Αποστολέας Θέμα: ΚΥΑΝΟΑΚΡΥΛΙΚΗ ΚΟΛΛΑ - SUPER GLUE  (Αναγνώστηκε 3311 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ΒΑΜΒΟΥΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΣ / ΚΡΗΤΗ
  • modelclub.gr
ΚΥΑΝΟΑΚΡΥΛΙΚΗ ΚΟΛΛΑ - SUPER GLUE
« στις: Σεπτεμβρίου 05, 2013, 01:42:36 μμ »
Θα ήθελα αν γνωρίζει κάποιος να μου πει
τι εμπειρίες έχει απο τη χρήση της SUPER GLUE ( αυτές πουν τις πουλάνε στα παζάρια και τα είδη του 1EUR )
Eίναι αξιόπιστες και διαχρονικές, ή καλύτερα να την αποφύγω και να καταφύγω σε ακριβότερες λύσεις για κυανοακρυλικές κόλλες

Αποσυνδεδεμένος mirmidon

• IPMS Hellas 1290
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: KOH SAMUI
  • Ντριτζτ Ντο Ερντεν
Απ: ΚΥΑΝΟΑΚΡΥΛΙΚΗ ΚΟΛΛΑ -SUPER GLUE
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2013, 03:46:53 μμ »
γνωριζω την power glue με σημα το ελεφαντακι σε τετοιες τιμες. τετοιες κολες ερχονται κυριως απο ασια.τις χρησιμοποιω, ειναι πολυ δυνατες αλλα επικυνδινες να κολησουν στο δερμα σε κλασματα δευτερολεπτου. σε uhu power glue οχι κ τοσο. κανουν καλη δουλεια σε μεγαλες επιφανειες κ οχι σε μικρολεπτιομερειες που ιδανικες ειναι η ρεβελ με το σωληνακι αλλα οχι τοσο δυνατη.η super glue θα ειναι κατι παρομοιο

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2013, 04:43:19 μμ »
Για κυανοακρυλικες κολλες ρωτησε ο ανθρωπος,τι σχεση εχει η Revell? Φιλε μου ασχετως τιμης αν η κολλα κανει αυτο που πρεπει οπως το θες (να κολλαει δηλαδη!) ειναι μια χαρα! Παρε 1-2 να δοκιμασεις γιατι μπορει να ειναι μια χαρα αλλα μπορει να πεσεις μεχρι και σε αδειο σωληναριο! Επισης εχε τον νου σου σε μεγαλα μαγαζια με εργαλεια και χαρτικα γιατι βγαζουν συχνα προσφορες στις επωνυμες κυανοακρυλικες.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2013, 05:39:50 μμ »
Μια φορά αγόρασα τέτοια κόλλα και την πέταξα μέσα σε 5 λεπτά... Ίδια που αγόρασε γνωστός μου του έκανε τη δουλειά... Τι να πω. Είναι ότι σου τύχει.
Πάντως μέχρι τώρα έχω δοκιμάσει πολλές επώνυμες. Τα καλύτερα αποτελέσματα τα πήρα με την Bison και την Logo Gel για πιο χοντρά κολλήματα. Η χειρότερη που έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής ήταν η Loctite.
Η ZAP από την άλλη έχει καλύτερη τιμή ως προς το βάρος αλλά ακόμα και η thin είναι πολύ αργή και μερικές φορές μου σπάει τα νεύρα, ενώ ξεκολλάει και εύκολα.
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος Δημήτρης Σιόλος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρινιο
  • Δημήτρης Σιόλος-IPMS 1314
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2013, 05:50:35 μμ »
Εγώ συνέχεια την UHU από το Τζάμπο παίρνω, 2 ευρώ τα 2 σωληνάρια των 3 γραμμαρίων το καθένα, κρατάει αρκετό καιρό  :wink:

Αποσυνδεδεμένος ΒΑΜΒΟΥΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΣ / ΚΡΗΤΗ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2013, 06:56:06 μμ »
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις
θα συνδιάσω την ενημέρωση που μου προσφέρατε

Αποσυνδεδεμένος orck

• .
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: .
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2013, 07:15:31 μμ »
Παρε το φτηνοτερο και μικροτερο μπουκαλι. Δυσκολα θα την τελειωσεις χωρις να χαλασει το στομιο στο μπουκαλι η να ξεραθει απο μονη της.
Για να κρατησει περισσοτερο βαλτην σε ναυλον σακουλακι και μετα σε ενα ταπερ στο ψυγειο, στην συντηρηση, γραψε ξεκαθαρα απο εξω οτι ειναι κολλα και οχι φαγωσιμο.
.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2013, 07:58:08 μμ »
Ένα ωραίο κόλπο για να μην χαλάσει το στόμιο στις Zap, που ίσως όμως μπορεί να εφαρμοστεί και σε άλλα μπουκάλια, είναι να βάλεις βελόνα από σύριγγα ινσουλίνης πάνω στο στόμιο.  Αν σου ξεραθεί κόλλα μέσα απλά αλλάζεις βελόνα.  Αν θέλεις περισσότερη ροή αλλάζεις βελόνα...
Κάποιος μου το είχε μαρτυρήσει το κόλπο στο τελευταίο Street modeling (δεν θυμάμαι ποιος δυστυχώς) και με έσωσε...!
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2013, 08:17:38 μμ »
Βελόνες και βουντού στην κυανοακρυλική? :mrgreen:
Βασικός κανόνας της κυανοακρυλικής είναι οτι ΠΟΤΕ δεν βάζουμε στο μοντέλο μας με το μπουκαλάκι.Πάντα,αφήνουμε μια σταγόνα σε μια γυαλιστερή επιφάνεια,αλουμινόχαρτο είναι μια χαρά,και από κει πέρνουμε την ποσότητα που θέλουμε με μια καρφίτσα,τεντωμένο σπρου,κομμένη βελόνα,οδοντογλυφίδα ή όπως αλλιώς μας βολεύει.
Εάν ξεραθεί το στόμιο,απλά κόβουμε το ξεραμένο σημείο.
Η Zap πάντως έχει βγάλει για τους αμετανόητους ένα πακετάκι με πολύ λεπτά στόμια που μπαίνουν σε όλα σχεδόν τα σωληνάρια/μπουκαλάκια κυανοακρυλικής και είναι πολύ βολικά.Αν θυμάμαι καλά κοστίζει 3,50Ευρώ και έχει μέσα 10 τεμάχια,αρκετά για μια ολόκληρη χρονιά.Τα έχω δει στο GEhobbies.

Tags: