Modelclub.gr Φόρουμ

ΑΒ-206Β ΕΣ κλίμακα 1:5.7, κιτ Vario, Trex700/800E (Αναγνώστηκε 29575 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

hellenicopter

περισσότερα Αποσυνδεδεμένος
 • *
 • Scale 1/48
 • Μηνύματα: 384
 • A.S.A.P.: As Scale As Possible
Ευχαριστώ πολύ, αλλά απλά προσπαθώ να μην είμαι εκτός θέματος στην κατηγορία εδώ για στατικά μοντέλα...   :wink:

Από την αρχή είχα δίλημμα σε ποια κατηγορία ν'αναρτήσω το θέμα, αλλά λόγω του ότι μ'ενδιέφεραν πολύ περισσότερο οι μοντελιστικές λεπτομέρειες και η αληθοφάνεια το έβαλα εδώ. Λυπάμαι που δεν βρήκα το χρόνο να γράψω περισσότερα για τις μεθόδους κατασκευής που χρησιμοποιήθηκαν. 
Ο σχεδιασμός με CAD (χόμπυ είναι κι αυτό, δεν είμαι επαγγελματίας σχεδιαστής) των κομματιών με βάση φωτογραφίες είναι δύσκολος όταν στις φωτό δεν έχεις σαφή κλίμακα και ο φακός ξεγελάει πολύ. Θ'αναρτήσω μερικές φωτογραφίες από τ'αμέτρητα αποτυχημένα κομμάτια που έφτιαξα εδώ και 5 χρόνια. Όχι ότι τα τωρινά είναι τέλεια αλλά είναι σαφώς καλύτερα από τα πρώτα.

Τα σκέλη προσγείωσης (πέδιλα, κυρίως σκέλη και τα καλύμματά τους) μου πήραν τον περισσότερο χρόνο (τουλάχιστον 1.5 χρόνο). Τα δεσίματα με την άτρακτο ήταν το δυσκολότερο κομμάτι διότι έχουν ιδιόμορφο σχήμα κι έπρεπε να ταιριάζουν γάντι στην άτρακτο. Και το κυριότερο, τα σκέλη πρέπει ν'αντέχουν σε φόρτιση τουλάχιστον 10 κιλών (αν το προσγειώνω μαλακά).

Παραθέτω πιο κάτω μερικές φωτογραφίες από τα ποδωστήρια και την λαβή του κυκλικού (100% "ηλεκτρονική σκρατσιά") και 3Δ εκτύπωση, τα μεν ποδωστήρια 3Δ εκτύπωση με ρητίνη, οι δε λαβές από πλαστικό ABS περισσότερο για να δω αν ταιριάζει η κλίμακα διότι με εκτύπωση με λιωμένο πλαστικό νήμα η ανάλυση δεν είναι αρκετή για τα κουμπιά. Μάλλον και η λαβή θα γίνει από ρητίνη στο τέλος. Συγγνώμη για τις υποφωτισμένες φωτογραφίες, θ'ανεβάσω καλύτερες.

Το "ντύσιμο" των τοιχωμάτων του θαλάμου διακυβέρνησης θα είναι λίγο δύσκολο διότι πρέπει να κρύψω καλά την υφή των υαλονημάτων από μέσα (φαίνεται καθαρά σε μία από τις φωτογραφίες - από μέσα φυσικά δεν έχει, δυστυχώς, επίστρωση με gelcote...)  :? Κανονικά θα έπρεπε να τελειώσω το κοκπιτ πρώτα πριν το βάψιμο, αλλά αυτό θα με καθυστερούσε ακόμα κανά χρόνο  :roll: Τώρα θα πρέπει να το φτιάξω και να το προσαρμόσω με πολλή προσοχή.

Αυτά για σήμερα.

Καλό βράδυ και καλή εβδομάδα
 ::salut::
hellenicopter

περισσότερα Αποσυνδεδεμένος
 • *
 • Scale 1/48
 • Μηνύματα: 384
 • A.S.A.P.: As Scale As Possible
Καλημέρα,

Βρήκα ελάχιστο χρόνο να προχωρήσω με τα όργανα Ρ/Τ του Ε/Π, αλλά ακόμα έχουν δουλειά για να δείξουν σωστά.
Μερικά τα είχα παρουσιάσει παλιότερα άβαφα στην κόκκινη απόχρωση της φωτορητίνης (3Δ εκτύπωση με τον εκτυπωτή ιδιοκατασκευή - περισσότερα εδώ).

Προσπάθησα να τα βάψω τουλάχιστον 4 φορές, ειδικά το UHF με τα γκρίζα κουμπιά, και τα ξέβαψα άλλες τόσες. Τελικά, το μαύρο είναι το XF-1 (Tamiya) με levelling thinner της Gunze (δεν το είχα δοκιμάσει παλιότερα τον συνδυασμό, βρίσκω ότι το LT της Gunze δουλεύει καλύτερα με τα Tamiya απ'ότι με τα ίδια τα χρώματα της Gunze...). Αναλογία 40:60 περίπου (χρώμα:διαλύτης) με 0.2χιλ ακροφύσιο και πίεση γύρω στη 1 ατμ.
Διακόπτες και βίδες (όχι όλες) βάφτηκαν με πινέλο και flat aluminium της Tamiya (υπερβολικά έντονο, κάτι σε steel χρειάζεται). Όπως βλέπετε έχω αρχίσει να χρειάζομαι μεγεθυντικό φακό διότι σε μερικά σημεία μου ξέφυγε το πινέλο...  ::sofos11:: ( @Voroshilov, τελικά είμαι γέρος :mrgreen:)

Στο UHF χρειάστηκε να βαφούν πρώτα τα κουμπιά (light grey, Tamiya, ίσως να θέλουν το H308 για καλύτερη απόχρωση) και να μασκαριστούν με υγρό μασκαρίσματος και οδοντογλυφίδα (το άκρο της λεπτύνθηκε με ξυράφι). Μετά περάστηκε το μαύρο.
Προσπάθησα να βάψω τα κουμπιά με πινέλο σε δεύτερη φάση μετά το μαύρο αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν ικανοποιητικό (στο μάτι φαίνονταν ΟΚ αλλά στον φακό της μηχανής χάλια...). Όπως είπα, τα έβαψα και τα ξέβαψα 4 φορές (με ΙΠΑ) μέχρι να έχω κάτι σχετικά καλό.

Η επόμενη φάση είναι να δοκιμάσω τις (σπιτικές) λευκές χαλκομανίες. Η λύση είναι εκτύπωση με λευκό τόνερ (ghost-white-toner) σε διαφανή χαλκομανία. Το τόνερ είναι τουλάχιστον 3 φορές πιο ακριβό από το κανονικό αλλά κάνει δουλειά. Στην φωτογραφία πιο κάτω είχα δοκιμάσει εκτύπωση σε αυτοκόλλητη μεμβράνη. Τα γράμματα που είναι διανυσματικά βγήκαν πολύ καλά αλλά η εικόνα του πάνελ λόγω χαμηλής ανάλυσης βγήκε μπαρμπούτσαλα.


Φυσικά το βάψιμο δεν έχει τελειώσει, μένουν φωτοσκιάσεις, ξεπλύματα κτλ..
Περισσότερες πληροφορίες για τα όργανα ελέγχου είχα δώσει εδώ.

Σχόλια, συμβουλές, κριτική, ανοικτά προς όλους. Θα επανέλθω με περισσότερα μόλις βρω χρόνο.

Μφχ,
Δημήτρης
 ::salut::


Και το γκρουπ των οργάνων της κεντρικής κονσόλας:hellenicopter

περισσότερα Αποσυνδεδεμένος
 • *
 • Scale 1/48
 • Μηνύματα: 384
 • A.S.A.P.: As Scale As Possible
Καλημέρα και Καλή και Δημιουργική Χρονιά σε όλους.
Πάντοτε πριν τις Γιορτές λέω ότι θα κάνω ένα κάρο πράγματα αλλά με τις οικογενειακές υποχρεώσεις τελικά καταφέρνω να κάνω το 1/10 και αν...
Πειραματίστηκα αρκετά για τα όργανα ελέγχου. Εκτύπωσα κάμποσες προσόψεις σε φωτορητίνη.

Έβαλα σε εφαρμογή και την εκτύπωση των επιγραφών με λευκό τόνερ (λέιζερ) σε διαφανή χαλκομανία.Οι επιγραφές έγιναν στο πρόγραμμα CAD, το σχέδιο σώθηκε ως dxf και μετά έγινε η εκτύπωση από πρόγραμμα σχεδίου τύπου Coreldraw αφού τα γράμματα ξαναέγιναν με την γραμματοσειρά Gordon URW Medium που είναι η σωστότερη για τις επιγραφές του οργάνου.

Μερικές φωτογραφίες πιο κάτω από το αποτέλεσμα. Η επιφάνεια δεν είναι πολύ λεία διότι μπέρδεψα τα βερνίκια και έβαλα το σατινέ της Vallejo...  :oops: :evil: Η βαφή έγινε με χρώματα Vallejo αυτή τη φορά τα οποία εκτιμώ όλο και περισσότερο. Ψέκασμα του μαύρου με ~12psi πίεση, 0.2χιλ ακροφύσιο και 50:50 αραίωμα με το διαλυτικό της εταιρείας. Το χρώμα στρώνει καλά απευθείας στην φωτορητίνη και μάλιστα είναι δύσκολο να αφαιρεθεί μετά από μερικές μέρες! Αυτό κι αν ήταν μεγάλη έκπληξη.

Όπως είναι γνωστό, τα Vallejo είναι υπέροχα χρώματα για πινέλο. Τα κουμπιά βάφτηκαν με πινέλο και έγιναν κατόπιν μερικές μικροδιορθώσεις με μαύρο.

Οι φωτογραφίες είναι πριν το βερνίκι "σφραγίσματος" των χαλκμανιών και πριν την παλαίωση. Η χαλκομανία αν και καλής ποιότητας δείχνει το πάχος της. Προσανατολίζομαι στο να φτιάξω τα κουμπιά ξεχωριστά και να τα κολλήσω μετά ώστε η χαλκομανία να μπει μονοκόμματη. Φοβάμαι όμως ότι τα κολλήματα δεν θα είναι πολύ καθαρά.Θα προσπαθήσω ξανά μέχρις ότου βρω την κατάλληλη συνταγή για να έχω καλύτερο αποτέλεσμα.
Κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη.

Πολλές Ευχές,
Δημήτρης

Το μοντέλο CAD του AN/ARC-159 (το ξαναδούλεψα λίγο για μικροδιορθώσεις και εισαγωγή των επιγραφών):


Το πραγματικό:Και το μοντέλο ( στις δύο πρώτες είναι "παρέα" με το IFF του Ε/Π):


Blitz-X

περισσότερα Αποσυνδεδεμένος
 • *
 • Scale 1/35
 • ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
 • Μηνύματα: 7671
 • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
Ωραιότατα ::thumbleft::

 ::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

alex83

περισσότερα Αποσυνδεδεμένος
 • *****
 • Moderator
 • Scale 1/35
 • IPMS HELLAS 1315
 • Μηνύματα: 2664
 • Fail to prepare is prepare to fail...
Πάντα έτσι είναι στις γιορτές , τουλάχιστον κάτι έκανες!!!Ωραιότατο πάντως το κομμάτι ::thumbleft:: ::thumbleft::
Aλέξανδρος Μαρίνος
FB: Mar&Mars Scale Model Works (@marmarssmw)
Instagram:m_m_scalemodelworks

montelakias

περισσότερα Αποσυνδεδεμένος
 • *
 • Scale 1/35
 • Μηνύματα: 1067
 • Ότι αφήνουμε πίσω μας είναι τα έργα μας.
Καλή χρονιά Δημήτρη! ::salut:: ::salut:: ::salut::
Είναι απίστευτα αυτά που φτιάχνεις σαν να βλέπω μοντελισμό της επόμενης γενιάς κάτι σαν επιστημονική φαντασία. :o
Έχεις κάνει μεγάλη επένδυση σε μηχανήματα και σε γνώσεις γύρο από αυτά, και θα ήθελα κάποια στιγμή αν ήθελες
να με κατατοπίσεις σχετικά.

Παράθεση
Οι φωτογραφίες είναι πριν το βερνίκι "σφραγίσματος" των χαλκμανιών και πριν την παλαίωση. Η χαλκομανία αν και καλής ποιότητας δείχνει το πάχος της. Προσανατολίζομαι στο να φτιάξω τα κουμπιά ξεχωριστά και να τα κολλήσω μετά ώστε η χαλκομανία να μπει μονοκόμματη. Φοβάμαι όμως ότι τα κολλήματα δεν θα είναι πολύ καθαρά.Θα προσπαθήσω ξανά μέχρις ότου βρω την κατάλληλη συνταγή για να έχω καλύτερο αποτέλεσμα.
Κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη.
Συμφωνώ απόλυτος με αυτή σου την σκέψη μπορείς μάλιστα να κάνεις οπές ώστε να μπαίνει μέσα ο διακόπτης και
να επιτυγχάνετε καθαρή κόλληση. :wink:


Χάρης

hellenicopter

περισσότερα Αποσυνδεδεμένος
 • *
 • Scale 1/48
 • Μηνύματα: 384
 • A.S.A.P.: As Scale As Possible
Σας ευχαριστώ πολύ,

@montelakias  : ακριβώς, χρειάζεται τρόπος ευθυγράμμισης των κουμπιών με τον πίνακα φτιάχνοντας άξονες και οπές αντίστοιχα ώστε να τοποθετηθούν σωστά και καθαρά μετά την χαλκομανία. Θα το προσπαθήσω, ελπίζω να τα καταφέρω.
Τώρα για τις μεθόδους. Για την 3Δ εκτύπωση σκέφτομαι να ανοίξω καινούργιο θέμα. Έχω ήδη προτείνει την ιδέα στον Αρκάδιο για ξεχωριστή ενότητα στα εργαλεία ή/και τις τεχνικές και ίσως γίνει κάτι αργότερα. Ίσως να υπάρχουν και άλλοι εδώ στο φόρουμ που να έχουν ανάλογη εμπειρία με τέτοιες τεχνικές και θα ήθελαν να συνεισφέρουν.

Όταν ξεκίνησα με την 3Δ εκτύπωση με φωτορητίνη πριν 4-5 χρόνια το κόστος για την ιδιοκατασκευή ήταν μεγάλο (2000 ευρώ πάνω-κάτω) διότι ο μόνος σχετικά αξιόπιστος και γρήγορος τρόπος για να γίνει η στερεοποίηση της υγρής ρητίνης σε στρώματα ήταν η χρήση DLP προβολέα FullHD που κόστιζε πριν 4-5 χρόνια 800-1000 ευρώ. Το υπόλοιπο κόστος ήταν τα μηχανικά μέρη και τα υπόλοιπα ηλεκτρονικά. Έχω περάσει μερόνυχτα για να φτιάξω όπως θέλω και να ρυθμίσω το μηχάνημα αφού είναι ιδιοκατασκευή βασισμένη στην πλατφόρμα mUVe3D.

Σήμερα με την τεχνολογία LCD το κόστος έχει πέσει κατακόρυφα για τις μηχανές και οι τιμές αρχίζουν από τα 500 ευρώ πάνω-κάτω για ανάλυση 2K (καλύτερη από FullHD). Κατακόρυφα έχει αυξηθεί και η ευκολία χρήσης, αν και παραμένει λίγο απαιτητική όσον αφορά την προσοχή λόγω των χημικών. Παραδείγματα τέτοιων μηχανών είναι οι κινέζικες Anycubic Photon και η Wanhao Duplicator 7 plus. Ο Prusa από την Τσεχία έχει αναγγείλει επίσης τέτοια μηχανή για το 2019 με καλύτερη ποιότητα κατασκευής και διπλάσια τιμή, αλλά πιστεύω ότι η τιμή θα πέσει. Έχουν ανάλυση εφάμιλλη με αυτήν που βλέπεις στα κομμάτια που έφτιαξα, δηλαδή 50-60 μικρόμετρα ανάλυση στο οριζόντιο επίπεδο Χ-Υ και 25-100 μικρόμετρα στο κατακόρυφο Ζ. Τα κομμάτια που έφτιαξα έχουν ανάλυση 59 μικρόμετρα στο Χ-Υ και 30 μικρόμετρα στο Ζ. Η φωτορητίνη που χρησιμοποιώ είναι η FunToDo Industrial Blend.
Η Zortrax έχει επίσης ένα μοντέλο ίδιας τεχνολογίας, ακριβότερο γύρω στα 2000 δολάρια, αλλά με την εμπειρία που έχω από τον εκτυπωτή Μ200 της ίδιας εταιρείας θα το αγόραζα με κλειστά μάτια, απλά κορυφαία ποιότητα και υποστήριξη.

Πέρα από τις μηχανές είναι και το κεφάλαιο “σχεδίαση” σε CAD. Θέλει κι εκεί επένδυση σε χρόνο (και ενίοτε σε χρήμα) αν κάποιος θέλει να τα κάνει όλα μόνος του ή αν δεν υπάρχουν (όπως στην περίπτωσή μου) διαθέσιμα έτοιμα μοντέλα. Προσωπικά, για λόγους κόστους χρησιμοποιώ το πρόγραμμα Fusion360 της AutoDesk το οποίο διατίθεται δωρεάν σε χομπύστες με ετήσια ανανέωση της άδειας και κάνει πολύ καλή δουλειά.

Για περισσότερα στείλε/στείλτε ΠΜ γιατί ίσως είμαι στο όριο του επιτρεπτού με τα λινκ παραπάνω...  :mrgreen:

Είναι σίγουρο ότι η τεχνική ανοίγει καινούργιους και ευρύτατους ορίζοντες στο χόμπυ που κάποτε φάνταζαν, όπως είπες, επιστημονική φαντασία…

Τα ξαναλέμε, ελπίζω σύντομα με καινούργιες 3Δ "σκρατσιές" για το Ε/Π...
 ::salut:: ::salut:: ::salut::

Υ.Γ.: Παρατήρησα ότι πλέον χρειάζεται δύο-τρία return-to-line για να χωρίσω τις παραγράφους στις απαντήσεις, συμβαίνει και σ'εσάς;

Spook

περισσότερα Αποσυνδεδεμένος
 • *
 • Scale 1/35
 • Ανδρέας
 • Μηνύματα: 1188
 • One more Fighter Fling Maniac and Tomcat Fanatic
Εξαιρετική η δουλειά όπως και οι πληροφορίες!

Καλη συνέχεια!

Anytime Baby....!!

montelakias

περισσότερα Αποσυνδεδεμένος
 • *
 • Scale 1/35
 • Μηνύματα: 1067
 • Ότι αφήνουμε πίσω μας είναι τα έργα μας.
Πάντως αν και το κόστος είναι ακόμα υψηλό αξίζει να τολμήσει κάποιος που θέλει.
Εγώ προσωπικά θα περιμένω πέσουν και άλλο η τιμές.
Spoiler (hover to show)


Χάρης

hellenicopter

περισσότερα Αποσυνδεδεμένος
 • *
 • Scale 1/48
 • Μηνύματα: 384
 • A.S.A.P.: As Scale As Possible
Καλησπέρα,

Οι τιμές νομίζω πως θα πέσουν κι άλλο και υπάρχουν ήδη οθόνες LCD UHD 4K ή και ανώτερες (τύπου Retina). Αν κάποιος ξέρει λίγο από ηλεκτρονική και πιάνει το χέρι του (δόξα τω Θεώ ισχύει για όλους εδώ μέσα) τότε ένας εκτυπωτής ρητίνης με τεχνολογία LCD μπορεί να φτιαχτεί με γύρω στα 300 ευρώ. Λίστα με περισσότερα μοντέλα μπορείς να βρεις εδώ. Υπάρχει ήδη το SparkMaker με 250 δολάρια...

Για το τόνερ: χρησιμοποιώ τόνερ της εταιρείας Ghost. Έχουν τόνερ για μια πληθώρα εκτυπωτών (έχει ψαχτήρι για τα υποστηριζόμενα μοντέλα εκτυπωτών εδώ).

Βασικά αντικαθιστάς το μαύρο τόνερ με το λευκό, οπότε ό,τι δείχνει μαύρο στην οθόνη θα εκτυπωθεί λευκό...
Δυστυχώς βαράνε στ'αυτιά οι τιμές των τόνερ τους αλλά, προς το παρόν, δεν βρήκα ακόμα ανταγωνιστή τους...

Πολλούς χαιρετισμούς
 ::salut::

hellenicopter

περισσότερα Αποσυνδεδεμένος
 • *
 • Scale 1/48
 • Μηνύματα: 384
 • A.S.A.P.: As Scale As Possible
Γεια σε όλους, ελπίζω να είστε όλοι καλά,

"Ανάσταση" ενός παλιού θέματος που δεν το έκλεισα μετά από 2 χρόνια σχεδόν. Όσο καιρό έκανα ουσιαστικά για ν'ασχοληθώ ξανά με το εσωτερικό "διάκοσμο" του κόκπιτ λόγω άλλων υποχρεώσεων...  :roll: :oops:

Ξανάρχισα πειραματικά από την λαβή του ελέγχου του κυκλικού η οποία δεν υπάρχει πουθενά σε κιτ σε οποιαδήποτε κλίμακα απ'όσο γνωρίζω.
Είχα φτιάξει ένα πρώτο "χοντροειδές" μοντέλο με "εκτυπωτή" FFF αλλά δεν είχε φυσικά την ανάλυση που επιζητούσα.

Για την ιστορία, η ίδια λαβή χρησιμοποιήθηκε στα ΑΒ-206Β αλλά και στα "αδερφάκια" της μητρικής Bell OH-58A.

Οπότε εφόσον δεν υπήρχε τίποτα έτοιμο η λαβή φτιάχτηκε από το μηδέν με το Fusion 360 και μετά "εκτύπωση" με τον "ταπεινό" εκτυπωτή ρητίνης Creality LD-002R.
Το μηχάνημα με άφησε πολύ ικανοποιημένο και η σχέση τιμής/απόδοσης είναι πάρα πολύ καλή για μοντελισμό. Η "εκτύπωση" έγινε με ~20 μικρόμετρα κατακόρυφη ανάλυση και γύρω στα 3.5 δευτερόλεπτα χρόνο έκθεσης ανά στρώμα. Η ρητίνη που χρησιμοποίησα είναι η Druckwege type D standard (μελανή).


Μετά την εκτύπωση και την αναγκαία σκλήρυνση της ρητίνης με μηχάνημα υπεριωδών (για βερνίκια νυχιών), άρχισε το κλασσικό μοντελάρισμα με τριψίματα και βαψίματα.
Να πω εδώ ότι ήταν κρίσιμο το μοντέλο να είναι κατά το δυνατόν "άδειο" στο εσωτερικό από ρητίνη πριν το "ψησίμο" με υπεριώδεις. Για το λόγο αυτό τρυπήθηκε σε δύο σημεία (επάνω και στην βάση) για να παροχετευτεί η παγιδευμένη υγρή ρητίνη στο εσωτερικό και να αποφύγω το σπάσιμο του μοντέλου κατά το "ψήσιμο" λόγω διαστολής της από την θερμότητα (λυχνίες + εξώθερμη αντίδραση πολυμερισμού της ρητίνης τριγύρω). Η οπή επάνω έκλεισε με χρήση της ίδιας ρητίνης (με πινέλο) και έκθεση σε υπεριώδεις. Μετά τρίψιμο...

Μπελάς είναι πάντοτε και η αφαίρεση των στηριγμάτων της κατασκευής που αφήνουν ένα κάρο "pin marks"...


