Μπάνιο για μέρες σε ό,τι διαλυτικό μπορείς να φανταστείς, νίτρο, πολυουρεθάνης, μόνο σε θειικό οξύ δεν τους έχω βάλει, για badger και 2 κινέζικους.
Ακόμα και τα o-rings που φουσκώνουν, σιγά-σιγά επανέρχονται και αν τα τρίψεις με λίγη βαζελίνη, κρατάνε περισσότερο (θα καταστραφούν κάποια στιγμή απ' τα διαλυτικά, είναι σίγουρο, απλά με τη βαζελίνη παρατείνεις το αναπόφευκτο). Έχω αλλάξει ήδη ένα σετ o-rings στον ένα κινέζικο και έχω πάρει ακόμα 4-5 απ' το καθένα (καμιά 25-αριά o-rings με λιγότερο από 2 ευρώ, για να έχετε μια αίσθηση του κόστους).
Τον iwata τον προσέχω, δεν του κάνω τέτοια, νίτρο δεν έχει δει καν, ψεκάζω πολυουρεθάνης για να καθαρίσει, τον καθαρίζω εσωτερικά-εξωτερικά με πολυουρεθάνης ΚΑΛΑ και μετά ψεκάζω white spirit που είναι πιο λιπαρό. Πριν τον αποθηκεύσω, βαζελινούλα στα πάσα και έτοιμος.
Να πω ότι white spirit ψεκάζω στο τέλος ακόμα και αν έχω βάψει με ακρυλικά και έχω καθαρίσει με άζαξ-οινόπνευμα.
Για κάποιο λόγο που δεν μπορώ να γνωρίζω, το άζαξ είναι πιο επιβλαβές προς τα μέταλλα απ' ότι ακόμα και το νίτρο. Τα o-rings δεν τα βλάπτει.
Το τεφλόν υποτίθεται είναι απ' τα πιο ανθεκτικά υλικά, δεν ξέρω τι μπορεί να το φθείρει, πέρα από μηχανικές καταπονήσεις δηλαδή.