Φίλοι μου καλησπέρα......
Είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου οτι παρόμοιο πρότζεκτ σαν αυτό.....
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,21615.0.htmlδηλαδή ολικό ρεσετ με τα πάντα επάνω ,δεν θα ξαναέκανα .......
Και αυτό γιατί πιστευω οτι η κατασκευή ενός μοντέλου πλοίου θα πρέπει να χτίζεται και να βάφεται παράλληλα με πολύ καλή οργάνωση και μεθοδικότητα των εργασιών, με πολλά ντριφιτινγκς ,με αρχικό weathering των επιμέρους κομματιών και με τελικό weathering με όλα τα κομμάτια επάνω........
Στην περίπτωση του Αkagi που έχω στα χέρια μου όλα αυτά αποκλείονται......και αφού έκανα την καρδιά μου πέτρα και αναίρεσα την υπόσχεση που είχα δώσει στον εαυτό μου,θα προσπαθήσω για το τελικό touch που λένε ,ώστε ο συλλέκτης που το έχει στην κατοχή του να μην συνεχίζει να κλαίει για τα λεφτά που έδωσε για να φτιαχτεί αυτό ,το ας πούμε μοντέλο.
Για το λόγου το αληθές ,δείτε πως ήρθε στα χέρια μου
Σόρυ για τις φωτογραφίες και πάλι είναι από τις χειροτερές μου ,αλλά βλέποντάς το που όρεξη για καλές φωτογραφίες ,ένα παράξενο τρέμουλο έλαβε χώρα!!!

Να σημειώσω οτι ο συλλέκτης έδωσε στον αρχικό μοντελιστή αρκετά φωτοχαραγμένα για να τοποθετηθούν όλα ....ελάχιστα μπήκαν τελικά ,τα υπόλοιπα αγνοείται η τύχη τους!
Επίσης πάνω στο κατάστρωμα υπάρχουν φιγούρες πληρώματος αεροπλανοφούρου ,μάλλον προσφορά του προηγούμενου ......μια και είναι για το USS NIMITZ....

Επίσης αρκετά κομμάτια από τα πλάγια του σκάφους λείπουν ή μάλλον δεν μπήκαν ποτέ .Στη θέση του υπάρχουν ωραίες καθαρές παραλληλόγραμμες οπές!
Και το αποκορύφωμα το όλο σύνολο βυθισμένο σε μια βάση -σκάφη γεμάτη με γύψο.....μιλάμε για το βάρος !!!
Και τέλος η επιφάνεια καλυμένη από άκρη σε άκρη με διάφανη σιλικόνη ...πολύ καλή για τη μούχλα ,αλλά αυτοκόλλητή με τη σκόνη ,στην κυριολεξία ...................
Οι εργασίες έχουν προχωρήσει ,το σφυρί και το καλέμι πήγε σύννεφο ,τα αεροσκάφη βγήκαν και μπήκαν στη μακρά συντήρηση ,βέβαια κάποια σκέλη έμειναν φυτεμένα στο κατάστρωμα και απομακρύνθηκαν χωριστά ,επίσης βγήκαν και όσες φιγούρες δεν είχαν κολληθεί δυνατά ,οι υπόλοιπες θα βαφτούν επιτόπου....
Αυτά φίλοι μου τα ολίγα από τις περιπέτειες του ''Ειρηνικού''σύντομα φωτογραφίες με τις εργασίες αποκατάστασης της κοινής αισθητικής ....................

Και για να μην περεξηγηθώ ,δεν στυλιτεύω την κατασκευαστική δυνότητα ή μη του κατασκευαστή ,όλοι μας περάσαμε από παρόμοια στάδια μοντελιστικά .Μερικές φορές όμως πουλάμε ''φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες''.