Αποστολέας Θέμα: 1/35 Biber midget submarine  (Αναγνώστηκε 1942 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dimitrios

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κέρκυρα..η χώρα των βουρλισμένων
1/35 Biber midget submarine
« στις: Μαρτίου 05, 2014, 06:24:20 μμ »
Σε μια μικρή ανάπαυλα ανάμεσα στα άρματα ξεκίνησα να φτιάξω κάτι άλλο (αν και η κλίμακα είναι καθαρά  αρματική)
Χάρη στην φίλους μου Greg Filos και στον κατατοπιστικότατο nino1969 που μου έλυσαν όλες τις απορίες μου το έβαλα μπροστά .
Για την Ιστορία
Το  Biber (Γερμανικά  "κάστορας") ήταν ένας  Γερμανικό  νανάκι  υποβρύχιο του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου. Οπλισμένο με δύο τοποθετημένες εξωτερικά 21-ιντσών τορπίλες ή νάρκες  (53 cm), με σκοπό να επιτεθεί  στην ακτοπλοΐα. Ήταν το μικρότερο υποβρύχιο στην Kriegsmarine.
Το Biber βιαστικά αναπτύχθηκε για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της απειλής της συμμαχικής εισβολής της Ευρώπης. Αυτό οδήγησε σε βασικές τεχνικές ατέλειες που, σε συνδυασμό με την ανεπαρκή εκπαίδευση των χειριστών τους, σήμαινε ότι ποτέ δεν ήταν μια πραγματική απειλή για την συμμαχική ναυτιλία, παρά τα  324 υποβρύχια που κατασκευάστηκαν . Μία από τις λίγες επιτυχίες της τάξης ήταν η βύθιση του φορτηγού πλοίου Alan A. Dale.Η γάστρα κατασκευαζόταν   από τρία τμήματα με  3 mm σε πάχος  χάλυβα με έναν πύργο από κράμα αλουμινίου   βιδωμένο  στην κορυφή .  Ο πυργίσκος  του υποβρυχίου περιείχε θωρακισμένα τζάμια για να επιτρέπουν στον χειριστή να βλέπει  έξω . Το πηδάλιο ήταν κατασκευασμένο από ξύλο και η προσπάθεια να το ελέγξει ο χειριστής ταυτόχρονα με την  παρακολούθηση του βυθομέτρου  , πυξίδας και περισκόπιου έκανε το σκάφος δύσκολο να καθοδηγηθεί  . Στις δυσκολίες του χειριστή ήταν και η διαμονή του σε βάθος περισκοπίου.... ένα σχεδόν αδύνατο θέμα . Η κακή ποιότητα του περισκοπίου του Biber σήμαινε ότι οι επιθέσεις το βράδυ έπρεπε να πραγματοποιούνται στην επιφάνεια.
Το Biber είχε δύο δεξαμενές κατάδυσης  μία στην  πλώρη και μια  στην πρύμνη .
Το υποβρύχιο θα μπορούσε να είναι οπλισμένο είτε με δύο τορπίλες TIIIc (με ουδέτερη πλευστότητα)  , νάρκες  ή ένα μίγμα των δύο .
Το Biber  τροφοδοτούνταν  στην επιφάνεια από 32 hp ( 24 kW ) Otto blitz βενζινοκινητήρα που χρησιμοποιήθηκε παρά τις ανησυχίες για τους κινδύνους που ενέχει το μονοξείδιο του άνθρακα. Ο κινητήρας είχε το πλεονέκτημα να έχει  φθηνά και διαθέσιμα ανταλλακτικά σε μεγάλους αριθμούς . Σε κατάδυση τροφοδοτείται από έναν 13 ίππους ηλεκτροκινητήρα που έπαιρνε ρεύμα  από τρεις μπαταρίες  τύπου T13 T210 .
Η εργασίες Biber διεξήχθησαν υπό την αιγίδα της K-Verband, , μια γερμανική ναυτική μονάδα που κατασκεύαζαν ένα μίγμα από υποβρύχια  νάνους και  ταχύπλοα. Η εκπαίδευση των χειριστών των  Biber είχε αρχικά προγραμματιστεί να πάρει οκτώ εβδομάδες, αλλά η αρχική ομάδα των πιλότων τερμάτισε την εκπαίδευση τους  σε μόλις τρεις εβδομάδες .

Η κατασκευή ξεκίνησε με τον τυπικό έλεγχο των κομματιών

Η κονσόλα των οργάνων δίνεται σε φωτοχαραγμενο και  σε χαλκομανία (επιλέχτηκε το πρώτο)

Το έβαψα με το σωστό χρώμα εσωτερικά  ,έκανα και κάτι σκουρίτσες να υπάρχουν ,έβαψα και τον πινάκα, έβαλα  και δυο σίδερα που είδα στα σχέδια και το έφτασα έως εδώ.
Γνώμες απόψεις κριτικές ευπρόσδεκτες (πριν κλείσω τα δυο μισά -μετά θα είναι αργά)

Αποσυνδεδεμένος nikosmadakis

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χανιά
  • model addict
Απ: 1/35 Biber midget submarine
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 05, 2014, 06:31:41 μμ »
Φαίνεται ότι θα γίνει ωραίο. Πόσταρε και καμιά πραγματική φωτογραφία να δούμε τι να περιμένουμε. ::salut::
24 ώρες δεν φτάνουν...

