Αποστολέας Θέμα: Αkagi ........Hasegawa 1/350 ''Ακάτζιε τα μακαρόνια είναι ρίσκο''  (Αναγνώστηκε 4047 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
Φίλοι μου καλησπέρα......

Είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου οτι παρόμοιο πρότζεκτ σαν αυτό.....http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,21615.0.html
δηλαδή ολικό ρεσετ με τα πάντα επάνω ,δεν θα ξαναέκανα .......
Και αυτό γιατί πιστευω οτι η κατασκευή ενός μοντέλου πλοίου θα πρέπει να χτίζεται και να βάφεται παράλληλα με πολύ καλή οργάνωση και μεθοδικότητα των εργασιών, με πολλά ντριφιτινγκς ,με αρχικό weathering των επιμέρους κομματιών και με τελικό weathering με όλα τα κομμάτια επάνω........
Στην περίπτωση του Αkagi που έχω στα χέρια μου όλα αυτά αποκλείονται......και αφού έκανα την καρδιά μου πέτρα και αναίρεσα την υπόσχεση που είχα δώσει στον εαυτό μου,θα προσπαθήσω για το τελικό touch που λένε ,ώστε ο συλλέκτης που το έχει στην κατοχή του να μην συνεχίζει να κλαίει για τα λεφτά που έδωσε για να φτιαχτεί αυτό ,το ας πούμε μοντέλο.
Για το λόγου το αληθές ,δείτε πως ήρθε στα χέρια μου
Σόρυ για τις φωτογραφίες και πάλι είναι από τις χειροτερές μου ,αλλά βλέποντάς το που όρεξη για καλές φωτογραφίες ,ένα παράξενο τρέμουλο έλαβε χώρα!!! :mrgreen: :mrgreen: ::salut::

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Click to see the original size.

Να σημειώσω οτι ο συλλέκτης έδωσε στον αρχικό μοντελιστή αρκετά φωτοχαραγμένα για να τοποθετηθούν όλα ....ελάχιστα μπήκαν τελικά ,τα υπόλοιπα αγνοείται η τύχη τους!
Επίσης πάνω στο κατάστρωμα υπάρχουν φιγούρες πληρώματος αεροπλανοφούρου ,μάλλον προσφορά του προηγούμενου ......μια και είναι για το USS NIMITZ.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Επίσης αρκετά κομμάτια από τα πλάγια του σκάφους λείπουν ή μάλλον δεν μπήκαν ποτέ .Στη θέση του υπάρχουν ωραίες καθαρές παραλληλόγραμμες οπές!
 Και το αποκορύφωμα το όλο σύνολο βυθισμένο σε μια βάση -σκάφη γεμάτη με γύψο.....μιλάμε για το βάρος !!!
Και τέλος η επιφάνεια καλυμένη από άκρη σε άκρη με διάφανη σιλικόνη ...πολύ καλή για τη μούχλα ,αλλά αυτοκόλλητή με τη σκόνη ,στην κυριολεξία ...................

Οι εργασίες έχουν προχωρήσει ,το σφυρί και το καλέμι πήγε σύννεφο ,τα αεροσκάφη βγήκαν και μπήκαν στη μακρά συντήρηση ,βέβαια κάποια σκέλη έμειναν φυτεμένα στο κατάστρωμα και απομακρύνθηκαν χωριστά ,επίσης βγήκαν και όσες φιγούρες δεν είχαν κολληθεί δυνατά ,οι υπόλοιπες θα βαφτούν επιτόπου....

Αυτά φίλοι μου τα ολίγα από τις περιπέτειες του ''Ειρηνικού''σύντομα φωτογραφίες με τις εργασίες αποκατάστασης της κοινής αισθητικής .................... ::salut:: ::salut:: ::salut:: :mrgreen: :mrgreen:

Και για να μην περεξηγηθώ ,δεν στυλιτεύω την κατασκευαστική δυνότητα ή μη του κατασκευαστή ,όλοι μας περάσαμε από παρόμοια στάδια μοντελιστικά .Μερικές φορές όμως πουλάμε ''φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες''.

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
Απ: Αkagi ........Hasegawa 1/350 ''Ακάτζιε τα μακαρόνια είναι ρίσκο''
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 28, 2013, 04:29:17 μμ »
Πέτα το και φτιάξε άλλο. Θα γλυτώσεις χρόνο και τα νεύρα σου.

