Αποστολέας Θέμα: Εντυπώσεις για Badger 200;;  (Αναγνώστηκε 2576 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Stavanger- Κουφάλια
  • Don't fear death, fear time
Εντυπώσεις για Badger 200;;
« στις: Ιανουαρίου 16, 2014, 11:03:04 μμ »
Καλησπέρα εχω τον Badger 105 και μπορώ να πω ότι είμαι απολυτά ικανοποιημένος, εκτός όταν θέλω γραμμή μολυβιού, εκεί θέλει να κάνω παραπάνω εξάσκηση, δεν φταίει το εργαλείο . Για να κάνω την ζωή μου πιο εύκολη σκέφτομαι να αγοράσω έναν Badger ακόμα αυτήν την φορά τον 200-20
http://www.chicagoairbrushsupply.com/bamo20deai1.html
τον χαρακτηρίζει σαν αερογραφο λεπτομερειών και μιας και είναι μονής λειτουργίας και η βελόνα ρυθμίζεται σε οποια σταθερή θέση θέλουμε, αν κατάλαβα καλά, μου ακούγεται λογικό!! Υπάρχει  κάποιος που να το έχει ήδη στην κατοχή του και μπορεί να μοιραστεί την εμπειρία του, τις εντυπώσεις του!! Είναι έτσι τα πράγματα η όχι!! Να προχωρήσω στην αγορά; η να βάλω τον πισινό μου κάτω και να κάνω πρακτική με το εργαλείο που εχω;
Βάφω 72αρια!! Βάφω!! αυτό ήταν το ανέκδοτο της ημέρας!!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ευχαριστώ πολύ!! :wink: ::salut::
Ο άνθρωπος δεν κατάγεται από τους πιθήκους αλλά απο τα ΒΑΜΠΙΡ!
Μόνο οι νεκροί βλέπουν το τέλος του πολέμου!

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
Απ: Εντυπώσεις για Badger 200;;
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 16, 2014, 11:08:14 μμ »
Δημήτρη εγώ έχω αυτόν και τον έχω προτείνει και σε αρκετούς συμφορουμίτες:

http://www.chicagoairbrushsupply.com/bamo200g.html

Είναι αξιόπιστος, καθαρίζει εύκολα, βγάζει γραμμή μολυβιού χωρίς δυσκολία (δοκιμασμένο με humbrol enamel - white spirit και gunze/tamiya - lacquer thinner).

Βολεύει η μονή λειτουργία γιατί δεν παιδεύεσαι να κρατήσεις την δέσμη σταθερή. Αλλά αφού έχεις τον patriot γιατί να πας σε ένα εργαλείο παλαιότερης τεχνολογίας - σχεδίασης; Μήπως να έπαιρνες την πολύ ψιλή μύτη και βελόνα για τον 105 καλύτερα;

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 16, 2014, 11:48:28 μμ »
Νίκο σε ευχαριστώ φίλε για το σχόλιο!!
Το σκέφτηκα και για αλλαγή βελόνας-μπεκ άλλα πάλι δεν θα εχω το ίδιο πρόβλημα να κρατήσω σταθερή δέσμη;
Γιαυτό και μόνο το λόγο σκέφτομαι πως μήπως με αυτόν θα είναι πιο άπλα τα πράγματα!
Η αλήθεια είναι, ότι και έτσι ο αερογραφος μου, με αυτήν την βελόνα-μπεκ βγάζει γραμμή μολυβιού, άλλα δεν μπορώ να κρατήσω σταθερά!! :evil:
Μάλλον θα δω πιο είναι πιο συμφέρον για να προχωρήσω!!
Και πάλι ευχαριστώ!! :wink: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 16, 2014, 11:49:38 μμ »
Αν δεν το παιδέψεις, δεν θα μάθεις...
Choose you path wisely...
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος VF23

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Volos
  • modelclub.gr
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 17, 2014, 02:23:58 μμ »
Φίλε μου καλησπέρα, έχω τον 200-20 και είναι όντως ένα άψογο εργαλείο οτιδήποτε κι αν σκεφτείς να ψεκάσεις, πανεύκολο στο καθάρισμα, αξιόπιστο κτλ.
Αλλά για ιδιαίτερα λεπτές δέσμες ΧΩΡΙΣ ταλαιπωρία, ψάξιμο με αραιώσεις, χωρίς overspray και ψιλομπουκωματάκια με ακρυλικό χρώμα χωρίς retarder είναι κομματάκι δύσκολο. Αυτά τα κάνω πιο απλα με τον revolution.
Εάν δηλαδή ψάχνεσαι για ψιλοδουλειά και ο 105 σου φαίνεται δύσκολος, τοτε ο 200-20 νομίζω δεν σου κάνει, αλλά σε αυτό θα απαντήσουν και οι εμπειρότεροι.
Πάντως εγώ θα ψαχνόμουνα να εκμεταλλευτώ λίγο περισσότερο τις δυνατότητες του 105. Καλή υπομονή και αποτελέσματα εύχομαι.
Αχιλλέας  ::salut::

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 17, 2014, 04:19:44 μμ »
θα σου προτεινα να επιμεινεις σε αερογραφο που δεν εχει στοπ στη βελονα..( και εγω τον πατριοτ εχω,και στην αρχη μου φανηκε δυσκολο,να μη σου αναφερω καν το πρωτο σπρει τεστ που εκανα  :mrgreen: ) αλλα σου παρεχει μεγαλη ευελιξια οτι αυξομειωνεις τη δεσμη απολυτως ελευθερα και χωρις ρυθμισεις,ασε που ειναι και προπονηση "υψηλου" επιπεδου.
Το προβλημα με τον πατριοτ  ειναι οτι το 0,5 μπεκ δε συγχωρει καθολου "τραβηγμα" στη βελονα,μιας και αμεσως απο μολυβι γινεται μαρκαροδος !!! και εγω θα συμφωνησω πως το 0,3 σετ του πατριοτ μαλλον μας λυνει τα χερια .

Υ.Γ: Αν παρεις το conversion set προσεξε το επιστομιο του μπεκ...Το "μαμισιο" σετακι αφηνει τη μυτη της βελονας εντελως εκτεθειμενη,αλλα κυκλοφορει και επιστομιο με δυο ανυψωμενα πλαινα που τη προστατευουν.

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 17, 2014, 04:37:08 μμ »
Το τιπ με τα δυο υψωμένα πλαϊνά είναι από τον renegade αλλά κάνει και στον patriot. Αν ενδιαφέρει κάποιον, έχει part number R058 και R059 για 0,3 και 0,5 μπεκ αντίστοιχα.

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 17, 2014, 05:05:31 μμ »

και υπαρχει και το κοιλο 41-036

Αποσυνδεδεμένος Βαγγέλης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χαλάνδρι
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 17, 2014, 06:30:07 μμ »
Είχα τον 200άρη από το 1984 αγορασμένος αν θυμάμαι καλά 3.000 (?) δρχ  έως το 2002 που τον χάρισα.
Πολύ καλό εργαλείο, φτηνό σε ανταλλακτικά, καθάρισμα, ζύγισμα στο χέρι και  σκυλί, αντέχει βασανιστήρια . Τα πάντα είναι εύκολα σε αυτόν ΕΚΤΟΣ από πολύ λεπτές δέσμες. Βέβαια οι σημερινοί που κυκλοφορούν έχουν - νομίζω - διαφορετικό μπέκ/κεφαλή, βγαίνουν και σε βαρύτητας και ίσως τα πάνε καλύτερα στις λεπτές δέσμες. Για τους τελευταίους δεν έχω γνώμη.

Οι διπλής λειτουργείας βέβαια πετυχαίνουν ευκολότερα λεπτές δέσμες και κυρίως καλύτερη ποιότητα δέσμης στις παρυφές της.

Σε κάθε περίπτωση, καλή επιλογή !!
Βαγγέλης

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 17, 2014, 10:33:24 μμ »
Καλησπέρα και σας ευχαριστώ όλους για την γνώμη-γνώση που μου προσφέρατε!!! Το κατάλαβα όταν έβαφα το λεοπαρδ που από ψιλή γραμμή γινόταν σε ο θεός να βάλει το χέρι του!! Βάφω αποκλειστικά με σμάλτα! Ειλικρινά δεν ξέρω τι να κάνω, ίσως θα πρέπει άπλα να αφιερώσω χρόνο, ώστε να κάνω πρακτική και να μπορώ να πετύχω καλές ποιοτικές γραμμές, σε συνδυασμό με ένα ακόμα σετ βελόνας-μπεκ. Αν και μάλλον όλοι συμφωνείται από ότι βλέπω να πειραματιστώ παραπάνω με αυτόν που εχω!! Σας ευχαριστώ και πάλι!! :wink: ::salut::

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 17, 2014, 11:36:13 μμ »
Δημήτρη δοκίμασε να χαλαρώσεις την σκανδάλη για να μην βάζεις αρκετή δύναμη για να κάνεις πίσω την βελόνα. Έτσι μπορείς να τον κρατάς πιο εύκολα στην αρχή της διαδρομής. Για να το κάνεις αυτό, χαλάρωσε, όχι το παξιμάδι που κρατά τη βελόνα, αλλά αυτό που σφίγγει το ελατήριο της σκανδάλης. Πειραματίσου λίγο με τις αποστάσεις να δεις που σε βολεύει περισσότερο.  :wink:

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 18, 2014, 02:06:23 πμ »
Νίκο σε ευχαριστώ φιλέ, ακολούθησα την συμβουλή σου και νομίζω ότι βοήθησε αρκετά, το είχα σχεδόν τέρμα βιδωμένο τώρα μένει να κάνω εξάσκηση! Δεν κρύβω ότι μπορούσα να κρατάω για αρκετή ώρα συνεχόμενη ψιλή γραμμή. Νομιζω οτι τωρα ειναι θεμα συνηθειας Έχω πολύ δρόμο ακόμα άλλα νομίζω ότι είμαι στον σωστό!! Ίσως να δοκιμάσω και με άλλη βελόνα-μπεκ!! :wink: ::salut::

Tags: badger