Για το τρίψιμο άρχισα με γυαλόχαρτο 400 βαθμών (πάντα υγρό) μέχρι 1000-1500. Μετά περάστηκε με αστάρι Alclad (το γυαλιστερό μαύρο) και κατόπιν βάψιμο των διακοπτών με τα ανάλογα χρώματα με πινέλο (χρώματα Vallejo Model Air) αφού πρώτα βάφτηκαν όλα με λευκό της ίδιας εταιρείας. Η σκανδάλη θέλει διόρθωση διότι έχει ένα κομμάτι μπροστά που είναι μεταλλικό στο πραγματικό. Δεν ξόδεψα πολύ χρόνο για την κάλυψη μερικών ατελειών του μοντέλου (μικρές οπές) που διορθώνονται σχετικά εύκολα με χρήση της ρητίνης και τρίψιμο αφού το μοντέλο ήταν το πρωτότυπο και αυτό που με ενδιέφερε ήταν το αστάρωμα και το βάψιμο πάνω σ'αυτήν την ρητίνη που δοκίμαζα για πρώτη φορά (προφάσεις εν αμαρτίαις για την "τεμπελιά" μου  :mrgreen: ).

Οι ατέλειες στην επιφάνεια του μοντέλου φυσικά φαίνονται στις φωτογραφίες που παραθέτω.

Χρειάζεται και κάποια βελτίωση στην τεχνική βαφής των διακοπτών, το πινέλο μάλλον αφήνει πολύ χοντρά στρώματα... :?
Θα προσπαθήσω να φτιάξω και τις χαλκομανίες για τους πρισματικούς πράσινους διακόπτες αριστερά με τις ανάλογες επιγραφές (νομίζω είναι "RADIO" και "ICOM").Χρειάζεται και φθορά το ματ ακρυλικό βερνίκι (μάλλον με την τεχνική της λακ) όπως στο πραγματικό εκεί όπου τρίβεται με τα χέρια (φαίνεται στην τελευταία φωτό).

Και voilà οι φωτογραφίες από την όλη προσπάθεια (από κινητό χωρίς τρίποδο, όχι η βέλτιστη ποιότητα...).
Ελπίζω να βρω χρόνο και για τα υπόλοιπα και να το τελιώσω επιτέλους το ρημάδι πριν καρφώσω το κυρίως Ε/Π σε κανά δέντρο...  :mrgreen:
 ::salut::

 

 

 

 

 

 sluff

περισσότερα Αποσυνδεδεμένος
 • *
 • Scale 1/35
 • Μηνύματα: 3121
 • ΣΤΑΘΗΣ
Άριστη δουλειά!!
Άσχετο,αλλά βλέποντας το θυμάμαι κάτι αντίστοιχα joysticks 1/1 που αγόραζες πριν αρκετά χρόνια μέσω της Πτήσης,πιστά αντίγραφα των κανονικών.Αναμνήσεις :mrgreen:

hellenicopter

περισσότερα Αποσυνδεδεμένος
 • *
 • Scale 1/48
 • Μηνύματα: 384
 • A.S.A.P.: As Scale As Possible
Ευχαριστώ για τα καλά λόγια, Στάθη  :!:

Ακόμα δεν το έχω φέρει στο σημείο που θα ήθελα από θέμα φινιρίσματος και λείπουν μερικές λεπτομέρειες (οπές για βίδες, επιγραφή στο κάτω μέρος και αντιολισθητικές επιφάνειες εκεί που σφίγγουν τα χέρια).
Το βάψιμο με πινέλο ακόμα δεν είναι στο επίπεδο που θα το ήθελα, έλλειψη προπόνησης... Αφήνω που μερικές φορές ξεχνιέμαι και φοράω τους φακούς επαφής και από κοντά δεν βλέπω καλά.
Χωρίς γυαλιά μυωπίας βλέπω άριστα από κοντά (το παράδοξο φτάνοντας σχεδόν τα 45 χρόνια...  :mrgreen: )
Θέλω με το καλό να φτιάξω και τον πίνακα με τους διακόπτες της οροφής και μετά να τα βάλω όλα μαζί να δούμε πως δείχνει το σύνολο.

Δεν λέω πλέον πότε θα γίνουν όλα αυτά γιατί πάντοτε η καθημερινότητα με τη δουλειά έχει εκλπήξεις...
Παράλληλα έχω ξεκινήσει 2 κανονικά κιτ αλλά δεν μπόρεσα να τα προχωρήσω ακόμη.

 ::salut::
Δημήτρης