Αποστολέας Θέμα: Canadair CL-215 (Π.Α.) - Heller 1/72  (Αναγνώστηκε 3444 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ελλαδιστάν
Canadair CL-215 (Π.Α.) - Heller 1/72
« στις: Ιουλίου 17, 2013, 04:56:35 μμ »
Καλησπέρα σε όλη την παρέα!!!

Μέχρι σήμερα έχω μοιραστεί μαζί σας με χαρά τις εμπειρίες μου από τις κατασκευές πολιτικών οχημάτων.  Κάνοντας την ανατροπή γυρίζω για λίγο στην πτέρυγα.  :wink:

Το θύμα του πάγκου μου είναι το Canadair CL-215 της Heller σε κλίμακα 1/72, και το μόνο κοινό σημείο με το πολιτικό όχημα είναι το γυαλιστερό χρώμα. Εκτός και εάν μου τη δώσει και βάλω τίποτε ζαντολάστιχα BBS και γίνει τούμπανο το εργαλείο...  ::glossa:: :mrgreen: :twisted:

Το συγκεκριμένο κιτ ήταν από τα πρώτα αεροσκάφη που είχα αγοράσει πριν από πολλααααααά χρόνια, είχα κάνει τότε μια απόπειρα να το προχωρήσω αλλά δεν.... Έτσι κατέληξε ξανά στο κουτί του περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή.

Μετά από αναζήτηση φωτογραφικού υλικού στο διαδίκτυο κατέληξα στην κατασκευή του αεροσκάφους με αριθμό 1043, αφού μου έκαναν κλικ τα κόκκινα σπίνερς.

Επιστρέφοντας στην κατασκευή,

Ξεκίνησα ξεκολλώντας τα στραβοκολλημένα κομμάτια, ξέθαψα από το Spares Box άλλα που έλλειπαν, και άρχισα το καθάρισμα των κομματιών και τις δοκιμές συναρμογής μεταξύ των κομματιών.

Οι εφαρμογές είναι καλές (για τα δεδομένα της εταιρίας), με προσεκτικά καθαρίσματα και πολλές δοκιμές πριν τις κολλήσεις, η ποσότητα του στόκου που θα χρειαστεί για τις ενώσεις θα μείνει σε λογικά επίπεδα.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας!

Τα λέμε ξανά σύντομα.

Απόστολος  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος pgpelect

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χανιά 90% - Χαλάνδρι 10%
Απ: Canadair CL-215 (Π.Α.) - Heller 1/72
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 17, 2013, 05:03:22 μμ »
Αν είναι να το κάνεις όπως τις μοτοσυκλέτες, καλύτερα να το σταματήσεις και πάλι. Τί σου φταίνε τα ματάκια μας καλοκαιριάτικα;;;
Καλή αρχή φίλε!
Παναγιώτης

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 17, 2013, 07:11:21 μμ »
Καλή αρχή και απο εμένα Απόστολε.Πολύ όμορφο αεροσκάφος με αρκετά θέματάκια εφαρμογής απο όσα έχω ακούσει.Αλήθεια το φάντάζομαι πάνω σε βάση απο θάλασσα και νομίζω ότι θα είναι χάρμα οφθαλμών....Ψηνεσαι για κάτι τέτοιο;; ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 17, 2013, 08:19:53 μμ »
Καλή αρχή, Απόστολε. Ως λάτρης των υδροπλάνων, ανυπομονώ να δω την κατασκευή του όπως και να το δω τελειωμένο από κοντά!  (βέβαια τα είδα σήμερα να πετάνε στον ουρανό και αυτό δεν είναι ποτέ καλό σημάδι, ιδίως με τέτοιο αέρα...) Και αν είναι να το κάνεις όπως τις μοτοσυκλέτες, θα συμφωνήσω με τον pgpelect...

Αποσυνδεδεμένος Jimakos-Thess

• Δημήτρης - Χρήστος (Γιος και Πατέρας μοντελάρουν μαζί)
  • Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • modelclub.gr
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 17, 2013, 11:19:24 μμ »
Καλή αρχή και από μένα φίλε Απόστολε...

Αν χρειαστείς κάτι από φώτο μπορώ να σου στείλω μερικές γιατί έτυχε να δω ένα από κοντά στην 113 ΠΜ...

::salut::
Fly low....Hit hard!

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #5 στις: Ιουλίου 17, 2013, 11:41:57 μμ »
Canadair από σένα???
Ωχ τι θα δούμε πάλι...! ::salut:: ::salut::
Αν χρειαστείς κάτι πες μου!
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος Lman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #6 στις: Ιουλίου 17, 2013, 11:46:22 μμ »
Canadair από σένα???

x 2  ::salut:: :wink:
ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΑΝΤΖΙΟΣ

Αποσυνδεδεμένος jojef

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #7 στις: Ιουλίου 18, 2013, 12:23:58 πμ »
 ::salut:: ::salut:: ::salut::

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #8 στις: Ιουλίου 18, 2013, 01:12:33 μμ »
Αν είναι να το κάνεις όπως τις μοτοσυκλέτες, καλύτερα να το σταματήσεις και πάλι. Τί σου φταίνε τα ματάκια μας καλοκαιριάτικα;;;
Καλή αρχή φίλε!

Σ' ευχαριστώ πολύ φίλε, αν και είναι αλήθεια ότι αισθάνομαι πολύ έξω από τα νερά μου (πολιτικό όχημα). Θα είμαι ευτυχής εάν πετύχω ένα (στοιχειώδες) αξιοπρεπές αποτέλεσμα...  :wink:

Υ.Γ. Αυτό που μου ζήτησες ετοιμάζεται, και θα επικοινωνήσουμε σύντομα!

Καλή αρχή και απο εμένα Απόστολε.Πολύ όμορφο αεροσκάφος με αρκετά θέματάκια εφαρμογής απο όσα έχω ακούσει.Αλήθεια το φάντάζομαι πάνω σε βάση απο θάλασσα και νομίζω ότι θα είναι χάρμα οφθαλμών....Ψηνεσαι για κάτι τέτοιο;; ::salut:: ::salut::

Καλημέρα Νάσο,

Σ' ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου, είναι όντως πολύ όμορφο θέμα με αρκετά σημεία που θέλουν προσοχή. Τα ανακαλύπτω μέρα με τη μέρα...  :evil:
Η ιδέα της βάσης με γοητεύει πολύ, αλλά η κατασκευή ξεκίνησε για λογαριασμό τρίτου (παραγγελία). Τα τελευταία δεδομένα όμως δείχνουν ότι το πετούμενο μάλλον θα μείνει στη δική μου βιτρίνα. οπότε αφήνω ανοιχτό το σενάριο της βάσης.  :wink:

Καλή αρχή, Απόστολε. Ως λάτρης των υδροπλάνων, ανυπομονώ να δω την κατασκευή του όπως και να το δω τελειωμένο από κοντά!  (βέβαια τα είδα σήμερα να πετάνε στον ουρανό και αυτό δεν είναι ποτέ καλό σημάδι, ιδίως με τέτοιο αέρα...) Και αν είναι να το κάνεις όπως τις μοτοσυκλέτες, θα συμφωνήσω με τον pgpelect...

Καλημέρα Κώστή,

Σ' ευχαριστώ πολύ φίλε, και σε περιμένω να τα πούμε από κοντά όποτε βρεθείς από τη γειτονιά.  :wink:

Καλή αρχή και από μένα φίλε Απόστολε...

Αν χρειαστείς κάτι από φώτο μπορώ να σου στείλω μερικές γιατί έτυχε να δω ένα από κοντά στην 113 ΠΜ...

::salut::

Καλημέρα Δημήτρη,

Σ' ευχαριστώ θερμά για την προσφορά σου!!!

Canadair από σένα???

Είδες τι μπορεί να πάθει κάποιος στα γεράματα;  ::glossa:: :mrgreen:  Ότι δεν έκανα πιτσιρικάς μου βγαίνει τώρα...
Να είσαι καλά φίλε, σίγουρα θα χρειαστώ τα φώτα σας.  :wink:

Σ' ευχαριστώ πολύ!!!

x 2  ::salut:: :wink:

::salut:: ::salut:: ::salut::

Λάμπρο και Ιωσήφ σας ευχαριστώ πολύ!!!

Απόστολος   ::salut::

Αποσυνδεδεμένος nosdio

• Scale 1/35
  • *
  • Γιάννης
« Απάντηση #9 στις: Ιουλίου 18, 2013, 02:16:18 μμ »
Καλη αρχη Απόστολε,επιτελους airborne!! :wink:

Αποσυνδεδεμένος Δημήτρης Σιόλος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρινιο
  • Δημήτρης Σιόλος-IPMS 1314
« Απάντηση #10 στις: Ιουλίου 18, 2013, 06:58:15 μμ »
Καλή αρχή κι από μένα Απόστολε! Όταν φτάσει η ώρα για το βάψιμο, πρώτα ένα λευκό και μετά θα στρώσει άριστα το κίτρινο! ::salut::

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #11 στις: Ιουλίου 18, 2013, 07:07:13 μμ »
Καλη αρχη Απόστολε,επιτελους airborne!! :wink:

Καλησπέρα Γιάννη,

Για να δούμε τι θα βγάλει το τσουκάλι φίλε...  :wink: :mrgreen:

Καλή αρχή κι από μένα Απόστολε! Όταν φτάσει η ώρα για το βάψιμο, πρώτα ένα λευκό και μετά θα στρώσει άριστα το κίτρινο! ::salut::

Καλησπέρα Δημήτρη,

Σ' ευχαριστώ πολύ φιλαράκι!!!

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #12 στις: Ιουλίου 18, 2013, 08:18:29 μμ »
Καλησπέρα σας,

Συνεχίζοντας την κατασκευή του Canadair έκανα μια πρώτη καταγραφή τόσο των σημείων που θέλουν προσοχή (π.χ. σκέλη προσγείωσης), όσο και των σημείων που θα επιχειρήσω κάποιες βελτιώσεις (π.χ. εσωτερικό, κινητήρες, κλπ).

Ξεκίνησα από τα φώτα προσγείωσης, μιας και είναι απαραίτητο βήμα πριν το κλείσιμο των δύο μισών των πτερύγων. Έφτιαξα τους καθρέπτες των φωτιστικών σωμάτων από κομμάτι πλαστικού πλαισίου (σπρου) σκαλισμένο με τον ταχυτροχό. Για το βάψιμο χρησιμοποίησα το Chrome Silver της Testors. Τέλος με λευκή κόλλα ένωσα τα φωτιστικά σώματα με τα κρύσταλλα στις πτέρυγες.

Για το αεροδυναμικό κάλυμμα της έλικας η λύση προήλθε από το Κ/Α (Κουτί Ανταλλακτικών). Συγκεκριμένα από υπόλοιπα του Hurricane της Revell στην 1/72 πήρα το σπίνερ και το φρόντισα (με ταχυτροχό, λίμες, κλπ) ώστε να κάτσει στην έλικα του Canadair. Για την ακρίβεια των διαστάσεων δεν είμαι σίγουρος, αλλά με το μάτι νομίζω πως είναι καλό.
Το τελικό ζεύγος των σπίνερς θα προκύψει από κλωνοποίηση του αρχικού με τη χρήση καλουπιού-ρητίνης.

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος έχει φωτογραφηθεί και χωρίς τα σπίνερς.

Η επεξεργασία του σπίνερ μου έδωσε τη δυνατότητα "αναίμακτης" τποθέτησης, δηλαδή μπορεί να τοποθετηθεί ή να αφαιρεθεί (χωρίς κόλλα ή μετατροπή της έλικας). Με απλά λόγια το 1043 μπορεί να παίξει εύκολα και στις δύο εκδόσεις.  :wink:

Επίσης έκανα μία δοκιμή βάζοντας έναν άλλο κινητήρα (για Dacota της Quickboost) με πολύ καλύτερη λεπτομέρεια για να δω εάν αξίζει τον κόπο να αντικαταστήσω τους κινητήρες με αντίστοιχους ρητινένιους. Το αποτέλεσμα μου άρεσε πολύ, και σύντομα θα έχω στα χέρια μου τους κατάλληλους κινητήρες από ένα καλό φίλο (σ' ευχαριστώ πολύ Γιάννη!).

Στην άτρακτο άνοιξα τη θύρα επιβίβασης, και τις τις θυρίδες υπερχείλισης των δεξαμενών νερού.

Αντίστοιχα στο εσωτερικό άνοιξα τους σωλήνες υπερχείλισης, και αφαίρεσα τις δεξαμενές νερού από το πάτωμα. Οι δεξαμενές "ψήλωσαν" ελαφρά με φύλλο πλαστικού για να ευθυγραμμιστούν με τις θυρίδες υπερχείλισης, και να κάτσουν καλύτερα στο εσωτερικό.

Με καρφίτσα άνοιξα τις εξαγωγές των κινητήρων.

Τέλος (για τη σημερινή ενημέρωση) πρόσθεσα 35 γραμμάρια βάρους στην περιοχή του ρύγχους για το ισορροπημένο πάτημα του α/φους. Οι οδηγίες προτείνουν 30 γραμμάρια, αλλά αύξησα λίγο το βάρος για να είμαι μέσα σε κάθε περίπτωση. Το βάρος είναι από σκάγια τα οποία κόλλησα με λευκή κόλλα σε διαδοχικές στρώσεις.

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας!!!

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #13 στις: Ιουλίου 18, 2013, 10:10:33 μμ »
Πρόσεξε το αυτό με τους κινητήρες, μιας και η Dakota είχε τους R1830 και το Cl 215 τους R2800. ;)

Αποσυνδεδεμένος ΖΑΦ

• ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΠΑΤΡΙΣ
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΧΙΟΣ - ΞΑΝΘΗ
  • ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΤΙΜΗΣΩ
« Απάντηση #14 στις: Ιουλίου 18, 2013, 10:35:11 μμ »
Για σου ρε Αποστόλη με τα ωραία σου.Καλή αρχή και συνεχεια και απο εμένα ::salut:: ::salut::
GOOD MORNING VIETNAM
Στέλιος

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Aθηνα
  • Fail to prepare is prepare to fail...
« Απάντηση #15 στις: Ιουλίου 18, 2013, 10:39:00 μμ »
Aγαπημένο θέμα Απόστολε, καλή αρχή! ::salut::
Aλέξανδρος Μαρίνος
FB: AlexSMT
Instagram:alexscalemodeltherapy

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #16 στις: Ιουλίου 18, 2013, 10:55:53 μμ »
ʼκη θα βάλεις εσωτερικό καθόλου?
Με το βάρος,κάπου είχα ακούσει ότι θέλει πολύ περισσότερο...
Τέλος με τους κινητήρες έχε στο νου σου ότι ο 1830 είχε 14 κυλίνδρους σε σχέση με τους 18 και λίγο μεγαλύτερους του 2800...
Κοίτα καλύτερα για τους 2800 που είχαν τα P-47,Corsair,Hellcat
ή σε διπλούς από κανένα A-26 ή Marauder
http://www.quickboost.net/172.htm
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος zimmerman

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Melbourne-Australia
« Απάντηση #17 στις: Ιουλίου 18, 2013, 11:44:12 μμ »
Αποστολη τελειωνε γρηγορα γιατι μπορει να το χρειαστουμε μερες που ειναι!!!λοιπον καλη δυναμη και περιμενουμε την συνεχεια...πολυ καλα μεχρι στιγμης!!!
Γιώργος Παπανικολάου

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #18 στις: Ιουλίου 19, 2013, 12:52:22 πμ »
Πρόσεξε το αυτό με τους κινητήρες, μιας και η Dakota είχε τους R1830 και το Cl 215 τους R2800. ;)

Καλησπέρα Αλέξη,

Το έχω υπόψη φίλε, και περμένω ζευγάρι 2800άριδων από Marauder της Quickboost. Με το κινητήρα της Dakota έκανα μία δοκιμή για να δω εάν αξίζει να μπω στη διαδικασία αντικατάστασης των κινητήρων.  :wink:

Σ' ευχαριστώ πολύ για την επισήμανση.

Για σου ρε Αποστόλη με τα ωραία σου.Καλή αρχή και συνεχεια και απο εμένα ::salut:: ::salut::

Καλησπέρα Στέλιο,

Σ' ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σου!

Aγαπημένο θέμα Απόστολε, καλή αρχή! ::salut::

Καλησπέρα Alex,

Σ' ευχαριστώ πολύ!!!

ʼκη θα βάλεις εσωτερικό καθόλου?
Με το βάρος,κάπου είχα ακούσει ότι θέλει πολύ περισσότερο...
Τέλος με τους κινητήρες έχε στο νου σου ότι ο 1830 είχε 14 κυλίνδρους σε σχέση με τους 18 και λίγο μεγαλύτερους του 2800...
Κοίτα καλύτερα για τους 2800 που είχαν τα P-47,Corsair,Hellcat
ή σε διπλούς από κανένα A-26 ή Marauder
http://www.quickboost.net/172.htm

Καλησπέρα φίλε,

Θα δουλέψω με το εσωτερικό, ο λόγος που άνοιξα τη θύρα επιβίβασης ήταν κυρίως για να υπάχει καλύτερο οπτικό πεδίο για το εσωτερικό. Τώρα φτιάχνω τις δεξαμενές αφρού.
Το έχω υπόψη φίλε, και περμένω ζευγάρι 2800άριδων από Marauder της Quickboost. Με το κινητήρα της Dakota έκανα μία δοκιμή για να δω εάν αξίζει να μπω στη διαδικασία αντικατάστασης των κινητήρων.  :wink:

Λες να χρειαστεί παραπάνω βάρος;  ::eusa_wall:: Πάντως με πρόχειρο μοντάρισμα των κομματιών δεν έχει περίεργες τάσεις. Πριν κλείσει η άτρακτος θα το τσεκάρω ξανά...

Σ' ευχαριστώ πολύ φίλε για το ενδιαφέρον και τη βοήθεια!!!

Αποστολη τελειωνε γρηγορα γιατι μπορει να το χρειαστουμε μερες που ειναι!!!λοιπον καλη δυναμη και περιμενουμε την συνεχεια...πολυ καλα μεχρι στιγμης!!!

Καλησπέρα Γιώργη,

Αχρείαστα να είναι αδερφέ μου... Σ' ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου και το ενδιαφέρον σου!!! Παίρνω κουράγιο για τη συνέχεια...

Tags: