Αποστολέας Θέμα: Kamov Ka-58 1/72 Zvezda  (Αναγνώστηκε 4361 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
Kamov Ka-58 1/72 Zvezda
« στις: Σεπτεμβρίου 23, 2013, 11:01:18 μμ »
Καλησπέρα σε όλους παιδιά.Ξεκινώ μετα απο καιρό ξανά την προπάθεια μου με ενα ελικόπτερο και μάλιστα καθόλου συνηθισμένο κατ εμέ.Κα 58 λοιπόν με χαρακτηριστικά stealth και νομίζω ποτέ υπηρεσιακό.Το κιτ είναι της ρωσικής zvezda τησς οποίας κιτ θα προσπαθήσω να φτιάξω για πρώτη φορά.Τεσσερα πλάισια σε μαυρο και σχετικά σκληρό πλαστικό με καλούτσικη λεπτομέρεια για την κλίμακα και καλά φορτία οπλισμού.Τα διαφανή κομμάτια δίνονται σε τέσσερα κομμάτια με μέτρια διαφάνεια.Σήματα ελάχιστα δείχνουν όμως καλά τυπωμένα.Ξεκίνησα με το κόκπιτ το πυροβόλο και τα ρουκετοβόλα σιγά σιγά τις εργασίες.Εδω θα ήθελα να ευχαριστήσω τον φίλο και συμφορουμίτη Μιχάλη(phantomakias) για την βοήθεια που μου προσέφερε σχετικά με το βάψιμο του ελικοπτέρου δίνοντάς κωδικούς χρώμάτων αλλά και φωτογραφικό υλικό.Μερικές φωτο απο το ξεκίνημα μου.

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
Απ: Kamov Ka-58 1/72 Zvezda
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2013, 10:09:04 μμ »
Καλησπέρα σε όλη την παρέα του forum.Επανέρχομαι με το πρώτο update στην κατασκευή του ρωσικού stealth ka 58.Εχουμε και λέμε λοιπόν.Εβαψα ενα πρώτο χέρι την μπανίερα του κόκπιτ τον πίνακα οργάνων καθώς και τα καθίσματα με τα χειριστήρια τους.Να σημειώσω εδώ παιδιά την δυσκολία που παρουσιάζουν οι πραγματικές αποχρώσεις αν κάποιος θέλει να βάψει με πινελλο και vallejo διότι οι αντιστοιχίες αυτών...πολύ στο περίπου και φυσικά μίξεις.....Ολά του τα όπλα συναρμολογήθηκαν, βλαρίμπα βιλαμπάχο... και ασταρώθηκαν για να προχωρήσω σε βάψιμο με τα ακρυλικά.Τέλος έγινε η συναρμολόγηση του πρώτου τμήματος του στροφείου και όπου είχε κενό στο πάνω μέρος κλασικά πράσινος squadron γυαλόχαρτα νερού κλπ.Μερικές φώτο και έπεται και συνέχεια.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2013, 10:24:14 μμ »
Τα σκέλη δείχνουν πολύ εύθραστα... σε βλέπω να τραβιέσαι. Ελεγξέτο και για βάρος μπροστά, πολλές φορές οι οδηγίες δεν το αναφέρουν.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2013, 10:30:22 μμ »
Καλησπέρα gkontog.Πολύ το φοβάμαι.....το σουζάρισμα και θα ακολουθήσω την συμβουλή σου.Νομίζω 15 γραμμαρια είναι οκ.Εχει βλέπεις και μπόλικο οπλισμό το άτιμο. ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2013, 10:42:35 μμ »
Έμπλεξες παιδί... Για να σε δω και στα zvezda... Καλή συνέχεια..  :wink: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 01, 2013, 07:23:38 πμ »
Καλή συνέχεια Νάσο.
 ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 01, 2013, 10:22:28 μμ »
Καλησπέρα σε όλους παιδιά.Νίκο το βλέπω ότι έμπλεξα  :mrgreen: :mrgreen:.Ελπίζω να σε χαροποιήσω με το τελικό αποτέλεσμα.Το παλέυω πάντως το ρωσάκι.Μήτσο σε ευχαριστώ πολύ.Μικρή σχετικά πρόοδος σημειώθηκε και σήμερα.Τα βλήματα αέρος αέρος καθώς και οι ρουκέτες βάφτηκαν αντίστοιχα με το 34 τηw humbrol και το 86 της ίδιας εταιρίας αντίστοιχα.Τα ρουκέτοβόλα επέλεξα να τα βάψω με την αντιστοιχία του 99 της revell (aluminium) με citadel (aluminium-steel) μίξη 60-40 ενώ θυρίδες-πυλώνες με αντιστοιχία και πάλι σε vallejo του gunship grey της testors. τροχοι-ζαντες εγιναν με το 950 της vallejo φλατ μαυρο) ενώ τα σκέλη με silber της testors.Τέλος το στροφείο συναρμολογήθηκε ασταρώθηκέ και απο αυριο θα τριφτεί όπου απαιτείται για να προχωρήσουμε σε βάψιμο.Οι όποιες μικροατέλειες θα γίνουν απο αύριο με πινελλάκι φυσικά.Μερικές φώτο απο τα σημερινά.

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 06, 2013, 01:58:18 μμ »
Καλημέρα σε όλους.Επανέρχομαι στο φουτουριστικό KAMOV ka 58 με ένα μικρό update.Ολοκλήρώθηκαν απο πλευράς βαψίματος όλα του τα όπλα, οι πυλώνες μεταφοράς φορτίων,οι θυρίδες του συστήματος προσγείωσης, το σ/π καθώς και το π/β του ελικοπτέρου.Μικρή αλλαγή πλάνων με το σ/π να βάφεται στο χρώμα του σκάφους και μόνο τα αμορτισέρ με ασημί ενώ μέρος των βλημάτων (αυτά που φέρνει σε πυλώνες στο εσωτερικό του το ε/π) φέρουν κόκκινη κεφαλή.Oλα τα παραπάνω έχουν περαστεί πρώτο χέρι ακρυλικό γυαλιστερό βερνίκι και περιμένω να στεγνώσουν.Παράλληλα ετοιμάζεται και το στροφείο του ε/π (φώτο γι αυτό θα υπάρξουν αργότερα).Λίγες φώτο απο την μέχρι τώρα πρόοδο.

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 06, 2013, 02:01:52 μμ »
Πολλά ψιψιψίνια και κοκοκόψαρα έχει τούτο βρε συ!!!

Για προχώρα... ::salut::

Υ.Γ. Κι αν θες, όποτε ανεβάζεις με postimage, διέγραφε τις κενές γραμμές με delete για να είναι σε μια σειρά οι φωτογραφίες...  :wink:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 06, 2013, 02:02:43 μμ »
Ω ρε δουλειά... πολύ καλός μέχρι τώρα! Το στροφείο με αγχώνει που τα κόλλησες όλα, εγώ στο Ka-50 το έσπασα 2-3 φορές, πρόσεχέ το! Οι φορείς των ρουκετών βγήκαν πολύ όμορφοι.

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 06, 2013, 03:18:08 μμ »
Παίδες σας ευχαριστώ πολύ.Πράγματι Νίκο  έχει πάρα πλλά ψιλικοκό για 72 αρι.Χαμός γίνεται πραγματικά.gkontog το ξέρω για το στροφείο και γι αυτό το προχωράω όσο πιο προσεκτικά μπορώ.Αποφάσισα πρώτα την συναρμολόγηση του και κατόπιν βάψιμο διότι λόγω της ιδιαιτερότητας του (διπλές έλικες.....κλπ) θεώρησα ότι βαμμένο και τοποθέτηση λεπίδων με κόλλα ca θα κινδυνευε πιο πολύ...Ρίσκο που φοβήθηκα να το πάρω.Μακάρι να πετύχει. ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #11 στις: Οκτωβρίου 12, 2013, 07:40:02 μμ »
Kαλησπέρα σε όλους παιδιά.Επανέρχομαι στο ρωσικό kamov Κα 58 που παιδέυω εδώ και λίγο καιρό.Συναρμολόγησα το κόκπιτ του ελικοπτέρου, πρόσθεσα βάρος και έκλεισα την άτρακτο του σκάφους.Υπήρξαν κάποια θέματα εφαρμογής σε αυτό το σημείο τα οποιά όμως με την βοήθεια του φίλου μου και συμφορουμίτη παναγιώτη (panos v) πιστεύω ότι αντιμετωπίστηκαν.Παράλληλα συναρμολογήθηκάν τα όπλα του ε/π μασκαρίστικε η καλύπτρα και βάφτηκαν το σ/π και οι θυρίδες αυτού.Τέλος προχώρησα παράλληλα και το στροφείο με το χείλος προσβολής στις λεπίδες να είναι πλέον βαμμένο και να ετοιμάζομαι για το βάψιμο του βασικού χρώματος.Αυτά για την ώρα και έπεται συνέχεια.Μερικές ακόμη φώτο.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #12 στις: Οκτωβρίου 12, 2013, 07:48:24 μμ »
Αυτά είναι, αγριεύει το θηρίο. Μόνο βγάλε πιο σωστά εστιασμένες φωτογραφίες για το απλαμβάνουμε.

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #13 στις: Οκτωβρίου 12, 2013, 08:06:04 μμ »
Αγριεύει όντως σιγά σιγά.Μακάρι να βγείκάτι καλό στο τέλος.Ελήφθει για τις φώτο.Θα προσπαθήσω για καλύτέρες αν και ο φωτισμός δεν είναι και ο καλύτερος ενώ και η φωτογραφική μου δεινότητα.... :( :( :(

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #14 στις: Οκτωβρίου 20, 2013, 01:27:40 μμ »
Καλημέρα σε όλους.Επανέρχομαι με ενα μίκρό update στο ρωσικό kamov ka 58.Επιτέλους  τελείωσα με το στροφείο του ε/π το όποιο με παίδεψε αρκετά λόγω της ιδιαίτεροτητας του κυρίως (διπλές έλικες κλπ.).Πιστεύω πάντως ότι έχει γίνει αρκετά καλή δουλειά.Παράλληλα τοποθετήθηκε το π/β του ε/π και  τα βασικά μέρη της καλύπτρας ενώ πλέον το μοντέλο εχει ασταρώθει και ετοιμάζεται για βάψιμο.Μερικές φώτο και προχωράμε. ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #15 στις: Οκτωβρίου 20, 2013, 01:36:03 μμ »
Ναι, είναι παίδεμα τα στροφεία, παλεύω και εγώ ένα Ka-50 της Hobby Boss και ενώ όλα ταιριάζουν τέλεια, είναι τόσο μικρά/λεπτά/ευαίσθητα που σπάνε τα νεύρα :evil: Δε θα σου πω για το Ka-29 της Zvezda, που είναι μοντέλο από τα παλιά της... εκεί αν δεν είχα μπόλικες φωτογραφίες του πραγματικού και τις οδηγίες του αντιστοίχου μοντέλο της Hobby Boss :!: δεν θα τα κατάφερνα ποτέ, τόσο μάπα ήταν οι οδηγίες. Οσο για εφαρμογή, εφιάλτης!

Αντε, ρίξε χρώμα να αποκτήσει χαρακτήρα το μοντέλο!

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Aθηνα
  • Fail to prepare is prepare to fail...
« Απάντηση #16 στις: Οκτωβρίου 20, 2013, 02:39:57 μμ »
Ωραίος Νάσο!Ρίξε χρώμα...
Εν το μεταξύ είχα την εντύπωση οτι ήταν μονοθέσιο αυτό το ελικόπτερο.. ::salut::
Aλέξανδρος Μαρίνος
FB: AlexSMT
Instagram:alexscalemodeltherapy

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #17 στις: Οκτωβρίου 20, 2013, 04:16:04 μμ »
Ωραίος ως τώρα Νάσο,άντε σιγά-σιγά στα μπογιατίσματα.
 ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος raziera

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Κωστας
« Απάντηση #18 στις: Οκτωβρίου 20, 2013, 04:51:07 μμ »
Ωραίος Νάσο!Ρίξε χρώμα...
Εν το μεταξύ είχα την εντύπωση οτι ήταν μονοθέσιο αυτό το ελικόπτερο.. ::salut::
Χ2
Καλη συνέχεια.