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 05, 2014, 06:40:32 μμ »
Παράληψη μου

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 05, 2014, 06:47:23 μμ »
Πολύ καλή συνέχεια και απο εμένα... Σπάνια βλέπουμε pocket subs σαν θεματολογία..  ::salut::

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 05, 2014, 09:04:23 μμ »
Νικο και Γρηγορη σας ευχαριστω

Αποσυνδεδεμένος tankrou

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 06, 2014, 03:56:12 μμ »
Μπορεις κ να το φωρτωσεις πανω σε dragon wagon,εαν εχεις τα χρηματα ::salut::
ο μοντελισμος ειναι ΧΑΡΑ.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 06, 2014, 04:40:39 μμ »
Να και κάτι που σπάνια βλέπουμε! Καλή συνέχεια και από εμένα.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 06, 2014, 05:08:46 μμ »
Η κατασκευή προχώρησε έβαλα ένα βυθόμετρο αριστερά με το απαραίτητο σωλήνα του (όχι ότι θα πολύφαίνεται αφού κλείσει!!)

Και φυσικά η δεξιά πλευρά(ανάλογα πως το κοιτάζει κάνεις)με το κάθισμα(για την ιστορία ...ξύλινο με επένδυση δέρματος)

Τώρα όποιος είχε κάτι να πει για το εσωτερικό απλά να το ξεχάσει.... τα δυο μισά ενώθηκαν

Το μόνο

σίγουρο είναι ότι θέλει τρίψιμο και αρκετό μάλιστα ..

tankrou κάλε μου φιλέ να σου πω μια αλήθεια για την επαρχεία ....όταν δεν υπάρχουν μοντελιστικα  καταστήματα κοντά σου ακόμα και να το βάψεις είναι άθλος (παραγγελία για τα πάντα ,με αρκετή αναμονή και προγραμματισμό στο τι και πόσα χρειάζεσαι)άσε που ακόμα και το κόστος είναι ένα μεγάλο θέμα ...
gkontog ευχαριστώ φιλέ μου

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 06, 2014, 06:16:47 μμ »
Υπερπαραγωγή μου μυρίζεται και πολύ μ'αρέσει! Πολύ ωραία δουλειά μέχρι τώρα Δημήτριε, ίσως σε ταλαιπωρήσει λίγο με τα τριψίματα-στοκαρίσματα και το περίεργο (μαλακό) πλαστικό της η Ιταλέρι από δω και πέρα, ε'ιμαι όμως σίγουρος ότι θα το φέρεις βόλτα κι εύχομαι καλή συνέχεια. Αλήθεια, το πως θα το βάψεις (με κάμο ή μονόχρωμο) είναι ανακοινώσιμο ή μας θα μας το πας για έκπληξη;  ::salut::

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #9 στις: Μαρτίου 06, 2014, 10:13:32 μμ »
Φιλέ nino1969 να σαι καλά και σε ευχαριστώ για τα σχόλια σου. Όσο για το camo  δεν έχω αποφασίσει ακόμα μια που ο ιερογράφος μου κάνει τα δικά του πάλι ... Για την ώρα  πάω για την πολύχρωμη που έχει το κουτί ...αλλά θα δούμε  (αν έχεις άλλη πρόταση είμαι όλος μάτια-αυτιά)

Αποσυνδεδεμένος CoBras

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΗΡΑΚΛΕΙΟ
« Απάντηση #10 στις: Μαρτίου 31, 2014, 04:43:15 μμ »
Πολύ ωραία το πας !!!
Για το εσωτερικό παίζει επίσης άσπρο, αλλά και πολύ ανοικτό γκρι με βάση φωτό από διατηρημένα που είχα βρει ...
Για το βυθόμετρο ... όπως σωστά είπες (το έχω βάλει κι εγώ), μόνο εσύ θα ξέρεις ότι το έβαλες !!!
Το ίδιο και για ένα κλισιόμετρο που είχε στη δεξιά πλευρά και ψηλά (και αυτό το έβαλα)
Θα σου ελεγα να προσέξεις πααααααααρα πολύ 2 σημεία !!!
Το πρώτο είναι κάτι μεταλλικά στηρίγματα στο εξωτερικό του κύτους καθώς στις οδηγίες δεν φαινεται πολύ καλά το πως διπλώνουν και πως τοποθετούνται.
Το δεύτερο είναι οι εξαιρετικές χαλκομανίες του κίτ !!!
Κάνε την τοποθέτηση τους πρώτα μόνο με νερό και μετά βάλε το βελτιωτικό από πάνω !!!
Αν βάλεις από πριν βελτιωτικό θα "μαζέψουν" αμέσως και θα αχρειστευτούν !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Είναι πανλεπτες καταπληκτικής ποιότητας ... αλλά θέλουν πολλή προσοχή !!!

Tags: