Αποστολέας Θέμα: Μοντελιστικές εφαρμογές σε Smartphones. Το νέο εργαλείο στο πάγκο μας?  (Αναγνώστηκε 1775 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dkakos

• Δημήτρης Κακογιαννάκος, Σύλλογος Μοντελιστών Καβάλας
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Σέρρες
  • Quod in Vita Agimus, In Aeternum Resonat!
    • SWAT sig
Μιας και τα Smartphones, όποιας πλατφόρμας, έχουν μπεί για τα καλά στην ζωή μας και θα την εξελίσσουν [sic], θα επηρεάσουν και το χόμπυ μας φυσικά (ελπίζοντας θετικά)
Ήδη, πολλά περιοδικά είναι διαθέσιμα μέσω διαφόρων "περιπτέρων". Αλλά αυτό δεν είναι κάτι διαφορετικό.
Το διαφορετικό ίσως είναι κάποια εφαρμογή που θα βοηθήσει πραγματικά.

Έτσι ψάχνοντας, βρήκα 2 αρκετά υποσχόμενες.

1)Είμαι κάτοχος Android συσκευής, οπότε μεγαλύτερο βάρος έριξα σε αυτή την πλατφόρμα. Μετά απο 1-2 άκυρες εφαρμογές, έπεσα σε αυτή: Hobby Color Converter

Απλά πράγματα:
α) περιέχει λίστες με χρώματα, όπου μπορείς να επιλέξεις αυτά που έχεις στόκ ή να ετοιμάσεις μια λίστα για ψώνια και παράλληλα σου δείχνει την αντιστοιχία με τα υπόλοιπα (και αν το έχεις στόκ σε άλλη εταιρεία).
Περιλαμβάνει: Tamiya (X/XF/TS/AS), Revell (Email/Aqua), Humbrol (Enamel/Acrylic), Vallejo (Model Color/Model Air), Gunze (HobbyColor [εννοεί Aqueous]), Citadel (Base/Layer/Dry/Shade/Glaze/Texture/Technical/Edge)
Ο δημιουργός, έχει δηλώσει πως στο μέλλον θα συμπληρώσει κι άλλα χρώματα.
β) επίσης η εφαρμογή περιλαμβάνει και έναν απλό μετατροπέα κλιμάκων, σε χιλιοστά, εκατοστά και μέτρα στις πιο δημοφιλείς κλίμακες (1:1) 1:12, 1:24, 1:35, 1:48, 1:72 και 1:144

2)Στην αντίπερα όχθη σ 'αυτή του iPhone, μέσω ενός φίλου στο Scalemates, βρήκα αυτή εφαρμογή: iModelKit [review στο Internet Modeller]

Υπόσχεται πολλά, όπως χρωματολόγια και μετατροπέα (όλων των γνωστών) κλιμάκων, αλλά με μία μεγάλη διαφορά: μίξερ χρωμάτων!!!! Και όχι μόνο αυτό, αλλά και να πάρεις δείγμα χρώματος απο φωτογραφία που μόλις έβγαλες, για να συγκρίνεις με αυτό που μοιάζει περισσότερο και τέλος να βγάλεις αποτέλεσμα με ποιά χρώματα θα το πετύχεις!!!!! ::eusa_whistle::
Την εφαρμογή την ανακάλυψα χθές, αλλά δεν την έχω δοκιμάσει ακόμα (περιμένω να μου δοθεί χρόνος χρήσης στο κινητό της γυναίκας μου).
Στο ενδιάμεσο, σκέφτομαι να στείλω mail στην εταιρεία, ώστε να μάθω για τις προθέσεις τους να εξελίξουν την εφαρμογή και στην πλατφόρμα των Android   ::eusa_pray::

Αν έχετε και εσείς κάποια εφαρμογή που ενδιαφέρει, βάλτε ένα λίνκ.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Idomeneas

• Scale 1/48
  • *
Eγω εχω το modelpaint42 για Iphone
https://itunes.apple.com/us/app/model-paint-42/id357012161?mt=8

Eπι της ουσιας ενα μετατροπεας-καταλογος χρωματων απο εταιρεια σε εταιρεια. Αν και εχω εντοπισει 2-3 λαθακια βελτιωνεται και με εχει βοηθησει αρκετα καποιες στιγμες.

Αποσυνδεδεμένος modelist

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Πειραιας
  • modelclub.gr
και εγω το Hobby Color Converter εχω,μακαρι να το εξελιξει και να το βελτιωσει ακομα περισσοτερο

Αποσυνδεδεμένος HEL(las)

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Σωμα στην Σαλονικη, μυαλο και καρδια στην Κομοτηνη
  • "ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΤΑΦΡΟΝΗΣΑΝΤΕΣ"
 ::arrowred:: dkakos : Δημητρη κατεβασα την εφαρμογη (πολυ χρησιμη κυριως για να ξερω ποια χρωματα εχω στα συρταρια) αλλα μετα απο λιγες μερες απεγκατασταθηκε αυτοματα και στο κινητο και στο tablet ,ξερουμε γιατι :roll:  :?:

Αποσυνδεδεμένος dkakos

• Δημήτρης Κακογιαννάκος, Σύλλογος Μοντελιστών Καβάλας
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Σέρρες
  • Quod in Vita Agimus, In Aeternum Resonat!
    • SWAT sig
Για την Hobby Color Converter λές? Περίεργο μου φαίνεται να έκανε μόνη της  απεγκατάσταση...

Αποσυνδεδεμένος HEL(las)

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Σωμα στην Σαλονικη, μυαλο και καρδια στην Κομοτηνη
  • "ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΤΑΦΡΟΝΗΣΑΝΤΕΣ"
και ομως...η συντομευση υπαρχει στην επιφανεια εργασιας αλλα οταν παταω γραφει οτι δεν ειναι εγκστεστημενη.
οταν πηγα στο μενου με ολες τις εφαρμογες, βλεπω οτι υπαρχει κατι σαν εφαρμογη με ονομα "com.pulgadas.hobbycolourconverter"
επαναλαμβανω οτι το ιδιο συμβαινει και στο κινητο και στο tablet..

Αποσυνδεδεμένος thkar

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αρμενία
    • Scale Modelling Info
Για το iModelKit εχω να πω τα καλυτερα, απλα το full version (ειναι με πληρωμη στα 4... Ευρο) ειναι ιδανικο. Το free version ειναι χωρις πολλες δυνατότητες. Εχω μιλησει με την εταιρια για καποιες παραπανω πληροφοριες και διορθωσεις σε καποιους κωδικους χρωματων.

Το modelpaint42 ειναι ικανοποιητικο αλλα δεν το πολυ δουλευω.
Εκτος των δυο παραπανω (iModelKit, modelpaint42) και παντα για IOS εχω κατεβασει και τα παρακατω που μπορει να σας φανουν χρησιμα:

- iScaleRuler: πρακτικο για γρηγορη μετρηση της απόστασης και το μέγεθος των αντικειμένων σε κλιμακα.

- iScaleModel: οχι απλα πρακτικο, πρακτικοτατο εργαλειο για να βρισκεις βαση κλιμακας τα μεγεθος αντικειμενων.

- WorldAirForce: καλο app για φωτο απο πολλες αεροποριες χωρων, και της Ελλαδας

- Kits & stock PRO 2.0: Για την καταμετρηση του στοκ των χρωματων μας και με scale converter. (Gunze-Tamiya-Humbrol-Revell, etc..)

- AirfixApp: Απο το ονομα και μονο, ναι ειναι ο καταλογος της Airfix για ολα τα μοντέλα της. Ανανεωνετε τακτικα.

Αυτα εχω βρει μεχρι τωρα σε IOS App, καποια απο αυτα μου εχουν φανει πολυ χρησιμα.  ::salut:: ::salut:: ::salut::

Tags: