό αποτέλεσμα, πραγματικά βγάζω το καπέλο στους Ιάπωνες  .

Συνεχίζεται

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #34 στις: Απριλίου 05, 2014, 10:13:36 μμ »
Μάνο.......
Μπι - ι - ού - τι - φουλ !!!!! Το chipping καταπληκτικό.
Για το ξύσιμο τι να πω......
Μόνο εάν μπορείς μην τα βάζεις όλα σε έμα ποστ.
Διαβάζονται καλύτερα σπαστά.

Μια ερώτηση μόνο: Το Xwing της FM δεν πάσχει από τα προβλήματα
των υπολοίπων της οικογενείας; Εννοώ εάν έχει αποκλίσεις διαστάσεων
ή σχήματος.

Αποσυνδεδεμένος dtg

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘEΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • FEAR LEADS TO ΑNGER -ANGER LEADS TO HATE -HATE LEA
    • HELLENIC AIR FORCE MODELS
« Απάντηση #35 στις: Απριλίου 06, 2014, 09:55:53 πμ »

Αποσυνδεδεμένος dtg

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #36 στις: Απριλίου 07, 2014, 09:18:40 πμ »
Και το βάψιμο άριστο, πραγματικά δεν έχω να κάνω καμιά παρατήρηση.
Μόνο για το red-1 -εκτός κι αν το σχεδιάζεις για αργότερα- θα ήθελα να παρατηρήσω ότι φαίνεται να έχει δεχτεί ένα πλήγμα λίγο πίσω απο το ρύγχος στην άνω επιφάνεια της ατράκτου. ως εκτούτου μάλον έχει αντικατασταθεί ένα φρεσκοβαμμένο τμήμα κι έχει απομείνει προς τα πίσω υπόλειμα από τη μαυρίλα της έκρηξης!

Αποσυνδεδεμένος manos68

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #37 στις: Απριλίου 08, 2014, 08:45:54 μμ »
Κώστα, Δημήτρη ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια για την βοήθεια και υποστήριξή σας συγχωρέστε με για την καθυστέρηση στην απάντηση αλλά ο ελεύθερος χρόνος που μου μένει είναι πολύ μικρός και δεν μπορώ να είμαι απόλυτα συνεπής με το φόρουμ.
 Κώστα έχω διαβάσει και εγώ για προβλήματα στο σχήμα του πίσω μέρους της ατράκτου -λένε ότι είναι στενό- για λάθος σχήμα της καλύπτρας ή για λάθος σχήμα του ρύγχους, μπορεί να έχουν δίκιο αλλά μπορεί και λάθος, μη ξεχνάμε ότι κατασκευάσθηκαν δύο σειρές για την ταινία τα hero που είχαν πιο προσεγμένη κατασκευή και μηχανισμό που ανοιγόκλειναν τα φτερά τους και τα pyro μοντέλα που προορίζονταν για να καταστραφούν αφού ήταν γεμισμένα στο εσωτερικό τους με εκρηκτικά! Αναλόγως των απαιτήσεων στις διάφορες σκηνές της ταινίας χρησιμοποιούσαν και το ανάλογο μοντέλο, τα hero όπου απαιτούνταν κίνηση και τα pyro όπου έπρεπε να εκραγούν. Με τα χρόνια που πέρασαν βγήκαν αρκετά αντίγραφα που είτε βασίζονταν στα pyro ή στα hero μοντέλα και μερικά που ήταν μίξη από τα δύο. Τα αντίγραφα αυτά σιγά σιγά με την σειρά τους "εξελίχθηκαν" με την προσθήκη λεπτομέρειας και διαφόρων "αναβαθμίσεων" σε σημείο να γίνουν καλύτερα από τα αυθεντικά και πιο εύκολα στην κατασκευή τους αλλά να σε μπερδεύουν σχετικά με την αυθεντικότητά τους.  Δεν νομίζω ότι η Fine Molds έκανε λάθος γιατί έχω διαβάσει ότι είχε πρόσβαση στα αυθεντικά studio μοντέλα, το θέμα είναι με πιο το συγκρίνεις. Σαν κάτοχος studio model, σε σύγκριση-αν και δεν το έχω φτιάξει ακόμη-  στα μάτια μου το μοντέλο της F.M. μου φαίνεται ότι έχει σωστό σχήμα με σωστή λεπτομέρεια.
Δημήτρη το χαρακτηριστικό πλήγμα στο Red Leader δεν το ξεχνώ με τίποτε! θα γίνει μετά το wash απλά χρειάζομαι λίγη προπόνηση με τον αερογράφο για να το πετύχω. Προς το παρόν βασανίζομαι με την αναπαράσταση των  σημαδιών από βολές λέιζερ στα φτερά

Έχω κάνει προσπάθειες με το πινέλο με Vallejo, λάδια αλλά χωρίς καλό αποτέλεσμα. Ευτυχώς το future μου επιτρέπει να τα αφαιρέσω από τις επιφάνειες αλλά νομίζω ότι είναι και ο λόγος που δεν μου βγαίνουν σωστά τα σχήματα με το πινέλο πάνω στην γυαλιστερή επιφάνεια, κάποια συμβουλή, μήπως πρέπει να προσπαθήσω σε ματ επιφάνεια; πραγματικά έχω κολλήσει.

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #38 στις: Απριλίου 08, 2014, 09:03:08 μμ »
Δοκίμασε κάπου αλλού με πράσινο σφουγγαράκι της 3Μ και ακρυλικό χρώμα.
Αφαίρεσε το περισσότερο(θα καταλάβεις πόσο θέλει) και χτύπα ελαφρά.
Καλύτερα κόψε λίγο σφουγγαράκι σε μια λαβίδα για να έχεις καλύτερο έλεγχο.
Το ίδιο μπορείς να προσθέσεις σε περισσότερα σημεία με ακρυλικό και λεπτό πινέλο.
Δες βιντεο και άρθρα με chipping στο web
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος dtg

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #39 στις: Απριλίου 08, 2014, 09:05:31 μμ »
για την αναπαράσταση σημαδιών από λέιζερ ή άλλοα κτυπήματα (μπορεί να έιναι και αστερόσκονη, μικρομε΄τεωρα κλπ κλπ):
Λοιπόν οι βαφείς του Λούκας δεν πρέπει να το κατείχαν και πολύ το άθλημα! Μου φαίνονται αρκετά τσαπατσούληδες, εκτός κι αν υπήρχε μεγάλη βιασίνη! Οπότε σίγουρα θα κάνεις κατι καλύτερο.
Πάντως για να παίξεις με το πινέλο ή και τον α/φο καλύτερα θα ήταν σε ματ επιφάνεια. Θα μπορούσες για τα μεγάλα σημάδια να κάνεις κτυπηματάκι με μικροσκαρπέλο (εγώ τα κάνω με λεπτό πλακέ κατσαβίδι). Γεμίζεις το κενό με αλουμινόχρωμα και μετα με μαύρο καφε κλπ. Για τα μικρ΄ασημάδια κουκίδες με λεπτό πινέλο.
Πολύτιμη θα ήταν η βοήθεια ενός αρματα, γιτί αυτοί κάνουν μικροχτυπήματα με πινέλο. Αν ξερεις κάποιον χρησιμοποίησέ τον!

Αποσυνδεδεμένος manos68

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #40 στις: Απριλίου 10, 2014, 07:27:38 μμ »
Δημήτρη σε ευχαριστώ για τις συμβουλές σου μια παρατήρηση μόνο, δεν νομίζω ότι οι βαφείς του Lukas ήταν τσαπατσούληδες το αντίθετο θα έλεγα πιστεύω ότι και οι μικρές ατέλειες που είχαν κάποια μοντέλα ήταν ηθελημένες για να δώσουν "προσωπικότητα" στο κάθε μοντέλο που κατασκεύασαν με σκοπό να αναδείξουν τα χαρακτηριστικά του.
Tα σκάφη των επαναστατών ήταν βρώμικα ταλαιπωρημένα με πολλά χτυπήματα πρόχειρα επισκευασμένα λες και βγήκαν από σκουπιδότοπο !! σε αντίθεση με αυτά της αυτοκρατορίας που ήταν καινούργια καθαρά με ελάχιστες φθορές, σωστά συντηρημένα, λες και βγήκαν πρόσφατα από την γραμμή παραγωγής.
Το X Wing, Y Wing, Slave 1, Millenium Falcon, Tie Fighter, Star Destroyer AT-AT  κ.α. έχουν το καθένα από αυτά με το χαρακτηριστικό τους βάψιμο και μια ιστορία να μας αφηγηθούν.
Γιώργο είσαι θεός!! η συμβουλή σου με το σφουγγαράκι ήταν πολύτιμη (μου έφτιαξες την κυριολεξία τη διάθεση). Αν και την τεχνική την είχα διαβάσει την είχα δει σε βίντεο μέχρι και σφουγγαράκι είχα φυλάξει στο συρτάρι μου!! την συγκεκριμένη στιγμή ούτε που πέρασε από το μυαλό μου. Με την πρώτη προσπάθεια στο φτερό είχα το επιθυμητό αποτέλεσμα, η δε γυαλιστερή επιφάνεια μου επιτρέπει και μετά από αρκετή ώρα και αφού έχει στεγνώσει to χρώμα -στην συγκεκριμένη κατασκευή είναι ακρυλικό Vallejo - να έχω την δυνατότητα, με βρεγμένη μπατονέτα, να βελτιώνω το σχήμα ή ακόμα και να το αφαιρώ τελείως. Πάρα πολύ καλή τεχνική που προέρχεται από τους αρματάδες και επιτρέπει σε σύντομο χρόνο να έχεις εξαιρετικό αποτέλεσμα με απόλυτα ελεγχόμενο τρόπο. Με το πινέλο ακόμη θα έβαφα τα εκατοντάδες χτυπήματα, ειδικά στο Red 5.

Red Leader Fine Molds

Fine Molds vs AMT

ακολουθούν φίλτρα, wash, καπνιές, πιστεύω να τα είπα με την σωστή σειρά!

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #41 στις: Απριλίου 11, 2014, 07:54:31 πμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος manos68

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #42 στις: Μαΐου 23, 2014, 05:02:51 μμ »
Έχει περάσει αρκετός καιρός από την τελευταία ανανέωση και οι εργασίες των δύο μοντέλων προχωρούν με σχετικά αργό ρυθμό.Έχοντας τελειώσει το βασικό βάψιμο των επιφανειών η προσοχή μου τώρα στρέφεται στις χαρακτηριστικές φθορές που έχει το κάθε ένα ξεχωριστά, το Red 1 είναι σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με το Red 5, που έχει πιο έντονες φθορές και δείχνει πιο παλιό και ταλαιπωρημένο.
Η διαδικασία παλαίωσης είναι αρκετά επίπονη και κάτι που δεν έχω ξανακάνει σε τέτοιο βαθμό ποτέ σε μοντέλο μου, με συνέπεια να μου προκαλεί αρκετό άγχος προσέχοντας να μην προκαλέσω ζημιά στις βαμμένες επιφάνειες και πάει χαμένος ο κόπος μου μέχρι τώρα. Προχωράω λοιπόν βήμα-βήμα με πολλές δοκιμές χρησιμοποιώντας τις σύγχρονες μεθόδους παλαίωσης αλλά έχοντας στο μυαλό μου ότι το αποτέλεσμα των προσπαθειών μου πρέπει να ταιριάζει με τις φθορές που είχαν τα αυθεντικά ( όχι έντονο wash, πολλά μπαλώματα με διαφορετικές αποχρώσεις, τρίψιμο του χρώματος ώστε να αποκαλυφθεί το υπόστρωμα αλλά και για να μιμηθούν την "φυσική" φθορά από την υπερβολική χρήση που υποτίθεται ότι είχαν στην ταινία τα "σκάφη", χρήση παστέλ και λαδιών σε διαφορετικές αποχρώσεις και συνδυασμούς).
Θα προχωρήσω στην αρχή με το Red 1 της Fine Molds και σε επόμενο ποστάρισμα με το Red 5. Ύστερα από αρκετά χρόνια χρησιμοποίησα ξανά χρώματα σμάλτου της Humbrol (συγκεκριμένα matt black 33 ηλικίας είκοσι ετών!)  για την αναπαράσταση των καπνιών στις επιφάνειες με την χρήση αερογράφου. Ο λόγος που επέλεξα σμάλτο πάνω σε ακρυλικά χρώμα και βερνίκι που είναι βαμμένα τα μοντέλα είναι η δυνατότητα που έχω να αφαιρέσω εύκολα οποιοδήποτε λάθος με λίγο διαλυτικό και μπατονέτα. Ξαναθυμήθηκα βέβαια και τις ιδιοτροπίες που έχουν τα σμάλτα όπως μικρή διαφάνεια, αργό χρόνο στεγνώματος, μεγάλη προσοχή στην αραίωση, το χρώμα που όταν αραιωθεί δεν κρατάει μέσα στο μπουκαλάκι πολλές μέρες, δυσκολία στον καθαρισμό του αερογράφου!  κ.α. που με τα χρόνια χρήσης ακρυλικών τα είχα ξεχάσει.
Ξεκίνησα με το ρύγχος που αφού μασκαρίστηκε  προσεκτικά έγινε το χαρακτηριστικό σημάδι του Red 1 που βλέπουμε στις σχετικά λίγες φωτογραφίες που υπάρχουν στην διάθεσή μας για το συγκεκριμένο studio model. Οι υπόλοιπες φθορές έγιναν με ελεύθερο χέρι με τον αερογράφο σε μικρή σχετικά έκταση με πιο έντονες στα σημεία εξόδου των πυραύλων φωτονίου?. Στο τέλος όταν στέγνωσαν το μοντέλο ψεκάστηκε με ματ ακρυλικό της Gunze ώστε να προστατευθούν οι καπνιές από τα επόμενα στάδια της παλαίωσης.

Έχοντας ολοκληρώσει το αρχικό στάδιο των φθορών με το μοντέλο να μην έχει στην ουσία συναρμολογηθεί-κολληθεί ήρθε η ώρα να αποκτήσει την τελική του μορφή ενώνοντας μόνιμα τα επιμέρους κομμάτια που το αποτελούν. Έχοντας αναφερθεί αρκετές φορές για την εξαιρετική σχεδίαση και εφαρμογή των μοντέλων της Fine Molds νομίζω ότι οι λέξεις είναι περιττές και θα αφήσω τις φωτογραφίες να τα πουν όλα. Η συναρμολόγηση κράτησε είκοσι λεπτά με την χρήση οκτώ βιδών που δίνει η εταιρεία και ήταν απροβλημάτιστη.

Ξεκίνησα αρχικά με την τοποθέτηση των κινητήρων και των εισαγωγών στα φτερά όπου όλα κούμπωσαν με ακρίβεια χιλιοστού!

στη συνέχεια τα φτερά ενώθηκαν μεταξύ τους με έναν έξυπνο μηχανισμό που τα επιτρέπει να κινούνται με ακρίβεια πάνω-κάτω σε μια συγκεκριμένη διαδρομή και με την σειρά του αυτός ο μηχανισμός μας επιτρέπει με την βοήθεια τεσσάρων βιδών να βιδωθούν τα φτερά με ακρίβεια και αντοχή στην άτρακτο του μοντέλου η δε κίνησή τους να μην μεταδίδει φορτία σε αυτήν.

Με το κλείσιμο της ατράκτου το Red 1 αρχίζει να παίρνει την τελική του μορφή  πιστεύω να σας αρέσει, σε επόμενο ποστ ακολουθεί το το Red 5 με πιο έντονες φθορές και παλαίωση.

Αποσυνδεδεμένος manos68

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #43 στις: Μαΐου 24, 2014, 01:57:48 μμ »
Σε συνέχεια από χθες Red 5 AMT-Blue Moon
Οι φθορές έγιναν με αερογράφο, ακρυλικό XF 69 Nato Black, ελεύθερο χέρι. Η αλλαγή από σμάλτο σε ακρυλικό έγινε ύστερα από λάθος χρήση του εναπομείναντος σμάλτου που είχα χρησιμοποιήσει για το Red 1 και είχε μείνει αραιωμένο με διαλυτικό αρκετές μέρες στο μπουκαλάκι του με αποτέλεσμα, χωρίς να το προσέξω να γίνει σαν λάσπη. Αν και με το αρχικό ανακάτεμα του φάνηκε ότι γινόταν φυσιολογικό όταν μπήκε στον αερογράφο το χρώμα μετά από λίγο πρέπει να διαχωρίστηκε από το διαλυτικό, ο αερογράφος έφτυνε χρώμα αντί να ψεκάζει και στο τέλος μπούκωσε. Μέχρι να καταλάβω τι συμβαίνει η ζημιά είχε γίνει στα φτερά του μοντέλου που είχα ξεκινήσει να βάφω. Ευτυχώς με τη βοήθεια διαλυτικού και μπατονέτας αφαίρεσα το χρώμα σμάλτου χωρίς να επηρεαστούν τα κάτω απ΄αυτό ακρυλικά χρώματα. Τα σμάλτα από την αρχή της ενασχόλησης μου με τον μοντελισμό δεν με "πηγαίνανε" σε αντίθεση με τα ακρυλικά που μου φαίνονται πιο "φιλικά"

ακολουθούν φθορές με λάδια

Αποσυνδεδεμένος dtg

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #44 στις: Μαΐου 27, 2014, 11:27:53 μμ »
Πραγματικά πάρα πολύ όμορφα και τα δύο ανταποκρινόμενα στο στυλ των studio-models!!!!
Ερώτηση: στη δεξιά πλευρά πίσω απο το κοκπιτ, το μεγάλο μπάλωμα είναι σκούρο γκρι ή κάποιο μεταλλικό χρώμα; Δε το έχω αποσαφηνίσει από τις διαθεσιμες φώτο.
Στο red-5 ίσως θα μπορύσες να προσθέσεις μερικες οξειδώσεις, όπως φαίνονται στη φωτο που έβαλα πιο πάνω -αν θελεις φυσικα.

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #45 στις: Μαΐου 28, 2014, 12:19:59 πμ »
Μάνο οι καπνιές στο 5άρι, σε διάφορα σημεία μοιάζουν σαν πηχτές λαδιές
και όχι σαν καπνιές. Μήπως φταίει η αραίωση του χρώματος;

Αποσυνδεδεμένος manos68

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #46 στις: Μαΐου 29, 2014, 07:53:25 μμ »
Δημήτρη ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, πραγματικά η μεγαλύτερη δυσκολία είναι  να μιμιθείς το στυλ των αυθεντικών και να μην παρασυρθείς από τις υπερβολικές φθορές και αλλοιώσεις την τελική εικόνα του μοντέλου, που μπορεί να είναι όμορφες στο μάτι αλλά δεν ανταποκρίνονται στην όψη που είχαν τα studio models στην ταινία.
Το μπάλωμα στην δεξιά πλευρά είναι πράγματι γκρι σκούρο Η 53 της Gunze τις δε κηλίδες από σκουριές τις έχω υπ΄όψιν μου, το Red 5 έχει ακόμη δουλειά αφού τα μισά πάνελ του σκάφους πρέπει να βαφτούν με μια πιο ανοικτή απόχρωση του βασικού χρώματος με βάση τις φωτογραφίες του αυθεντικού λίγο υπομονή να τελειώσω το ΤΙΕ στο GB.
Κώστα μπορεί να έχεις δίκιο ανάλογα με ποιές φωτογραφίες του "αυθεντικού" το συγκρίνεις, θα προσπαθήσω με γκρι ανοικτό πάστελ ή λάδια να αλλάξω λίγο τον τόνο .

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #47 στις: Μαΐου 29, 2014, 08:11:10 μμ »
Φοβερή δουλειά και στα δύο Μάνο!
Παίδεμα οι σωστές φθορές,αλλά ανταμείβουν και με το παραπάνω όταν το βλέπεις τελειωμένο!
Λαμβάνοντας υπόψιν την εποχή που έγιναν οι φθορές στα Studio models,το μέγεθος αλλά και οι αναχρονιστικές τεχνικές,νομίζω ότι δεν χρειάζεται και τόσο "αντιγραφή" τεχνικών...
Ίσως οι σύγχρονες τεχνικές (αλάτι πχ)να δώσουν ομορφότερα αποτελέσματα,όπως χαρακτηριστικά φαίνεται στα μοντέλα σου! ::salut::
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος manos68

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #48 στις: Μαΐου 29, 2014, 08:55:21 μμ »
Γιώργο ευχαριστώ πολύ, η προσπάθεια που κάνω για να έχω μια πανομοιότυπη  εικόνα με τα "αυθεντικά¨σίγουρα με περιορίζει στην ελευθερία απόδοσης των φθορών με αποτέλεσμα καθυστερήσεις, λάθη και πολύ άγχος. Πρόκειται για μια διαδικασία δοκιμών των διαφόρων μεθόδων παλαίωσης που υπάρχουν, αποτυχίας ή επιτυχίας, επανάληψης, μέχρι να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Δεν σου κρύβω ότι μερικές φορές κουράζομαι και απογοητεύομαι αλλά όπως λες και εσύ, ξέρω ότι με τη ολοκλήρωσή τους εισπράτεις την μεγαλύτερη ανταμοιβή για τους κόπους και τις προσπάθειές σου.

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #49 στις: Μαΐου 29, 2014, 10:30:20 μμ »
Κώστα μπορεί να έχεις δίκιο ανάλογα με ποιές φωτογραφίες του "αυθεντικού" το συγκρίνεις, θα προσπαθήσω με γκρι ανοικτό πάστελ ή λάδια να αλλάξω λίγο τον τόνο .

Δεν συγκρίνω με κάποιο, απλώς δεν φαίνονται σαν καπνιές, είναι "πηχτό"
το εφφέ, στα φτερά ας πούμε.

Click to see the original size.

Tags: