Βασίλη οι γραμμές του τραίνου περνούν ή τουλάχιστον περνούσαν

γύρω στα 200μ. από το σπίτι μου.
Κατεβαίνοντας την Λεωφ. Καποδιστρίου από Σίδερα Χαλανδρίου προς Βεϊκου, λίγο πριν το ύψος του εμπορικού κέντρου της Φιλοθέης φεύγει από την Καποδιστρίου, μέσα και πλαγίως δεξιά, ένας δρόμος που σε βγάζει καρφί στην Λεωφ. Σπύρου Λούη στο ΟΑΚΑ. Είναι η
Αγίου Γεωργίου. Ακριβώς παράλληλα με αυτήν (κάτι σαν το αντίθετο ρεύμα της) είναι η
Λαυρίου. Ανάμεσα σε αυτές τις δύο και σε μια νησίδα που υπάρχει, μέχρι και πριν από το 2004 υπήρχαν αρκετά μέτρα από τις γραμμές του τραίνου. Με την ανάπλαση της περιοχής και τις διάφορες αψυχολόγητες βλακείες και αναδιαμορφώσεις που έκαναν πριν από τους Ολ. αγώνες οι διάφοροι νεοέλληνες φωστήρες αποφάσισαν να τσιμεντώσουν, να ξηλώσουν ή να εξαφανίσουν σχεδόν όλες τις γραμμές που είχαν απομείνει, αφήνοντας κάπου ως ενθύμιο!!!, μόλις καμιά δεκαριά μέτρα.

Ξέρω δε ότι οι γραμμές περνούσαν και από το Χαλάνδρι και έφταναν (αν θυμάμαι καλά) και μέχρι κάτω στην 3η Σεπτεμβρίου.
'Οσον αφορά δε τα ορυχεία της Καλογρέζας, απ'όσο γνωρίζω από αφηγήσεις της πεθεράς μου που κατοικεί στην Αλσούπολη από το '50, όλη η περιοχή (της Καλογρέζας) είναι "σουρωτήρι" γεμάτη στοές και πηγάδια. Οι τελευταίες "μπούκες" έφταναν μέχρι την Λεωφ. Κασταμονής (εκεί που είναι σήμερα το super market του Σκλαβενίτη) ενώ όλη η περιοχή μέχρι και την Αλσούπολη μύριζε κάρβουνο. Το τραινάκι ήταν μικρό, μόλις μηχανή και 2 μικρά παλιά ξύλινα καφέ βαγόνια, ενώ περνούσε 2 φορές τη μέρα. Μία νωρίς το πρωί κατά τις 7 και μια το απόγευμα μετά τις 6 περίπου.
Περισσότερα υπόσχομαι τις επόμενες μέρες όταν γυρίσω από διακοπές και την ανακρίνω για περισσότερες λεπτομέρειες.

Δες κι εδώ για κάποιες παραπάνω πληροφορίες περί της διαδρομής του, ενώ στο παράθυρο με τις εναλλασόμενες φωτό, οι πρώτες είναι ακριβώς από το σημείο που περιγράφω
http://linospapa.blogspot.gr/2011/05/952011.html