Αποστολέας Θέμα: F-5A Kinetic 1/48 Greek Airforce  (Αναγνώστηκε 6684 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Dayhawk

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Σκύρος
F-5A Kinetic 1/48 Greek Airforce
« στις: Αυγούστου 10, 2013, 04:53:51 μμ »
Το πιό πρόσφατο δημιούργημα μου με το πολυαναμενόμενο F-5 της kinetic.Όμορφη και προσεγμένη κατασκευή από το εργοστάσιο.Αξίζει σαν μοντέλο γενικότερα.Περίμενα λίγη περισσότερη λεπτομέρεια στο κόκπιτ αλλά δεν πειράζει.Η βαφή έγινε με ακρυλικά μπλε βασικό το hobby colour H56 intermediate blue και το ασημί για από κάτω το Η8 silver.Σε συνδιασμό με το ρεαλιστικό airfield φτιαγμένο από τσιμέντο και το προσωπικό εδάφους της παλαιάς γενιάς πιστέυω ότι έχει ένα όμορφο αποτέλεσμα.

Αποσυνδεδεμένος Leon13

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πειραιας
Απ: F-5A Kinetic 1/48 Greek Airforce
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 10, 2013, 07:10:21 μμ »
Παρα πολυ ωραιο .
Καλες συνεχειες  ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::
ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

Συνδεδεμένος SHAGRATHI

• Ανθλγός (ΜΧ) Σαουρίδης Δημήτριος
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Florida
  • Civil Engineer - Project Manager
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 10, 2013, 08:19:20 μμ »
συνέχισε έτσι.   :wink:
21ος ΛΜΧ, 21η ΤΘΤ Κομοτηνή.

Αποσυνδεδεμένος Dayhawk

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 10, 2013, 11:10:15 μμ »
Ευχαριστώ παιδιά.. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dionisis79

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • IPMS 1317 Λέσχη Μοντελιστών Καρδίτσας!!!!!
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 10, 2013, 11:39:43 μμ »
Ωραίο μοντέλο . Προσπάθησε να βγάλεις και κάποιες πιο φωτεινές φωτογραφίες να το δούμε καλύτερα ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 11, 2013, 12:23:02 πμ »
Καθώς τυχαίνει να δουλεύω σε αεροδρόμια και έχω δεί αρκετά aprons (όχι airfields) ή πίστες ή δάπεδα στάθμευσης αεροσκαφών, επέτρεψε μου να σου κάνω μερικές παρατηρήσεις. Καταρχήν το πλατος των αρμών διαστολής δεν ξεπερνά τους 4 πόντους, η πετρελαϊκή μαστίχα ελάχιστα (και αν) εξέχει. Ράγισμα που να ξεκινά από το κέντρο μιας πλάκας  και να επεκτείνεται σε όμορη της δεν εχω δεί ποτέ μου και δεν ξέρω εαν μπορεί να γίνει. Οι πίστες μας μπορεί να είναι κατά τόπους λερωμένες, κακοφτιαγμένες όμως δεν είναι. Αυτό που έχεις κατασκευάσει, μόνο ρεαλιστικό δεν είναι.

Αποσυνδεδεμένος Αλέξανδρος

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Καλαμάτα
  • Αλέξανδρος Μέλλιος
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 11, 2013, 01:58:20 πμ »
Πολυ ωραία κατασκευή! ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Dayhawk

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #7 στις: Αυγούστου 11, 2013, 11:07:13 πμ »
Φίλε μου εγώ μοντελισμό κάνω δεν είμαι πολιτικός μηχανικός ούτε δουλεψα στη ΜΟΜΑ.Εφ. όσον είσαι εσύ της δουλειάς φτιαξε μας μια βάση με τσιμέντο με τις διαστάσεις στην 1/48 για να το δούμε πως είναι. Το θεωρητικό. εμενα προσωπικα λίγα μου λέει.

Αποσυνδεδεμένος HARTMANN7

• Moderator
  • Scale 1/35
  • In Cats We Trust
« Απάντηση #8 στις: Αυγούστου 11, 2013, 11:57:25 πμ »
Φίλε μου θεωρώ οτι παρατήρηση σου έκανε ο Γιάννος και όχι κριτική...
Εγώ θα σταθώ πιο πολύ στο μοντέλο σου το οποίο φαίνεται ωραίο αλλά τράβα και 5-6 φωτο ακόμα να μας το παρουσιάσεις...
Σαν παρατήρηση δική μου αν έχεις κάνει preshade έλεγα οτι στην ράχη φαίνεται αρκετά έντονη η γράμμωση και θα ήθελε λίγο σβήσιμο.

Αυτά φιλικά πάντα.
Γιώργος Γιαννόπουλος.  ::salut::
Γιώργος Γιαννόπουλος.
IPMS 1282

Αποσυνδεδεμένος Dayhawk

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #9 στις: Αυγούστου 11, 2013, 12:19:00 μμ »
Δεν έχω κανένα πρόβλημα για κριτική γι αυτο και ανεβαζω μοντέλα. Φτιάξε όμως 4 εκατοστά γράμμωση στην διάσταση αυτή ή κάνε την τσιμεντένια βάση να μην σκάσει.Γι αυτό και την έκανα όμως.Προσπάθησα να γίνει όσο πιο ρεαλιστική γινόταν.Θα κοιταξω να ανεβάσω κι άλλες σύντομα.

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Που είπες;;
« Απάντηση #10 στις: Αυγούστου 11, 2013, 03:27:32 μμ »
Dayhawk,

Πολύ όμορφη η δουλειά σου συνολικά.

Παρεπιμτπόντως, ο  πιλότος έχει "μιστόκλα" ή μου φαίνεται; Ποιάς εταιρείας φιγούρα είναι;
There are only two types of aircraft, fighters and targets.

Αποσυνδεδεμένος Dayhawk

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #11 στις: Αυγούστου 11, 2013, 05:08:07 μμ »
Χα χα ναι έχει μουστάκι καλά βλέπεις..Είναι Italeri από του Καλφάκη,και είναι παλιό και θεώρησα ότι ταιριάζει με τον καιρό του αεροσκάφους όπως και τα μηχανήματα.

Αποσυνδεδεμένος Leon13

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πειραιας
« Απάντηση #12 στις: Αυγούστου 11, 2013, 05:22:31 μμ »
Να κανω μια ερωτηση;
Η καλυπτρα ειχε το γνωστο προβλημα με τις γραμμες;
ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #13 στις: Αυγούστου 11, 2013, 06:29:15 μμ »
Ξέρεις dayhawk πραγματικά δεν ήθελα να σε στεναχωρήσω προηγουμένως, γιατί φαίνεται οτι στην βάση που έφτιαξες, έχεις ρίξει δουλειά για να φτάσεις σε αυτό το αποτέλεσμα, οπότε και δεν είχα αναφέρει το τραγικό λάθος που έχεις κανει. Αλλά τώρα θα σε στεναχωρήσω:
Την επόμενη φορά που θα γράψεις "ρεαλιστικό airfield φτιαγμένο από τσιμέντο" σε μηνυμα σου για δυτικό αεροδρόμιο, φρόντισε να έχεις χαράξει πρώτα στην βαση ΟΡΘΟΓΩΝΙΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΓΡΑΜΜΑ και όχι τετράγωνα και μετά το ξανασυζητάμε. Οσο για την θεωρία, οι διαστάσεις  τους στην 1/48 θα μπορούσαν να είναι 9,4cm X 7.5cm, o δε αρμός με 1 περίπου mm που είναι εύκολο να γίνει.
Το δε μοντέλο σου το αδικούν οι φωτογραφίες που εχεις ανεβασει, οπότε και δεν μπορούμε να το κρίνουμε.

Αποσυνδεδεμένος Dayhawk

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #14 στις: Αυγούστου 11, 2013, 07:10:10 μμ »
Φίλε Ramfighter δεν έχω κανένα λόγο να στεναχωρηθώ γιατί ο καθένας το βλέπει με τη δική του ματιά.Σε κάποιους άρεσει η δουλειά μου σε κάποιους όχι,τι να κάνουμε.?Και γω βλέπω αντίστοιχα δουλειές άλλων παιδιών και τις πιό πολλές φορές δεν κρίνω καν την δουλειά τους.Δεν θυμάμαι να ανέφερα κάτι για δυτικό αεροδρόμιο και όσον αφορά τα τετράγωνα αυτα είναι 9x7 απλά η οπτική της φωτογραφίας δεν το δείχνει τόσο καλά.Πάντος στο airfield στην Σκύρο έτσι για την ιστορία υπάρχουν αρκετά σημεία που εξέχει η μάυρη γράμμωση η οποία ξεπερνάει τα 4 εκατοστά πλάτος καθώς και αρκετά σκασμένα ακανόνιστα σημεία ακόμη και κοντά στα μαχητικά.Οι φωτογραφίες τώρα πάρθηκαν με μηχανή cannon με φακό 10cm μήκος..Τώρα λίγο ο φωτισμός,λίγο η θέση τι να πω,καλύτερες δεν μπορώ να τις κάνω δεν είμαι επαγγελματίας.Εάν με αυτές δεν κρίνεται το αεροπλάνο πάω πάσο και θα προσπαθήσω να φτιάξω άλλες καλύτερες.
Φιλικά..

Αποσυνδεδεμένος Dayhawk

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #15 στις: Αυγούστου 11, 2013, 07:30:35 μμ »
Leon η καλύπτρα ήταν πολύ καλή και χωρίς γραμμές.

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #16 στις: Αυγούστου 12, 2013, 08:38:01 πμ »
Δεν θα πω τιποτα για το μοντελο σου αλλα για την σταση σου απεναντι στην κριτικη θα πω. Το οτι εσυ δεν κρινεις τα μοντελα των αλλων δεν απασχολει κανεναν. Ειναι δικαιωμα σου αλωστε. Οταν ομως ανεβαζεις την δουλεια σου σε ενα ανοιχτο φορουμ τοτε θα πρεπει να δεχεσαι την κριτικη. Σε περιπτωση που δεν επιθυμεις κατι τετοιο μπορεις την επομενη φορα να που θα ανεβασεις μοντελο σου να κλειδωσεις το θεμα για να μην μπορει να ασκησει κανεις κριτικη,ειτε θετικη,ειτε αρνητικη! :wink: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #17 στις: Αυγούστου 12, 2013, 09:50:10 πμ »
Η μόνη ένσταση που έχω είναι πως ενώ το F-5 δείχνει την πρέπουσα ταλαιπωρία και φθορά, ο υπόλοιπος εξοπλισμός (τράκτορας κλπ) δείχνει του κουτιού.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος KostasT

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ουαλλια/Αθηνα
  • Κωστας Τσιπας
« Απάντηση #18 στις: Αυγούστου 12, 2013, 10:44:09 πμ »
Mia erotisi ean epitrepete, to mprostino tmima tis kaliptras, aleksinemio, giati kati den mou kathetai kala ekei? yparhei ena exogoma, kai ena step, yparhei provlima me to kit ekei?
There is a very fine line between "hobby" and "mental illness."
Τι τραβαει η ανθρωποτητα...................................

Αποσυνδεδεμένος Trex

• Τυραννόσαυρος
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Όπου γης και πατρίς
« Απάντηση #19 στις: Αυγούστου 12, 2013, 11:42:24 πμ »
Οταν ομως ανεβαζεις την δουλεια σου σε ενα ανοιχτο φορουμ τοτε θα πρεπει να δεχεσαι την κριτικη.

Πολύ σωστά, συμφωνούμε όλοι νομίζω, εξ΄άλλου και ο Dayhawk είπε:

Δεν έχω κανένα πρόβλημα για κριτική γι αυτο και ανεβαζω μοντέλα.

Ας μη ξεχνάμε όμως, η κριτική για να είναι εύληπτη και να εξυπηρετεί τον σκοπό της, θα πρέπει να αντικειμενική, καλόπιστη και εποικοδομητική.

Αποσυνδεδεμένος ΜΗΤΣΑΡΑΣ

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΚΑΛΛΙΘΕΑ
« Απάντηση #20 στις: Αυγούστου 12, 2013, 01:03:37 μμ »
Φιλε μου πολυ ωραιο το αποτελεσμα κ αποτι βλεπω εχεις ριξει πολυ δουλεια. ΜΠΡΑΒΟ.... Βαλε κ αλλες φωτο για να το καμαρωσουμε !!!!!!!!!::salut:: ::salut::  ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #21 στις: Αυγούστου 12, 2013, 02:36:13 μμ »
...
Ας μη ξεχνάμε όμως, η κριτική για να είναι εύληπτη και να εξυπηρετεί τον σκοπό της, θα πρέπει να αντικειμενική, καλόπιστη και εποικοδομητική.
Μα νομίζω πως η κριτική του Ramfighter ήταν και καλόπιστη και αντικειμενική και επικοδομητική, δεν πρόσβαλε κανέναν και απλά ήταν η ανάλυση του για τις πίστες που λόγω επαγγέλματος τις έχει φάει με το κουτάλι. Τώρα το ότι δεν έβαλε λεκτικές περικοκλάδες και τσιριτζάτζουλες σε αυτά που έγραψε και είπε ευθέως τη γνώμη του, δε δικαιολογεί σε καμιά περίπτωση την όποια επιθετική ή ειρωνική απάντηση από τον φίλο Dayhawk :roll:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος Dayhawk

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #22 στις: Αυγούστου 12, 2013, 03:07:31 μμ »
Φίλε μου προς θεού δεν έχω κανένα ύφος επιθετικότητας η ειρωνείας..Που είναι η ειρωνεία όταν ζητάω του Ramfighter να φτιάξει εκείνος μια πίστα για να την δούμε?Εφ όσον το κατέχει περισσότερο από μένα με τέτοιες λεπτομέρειες τελείωσε το θέμα χωρίς ειρωνείες απλά ελληνικά.Εγώ όσες φορές έχω ανεβάσει θέμα μου ποτέ δεν δημιούργησα ύφος ειρωνείας και μαγκιάς.Δεν είχα ποτέ τέτοιο σκοπό.Εδώ πέρα είμαι καλύτερος από πολλούς μοντελιστές αλλά επίσης υπάρχουν και πολλοί καλύτεροι μου.Είναι απλή σωστή λογική.Όπως έχω ξαναπεί ανεβάζω μοντέλα προκειμένου να σχολιαστούν και να βελτιωθούμε.Το θέμα είναι ότι η κρίση πρέπει να εφαρμόζεται καλοπροαίρετα,ευνόητα και με σαφήνεια.

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #23 στις: Αυγούστου 12, 2013, 04:04:37 μμ »
Παιδιά δεν υπαρχει λόγος να τσακωνώμαστε. Ας συμβουλευτούμε λίγο το airliners.net και να μην διασταυρώνουμε άδικα τα σπαθιά μας.
Nα μια αποψη λερωμένης πίστας συμπτωματικά με F-5. Διακρίνεται και το ελαστομερές που φαίνεται εξέχει αλλά σε καμιά περίπτωση το υπερβολικό του dayhawk. Λογικά είναι τέλη δεκαετίας του 80

Ας δούμε μία παλιότερη πλην όμως καθαρή κατασκευή.

. Για να δούμε και μια τελευταία φωτογραφία, πάλι από το airliners.net.

Eλπίζω να διακρίνεται ειδικά σε αυτή την φωτό από τον Αραξο, πως είναι η υφή μιας "δουλεμένης" πίστας. Για να εκπληρώνεται η προδιαγραφή συγκεκριμένου συντελεστή τραχύτητας στα δάπεδα στρατιωτικών αεροδρομίων, η επιφάνεια του σκυροδέματος είναι διαφορετική από αυτή π.χ. των οικοδομών και ακόμα και φθαρμένη, δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με οτι έχει αναπαραστήσει ο Dayhawk. Eαν παρόλα αυτά υπάρχει τέτοιο σημείο σαν του dayhawk σε πίστα σε στρατιωτικό αεροδρόμιο στην Ελλάδα, παρακαλώ να διαθέσετε την φωτογραφία του και πρώτος εγώ θα παραδεχτώ το λάθος μου και επί ένα τριήμερο θα κερνάω στην έκθεση τον Dayhawk hotdog

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Aθηνα
  • Fail to prepare is prepare to fail...
« Απάντηση #24 στις: Αυγούστου 12, 2013, 07:16:38 μμ »
Επειδή λόγω επαγγέλματος τυγχάνει να γνωρίζω αρκετά πράγματα για τις πίστες αυτές ο ramfighter έχει δίκιο...οι συγκεκριμένες πίστες κατασκευάζονται με συγκεκριμένες προδιαγραφές (συγκεκριμένο σκυρόδεμα-συγκεκριμένο συντελεστή τριβής ολίσθησης-συντελεστή ταχύτητας κτλ..) οπότε δύσκολα έως αρκετά σπάνια (στην περίπτωση αυτή η πίστα δεν κατασκευάστηκε με τις σωστές προδιαγραφές) να συναντήσουμε πίστες με τέτοια σκασίματα..
Για το κιτ τώρα..
Θα μπορούσαμε πιστεύω να κρίνουμε καλύτερα το αποτέλεσμα αν είχαμε περισσότερες κ καλύτερες φωτό (απο διάφορες γωνίες λήψης) γιατί πραγματικά δε βοηθάνε κ πολύ οι συγκεκριμένες..
Η μόνη μου ένσταση είναι ότι κατα την γνώμη μου το preshading ή postshading  είναι λιγάκι έντονο ειδικά στην ράχη κ θα ήθελε περισσότερο σβήσιμο κ θα συμφωνήσω κ με τον gkontog για τον υπόλοιπο εξοπλισμό που δείχνει σχετικά καινούριος.. ::salut::
Aλέξανδρος Μαρίνος
FB: AlexSMT
Instagram:alexscalemodeltherapy

Tags: f-5 f-5a