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 28, 2013, 06:00:00 μμ »
Nικόλα απλά δε γίνεται φίλε ,θα χρειαστώ οπωσδήποτε τη βοήθεια που τόσο απλόχερα μου πρόσφερες στο πμ,ποντάρω σε αυτό για ένα αποτέλεσμα ,τουλάχιστον αν οχι σωστότερο ,σιγουρα πιό καλαίσθητο !
Και όποιος άλλος συνάδερφος νομίζει οτι μπορεί να βοηθήσει με φωτογραφικό υλικό ,είναι ευπρόσδεκτος!!! ::salut:: ::salut:: ::salut::

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 28, 2013, 06:43:37 μμ »
Τελικά το αποφάσισες να ασχοληθείς με το ρημάδι!!! Καλά ξεμπερδέματα λοιπόν  :wink:

Για όσους ξέρουν πρόσωπα, καταστάσεις και πρακτικές, το κείμενό σου "φωτογραφίζει" με ακρίβεια τον αρχικό κατασκευαστή. Κρίμα τα λεφτά του συλλέκτη.

Είναι όμως σίγουρο ότι μετά την ανάληψη από εσένα του reset, θα προσθέσει τελικά στη συλλογή του ένα υπέροχο μοντέλο  ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 28, 2013, 08:01:22 μμ »
Από τα λίγα που ξέρω πιστεύω πως το βάψιμο των αεροσκαφών είναι λάθος και η θέση των hinomaru δεν είναι η σωστή. Για τα υπόλοιπα δε μπορώ να πω τίποτα αν και πιστεύω πως άνοιξες τον ασκό του Αιόλου. Οχι πως σε φοβάμαι, απλά εσύ θα παιδεύεσαι και εμείς θα απολαμβάνουμε!

Καλή δύναμη, αν χρειάζεσαι πληροφορίες ρίξε σήμα.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #5 στις: Ιουλίου 28, 2013, 08:30:01 μμ »
Από τα λίγα που ξέρω πιστεύω πως το βάψιμο των αεροσκαφών είναι λάθος και η θέση των hinomaru δεν είναι η σωστή. Για τα υπόλοιπα δε μπορώ να πω τίποτα αν και πιστεύω πως άνοιξες τον ασκό του Αιόλου. Οχι πως σε φοβάμαι, απλά εσύ θα παιδεύεσαι και εμείς θα απολαμβάνουμε!

Καλή δύναμη, αν χρειάζεσαι πληροφορίες ρίξε σήμα.
Γιώργο τα φωτα σου για τα αεροπλάνα ,καμουφλάζ ,τσίπινγκ ,αν έπαιζε ,και οτι άλλο νομίζεις οτι θα βοηθήσει ,η περίοδος είναι Midway Battle.

Δημήτρη νομίζω οτι για το συγκεκριμένο τα είπαμε και από κοντά ,ξέρεις οτι σκοπό δεν έχω να θίξω πρόσωπα και καταστάσεις και ειδικά τωρα που φαίνεται οτι το κάνω εκ του ασφαλούς ....απλά δεν είναι δυνατόν να ''πουλάμε φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες ''κάνει κακό στο χόμπι και στον Ελληνα μοντελιστή ,κάποια πραγματα θα πρέπει κάποτε να μπουν στη θέση τους.....αυτό αγγίζει και τη βραβειοθηρία και σε αυτό φέρουν πολλοί ευθύνη ........κάποιοι βραβευουν δυστυχώς ,τέτοια μοντέλα ......συγνώμη αλλά γράφω αυτά που σκέφτομαι και πιστευω ,αυτό έκανα αυτό θα συνεχίζω να κάνω .....να είστε καλά όλοι!

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
« Απάντηση #6 στις: Ιουλίου 28, 2013, 09:04:57 μμ »
Είσαι ήρωας πραγματικά!
Με τα κομμάτια που λείπουν τι θα κάνεις?

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #7 στις: Ιουλίου 28, 2013, 09:19:15 μμ »
Κώστα για τα κομμάτια που λείπουν θα δούμε ,θα βοηθήσουν οι φίλοι και το spare box.....
Σε ευχαριστώ φίλε μου!!!

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #8 στις: Ιουλίου 28, 2013, 10:13:01 μμ »
καλή ...συνέχεια
Spoiler (hover to show)
::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #9 στις: Ιουλίου 28, 2013, 10:23:29 μμ »
Σταυρο παλιές αμαρτίες ,οι δουλειά που κάνετε στην ένωση είναι πιά υποδειγματική καμιά σκιά του παρελθόντος και προκατόχων δεν μπορεί να σας αγγίξει πιά.
Τα λόγια περιτευουν ,ισως εγώ ,το τράβηξα περισσότερο......

Αποσυνδεδεμένος Τσάπανος Γεώργιος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #10 στις: Ιουλίου 28, 2013, 11:11:02 μμ »
Γειά σου Σταμάτη, στο modelshipgalley.com αρκετοί το έχουν κατασκευάσει και υπάρχει φωτογραφικό υλικό από όλες σχεδόν τις όψεις, γιατί αν κατάλαβα καλά δεν πρέπει να έχεις τις οδηγίες, καλό κουράγιο. ::salut::     
ΤΙΜΗ Σ' ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΟΠΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΩΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΦΥΛΑΓΟΥΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ. ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΗ ΚΙΝΟΥΝΤΕΣ

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #11 στις: Ιουλίου 28, 2013, 11:39:15 μμ »
Γιώργο ,όντως δεν υπάρχουν οδηγίες αλλά όυτε και τα κομμάτια που λείπουν ,είδα τις κατασκευές φίλε ,νομίζω οτι κάτι θα βγάλω στο τέλος .Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου Γιώργο! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ - Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
« Απάντηση #12 στις: Ιουλίου 29, 2013, 10:28:32 πμ »
Πέτα το και φτιάξε άλλο. Θα γλυτώσεις χρόνο και τα νεύρα σου.
Θα συμφωνήσω με τον Νίκο, αλλά τέλος πάντων.  :mrgreen:
Καλό κουράγιο. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
« Απάντηση #13 στις: Ιουλίου 29, 2013, 10:55:10 πμ »
θα συμφωνήσω και εγω με την σειρά μου οτι σε ενα τοσο πολύπλοκο εργαλειο καλύτερα να ηταν να φτιάξεις ενα αλλο. δωρισε το σε κανενα πιτσιρικά να εμπνευση. :wink: :mrgreen:

Spoiler (hover to show)

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #14 στις: Ιουλίου 29, 2013, 11:30:45 πμ »
Συμεόν και Δημήτρη φίλοι μου ,το κιτ δεν είναι δικό μου ,ηδη κάποιος πλήρωσε χρήματα για κιτ ,βελτιωτικά και κατασκευή ,αυτό που πήρε είναι αυτό ,ο ιδιος δεν το πέταξε και δε νομίζω οτι κάποιος άλλος θα το έκανε .
Εγώ καλούμε τώρα να το συννεφέρω όσο μπορώ....σίγουρα δεν θα βγει σαν να το έφτιαχνα από την αρχή .Ευχομαι να βγει όσο καλυτερο μπορεί με βάση αυτό που είναι τώρα!

Δημήτρη είναι η αντίκα της γιαγιάς ,ραδίοφωνο στη μέση ,πικ απ δεξιά και στο αριστερό ντουλάπι θήκες για τους δίσκους ,δυστυχώς δε λειτουργεί!!!

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #15 στις: Ιουλίου 29, 2013, 01:17:06 μμ »
Κουράγιο Σταμάτη! Αν και είμαι σίγουρος πως θα το φτιάξεις όπως του αξίζει. Είναι από τα λίγο γιαπωνέζικα θέματα που μου αρέσουν το Akagi.

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #16 στις: Ιουλίου 29, 2013, 01:20:51 μμ »
Σε ευχαριστώ Αλεξ,όντως είναι ωραίο σκαρί και εκπληκτικό κιτ ,κρίμα που δεν έχω τα κομμάτια που λείπουν . Είναι αρκετά ,κάποια φτιάχνονται ευκολα ,δυστυχώς τα περισσότερα πάρα πολύ δύσκολα!

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #17 στις: Ιουλίου 29, 2013, 05:26:16 μμ »
Καλό κουράγιο! Από ό,τι βλέπω είναι και ακριβό αυτό το κιτ, δεν το πετάς έτσι εύκολα.

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #18 στις: Ιουλίου 31, 2013, 12:24:31 μμ »
Πράγματι Κώστα είναι ακριβό ,και αν βάλεις τα πάντα πάνω ,όλα τα σετ που μπορείς να βρεις γιάυτό ,το κομμάτι βγαίνει μουσειακό......

Προχώρησα με το κατάστρωμα, για τη φθορά του χρησιμοποίησα ,μαυρο παστέλ και λάδια .....brilliant yellow deep ,οι λαδιές έγιναν με λερωμένο διαλυτικό με μαυρο και raw umber λάδι!
Λέρωσα και το φουγάρο με παστέλ και απόχτησε κάπνα μάχιμου!!!
Μικροδιορθώσεις  στη διαγράμμιση του καταστρώματος και στο χινομαρού,με ακρυλικά ,λευκό και κόκκινο ανάλογα! ::salut:: ::salut::

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Επίσης αφαιρέθηκαν οι Ρωσικές σύγχρονες αντένες από το πλοίο ,αυτή την αναβάθμιση δεν πρόλαβε να την κάνει ποτέ! :mrgreen:
Φτιάχτηκε ο κεντρικός ιστός και βελτιώθηκαν και οι πλάγιοι ιστοί....
Επόμενη εργασία .....και άλλα φωτίσματα στο γκρι ,συρματα και ρέλια!!!

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #19 στις: Ιουλίου 31, 2013, 12:30:24 μμ »
Τα δοκάρια στο πρόστεγο είναι βαλμένα ανάποδα και λείπουν τουλάχιστον τα μισά. Λείπει ένα ολόκληρο κατάστρωμα και ότι σου έχω σε κόκκινο κύκλο είναι κι αυτό Ρώσικο:

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #20 στις: Ιουλίου 31, 2013, 12:34:04 μμ »
Και αυτά Ρώσικα ε ; Κρίμα και μου άρεσαν ....Νικόλα δε θα παιδευτώ και πολύ ,όπως είπες λείπει το μισό καράβι ,θα το συμμαζεψω χρωματικά και θα το κλείσω σε μιά θάλασσα και αυτό όλο .Σε ευχαριστώ πολύ για τα φώτα σου ,θα αφαιρεθούν και τα υπόλοιπα Ρωσικα!

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #21 στις: Ιουλίου 31, 2013, 12:35:41 μμ »
Σταμάτη ακόμα και οι πόρτες ρώσικες είναι αλλά τι να πω και τι να κάνεις... Κρίμα...  :roll: :roll: :roll: :roll:

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #22 στις: Ιουλίου 31, 2013, 12:39:21 μμ »
Τίποτα φίλε δεν αξίζει να ασχοληθούμε 'στο χωριό μου λέμε ' ''από έξω μπέλα ,μπέλα και από μέσα κατσιμπέλα''Το μακιζιάζ του νεκρού θα κάνουμε!!!

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #23 στις: Ιουλίου 31, 2013, 12:45:57 μμ »
Σταμάτη οι αρχαίοι μας πρόγονοι είχαν μια σπουδαία λέξη, την «Υστεροφημία». Μεγαλύτερος υμνητής της είναι ο Όμηρος στην Ιλιάδα.

Ανεβάζω μερικές φωτογραφίες κι ένα λινκ για να δουν όλοι τι κατέστρεψε ο τύπος. Επειδή την υπόθεση την γνωρίζω πολύ καλά απλά θα σημειώσω πως ότι προσθέτει ο μοντελιστής στο λινκ στην 1/700 το έδιναν και στην 1/350 τα σετ που πληρώθηκαν αλλά δεν μπήκαν, ευνόητο το γιατί από τις εικόνες.
http://www.shipmodels.info/mws_forum/viewtopic.php?f=60&t=32856

Κατασκευασμένο Akagi Hasegawa 1/350 με σετ φωτοχαραγμένων:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #24 στις: Ιουλίου 31, 2013, 12:50:19 μμ »
Ρε παιδιά, μισό για να καταλάβω γιατί έχω μπερδευτεί. Ολα αυτά τα κομμάτια που αναφέρετε είναι από κάποιο σετ (pe ή ότι άλλο) για ρωσσικά σκάφη; Και μπήκαν στο Akagi; Εντάξει...
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Tags: