Καλησπέρα σας,
Συνεχίζοντας την κατασκευή του Canadair έκανα μια πρώτη καταγραφή τόσο των σημείων που θέλουν προσοχή (π.χ. σκέλη προσγείωσης), όσο και των σημείων που θα επιχειρήσω κάποιες βελτιώσεις (π.χ. εσωτερικό, κινητήρες, κλπ).
Ξεκίνησα από τα φώτα προσγείωσης, μιας και είναι απαραίτητο βήμα πριν το κλείσιμο των δύο μισών των πτερύγων. Έφτιαξα τους καθρέπτες των φωτιστικών σωμάτων από κομμάτι πλαστικού πλαισίου (σπρου) σκαλισμένο με τον ταχυτροχό. Για το βάψιμο χρησιμοποίησα το Chrome Silver της Testors. Τέλος με λευκή κόλλα ένωσα τα φωτιστικά σώματα με τα κρύσταλλα στις πτέρυγες.

Για το αεροδυναμικό κάλυμμα της έλικας η λύση προήλθε από το Κ/Α (Κουτί Ανταλλακτικών). Συγκεκριμένα από υπόλοιπα του Hurricane της Revell στην 1/72 πήρα το σπίνερ και το φρόντισα (με ταχυτροχό, λίμες, κλπ) ώστε να κάτσει στην έλικα του Canadair. Για την ακρίβεια των διαστάσεων δεν είμαι σίγουρος, αλλά με το μάτι νομίζω πως είναι καλό.
Το τελικό ζεύγος των σπίνερς θα προκύψει από κλωνοποίηση του αρχικού με τη χρήση καλουπιού-ρητίνης.

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος έχει φωτογραφηθεί και χωρίς τα σπίνερς.

Η επεξεργασία του σπίνερ μου έδωσε τη δυνατότητα "αναίμακτης" τποθέτησης, δηλαδή μπορεί να τοποθετηθεί ή να αφαιρεθεί (χωρίς κόλλα ή μετατροπή της έλικας). Με απλά λόγια το 1043 μπορεί να παίξει εύκολα και στις δύο εκδόσεις.

Επίσης έκανα μία δοκιμή βάζοντας έναν άλλο κινητήρα (για Dacota της Quickboost) με πολύ καλύτερη λεπτομέρεια για να δω εάν αξίζει τον κόπο να αντικαταστήσω τους κινητήρες με αντίστοιχους ρητινένιους. Το αποτέλεσμα μου άρεσε πολύ, και σύντομα θα έχω στα χέρια μου τους κατάλληλους κινητήρες από ένα καλό φίλο (σ' ευχαριστώ πολύ Γιάννη!).

Στην άτρακτο άνοιξα τη θύρα επιβίβασης, και τις τις θυρίδες υπερχείλισης των δεξαμενών νερού.

Αντίστοιχα στο εσωτερικό άνοιξα τους σωλήνες υπερχείλισης, και αφαίρεσα τις δεξαμενές νερού από το πάτωμα. Οι δεξαμενές "ψήλωσαν" ελαφρά με φύλλο πλαστικού για να ευθυγραμμιστούν με τις θυρίδες υπερχείλισης, και να κάτσουν καλύτερα στο εσωτερικό.

Με καρφίτσα άνοιξα τις εξαγωγές των κινητήρων.

Τέλος (για τη σημερινή ενημέρωση) πρόσθεσα 35 γραμμάρια βάρους στην περιοχή του ρύγχους για το ισορροπημένο πάτημα του α/φους. Οι οδηγίες προτείνουν 30 γραμμάρια, αλλά αύξησα λίγο το βάρος για να είμαι μέσα σε κάθε περίπτωση. Το βάρος είναι από σκάγια τα οποία κόλλησα με λευκή κόλλα σε διαδοχικές στρώσεις.

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας!!!
Απόστολος