::salut:: Κωστας

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #19 στις: Οκτωβρίου 27, 2013, 09:53:28 πμ »
Καλημέρα σε όλους παιδιά!!!Συνέχεια λοιπον με το ρωσικό stealth που παλεύω εδω και λίγο καιρό.Το μοντέλο βάφτηκε εξ ολκλήρου για πρώτη φορά με τα ακρυλικά της vallejo.Περάστηκε δυο χερια ακρυλικό gloss βερνικι της w&n ,τοποθετήθηκαν τα λιγοστά σήματα τα οποιά δείχνουν να έκατσαν καλά ενώ έγινε και ένα διακριτικό ''πλυσιμο'' μιας και το συγκεκριμένο ε/π ώντας μη επιχειρησιακό δεν έχει πιστεύω και τόση ταλαιπωρια επάνω του.Συνεχίζω με το ματ βερνίκι και να δώ που θα καταλήξουμε.Μερικές φώτο με την μέχρι τώρα δουλειά.

ΥΓ.Το στροφείο είναι απλά τοποθετήμένο δεν έχει κολληθεί ακόμη.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #20 στις: Οκτωβρίου 27, 2013, 10:08:17 πμ »
Πολύ κακία!Το μαύρο δείχνει να έχει πολύ μπιμπίκι, είναι έτσι ή είναι ο φωτισμός; Επίσης πρόσεξε τα σήματά σου, αν δε με ξεγελάει η φωτογραφία, έχουν silvering.

Δεν ξέρω για εσάς, εμένα πάντως μου θυμίζει κάτι σε υδρόβιο πλάσμα, μοσάσαυρο ίσως... :roll:

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #21 στις: Οκτωβρίου 27, 2013, 10:53:32 πμ »
Είναι ζόρικα άσχημο αυτή είναι η αλήθεια.Για τα μπιμπίκια που μου λές θα το δώ εκ νέου εννοείται αν και σίγουρά θα σενιαριστεί λίγο πριν την τoποποθέτηση του με micromesh.....Oι χαλκομανίες δείχνουν οκ απο κοντά.Ελπίζω να μην την έχω πατήσει που λένε. ::salut:: ::salut:: ::salut::

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #22 στις: Οκτωβρίου 27, 2013, 12:13:40 μμ »
Παιδί την έχεις πατήσει με τα σήματα. Για δες τι μπορείς να κάνεις (ματζούνια, καλό σκούπισμα, λίγο τρύπημα για να περάσουν τα ματζούνια από κάτω). Γκλος βερνίκι δεν περάσαμε;  ::mastigio79:: ::mastigio79::

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #23 στις: Οκτωβρίου 27, 2013, 12:29:27 μμ »
Δυο χέρια Νικόλα και έβαλα και το fit της tamiya.Tι να κάνω άλλο ;;;

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #24 στις: Οκτωβρίου 27, 2013, 12:37:36 μμ »
Βασικά πρέπει να σκουπίζεις καλά μόλις τοποθετήσεις το σήμα στην θέση του. Μην το φοβάσαι, με ένα απορροφητικό χαρτί το πατάς καλά για να μην μείνει αέρας από κάτω και ασημίζει όταν στεγνώσει. Αν βάζεις ματζούνια προσπαθείς να μην βάζεις πολύ για τον ίδιο λόγο. Όσο πιο καλά σκουπίσεις στην τοποθέτηση τόσο πιο καλά θα κάτσει και δεν θα παιδεύεσαι μετά.

Για να το διορθώσεις τώρα προσπάθησε με κάτι πολύ μυτερό να τρυπήσεις λίγο στα σημεία που ασημίζει και ξαναπέρνα το ζουμί της ταμίγια. Στο νούμερο προσπάθησε να περάσεις ζουμί από την γράμμωση και μετά να το πατήσεις καλά για να ακολουθήσει και την γράμμωση.

Tags: ka-58